שירשור אוזני המן

חגי שהם

New member
אוזני המן../images/Emo151.gifהאם למישהו יש מתכון?

שלום! מחפש מתכונים טובים לאוזני המן.

זושי1

New member
מתכון לבצק תפוזי של אזני המן:

המקור מגיע מוואלה, פורום אוכל שקט ורוגע, שאני גולשת לעיתים כדי להרגיש רוגעת ולהזין את עיניי בתמונות נופים מאפים ותבשילים טעימים: נדמה לי שאבי מוואלה, ואם טעיתי עמם הסליחה..פשוט מרוב לישה והכנה פרח מזכרוני... 1/2 2 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1/4 כוס מיץ תפוזים 1 כף גרידת קליפת תפוז קורט מלח 200 גר' חמאה או מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות לאחסן במקרר עטוף בניילון לשלוש שעות לפחות לפני הרידוד. מילויים: הההכל, פרג, תמרים, שוקולד ומעליו סוכריות צבעוניות...הבצק יוצא פריך...וטעים.

חגי שהם

New member
תודה רבה. ../images/Emo24.gifושאלה?!

תודה זושי1! ושאלה נוספת האם יש לך גם מתכון של בצק שמרים?

ווין תו

New member
../images/Emo151.gif שירשור אוזני המן ../images/Emo151.gif

אבל
רק מתכונים שנוסו על ידכם. יש לשרשר כל מתכון להודעה הראשית.

ווין תו

New member
מתכון: אוזני המן

מתכון: אוזני המן רכיבים: בצק 300 גר' מרגרינה 3 כוסות קמח 3 כפות סוכר 3 חלמונים 2 כפות יין לבן 2 כפות מים 15 גר' שמרים יבשים (1 כף) מלית אגוזים: 150 גר' אגוזים קצוצים 2 כפות סוכר 1/2 כוס חלב 2 כפות סולת מלית פרג: 100 גר' פרג 3 כפות סוכר 1/2 כוס חלב 2 כפות סולת מלית קוקוס: 100 גר'קוקוס טחון 2 כפות סוכר 1/2 כוס חלב 2 כפות סולת כמות הבצק מספיקה לשתי כמויות מלית אופן הכנה: לעבד במעבד מזון את חומרי הבצק. להשהות לילה במקרר. מלית לבשל על אש קטנה את חומרי המלית. לבדוק מתיקות וסמיכות ולהתאים לפי הצורך. לקרוץ עיגולים קטנים. למלא וליצור צורת אוזן המן. למרוח בביצה טרופה. לאפות בתנור בחום בינוני כ- 10 דק' או עם שמשחים. הערות: מקור המתכון: נרשם ע"י ווין תו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: אוזני המן טובלרון

מתכון: אוזני המן טובלרון רכיבים: קילו קמח שקית אבקת אפיה 300 גרם סוכר 3 חבילות מרגרינה שקית סוכר וניל חצי קליפת גרידת לימון מעט מים קרים למילוי: שוקולד טובלרון לפי הטעם ניתן להחליפו בשוקולד לבן או מריר מכדורי לידר או שוקולד אם אנ דאם אופן הכנה: מכניסים לקערה את המצרכים לפי הסדר ובו זמנית מערבלים עד קבלת בצק קטיפתי יפה. מניחים לבצק לנוח חצי שעה. מרדדים לעובי של מילימטר ובעזרת כוס גדולה חורצים עיגולים. על עיגולי הבצק מניחים כף גדושה מהמילוי הרצוי. סוגרים את עיגול הבצק לצורת אוזן המן ומכניסים לאפיה. אופים כ-45 דקות על חום בינוני עד קבלת גוון זהוב. הערות: משלוח מנות 50 אוזניים המליצה: קשיו מקור המתכון: רשת טל בייגלס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: אוזני המן מבצק פריך של סופי

מתכון: אוזני המן מבצק פריך של סופי רכיבים: לבצק: 2 חלמונים (צהוב) ביצה שלמה 1 חבילת מרגרינה או חמאה בטמפ' החדר כוס סוכר 1/3 כוס מיץ תפוזים 1/2 שקית אבקת אפייה 1/2 חבילת סוכר וניל 1+1/2 כוסות קמח תופח כ-3 כוסות קמח רגיל לפי הצורך למילוי: כוס אגוזים טחונים דק 3/4 כוס סוכר 1/2 כוס פירורי לחם או פתי בר מרוסקים (לא חובה) 1/2 כוס קונפיטור או ריבה 1 חלבון למריחה: חלמון +מעט מים אופן הכנה: שמים את חומרי הבצק בקערה כולל הקמח התופח (ללא הקמח הרגיל) ומערבבים. מוסיפים את הקמח הרגיל בהדרגה ותוך לישת הבצק עד לקבלת בצק אחיד (מוסיפים קמח לפי הצורך-עד שהבצק נעים למגע ולא דביק) מערבבים בקערה נפרדת את כל חומרי המילוי. מקמחים משטח ומרדדים את הבצק לעובי של כ- 1/2 ס"מ. וקורצים עיגולים בעזרת כוס. עושים גוש של מילוי ולוקחים חתיכות בגודל שווה ושמים במרכז העיגולים. מהדקים הקצוות בצורת אוזן המן. שמים את אוזני ההמן בתבנית משומנת (או על נייר אפיה), מורחים חלמון + מעט מים באמצעות מברשת ואופים בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב. (אין צורך לחמם את התנור מראש) כשאוזני ההמן מוכנים- מיד להפריד מהתבנית ולצנן על רשת. (אחרת נדבקים) כשמתקרר ניתן לאחסן לתקופה של עד שלושה שבועות בקופסא אטומה. הערות: אפשר לאפות בטורבו. בתנור רגיל אפשר לשים 2 תבניות וכעבור כחצי שעה להפוך את הסדר שלהן. פורים מומלץ כמות של לשתי תבניות גדולות אפשר להכין כמות כפולה של הבצק ולהכין בחצי מהבצק שושני בצק פריך ובחצי אוזני המן- יוצא 2 תבניות גדולות מכל סוג) + מקור המתכון: סופי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: אוזני המן מעולים -חנה שאולוב

מתכון: אוזני המן מעולים - חנה שאולוב רכיבים: 4 כפות שמן 100 גרם מרגרינה 100 גרם חמאה 1/2 (חצי) כוס מיץ תפוזים (אפשר חלב במקום) 4 1/4 (ארבע ורבע) כוסות קמח מעורב בשקית אבקת אפייה (אפשר קמח תופח) 1 כף תמצית וניל 2 ביצים 3/4 (שלושת רבעי) כוס סוכר אופן הכנה: מערבלים במערבל במהירות איטית את המרגרינה, חמאה, שמן וסוכר עד שמתקבלת בלילה חלקה. מוסיפים בהדרגה ביצה אחר ביצה, את תמצית הוניל, ובסוף את הקמח והמיץ לסירוגין ולשים עד שהבצק מוצק. אם יש צורך מוסיפים קמח (אחרי שגמרתי להוסיף את כל הקמח אני מוציאה את הבצק מהמעבד, מעבירה לקערה מוסיפה עוד קצת קמח ולשה. הבצק בשלב זה צריך להיות רך אבל לא נדבק לידיים) מכניסים למקרר לכמה שעות (בינינו, מספיקה שעה ובמקרה דחק גם חצי שעה) מוציאים מהמקרר, מרדדים, קורצים עיגולים עם כוס מתאימה, ממלאים במילוי, סוגרים לצורת אוזן המן, מסדרים על תבנית משומנת. מכניסים לתנור מחומם לחום בינוני, אופים כ 25 דקות עד שמשחימים, מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל. מילוי תמרים מגולענים (מגיע באריזה מלבנית) מחממים מעט במיקרו בצלחת עם מעט שמן (ככה נדבק פחות לידיים בשעת המילוי) וממלאים. שוקולד נוטלה למריחה - שמים בעזרת כפית וסוגרים טוב ריבה (להשתמש בקונפיטורה כמה שפחות נוזלית) - לסגור היטב היטב שהריבה לא "תברח" החוצה הערות: רשמה: גילה ב. מקור המתכון: חנה שאולוב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

גילהבי

New member
רק הערה קטנה - המליות לא של חנה

שאולוב המלית המקורית לאזני מן אלו היא פירות יבשים אבל אני תמיד עושה עם אחת מהמליות שמצויינות במתכון הילדים באופן מיוחד מתים על אלו עם השוקולד והם באמת מומלצים!

מתכון: אוזני המן-מיכל לוי אלחלל

מתכון: אוזני המן-מיכל לוי אלחלל רכיבים: ל-30 יחידות: לבצק: 1 1/2 כוסות קמח (185 גר') 1/2 כוס שקדים טחונים 100 גר' חמאה קרה 1 ביצה מעט מלח 100 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר למלית: 1/2 כוס חלב (או שמנת מתוקה) 1/2 כוס סוכר (100 גר') 100 גר' פרג טחון, טרי קליפת תפוז מגוררת מ-1 תפוז 1/4 כוס צימוקים למריחה: 1 ביצה טרופה קלות אופן הכנה: 1. הבצק: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון עם להב המתכת ומעבדים רק עד שנוצר גוש בצק (חשוב להימנע מעיבוד יתר שפוגם בפריכות הבצק) אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה. 2. המלית: מחממים את החלב והסוכר בסיר בינוני, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הפרג ומבשלים על להבה בינונית כ-4 דקות, עד שהעיסה מסמיכה. מסירים מהלהבה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת הצימוקים ומערבבים. משהים לצינון בטמפרטורת החדר, עד שהבצק מוכן לעיבוד. 3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 4. מחלקים את הבצק לשניים. מניחים חלק אחד על משטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת כוס. מורחים את שוליו של כל עיגול בביצה הטרופה ומניחים במרכזו כפית גדושה מהמלית. מקפלים משלושה צדדים, לצורת אוזן המן ומהדקים. מעבירים לתבנית ומצננים כחצי שעה במקרר או רבע שעה במקפיא (הצינון מונע מהבצק להיפתח באפייה). חוזרים על הפעולות עם שארית הבצק. 5. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מעבירים את התבנית מהמקפיא ישירות לתנור ואופים 15-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר. אפשר לאחסן בקופסא אטומה שבוע לפחות. גיוון: אפשר להחליף את השקדים באגוזי לוז טחונים ולקבל טעם שונה במקצת. הערות: מתכון של מיכל לוי אלחלל שמצליח להפוך אפילו את אוזני ההמן הלא אטרקטיביות למעדן: אוזני המן מסורתיות לפורים, בטעם מעודן במיוחד שנוצר הודות לשקדים טחונים המחליפים מחצית מהקמח. רשמה: אם החיטה מקור המתכון: מיכל לוי-אלחלל הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: אזני המן - נירה שויאר

מתכון: אזני המן - נירה שויאר רכיבים: 200 גר' מרגרינה קרה 21/2 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1/4 כוס ברנדי או מיץ תפוזים 1 כף תמצית וניל 1 כף קליפת לימון מגוררת קורט מלח אופן הכנה: מכניסים את כל החומרים למערבל החשמלי ומפעילים ל3-5 דקות במהירות אטית. הערות: הערות עגת 1 לשימוש לאזני המן, יש לקרר מס' שעות במקרר את הבצק עטוף בנילון 2 אני השתמשתי בקלבדוס (קוניאק תפוחים) 3 מילאתי במילוי תפוחים ובמילוי טבעות שוקולד בלגי מאוד מומלץ מקור המתכון: נירה שויאר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: אזני המן - קמח אסם

מתכון: אזני המן - קמח אסם רכיבים: לבצק: 350 גרם קמח תופח של אוסם 200 גרם מרגרינה 100 גרם אבקת סוכר 3-5 כפות מים למלית: 100 גרם פרג חצי כוס מים חצי כוס סוכר חצי כוס אגוזים קצוצים דק גרידה מלימון 3 כפות מיץ לימון אופן הכנה: להכין בצק פריך למלית: לבשל סוכר ומים עד להמסה מוחלטת של הסוכר. להוסיף את הפרג ולערבב. לבשל 3-4 דקות על אש נמוכה ולהוסיף מיץ וגרידת לימון. להוסיף את האגוזים. הערות: akavishon: יצאו 53 אזני המן מעולים. (רק שאני שמתי חלב במקום מים וחמאה במקום מרגרינה) מקור המתכון: קמח אסם תופח מאליו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

מתכון: אזני המן במלית פרג

מתכון: אזני המן במלית פרג רכיבים: לבצק: 1 ק"ג קמח 2 שקיות אבקת אפייה קמצוץ מלח 300 גרם מרגרינה 1 כוס שמן 1 כוס מים (הוספתי - 1/3 כוס סוכר + 4 שקיות סוכר וניל) למלית פרג: (הכפלתי פי 3) 1/2 כוס סוכר 1 כף דבש 1/4 כוס מים 1 כוס פרג טחון 2 כפות מיץ לימון 1 כף קליפת לימון מגוררת 1/4 כוס צימוקים (לא שמתי) (הוספתי 1 חב' קטנה של ביסקויטים - 28 יח') מפוררים אופן הכנה: הבצק: מנפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח ומניחים בצד שמים בסיר מרגרינה שמן ומים ומביאים לרתיחה מכבים האש מוסיפים בבת אחת הקמח מערבבים בכף עץ היטב עד שנוצר גוש בצק שנפרד מהדפנות מקררים מעט לשים בידיים עד שהופך מבריק מניחים בצד עד שמצטנן לגמרי המלית: לבשל סוכר, דבש ומים עד שהסוכר נמס. להוסיף את הפרג ולהמשיך לבשל כדקה. להוריד מהאש. להוסיף את מיץ הלימון, הקליפה המגוררת והצימוקים, ולהשהות לצינון. (אם התערובת נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד מעט פרג או פירורי ביסקוויטים). הערות: דניאלה (72 עוגיות בינוניות) מקור המתכון: בצק (למעמול)- בני סיידא: מלית- נירה שויאר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

hagit1

New member
עכשיו אני ממש מבולבלת

אני בדיוק מחפשת מתכון לאזני המן. והייתי בטוחה שכאן זה המקום- כרגיל אתם מקסימים וכ"כ עוזרים לי תמיד מאז שאני פה אני לומדת המון וזה הזמן לומר תודה לכולם.... אממה.. איך אני אדע איזה אוזני המן להכין? אני מתכננת להביא משלוח מנות לגננת של הילד שלי ואני רוצה שהיא תתעלף. בבקשה תעזרו לי

אזני המן מעולים

הבצק הזה הוא בצק מנצח וקוצר הצלחה 100 ג' אבקת סוכר 400 ג' חמאה 1 ביצה או 2 חלמונים 1-2 כפות חלב תמצית וניל 540 ג' קמח 60 ג' קורנפלור מקציפים חמאה+ סוכר למסה אוורירית, מוסיפים ביצה, וניל וחלב תוך כדי הקצפה. מוסיפים קמח וקורנפלר ,ומעבדים מעט לבצק חלק. המלית יכולה להיות בעצם כל דבר. אצלנו הכי אוהבים ממרח תמרים עם מעט קינמון ומלית נוטלה.

מישהו יודע להמיר את הכמויות

למי שאין משקל? כמה זה 100 ג' אבקת סוכר? וכמה זה 540 ג' קמח ו 60 ג' קורנפלור?

אף פעם לא המרתי את המשקלים

האלה לכוסות, תמיד שוקלת. לגבי אבקת סוכר יש חבילות של 100 ג'.

למעלה