פתק פתק תרדוף

סיסטאר

New member
../images/Emo153.gifפתק פתק תרדוף

אוי לנו שמה שמעניין אתכם זה פתק שלא היה ולא נברא. ועל זה אתם בונים תילי תילים של אגדות ומעשיות.

BaaMan

New member
מה הקשר?

בס"ד את/ה יכול/ה להאמין או לא להאמין... לא על זה מתבססת החסידות שלנו

אני לוקח את ה"חוק" לידיים"...

בסייעתא דשמייא ובזכות רבינו הקדוש בכח האמור לעיל אני לוקח את ה"חוק" לידיים ומבקש מכל חברי/אורחי הפורום לא לענות ולא להגיב על ההודעה הנ"ל... ואני מבקש גם בהזדמנות זאת מהנהלת הפורום למחוק הודעה זו...!!! אשרינו ונזכה לברוח ממחלוקת בתכלית בריחוק... נ נח נחמ נחמן מאומן יתקן את כל העולם!!!

פראזניק

New member
אני לא מבין...

למה אתה מתרגש מהודעה של אדם שטוען בכל תוקף שהדת בכללה אין בה אמת... אז הוא מכחיש גם את ברסלב, ביג דיל? הוא לא מבין? מישהו ביקש ממנו שיבין? רציתי למחוק את הודעתו, אבל אני משאיר, כי בעיני לא כל שטות שנכתבת צריכה להמחק, לפעמים היא רק הוכחה נוספת עד כמה אדם שמדבר על החופש לאדם להאמין כרצונו, מרמה אפילו את עצמו. הרי בעיני כותב ההודעה הראשונה באשכול זה, אני טיפש לא משום שאני דתי, אלא משום שאני מאמין בכוחו של רבינו (ואגב, אני לא מאמין בפתק! ואני, כמו רוב חסידי ברסלב בעולם, לא חושב שיש בו משום סגולה ולא חושב שיש בו ענין. אבל זו דעתי, דעת חברים אחרים בפורום שונה, וכבר קבענו שלא נתווכח בענין זה כאן). אז כעת אני טיפש יותר גדול, אני מאמין גם בתורת רבינו. נו, שיערב לו. אז הוא יאמר שהוא לא התכוון אלי, שכן אני לא "בונה תילי תילים" על הפתק, הוא יאמר שהוא מתכוון ל"היהודי" או ל"אייזיק" או לbamaan, אבל גם הם, אינם "טפשים" בעיניו של החכם מכל אדם שכתב את ההודעה הראשונה כאן, זה שאתמול גילה את אורו של העולם החילוני מתוך מחשכי הדת היהודית (עפ"ל), משום שהם מאמינים בפתק, הם הרי בעיניו לא טפשים משום שהם מאמינים ברבינו ובכוחו, הם טפשים כי הם מאמינים בבורא עולם. על זה, יש לי רק מילה אחת (ואני מניח שחברי וחברות הפורום יצטרפו אליה בשמחה): אדון 'סיסטאר', אני גאה להיות "טיפש" בעיניך!!! התשובה הברלסבית, גם לכופרים בכלל וגם לכופרים שברסלב מפריעה להם, הלא היא כתובה על "שיר ידידות" אשר לרבי יצחק ברייטער הי"ד: ברוך ה' אלקי ישראל, אשר לא השבית לנו גואל, והבדילנו מן תועי בדרכי א-ל וקרבנו לכלליות שבעת רועי ישראל (אבל כמנהל הפורום, מחובתי לומר שאין כאן שום מקום לפתוח בויכוחים איתו. הפורום לא נועד לויכוחים על אמונה בשום אופן)

והעיקר... תחזיקו את עצמכם ביחד...

בס"ד ובזרה"ק איני מתרגש מהעובדה שסיסטאר טוען שח"ו תורתנו אינה מן האמת... ולא אכפת לי שיחלוק על ברסלב... ישנם אנשים שמצוה להרחיקם... כידוע... אבל זו היא לא הנקודה... הנקודה היא שישנם הרבה מאוד יהודים ברובם בני נוער שמתקרבים לרבינו הקדוש... רובם ככולם שמעו על ר' נחמן... שמעו על ברסלב... שמעו על השמחה... וכו' וכו' אך אינם באמת יודעים מהי ברסלב ...(זה עדיין לא אומר שאנו כן יודעים!)... ולכן, מטבעו של האדם... הוא מתחיל לברר... ואז מה הוא מגלה?? לצערנו הרב הוא מגלה מחלוקות... בכל קהילה של חסידי ברסלב יש כמה כיתות... נכון זוהי הבטחתו של רבינו... אך מה לעשות שכולנו עוד פגומים בפגם היסוד (במחילה מאלה שכבר זכו לתיקון...) וחושבים שמי שלא מסכים עם הדיעה שלנו הוא סוטה מן האמת... אז מה שקורה זה שאנשים רואים את ברסלב בנקודת מבט שכל כולה מחלוקת ח"ו... ולכן אנשים מתרחקים או שפשוט לא מתקרבים... וזה לא מפאת שהם כלילי מעלות ורוצים לברוח מהמחלוקת שדרך אגב... אינה קיימת אלא היא רק עצת היצר כידוע שמנסה לבלבלנו ולהראות לנו דברים שאינם קיימים... אך המתקרב אינו יודע זאת ונוצר אצלו מצב של בלבול זה אומר בכה וזה אומר בכה למי אני צריך להאמין... אך... לדברים אלו יש גם היבט אחר... אני מאמין באמונה שלימה שאם רבינו הקדוש אמר שהוא יעשה מאתנו כיתות כיתות זה לא לחינם והרי אנו רואים זאת בחוש ולכן אני מאמין שרבינו גם מנווט כל אחד מאנשיו להיכן להתקרב...! לפי מיטב הבנתי את הדברים האמנה בפתק של הסבא ר' ישראל דב אודסר... אינה מהווה שיקוף על רמת התיקון שבן אדם יקבל בס"ד מרבינו הקדוש (ואני אומר את זה בציניות) כי גם הפושע הכי גדול כשהוא בא לרבינו ואומר שם תיקון הכללי מובטחת לו אותה הבטחה בדיוק...... אני אישית מאמין בפתק באמונה שלימה ובסגולתו... אך איני רואה כאן שום מקום למחלוקות שאנו חסידי ברסלב נגררים אליהם בעוונותינו הרבים... ולכן, אחזור לנושא ואומר שאת ההודעה ביקשתי למחוק מכיוון שחושש אני שתהיה מקום לדיוני מחלוקת... ושלו יתבלבלו המתקרבים ח"ו... ובכדי לא לפגוע בכבוד השי"ת ובכבוד הצדיק... ואם עוררתי אני את המחלוקת אני מבקש מחילה וסליחה מהשי"ת... ומרבינו הקדוש... ועושה על זה תשובה... ויהי רצון שה' יזכה אותנו לבחזיק את עצמנו ביחד... בכל הכוחות... ויש לנו הרבה... מהם כי הרי אנו מקבלים ישירות מצנור השפע ר' נחמן... ונזכה לקיים את מה שכתב ר' נתן עטו של רבינו הקדוש בל"ה "כי התלמידים של הצדיק, שהם בחינת יהושע, הם צריכם להשתדל בכל התחבולות לפרסם ולהגדיל שם הקדוש והנורא של הצדיק האמת בעולם, כי דייקא על יד התלמידים יכולין לידע גדולת הצדיק, והכל בכח הצדיק בעצמו שהוא בחינת משה, שזה בחינת "והיה כאשר ירים משה את ידו"..."

פראזניק

New member
יש בעיה בדבריך...

יתכן ומחלוקות אלו או אחרות בברסלב גורמות לריחוק (ואני מסכים שרוב המחלוקות מיותרות ואפשר להתגבר עליהן) אבל, אם אי מי מהצדדים יוותר על דעתו, והוא הרי לא סתם מפריח מילים באויר, הוא הרי טוען משהו שהוא מאמין בו כאמת, רק כדי לקרב, הפסדנו הכל. אין טעם לקרב אנשים לברסלב לא אמיתית, אין טעם לקרב אנשים למשהו שהוא "מעין ברסלב". ואם אתה רוצה לדעת את האמת על ה"אהבה שבינינו", הרי שרבי נתן ורבי אהרן, שהיו חלוקים בדבר הכי יסודי בבברסלב, הנסיעה לאומן בראש השנה, היו חברים טובים מאד! רק אדם אחד ריחק רבי נתן. היה זה אותו אדם שגרם את המחלוקת על ברסלב, אדם שהיה עובד ה' נפלא אבל גם אהב להתלוצץ והוא זה שגרם בעקיפין את המחלוקת של סווראן על ברסלב, מחלוקת שהיתה רדיפה מרושעת של אנ"ש. עליו, מסופר ב"ימי התלאות" כמדומני שרבי נחמן מטולטשין, תלמידו המובהק של רבי נתן, למד איתו חברותא. אמר לו רבי נתן "לצוות עליך לעזוב אותו איני יכול, אבל אם אינך עוזב אותו, אל תבא אלי" ואמר עליו עוד ש"אינו מוחל לו, לא בעולם הזה ולא בעולם הבא", וכך נהג רבי נתן, שרבינו אמר עליו שאיך אפשר לזהות אותו ברחוב? על ידי שפלותו, אותו רבי נתן שכאשר מישהו ביקש ממנו ללכת לקנות לו בייגל, הוא רץ בשמחה לקנות לו. אפשר להיות חלוקים, ועדיין להיות חברים. רוב חבירי הטובים אינם חושבים כמוני, חלקם מאמינים באמונה שלמה בפתק. זה לא מפריע לנו להיות חלוקים בדעותינו, בחריפות, וזה גם לא מפריע לנו להיות חברים. אני חושב שהם טועים ואנסה אולי לשכנעם בכך, אבל לא אריב איתם. זה נוגד, לדעתי, את דרך רבינו. וד"ל.

שים לב...

בס"ד ובזרה"ק שים לב למה שאמרה שמחה... זאת הנקודה שאנו צריכים להחזיק בה... כי אם רבינו אמר שיעשה מאתנו כיתות כיתות אז כך זה... אני מאמין באמונה שלימה שרבינו מחלק את אנשיו ע"פ שורש נשמתם... ולכן צריכים אנו להאמין בכולם שכולם הם אמת... אם אנחנו לא מאמינים בדבר מסויים זה לגיטמי לכל דבר... ובענין האהבה... ודאי וודאי שישנה אהבה בין חסידי ברסלב בכל הרבדים והרי רבינו אמר שהעולם יתמהו על האהבה שיש ביניכם... ואנו רואים זאת בחוש... ושוב שים לב לפשיטות והתמימות של שמחה...

שמחה5

New member
אני מאמינה בכולם.

בס"ד בפיתקה(כל פעם שאני צריכה משהו אני אומרת נ.נח.נחמ.נחמן מאומן והדברים מסתדרים),ברב ברלנד,בקמיע של הרב שיק(גם הבעש"ט הקדוש היה נותן קמיעות),באלה שלא מאמינים בפיתקה ועוד. זה סותר אחד את השני ?אני לא חושבת.אני מאמינה ברב עובדיה,ברב ש"ך זצ"ל,בדרך של חב"ד .הדרך שהיא הכי טובה בשבילי היא הדרך של רבנו .מהי הדרך של רבנו עבורי?לקיים את עצותיו,לעשות התבודדות שעה ביום ,לקרוא בספריו ולהתפלל שאצליח לעבוד את השם בתמימות ובפשיטות.אני מאמינה שלכל זרם יש את התפקיד שלו ,לקרב נשמות ישראל התועות,הרי אנחנו כ"כ שונים אחד מהשני ובעז"ה בסופו של התהליך כולנו נתחבר יחד לאותו מקור. ואז נראה איך שכל הזרמים,כל הכיתות מתחברים לפאזל נפלא.עלנו רק להתחזק באמונה,להבין שכל הבלבולים זה עצת היצר להפיל אותנו מהאמונה.זהו החושך לפני הגאולה.בואו נתחזק יחדיו ונבין שכל מה שהשם עושה זה הכל לטובה,ושאנחנו עם כל הדעת שלנו בעצם לא מבינים כלום. שהשם יזכה אותנו לחזות בביאת משיח צידקנו במהרה בימנו,אמן. .

חשוב...

בס"ד ובזרה"ק חשוב אבל לשים לב שלכל הדרכים שהזכרת וגם את אלה שלא... שלכולם יש שורש ויסוד... והוא רבינו הקדוש צדיק יסוד העולם ותורתו...

asaf2000

New member
מה הכוונה שלך?!

לכל הדרכים היסוד הם רבינו ז"ל?? אני לא יודע מה השקפת אנשי ברסלב אבל זה לא נשמע טוב, מזכיר לי את יחי אדוננו מלך המשיח, מתנשא, גאוותני.

אמר רבינו הקדוש...

בס"ד ובזרה"ק רבינו הקדוש אמר... שכל העולם זקוקים לו וגם הצדיקים הגדולים...

BaaMan

New member
אתה החלטי...

בס"ד הסביר לך בפרטי נכון? יופי שהכל סודר...

אני שמעתי

ממו"ר הרב משה כהן את הדברים לקמן : היום יומא דהילולא של הרה"ח ר' שרול בער אודסר ז"ל שכידוע היה חסיד ברסלב אמיתי ( כמו ששמעתי מפי דודי הר"ר בן ציון ירחמיאל אדר שפר הי"ו שהי' מטפלו האישי ). כידוע שכל ימיו סבל מהתנגדות ובפרט בימי אברכותו על היותו ברסלבר כמובא בפנים, ולמרות זאת הוא התגבר על הכל ונשאר ברסלב. אודות להפתק יש מחלוקת לא הכנס בזה. ר' ישראל בער היה עוסק הרבה שנים בהדפסת ספרי רביז"ל כמ"ש בוא נילך מבית לבית להדפיס ספרי רביז"ל. והביא גם דוגמא לצדקתו הגדולה ששמע מדודו הר"ר שליט"א שפעם מנהל בית האבות ( ששם היה בזקנותו ) אמר לו בשעה 2 בלילה לחפש אותו כי הוא הלך להתבודד – וזה הי' הימי זקנותו. זה נדפס גם הספרו של הרב משה כהן שיצא לאור לא מכבר

למעלה