ספר-פסח

Rivendell

New member
../images/Emo155.gif ספר-פסח

לא יודעת מה איתכם, אבל אני רצתי היום לספרייה להצטייד היטב לקראת החופש הקרב ובא. למזלי, הזכרון שלי אמנם סלקטיבי - אבל ספרות הוא אוהב, אז כל ספר שמישהו מזכיר לידי אני זוכרת. שוטטתי לי בהנאה בספרייה (כמו ילד בחנות ממתקים) וחיפשתי שמות מוכרים. אגב, עוד מישהו מרגיש תמיד שכשהוא נתקל בספר עם שם מוכר הוא ממש פוגש חבר ותיק? או שאולי הגיע הזמן ללכת סוף סוף לטיפול?
בקיצר, קיבלתי פיצוי נאה על הספרים שנלקחו לי - במקום הצלחתי להוציא את "השעות" של קנינגהם ואת "הסוד" של אנקוויסט. ויחד איתם גם את "אתה, שלי" (דוסטו, לכבודך), את "הגברת עם הקמליות", את "קיי פאקס", את "דבק שקדים או ציאניד", את "המשחק הכי אהוב" (של לאונרד כהן), את "אם בלילה חורפי עובר אורח", את "העיר והכלבים" (רנות, לכבודך)... ועוד כמה
אני חושבת שאני מוכנה. מה איתכם?

ferlio

New member
ויש לי עוד המלצה, אם יש לך מקום

מאחר והתרשמתי שאת חובבת של ספרות יפנית (ראי הארוקי מוראקאמי מיועדנו), הייתי ממליצה לך על ספר נוסף שאומנם לא נכתב ע"י סופר יפני אלא אמריקאי אך עלילתו אכן קשורה בתרבות יפנית. שמו של הספר הוא "שלג יורד על ארזים" והמחבר נקרא דייויד גאטרסון. גם אהבה, גם מתח וכל אלה בצילה של מלחמת העולם השניה וההתקפה היפאנית על פרל הארבור.

ferlio

New member
YOU'RE WELCOME

מאחר והבנתי שלקחת היום מהספריה את "הסוד" אשמח מאוד אם תחלקי איתי את רשמייך ממנו לכשתסיימי לקרוא אותו. גם אני שמעתי שהוא ספר טוב מאוד.

Rivendell

New member
אז אני גם אזיז אותו קדימה בתור

ישר אחרי שאסיים את "אתה, שלי", ואז נוכל כולנו לדבר עליו
אגב, כמעט סיימתי את "אלוהי הדברים הקטנים" - רשמים בקרוב!

דוסטו

New member
' אתה, שלי' בדרכו אלי

'סוד' -מחכה לשבת, כאמור. איך את מתרשמת מ'אתה, שלי' ?

ferlio

New member
chere dosto

וזה אומר שביום ראשון יהיו לנו כבר דיווחים מהשטח? (הוא לא כ"כ עב-כרס)

ל א

New member
לאונרד כהן

לקח לי שנים ללמוד לאהוב את השירים שלו ועדיין יש קשיים... ניסיתי גם לקרוא אותו אבל זה כבר באמת היה יותר מדי. אז הפסקתי באמצע. יש עוד זמרים שכתבו ספרים. ניק קייב למשל. מישהו יודע אם זה שווה משהו? והנרי רולינס. טוב, זה בטח לא שווה כלום. וההוא מרויאל טראקס. בחיים לא יתרגמו לעברית ולא יביאו לספריה של האוניברסיטה. וההוא מבל אנד סבסטיאן. כנ"ל. בקיצור, אם למישהו יש דעה על הספרים הללו ואין לו התנגדות לחלוק אותה איתי, הוא עלול לשמח אותי, לא עלינו. אבל טוב שהזכרת לי. אני גם צריך לעבור מחר בספריה של האוניברסיטה. ימים קשים בדרך...

Rivendell

New member
לאונרד כהן

את השירים שלו אני מאוד אוהבת. אז אני מקווה לא להתאכזב מהספר יותר מדי. באיזו אוניברסיטה אתה לומד שיש להם מבחר עלוב כזה?

ל א

New member
בוב דילן ../images/Emo157.gif

אם כבר יהודון עתיק, אני מעדיף את הצימרמן. אבל זה לא לפורום הזה, אז תסתמו לי את הפה בזה הרגע!

דקדנסיה

New member
תשובה בקשר לספר של ניק קייב

שלום לך! הספר של ניק קייב נקרא "ותרא האתון את המלאך" הספר מספר את סיפורו של אדם אילם בשם יוכריד יוקראו והוא ציטוט, "מעין סיפור צליבה וקורבן מודרנים " הספר עצמו מאוד מזכיר באווירתו את שיריו של קייב והוא יוצר מקום מאוד מורבידי שחור ורקוב ספר מאוד אינטילגנטי עם אזכורים רבים לתנ"ך אם הינך אוהב את יצירתו בתחום המוזיקה תאהב גם את יצירתו בתחום הפרוזה.... קריאה נעימה ויום טוב!

ל א

New member
בתיכון אהבתי אותו ../images/Emo157.gif

ואז בצבא הוא קצת התחיל להימאס עלי. וכמובן, עם המזל שלי, דווקא אז הוא התחיל לבוא לארץ להופעות כל שני וחמישי. השירים שלו דחוסים בסצינות ודימויים די קיצוניים- אלוהים ומלאכים לעומת ביבים שטניים. אני לא בטוח שיש לי כוח "לסחוב" ספר שלם ככה, אבל בהזדמנות הראשונה אני אנסה ותודה בכל אופן.

rannot

New member
בל וסבסטיאן

מה ההוא מבל וסבסטיאן כתב? אני נהנה מהמוזיקה, איך הכתיבה???

ל א

New member
זו בדיוק השאלה

ואני גם לא יודע מי מהם כתב. הם שבעה, לא?

rannot

New member
חג שמח לכולם

אתמול סיימתי את "ספר יוסף" של יואל הופמן, שלושה סיפורים (חלקם כבר הכרתי מאסופות שונות), די נהנתי מהשני שבהם שנקרא "ספר יוסף" ועל שמו גם מכונה הספר. גם שיפר לי קצת את הגרמנית והיידיש : ) לפסח סימנתי לי שלושה, אני מקווה שאספיק לפחות אחד - "חורף בלסבון" - של מולינה "עיר ימים רבים" - שולמית הראבן (דוסטו הכביר בשבחו) "ערים נסתרות מעין" - קאלוינו. יושב לי על המדך הרבה מאד זמן, בקרוב יגיע תורו. לגבי מה שאת לקחת ריוונדל, בטוח הולך להיות לך פסח מרתק, יש שם אוסף של סגנונות שונים כל כך. לפחות לגבי ההמלצות שלי, לגבי אם בלילה חורפי עובר אורח, זה ספר קליל, קצת מציק, ובכל זאת משהו די מיוחד ועשוי בכשרון רב. "העיר והכלבים" הינו ספרו הראשון של יוסה, נכתב בגיל 26, מענין יהיה לשמוע את דעתך. דרך אגב, את מסיימת את מרבית הספרים שאת מתחילה או שאת נוטה להעיף אותם בעמוד העשרים אם זה לא מדגדג לך?

Rivendell

New member
תודה ../images/Emo13.gif ואני בד"כ נותנת לספר

50 עמודי חסד. אם אחרי 50 עמודים אני רואה שממש לא כייף לי - הספר הולך. זה נראה לי פייר אינאף
ספר זה לא עונש, ואם אני לא נהנית אין סיבה להמשיך. וכולי תקווה שאכן הפסח יעבור בכייף, ולא רק עם הספרים אלא בכלל. חג שמח לכולם!

למעלה