- אבל...

dana2909

New member
יש משהו במה שלאזארוס אמר

הפסטיבל התקשורתי הזה גלש מעבר כל גבול.. נכנסו למשפחה הזאת לחיים, צילמו את האבא ברגעים שהוא שמע את החדשות. המציצנות התקשורתית הזאת היא יותר מדי.

resputin

New member
אפרופו צילמו את האבא,

דיברנו על זה בשיעור תקשורת- ובאמת ראינו והדגמנו, עד כמה הכתבים נהגו בחוסר אנושיות ומקצועיות בראיון הזה. לא יודע למה, אביו של אילן רמון משום מה הזכיר לי קמעה את יצחק רבין, הוא היה בעל חזות מכובדת, איש אשכולות ונראה כרחב ידע, מנוסח היטב ובעל שפה מדוקדקת וגבוהה. נעזוב את המקרה, שהם צילמו אותו ברגעים ששמע את החדשות וכמעט אנסו אותו בתהליך השאלת תשובות, למרות תחנונים מגברת מסויימת מכבות את המצלמה שלא נענו, בזמן שהוא שוחח בטלפון, אחד מאנשי הצוות העז לדחוף, בחוצפנות ובחוסר שיתוף פעולה, אוזנייה לאוזן האב! זה היה- כמו שאומרים- הקש ששבר את גב הגמל!

*איתי*

New member
אני אגיד לך משהו...

הסיפור של אילן רמון הוא הסיפור הראשון שעושה לי משהו אחרי הרבה הרבה הרבה מאוד זמן שלא התרגשתי מטרגדיות שהיו פה בארץ (טוב, אני מגזים קצת, אבל זה באמת לא סיפור רגיל בשבילי). והאמת היא שזה לא סתם עושה לי "משהו", זה באמת גורם לי להיות עצוב כשאני רואה את התמונה שלו באינטרנט או בחוץ, זה ממש מכניס אותי לדיכאון, ומעטים הם הסיפורים בארץ שהשפיעו עליי בצורה כזו. למה זה עושה לי את זה כל כך? כי זה עצוב לי שאירוע הסטורי כזה בשביל המדינה שלנו מסתיים בכזו טרגדיה אחרי שהוא הסב כל כך הרבה אושר והתרגשות, כי זה ממש עצוב לזכור את זה כשהאסטורנאוט הישראלי הראשון לא חזר הביתה, זה פשוט כואב. אבל בעיקר כואב לי להסתכל על התמונה שלו ולחשוב על זה שהבנאדם הזה היה אדם כל כך טוב וזה היה הגורל שלו. אני לא יודע מה איתך, כשאני מסתכל על התמונה שלו אני רואה בן אדם ממש טוב ואוהב שממש אבל ממש לא מגיע לו לסיים את החיים שלו ככה! וזה לא שאני מזלזל באנשים שנהרגים בתאונות דרכים, חס וחלילה, אבל (ואני בטוח שלא כולם יסכימו איתי כאן) זה עדיין לא אותו מעמד ובעצם חלק מהטיסה שלו היתה גם ייצוג של ישראל בחלל, מה שאין לנהרגים בתאונות דרכים, וזה כבוד בפני עצמו.

למה בכל זאת אני אָבֵל על אילן רמון

קודם כל שלום לכולם. לא הייתי פה מזה זמן, ועכשיו אמצע הלילה, ויש לי דקה או שתיים. אני כאן לאחר יום סהרורי של מחלה שהסתיים בהתקפת מיגרנה איומה. אני אחסוך בתיאורים, אבל האומללים שמכירים את החומר בוודאי יכולים לתאר לעצמם. עם שוך הסערה, גם קפצתי לכאן לרגע, וראיתי את השרשור של פרידום. חשוב לי לומר את דעתי בנושא, אז אם יש לכם דקה... אני עצוב על האובדן של אילן רמון, לא רק כי כמעט היה לנו משהו אחד משמח בתקופה המחורבנת הזו - וגם הוא נהרס. זה לא רק זה. אני חושב שבאמת מדובר היה בסמל חיובי, ראשון מזה הרבה זמן. תחשבו על זה: מתי באחרונה מישהו מנבחרינו היה דמות שאליה יכולנו לכוון את עיני ילדינו ולומר להם: " כזה אני מקווה שתהיה"? מתי באחרונה נבחר כאן לאחרונה מישהו בזכות הכשרון, החריצות, ההתמדה, התרומה לבטחון המדינה תוך סיכון אישי, השתיקה ולא הדיבור, העשייה ולא הפאר-העצמי, היכולת ולא הקומבינה? האם גיבורי התרבות של הנוער (אלה שמדברים עברית, לא ספרדית) שירתו חצי יום בצבא, או שאבא (שלגמרי במקרה גם הוא גיבור תרבות) כבר סידר להם משהו? האם יש כאן מישהו שאפשר לדוג אותו מתוך ים הציניות שבו הכל טובע? לדעתי, אילן רמון היה כזה. כל הסיפורים, כל הפרטים, כולל אלה שהיו ידועים עוד לפני מותו, הכל מצביע על כך. גיבור שהוא באמת גיבור. "אדם שמסמל את כל הטוב והיפה בארץ הזאת ובעם הזה", והפעם - בלי שהדבר יֵאמר מפיו של יחצ"ן או פוליטיקאי, אלא זה באמת היה כך. האם יש עוד בנמצא מישהו שינצור אל ליבו ספר תורה קטן, זכרון מן השואה? האם ימצא לנו נבחר-ציבור שיודע להעריך ציור של ילד גם חצי דקה אחרי הבחירות? על האובדן הזה אני אבל. זהו הגיבור שכל כך יחסר לי. על זה שווה להוריד את הדגל לחצי התורן, ועל דמות כזאת שווה לעצור לרגע שיעורים ולומר מילת התפעלות והערצה, לשאת על כפיים ולחנך לאורה. ולבכות על שכך גווע האור.

למעלה