שיר ליום

../images/Emo154.gifשיר ליום../images/Emo154.gif

כל השבוע דיברנו על ברי ורע וברי ורע, אז הנה פלאשבק קצר (יותר קצר ממה שנראה לכם) לשיתוף פעולה קודם שלהם:
נכנע לך
מילים:שמעון אדף לחן: ברי סחרוף, רע מוכיח וחיים לרוז רצועה מספר 8 מתוך "האחר". אתם מוזמנים לדרג את השיר, להוסיף את המשפט האהוב עליכם,להוסיף פרטים מעניינים ודברים שהשיר עושה לכם מילות השיר: אף פעם לא תוכלי לראות את סימני המלאכים את מה שכבר חרות כמו אות על הפנים של ההולכים על הפנים שלי גם לא כי את אומרת לי לבוא ובעולם אין שום מרחק ממך אלי שלא נמחק אני עוזב בשביל לחזור מהיר כמו לב בהיר כמו אור ותרי עלי ותרי... בבקשה... אני יורד אל הספינות נקלע לתוך כל הסופות תגידי מה תגידי מה לך? אני נשנק בין השברים נושם עמוק את הגלים תגידי מה תגידי מה לך? הקול שלך כמו ילדות חזק מדי ומסרב איתך יהיה קשה למות טיפשי לשקוע בכאב היום דועך ללא פשרות העיוורון של הלילות מכה בנצח את פחדיו אני עייף מן הרעב אני עוזב בשביל לחזור שבור כמו לב חלש כמו אור ותרי עלי ותרי... בבקשה... אני נמלט מחוץ לזמן ואת מושכת שוב לכאן אני נכנע אני נכנע לך האהבה שלא מרפה הגוף הזה למה נקרע? אני נכנע אני נכנע לך אני יורד אל הספינות נקלע אל תוך כל הסופות אני נשנק בין השברים משרה עמוק את הגלים אני נכנע אני נכנע לך

5

שיר מדהים, ענק! השני הכי טוב באלבום (אחרי ריבונו של עולם). משפט: יש שניים, הראשון: "אני נשנק בין השברים, נושם עמוק את הגלים" על השני אני אסביר אח"כ. אני חושב שזה שיר מדהים, רעיון יפה מאוד, אבל אני לא מסכים עם הניתוח הרווח בפינת הניתוחים בין חברי הפורום: בן אדם שרוצה למות אבל הבחורה שלו לא נותנת לו? מה זה הדבר הזה? מלבד העובדה שזה לא הגיוני ולא טבעי, ברי לא ישיר על כזה דבר. בנוסף בשיר הוא אומר באופן ברור "אני עוזב בשביל לחזור" הוא לא רוצה למות\להעלם ממנה, הוא עוד יחזור. אבל מה שכן זה שבאמת מדובר על מקרה של "אהבה שלא מרפה". הוא רוצה ללכת, הוא מרגיש שהוא חייב ללכת ובבית הראשון הוא מנסה להסביר לה למה. אח"כ הוא מסביר לה שהוא יחזור, הוא מסביר לה כמה הוא טוב "מהיר כמו לב בהיר כמו אור". בפזמון הוא מנסה ללכת, הוא יורד אל הספינות, נקלע אל תוך כל הסופות וכו'. בבית השני היא עוצרת אותו, אותו הקול שלה שהוא כמו ילדות, אומר לו אל תלך מה שגרם לכולם לחשוב על הניתוח הקודם הוא המשפט "איתך יהיה קשה למות" לדעתי הוא בכלל לא מדבר על זה ש"אני רוצה למות אבל את לא נותנת לי" אלא ש"את לא מרפה ממני שאני רוצה ללכת עכשיו, אז מה יקרה אחרי שאני אמות, איך אני אשאיר אותך ככה, איך את תגיבי, איך את תתגברי? בחלק הבא פתאום כל הדימוים ללב ולאור משתנים, פתאום במקום שהלב יהיה מהיר הוא שבור, והאור במקום להיות מהיר הוא חלש, הדימוי הכפול הזה הוא המשפט השני שאני הכי אוהב בשיר, זה פשוט מדהים איך המשמעות יכולה להשתנות תלוי למה מדמים את מה שרוצים לדמות. הפזמון השני הוא המשך של הפזמון הראשון (בדיוק כמו שהחלקים הראשון והשני בבית השני הם המשכים ישירים של המקבילים להם בבית הראשון), הוא נמלט, אבל פתאום היא מושכת אותו בחזרה, והנה פתאום אנחנו מקבלים תגובה שלו לראשונה לכל החוסר רצון שלה לתת לו ללכת "אני נכנע לך" הוא נשאר, למרות שהוא רצה ללכת, הוא נכנע לה בסוף. וזה מה שעושה את השיר. יש לי עוד המון מה להוסיף על השיר בכל היבט כלשהו (למשל שהקטע האחרון הוא קטע מדהים וכו'), יש לי המון להוסיף על הביצועים שלו, אבל הגזמתי, הגזמתי בגדול...

טלולית1

New member
5!!

שיר מדהים!,המילים מקסימות
המשפט שלי: "אני נשנק בין השברים נושם עמוק את הגלים"

neta 17

New member
5

"איתך יהיה קשה למות טיפשי לשקוע בכאב" שיר מדהים שאין לי מילים אפילו לתאר. -נטע-

inflatable

New member
3000!

אולי השיר של ברי שאני הכי אוהב... מילים גאוניות, הפקה מצויינת, לחן מדהים שהצליח להפוך שירה למוזיקה. בדיוק השבוע היה לי פלאשבק לשיר הזה ונזכרתי שהוא מאוד מזכיר לי שיר שלמדתי לבגרות בספרות, אני אנסה למצוא אותו (בכל זאת עברו שנתיים)....

Big bear

New member
4

טוב הרסתי את הרצף, בכל מקרה שיר מעולה... "העיוורון של הלילות, מכה בנצח את פחדיו אני עייף מן הרעעעבבב..."

למעלה