סקר: קיימים/לא??

JeykinsN

New member
../images/Emo31.gifלא נראה לי

ואם כן אז ר-ק בחלל..או כדורי לכת אחרים..לא חושבת שיהיה להם מה לחפש בכדור הארץ הקטן (אך חביב) שלנו

yaakii

New member
אולי הם רוצים להשתלט עלינו? ../images/Emo3.gif

אם אנחנו כל כך מתעניינים בהם, למה שהם לא יתעניינו בנו גם?

Snir2121

New member
../images/Emo31.gif

שטויות. פעם אפילו ראיתי ראיון בטלוויזיה של צעירים שמזייפים את זה בשביל הצחוקים. אחד תולה את החללית על חוט, השני מצלם, וזה נראה כאילו זה מעופף בשמיים.

yaakii

New member
לא יודע למה-הזכרת לי סדרת ספרים ממש ממש

מומלצת! -שכחתי את השם...
אני זוכר שלפני כ-4 שנים קראתי כמה ספרים ואז הפסקתי ועכשיו אני לא זוכר איך קוראים לזה... אני אנסה לתאר קצת על מה זה ואם יש פה מישהו שקופץ לו השם-ממש אשמח לשמוע
זה סדרה של איזה 10 ספרים. (לא ישראלית). קוראים לה משהו כמו: סיפורים שלא יאמנו וזה על כל מיני סיפורים ומחקרים המלווים ע"י חוקרים ומדענים מומחים לגבי כל מיני דברים על-טבעיים...חייזרים, גלגולי נשמות, צפיית העתיד וכד'..

Snir2121

New member
לא מכיר את הסדרה,

אבל אני רק רוצה לציין שהסיבה היחידה לכך שאותם חוקרים ומחקרים הם בודדים, ולפעמים אפילו בדויים (!), היא כי הקהילה המדעית לא מכירה במחקרים הללו. או שהם לא קיימים (בד"כ), או שאותם אנשים בעלי ההשכלה מסלפים עובדות. אחרת - התיאוריות הללו היו מרכזיות במדע בדיוק כמו תורת היחסות או האבולוציה.

yaakii

New member
אל תשכח: הקהילה המדעית גם לא הכירה במחקריו

של גלילאו גלילי-והם התבררו כנכונים. מלבד זאת, ייתכן שלא מרבים פשוט להזכיר זאת כיוון שאין לזה השלכה מעשית כמו שיש לתורת היחסות והאבולוציה..

Snir2121

New member
זה אמנם יישמע כתירוץ,

אך זו הייתה תקופה שונה לגמרי, עם גישה שונה לגמרי. גלילאו היה הראשון שפעל על פי מה שמכונה היום "השיטה המדעית" (אני לא בטוח שזה היה אז 100% כמו היום, אבל עדיין); אותה שיטה שאיתה אנו קובעים אם תיאוריה היא מדעית או לא, לדוגמה. מה שמקשר לנקודה הבאה - התאוריות הנ"ל הן פסאודו-מדעיות, או במילים אחרות - פשוט לא. עד שלא תהיה לאחת מהן לפחות הוכחה מוצקה אחת - מתייחסים אליהן כהשערות יפות, אבל ממש לא בגלל ההשלכות המעשיות שלהן. המוקד של אלו שהתנגדו לגלילאו כמובן היה הכנסייה, אנשי דת, וכ- 100% מהאנשים ה"פשוטים", שהמניעים שלהם היו דתיים ופסיכולוגיים בלבד, בטח שלא מדעיים (לדוגמא - ההתנגדות לעובדה שאנחנו לא באמת מרכז היקום. כמה אופייני לבני אדם
).

yaakii

New member
לא היו תאוריות מדעיות רבות שהתקבלו

כלעומת שנהגו. רבות הועלו ונשכחו ורק זמן רב לאחר מכן התקבלו כנכונות. ייתכן שהתאוריות בנושאים כגון אלו המוזכרים בספר הרבה פחות רלוונטיות מבחינה מעשית, מאשר תאוריות כגון תאוריית הקוונטים, לדוגמא, ועל כן, אולי, פחות מקובלות ומוזכרות בקרב אנשי המדע.

Snir2121

New member
אני עדיין לא מסכים עם הטענה הזו.

תאמין לי, העובדה שאני לעולם לעולם לא אוכל לדעת את התנע של אלקטרון ובו זמנית את המקום שלו בדיוק של 100% הרבה פחות רלוונטית לחיי היומיום שלי מאשר העובדה שיש סביבנו חייזרים, או שהנשמה שלי קיימת ושהיא תתגלגל בתוך יצורים נוספים. אם מתחשבים רק בהשלכות מעשיות על חיי היומיום, אנחנו צריכים להתעלם לגמרי מתורת היחסות ותורת הקוונטים. חוץ מזה, הדיון על תיאוריות קודמות אולי מעניין, אבל לא מקדם. בסה"כ, תיאוריה ללא הוכחות נשארת צביר השערות, ולא יותר מזה. אל תטעה, אני לא מדבר רק על דברים רוחניים כמו גלגול נשמות - לדוגמה תיאוריית המיתרים המספקת הסבר מרתק על המבנה היסודי ביותר של היקום אבל עד היום עוד לא הצליחה לעמוד בכללים של תיאוריה מדעית - אז היא פשוט לא כזאת.

tweeg

New member
so lets fucking do it

גדולי המוחות בעולם מתעסקים עם תורת היחסות,חורים שחורים,אסטרונומיה וכו' למה להסתבך על שטויות שלא עוזרות?תשקיעו במשהו שימושי תנו לדורות הבאים להתעסק עם זה,אולי להם זה יהיה שימושי (למרות שטכנלוגיה ברמה חדשה לא תבוא מהמכניקה הקלאסית) למרות שזה דעה מפגרת(אפילו לי זה לא נשמע משהו)מה הקטע בסתם ללמוד בשביל הידע? אם אי אפשר לעשות עם זה כלום,זה לא שווה כלום קצת אמביוולנטי אבל אני מאמין בזה (מי אמר מתכונת בספרות ולא קיבל?)

Snir2121

New member
יש מספר סיבות למצב הזה,

אחת מהם היא הסקרנות - אותי למשל, הפיזיקה של חורים שחורים וקוונטים (גדלים קיצוניים) מעניינת הרבה יותר מהמכניקה הקלאסית, למשל. זו סיבה מצויינת. וזו הסיבה אולי העיקרית להתחלה של המדע. אחת אחרת - הקידמה הטכנולוגית. לפני כמה ימים דיברנו על ננו-טכנולוגיה - דברים כאלו לא היו מתאפשרים בלי אותם מחקרים. יש עוד המון המון דברים שעוד לא המציאו והם יבואו רק בזכות מחקרים מהסוג הזה. בסה"כ, זה כמו שכולם אומרים ביסודי/חטיבה - "מה אני צריך לדעת מתמטיקה" ולפעמים מוסיפים גם על מכולת
. זה בעצם לא נכון, כי גם לדעת מתמטיקה ברמה גבוהה יכול לתרום לאותו אדם.

yaakii

New member
איך ידיעה על חייזרים תשפיע על חייך?

דוקא מתמטיקה אני יכול להבין. כפי שהסביר לנו רועי צזנה באירוח, למתמטיקה ישנה השלכה על חיי הטבע. כמו כן יש את ההסתברות שעוזרת (/לא-ראה שאלתי בנושא..)

Snir2121

New member
המון...

אם הם מספיק קרובים כדי לתקשר (או אולי אפילו להיפגש) נוכל לדעת האם להיזהר מהם, או אולי למצוא דרכים ללמוד מהם, או ללמד אותם, בקיצור - להתעסק בזה.

tweeg

New member
אממ

אני לא יגיד שזה לא מעניין אותי,אבל במובן מסוים זה די מיותר ננוטכנולוגיה זה לא קשור לתורת היחסות/חורים שחורים/מכניקת קוונטים(אני חושב) ולמיטב ידיעתי אף אחד מהתחומים האלה לא הפיק משהו ממשי לדעתי זה נכון ול90% אחוז מהאנשים המתמטיקה לא תעזור בשום דבר ולימוד בשביל מחשבה זה לא מה שעושים בבית ספר,ויש עוד דרכים לעשות את זה

Snir2121

New member
בית ספר אמור להקנות ערכים של למידה

אחריות, ניצול זמן, עמידה בלוח זמנים, סקרנות, ועוד (ערכים של כבוד/יחסים בין בני אדם וכו' - זה לא משהו שבאמת אפשר לקבל מבית ספר...) - בישראל, בכל אופן, זה לא כ"כ קיים, כי מערכת החינוך שלנו בשפל. מתמטיקה היא בסיס טוב ללימודים מתקדמים מהרבה תחומים, וגם, מה לעשות, חינוך לחשיבה מתמטית/מדעית זה חיוני. חבל לבזבז זמן בלימוד מתמטיקה אחרי צבא, כשאפשר לעשות את זה הרבה לפני כן. ואני כמובן לא מדבר על מתמטיקה גבוהה יותר. ננוטכנולוגיה בהחלט קשורה לתורת הקוונטים! זה נובע בעיקר בגלל עניין של גדלים במערכות. אין לי כ"כ דוגמאות ספציפיות, אבל צריכים להתחשב בדברים מסויימים מעולם הקוונטים כשניגשים לבנות מערכת ננומטרית.

tweeg

New member
אם אתה מודד ככה

אז בהחלט אפשר להגיד שנכשלתי בכל המקצועות אולי סקרנות מכימיה ומתמטיקה,גם זה בקושי,כל השאר אין לי (וזה הסיבה למה אני כותב עכשיו,שאני אמור לקום עוד 3 שעות) חשיבה מדעית אכן חשוב,אבל לא רלוונטי להרבה מהתלמידים זה צריך להיות לדעתי מגמה משלב מסוים בכלל צריך בערך מכיתה ט להפוך הכל למגמות ולתת לתמידים לבחור חלק מהם תנ"ך,היסטוריה,ספרות,אזרחות,הבעה,לשון לאנשים שיעשו תואר במתמטיקה? אין ספק שאחוז גדול מאוד לא רלוונטי לתלמיד בחיים מכיוון שאני לא מבין לא בזה ולא בזה(ולא בכלום כמעט) אני מאמין לך איך אתה יודע הכל?

Snir2121

New member
יש המון מקצועות מיותרים...

בעיקר לאלו שפונים למדעים - תנ"ך, היסטוריה, ספרות, ספורט, וכו'. הם ממש מיותרים. לשון ואזרחות - לא הכי מיותר, אני חושב שעדיף שאנשים ידעו את שניהם; אבל זה עדיין לא מסביר למה מבזבזים זמן על הבגרות בהם... לשאלתך, אני סתם עוד אחד שהם שלחו לכוכב שלכם
.

yaakii

New member
עם שאין לו עבר-אין לו הוה וגם עתיד לא יהיה לו

(ברל כצנלסון ) אני חושב שהבסיס של עם כמו העם שלנו, שעבר היסטוריה קשה ועמוסה, ללמד את ההיסטוריה לדורות הבאים. מה שמחייב לימודי היסטוריה ותנ"ך (-כמובן בתנ"ך יש גם את עניין המסורת). ספורט-חשוב לעודד לשמירה על בריאות "נפש בריאה בגוף בריא" עם ספרות-אני מסכים...(אני אישית אוהב..)

למעלה