../images/Emo159.gif תגידו... ../images/Emo159.gif
אתם אוהבים את ליל הסדר? או שהייתם מוותרים עליו בשמחה? מקפידים אצלכם על סדר כהילכתו, או שמחפפים מהר מהר עד לאוכל? אני יכולה לספר שמאז שההורים שלי גרושים, לילות הסדר שלי מאוד שונים אחד מהשני. הצד של אמא שלי מאוד מקפיד לקיים את ליל הסדר כמו שצריך, כולל הגדה, זרוע נטויה ומרור, כולל ארוחה למהדרין וכולל כמובן כל השירים (או יותר נכון זיופים!
) שאחרי קריאת ההגדה. רוב הסדרים שעשינו בילדות, לפני הגירושים, היו בצד הזה של המשפחה, בחיפה. היינו תמיד יוצאים שלוש שעות לפני הזמן בשביל לא להיתקע בפקקים, וזו החוויה שיותר זכורה לי אפילו מהסדר עצמו.... תארו לכם מה זה להופיע אצל המארחים שעתיים לפני ליל הסדר? מכה! ליל הסדר הזה יכול להיות מה זה ניג'וס... שעות על גבי שעות של כולה ארוחת ערב. מצד שני, הסוג השני של הסדר, הוא הצד של אבא שלי. מי שפותח הגדה, ממש עושה טובה. הטלוויזיה פתוחה כמובן, וממש אין שום דבר מיוחד באוכל או באווירה. סתם עוד ארוחה משפחתית. אז אומנם מגיעים לאוכל ממש צ'יק צ'ק ולא צריך להגניב מצות עם חרוסת מתחת לשולחן אחד לשני, אבל בעצם אין הרבה טעם או זיכרון מיוחד.... איך זה אצלכם?
אתם אוהבים את ליל הסדר? או שהייתם מוותרים עליו בשמחה? מקפידים אצלכם על סדר כהילכתו, או שמחפפים מהר מהר עד לאוכל? אני יכולה לספר שמאז שההורים שלי גרושים, לילות הסדר שלי מאוד שונים אחד מהשני. הצד של אמא שלי מאוד מקפיד לקיים את ליל הסדר כמו שצריך, כולל הגדה, זרוע נטויה ומרור, כולל ארוחה למהדרין וכולל כמובן כל השירים (או יותר נכון זיופים!