אני לא מבין...
למה אתה מתרגש מהודעה של אדם שטוען בכל תוקף שהדת בכללה אין בה אמת... אז הוא מכחיש גם את ברסלב, ביג דיל? הוא לא מבין? מישהו ביקש ממנו שיבין? רציתי למחוק את הודעתו, אבל אני משאיר, כי בעיני לא כל שטות שנכתבת צריכה להמחק, לפעמים היא רק הוכחה נוספת עד כמה אדם שמדבר על החופש לאדם להאמין כרצונו, מרמה אפילו את עצמו. הרי בעיני כותב ההודעה הראשונה באשכול זה, אני טיפש לא משום שאני דתי, אלא משום שאני מאמין בכוחו של רבינו (ואגב, אני לא מאמין בפתק! ואני, כמו רוב חסידי ברסלב בעולם, לא חושב שיש בו משום סגולה ולא חושב שיש בו ענין. אבל זו דעתי, דעת חברים אחרים בפורום שונה, וכבר קבענו שלא נתווכח בענין זה כאן). אז כעת אני טיפש יותר גדול, אני מאמין גם בתורת רבינו. נו, שיערב לו. אז הוא יאמר שהוא לא התכוון אלי, שכן אני לא "בונה תילי תילים" על הפתק, הוא יאמר שהוא מתכוון ל"היהודי" או ל"אייזיק" או לbamaan, אבל גם הם, אינם "טפשים" בעיניו של החכם מכל אדם שכתב את ההודעה הראשונה כאן, זה שאתמול גילה את אורו של העולם החילוני מתוך מחשכי הדת היהודית (עפ"ל), משום שהם מאמינים בפתק, הם הרי בעיניו לא טפשים משום שהם מאמינים ברבינו ובכוחו, הם טפשים כי הם מאמינים בבורא עולם. על זה, יש לי רק מילה אחת (ואני מניח שחברי וחברות הפורום יצטרפו אליה בשמחה): אדון 'סיסטאר', אני גאה להיות "טיפש" בעיניך!!! התשובה הברלסבית, גם לכופרים בכלל וגם לכופרים שברסלב מפריעה להם, הלא היא כתובה על "שיר ידידות" אשר לרבי יצחק ברייטער הי"ד: ברוך ה' אלקי ישראל, אשר לא השבית לנו גואל, והבדילנו מן תועי בדרכי א-ל וקרבנו לכלליות שבעת רועי ישראל (אבל כמנהל הפורום, מחובתי לומר שאין כאן שום מקום לפתוח בויכוחים איתו. הפורום לא נועד לויכוחים על אמונה בשום אופן)