מידע על ADHD

ריטה ב

New member
שאלה על דופמין

אנא עזרו לי להבין מה נכון ומה לא נכון בציטוט הבא: The increased levels of dopamine enabled humanity to function efficiently as farmers, but this came at a cost. High levels of dopamine significantly impairs the minds ability to think creatively. Worse yet, the dopamine is highly addictive. Recent research shows that almost by definition, addictive drugs are ones that raise dopamine levels. This explains why people object so strongly to having their routine distrurbed. It triggers exactly the same resentment that you observe in junkies when they are denied their fix. מקור: http://www.reciprocality.org/Reciprocality/r1/intro.html

zivadina

New member
תרגום השטויות (בעזרת שכנה אנגליה)

הרמות הגדלות של דופאמין איפשרו לאנושות לתפקד ביעילות כאיכרים, אולם היה לכך מחיר. רמות גבוהות של דופאמין פוגמות ביכולת השכלית לחשוב באופן יצירתי. גרוע מכך, הדופאמין ממכר ביותר. מחקר עדכני מראה שמעצם הגדרתם, סמים ממכרים הם אלה המעלים את רמות הדופאמין. זה מסביר למה אנשים מתנגדים כל כך לשיבוש בשיגרה שלהם. זה מעורר בדיוק את אותה העוינות שניתן לראות אצל מכורים כאשר מונעים מהם את המנה שלהם. ועכשיו להערות: הוא מתייחס לתאוריה "האבולוציונית" של האכרים והציידים, שלא כולם מסכימים אתה. בקשר לדופאמין וסמים ממכרים, לא ידוע לי מהו הקשר. אבל אני יודעת שריטלין איננו ממכר כאשר הוא ניתן באופן רפואי, והעובדה הכי מזיקה לתאוריה ההזויה שכתובה פה היא, שהילדים שלי בכלל לא מבקשים ריטלין בחופשות ובשבתות, למרות שבמשך השבוע הם לוקחים לכל יום לימודים. אני חושבת שאי אפשר לקשר בין ריטלין לשיגרה, בגלל "אפקט סינדרלה". אפילו הקונסרטה, שהיא הריטלין "הכי ארוך", משפיעה רק ל-12 שעות. בשאר השעות, האדם חי כאילו לא לקח ריטלין מעולם. נראה לי שה"הוגה" הזה קישר פיסות מידע שונות על ציידים ואכרים, דופאמין וסמים, יצירתיות ושיגרה, ובנה מהן תאוריה שהיא בעצם שעשוע אינטלקטואלי גרידא.

j i m m y

New member
פוגע ביכולות לחשוב באופן יצירתי?

לא, סתם ממכר. לא פוגע בכלום כמעט. אנשים - צריכים קצת לשנות את התפיסה שלהם לגבי המילה 'התמכרות'. ילדים פשוט לא מרגישים שהם כל כך נתונים ללחץ החיים ושהם צריכים להספיק ככה וככה, אז הם לא מרגישים את הצורך לצרוך סמים מעוררים.

ריטה ב

New member
../images/Emo51.gif זיוה

היה עוד יותר משעשע לקרוא שם עוד "הברקות", למשל: Most people's dopamine levels are horrifyingly high. They were only ever evolved to be anything like as high for short periods, with long periods of separation between them. The high levels devastate people's consciousness and are unhealthy. תרגום קצר: רמות הדופמין אצל רוב האנשים נורא גבוהות... הרמות הגבוהות האלה הורסות את התודעה ומזיקות לבריאות.
* * * אנשים ללא ADHD - ראו הוזהרתם!!!

zivadina

New member
תאוריה מקורית ביותר

מעניין מה המוטו של ה"הוגה" הזה. האם הוא נגד ריטלין? האם הוא נגד "חשיבה של קשב ממוקד"?

ריטה ב

New member
לה התעמקתי מדי בקריאה

זאת תאוריה על איזה שהוא "טפיל אנושי М0". תאוריה מוזרה מאוד.

zivadina

New member
ריטלין לא משנה את עוצמת פעילות המח

ריטלין לא משנה את עוצמת פעילות המוח של ADHD. במחקר הקטן הזה,שנעשה ב-10 אנשים ADHD וב-11 אנשים non-ADHD, השוו את פעילות המוח של שתי הקבוצות במהלך ביצוע משימות אקזקוטיביות (מונחות-מטרה), כאשר קבוצת ה-ADHD נבדקה ללא ריטלין וגם לאחר שימוש של 3 שבועות בריטלין. נמצא שהריטלין השפיע על ביצועי ה-ADHD, אבל לא על פעילות המוח שלהם, שנמצאה נמוכה בשני המצבים מפעילות המוח של non-ADHD. נראה לי שזה קצת סותר את התאוריה שריטה הביאה על "עודף דופאמין".

zivadina

New member
קשר בין ADHD לבין התמכרות לאינטרנט

זהו מחקר שניסה להעריך את הקשר בין ADHD /אימפולסיביות לבין התמכרות לאינטרנט. נבדקו 535 בנים ובנות גילאי 11 שנים, פחות או יותר. הערכת ההתמכרות לאינטרנט נעשתה בעזרת מיבדק. ההתנהגות ה-ADHDית הוערכה על ידי שאלונים שמילאו ההורים והמורים. נמצא קשר הדוק בין עוצמת אפיוני ההתנהגות ה-ADHDית לבין עוצמת ההתמכרות לאינטרנט. ניתן לשער שאפיוני המוסחות והאימפולסיביות של ADHD מהווים גורמי סיכון להתמכרות לאינטרנט.

05 מיכל

New member
עד כמה שאני יודעת, יש ל AD(H)D

בכלל יותר נטייה להתמכרויות. השאלה היא ם האינטרנט שונה.

zivadina

New member
התמכרויות ו-ADHD

השאלה היא למה התמכרות לאינטרנט, שהיא כנראה התמכרות ויזואלית, ולא התמכרות לגרויים חושיים אחרים.

j i m m y

New member
התמכרות לאינטרנט אינה דבר ויזואלי

אלא הרבה מעבר לכך. אי אפשר להתמכר לתמונות, אלא לרגשות, לתחומי ענין. התמכרות לחיטוט באוזן היא התמכרות הרבה יותר קשה מאשר התמכרות לאינטרנט, דוגמא קלילה. התמכרות לסיגריות היא הרבה יותר קלה מתהמכרות לאינטרנט, כי באינטרנט נדמה לנו שאנחנו לא מזיקים לעצמינו.

zivadina

New member
כן, האינטרנט הוא גרוי רב חושי

ולא רק גרוי ויזואלי. הלוואי והגרוי הויזואלי של חומר כתוב היה ממכר באותה המידה!

zivadina

New member
קשיים בלימודים

השפעת תיפקוד אקזקוטיבי לקוי ביחד עם ADHD על הישגים אקדמיים של ילדים. המחקר בדק את הקשר בין ליקויים בתפקוד האקזקוטיבי (תיפקוד מונחה-מטרה) לבין הישגים אצל ילדים ומבוגרים עם ADHD. השתתפו במחקר ילדים ומבוגרים שאובחנו קלינית עם ADHD או ללא ADHD. החוקרים הגדירו ליקוי בתפקוד האקזקוטיבי כאשר היו לפחות 2 מדדים פגומים של תפקוד זה. הילדים והמבוגרים עם ADHD הראו הרבה יותר ליקויים בתפקוד האקזקוטיבי מאשר קבוצת הביקורת. נוכחות של ADHD ביחד עם תפקוד אקזקוטיבי לקוי היוותה סיכון מוגבר לעצירה בציונים ולירידה בהישגים הלימודיים ביחס ל: 1. ADHD בלבד 2. מצב סוציו-אקונומי נתון 3. ליקויי למידה 4. IQ לא נמצאו הבדלים בתפקוד החברתי או בהפרעות פסיכיאטריות נלוות. נמצא כי ילדים ומבוגרים הסובלים מ-ADHD ביחד עם פגם בתפקוד האקזקוטיבי היו בסיכון גבוה לליקוי ברור בתפקוד האקדמי. תוצאות אלו מצדיקות את בדיקת התפקודים האקזקוטיביים אצל ילדים עם ADHD כדי למנוע כשלון בלימודים.

למעלה