התנ"ך

../images/Emo158.gifהתנ"ך

משהו יכול להמליץ לי על ספר חקר נטראלי, החוקר בעין ראליסטית את אמיתות התנ"ך! (יכול להציג דעה אישית)

סמיאגול

New member
תשובה

אין דבר כזה ניטרלי. כל אחד בא עם דעתו האישית שאותה גיבש במשך שנים. אני המלצתי פה לא מזמן על ספר שנקרא: העם הישראלי- התרבות האבודה של סופר בשם און זית. לדעתי הוא מאוד מעניין ובהחלט מציג גישה שונה לדברים. האם זה מה שאתה מחפש??? את הספר ניתן למצוא בדיבוק או באתר המחבר. אם תלך כמה דפים אחורה תוכל למצוא באחת ההודעות שלי קישור לביקורת על הספר (מהביקורת יש לינק לאתר המחבר)

נניח שכל התנ"כ הוא פיקציה...

...זאת אומרת, ניקח את הקו בין נקודת קיצון זו, לבין נקודת הקיצון האחרת, כל התנ"כ זאת אמת לאמיתה... בתנ"כ ישנם בספרים שהם בכלל ספרי הגות(קהלת - משמעות הקיום), פילוסופיה(איוב - משמעות האמונה), זִמְרָה(שיר השירים - אהבה), סיפורת(מגילת אסתר)... וכמובן פן היסטורי(ספרי יהושוע ושופטים) והכי חשוב, הקנית ערכים(חמשת חומשי תורה)... אז האם זה חשוב בכלל לאדם יהודי מאמין לגבי האמת ההיסטורית של הספרים?...

זה כן חשוב ליהודי מאמין

העניין הוא שבניגוד לאדם מאמין, לחוקר אסור לבוא מנקודת מבט של בוא נניח שזה לא אמיתי, חוקר צריך לבדוק האם זה אמיתי, לא להניח שהכתוב ולא להניח שהוא לא נכון, רק כך אפשר להתחיל ברור העובדות לאשורן. לעצם העניין לאדם שאינו מאמין אין ממש צורך להתיחס לפן ההיסטורי של התנ"ך משום שהוא לא נכתב כספר היסטוריה, כוונת המחבר (מחברים?) הייתה אולי לתאר ארועים אבל לא לחקור את ההיסטוריה בהתאם למסורת היוונית והרומאית.

למעלה