תעשה איזה תורכי קטן
New member
../images/Emo152.gif דירה ראשונה
היי, מתנצל מראש אם זה לא בדיוק הפורום הכי מתאים, ואם זה עושה לכם כאב ראש
אבל ראיתי שאלות בנושא מתפרסמות, והחלטתי לנסות להעזר, אם אפשר
אני עומד לפני רכישת דירה (טרם חתמנו על חוזה), וצצו בראשי מספר שאלות :
1. איזה סכום של "קנס"/"דמי חרטה" מקובל לכתוב בחוזה, במידה ומישהו יתחרט לגבי המכירה/קנייה ?
2. הבנתי שניתן לשלם את מס הרכישה בתשלומים, האם זה נכון ? איזו ריבית ? איך בכלל משלמים את המס ? דרך העו"ד ? מקבלים מכתב/אגרה הביתה מהמדינה ?
3. הלוואת זכאות - כיצד מבררים מה גובה הזכאות ? מה הריבית ? מה היתרונות ? (פרעון מוקדם ללא קנס ?)
4. רישום הערת אזהרה בטאבו - מתי ? (לפני התשלום הראשון ?) אם יש שעבוד לבנק על הדירה, ניתן לכתוב אזהרה ?
5. אם אני חותם על חוזה כעת, כאשר תאריך הכניסה לדירה בעוד חצי שנה, ואני זקוק לכסף בעוד חצי שנה, האם יש טעם להתחיל לברר על משכנתאות כעת, או סמוך יותר למועד שבו אצטרך את הכסף ?
6. מהו התשלום הממוצע המקובל לעו"ד ? (אגב, מדוע כאחוז מסויים מערך הדירה ? מה הקשר בין ערך הדירה, להשקעת העבודה של עורך הדין ?)
7. כיצד עובדת הפרוצדורה של ניסוח חוזה ? עורכי הדין של 2 צדדים מדברים בינהם, מנסחים טיוטה, ומעבירים ל 2 צדדים להערות ותיקונים ?
8. כיצד אני מקבל אסמכתא על תשלומים שהעברתי למוכר הדירה ? האם עורך הדין של המוכר מוציא לי אישור על כך שאכן העברתי כסף למוכר, על חשבון מחיר הדירה ?
9. חריגות בנייה - כיצד ניתן לבדוק האם קיימות חריגות בנייה בדירה ? האם ניתן ומקובל להוסיף תנאי לחוזה, שאם יתגלו חריגות בנייה, המוכר ישא בעלויות התיקונים ?
10. שמעתי שיש חברות המבטחות עיסקאות, הםא יש למישהו פרטים ?
11. ברור שאני לא הולך לבדוק כל פרט שעורך הדין שלי יעשה, אבל הייתי שמח לדעת לפחות בראשי פרקים אילו פעולות על עורך הדין שלי לבצע כחלק מתהליך של רכישה הדירה
12. בנוסף, אשמח לדעת אילו דברים חשובים יש לעמוד על כך שיופיע בחוזה (מצד הקונה).
המון תודה וסליחה על כאב הראש !
היי, מתנצל מראש אם זה לא בדיוק הפורום הכי מתאים, ואם זה עושה לכם כאב ראש