• פותח הנושא FAME
  • פורסם בתאריך

FAME

New member
../images/Emo152.gif

שלום לכולם ! פורים שמח! אני FAME ,לומדת במגמת מחשבים וככל הנראה תראו אותי לא מעט כאן (לפחות עד שאני אסיים את התיכון) בכל אופן , הבעיה השבועית שלי היא בפונקציות-שפת C על פי מה אני יודעת מה לשים בסוגריים בהכרזה על הפונקציה אם בכלל ? ע"פ מה אני קובעת שצריך RETURN? אודה לכל מי שיכול לעזור, חג פורים שמח לכולכם, FAME.

פשוט מאוד....

אם הפונקציה אמורה לקבל ערכים מהתכנית הראשית, אז מגדירים לה ערכים בסוגריים כשקוראים לה. בקשר לשאלתך השניה, אם הפונקציה היא VOID היא לא אמורה להחזיר ערך ולכן אין צורך בRETURN. אם הפונקציה אמורה להחזיר ערך אז לפני שם הפונקציה בהכרזה את רושמת את סוג הערך המוחזר (INT,FLOAT וכו´) ובתוך הפונקציה כאשר את רוצה להחזיר את הערך המחושב לתכנית הראשית, את משתמשת ב-RETURN . גורילה.

ihovav

New member
תשובה :

קודם כל - ברוכה הבאה לגבי פונקציות : פונקציה היא קטע קוד נפרד שניתן "להפנות" את התכנית אליו מ"ס פעמים לביצוע פעולה זהה - הוא נכתב כמו שה "MAIN" נכתב - כלומר - הצהרה על הפונקציה, מה היא מחזירה ומקבלת וגוף הפונקציה . הפונקציה יכולה לקבל ערכים מסויימים מקטע הקוד שקורא לה - כדי להעזר בהם בפעולות שהיא מבצעת דוגמא : אם יש לך פונקציה שצריכה לבצע פעולת חיבור של 2 מספרים - אתה צריך לקבל 2 מספרים ולהחזיר 1 - את ה2 אתה מחבר ומחזיר את התוצאה חשוב שלא לשלוח סתם ערכים לפונקציה ולא להחזיר סתם - כי זה מכביד על המערכת - גם שליחה של ערכים וגם החזרה

למעלה