שירשור אוזני המן

חנהפ

Active member
אוזני המן של לבנה../images/Emo151.gif

בצק: 300גר' חמאה 300גר' מרגרינה 1 קג' קמח 1/4 כוס מים מיץ מחצי לימון 1/2 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל מערבבים את כל החומרים, יוצא בצק רך ונח לעיבוד בחתיכות קטנות, לקרוץ עיגולים למלא במלית האהובה לסגור ולאפות כ-35 דקות בגמר האפיה לבזוק מעל אבקת סוכר מתקבלים כ-120 יח' קטנות. מלית שוקולד: 100גר' שוקולד 1 כוס אגוזים קצוצים 30גר' מרגרינה 1/4 כוס חלב 1/4 כוס סוכר

regevsam

New member
אוזני המן (בצק שמרים) של סבא שלי +פ

רג ...היום אכין עם מליות נוספות שכבר ניסיתי בקראנצים: וניל, אוכמניות, שוקולד+ברס...

יעלעל

New member
אזני המן שלנו

כבר שנים שאני מכינה את אזני ההמן האלה. הבעיה היחידה שלהן היא שהן נגמרות מהר מדי. 200 ג"ר פרג טחון טרי חצי כוס סוכר 3/4 כוס חלב 50 ג"ר מרגרינה לבשל על אש קטנה 20 דקות ולערבב כל הזמן עם כף עץ. להוריד מהאש ולהוסיף 2 כפות דבש לקרר במקרר ולהוסיף ביצה צימוקים לשור במקרר. בצק: חב' חמאה ביצה חצי כוס סוכר 2 כוסות קמח וחצי שקית אבקת אפיה. לערבב עד איחוד חומרים, לקרר היטב. לרדד את הבצק ממש דק, לקרוץ עיגולים. במרכז כל עיגול לשים כפית מילוי ולעשות אוזני המן. לאפות בחום בינוני נמוך 15-20 דקות עד שזהוב. לא לאפות יותר מדי. הבצק נשאר קצת רך. מעולות. מהמילוי שנשאר אני מכינה רולדה של בצק שמרים או סתם עם בצק שק"מ. מומלץ. יעל

איך יודעים שהפרג טרי?

אם אני לא טועה, חשוב שהפרג יהיה טרי, שלא יהיה לו טעם לוואי או טעם מר, איך יודעים אם הוא טוב, או טרי?

droli

New member
מליות שונות ומאד משונות לאזני המן

מילויים שילדים אוהבים: 1. סוכריית מרשמלו קצוצה קלות, במרכז עיגול בצק. המרשמלו נמס כמו במדורה וצריך לאכול אותו חם. 2. תערובת של חמאת בוטנים עם חתיכות ודבש, עם מיץ מחצי לימון - מיותר להוסיף מילה. 3. פרוסה של מוצרלה טרייה (ותסמכו עלי, זה לא מילוי מתוחכם מדי) וריבת תותים מעל הגבינה נמתחת והריבה מתוקה. 4. גבינת ריקוטה, עם דבש וחלמון ביצה על כל 200 גר' גבינה - קצת כמו הגביניות. 5. רסק תפוחים (או בננות), מועשר בדבש לפי הטעם ומעט קינמון - שטרודל לכל דבר. 6. פירות יבשים מרוסקים עם מיץ תפוזים ודבש, לעיסה סמיכה - אוזני המן לט"ו בשבט.

pirge

New member
200 גרם חמאה מוקצפת עם 4\3

כוס אבקת סוכר במיקסר, לתערובת אוורירית. מוסיפים בהדרגה 2 חלמונים וגרודת תפוז אחד. בקערה נפרדת מערבבים היטב 4 כפות קורנפלור, עם שלוש וחצי כוסות קמח רגיל. מוסיפים לאט לתערובת החמאה.מכסים ומקררים שעה וחצי. רידוד ל2\1 ס"מ. עיגולים ,ומילוי של ריבת חבושים או ממרח חרובים או מילוי פרג ואגוזים, .

אוזני המן עם שמרים וגרסה נוספת בלי

אזני המן בצק שמרים לאזני המן / שי עשהאל 1/2 ק"ג קמח 15 גר' שמרים לחים 1/4 כוס סוכר קורט מלח 1/4 כוס שמן מים לפי הצורך * מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. * מניחים לבצק לנוח במשך עשר דקות * מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ, קורצים ממנו עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כף מן המלית ומקפלים כלפי מעלה. בצק פריך לאזני המן / שי עשהאל 100 גר' חמאה רכה 3/4 כוס סוכר קורט מלח 1/2 כפית אבקת אפייה 2 כוסות קמח 2 ביצים מעט תמצית וניל * מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבל בצק אחיד. * מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ, קורצים ממנו עיגולים, מניחים במרכזו כף מן המלית ומקפלים כלפי מעלה.

למעלה