פורים שמח

../images/Emo151.gifפורים שמח../images/Emo67.gif

פתגם הקשור לפורים אומר: ´היַיַנט איז פּורים, מאָרגן איז אויס גיט מיר אַ גראָשן און וואַרפט מיך אַרויס´ מתי הוא נאמר ולמי ? העונה נכונה יקבל
, סתאאאאאאאם אין לי כאלה בחינם

zimes

New member
זה נשמע כמו מה שאומר ילד המתדפק

על דלת שכניו, עם משלוח מנות מאמו. וגם - דומה מאוד לקריאה הגויית "candy or ***" (אני לא ממש זוכרת), שאומרים הילדים בליל כל הקדושים, כשהם מתפרצים לבתים. ד"א - "גיט מיר"? אתה בטוח שלא השמטת אות או משהו?

תשובה קרובה אך לא מדויקת

לעניין ההשמטה או לא: גיט מיר = תנו לי גיב מיר = תן לי כמובן שהוא גם יכול להגיד "גיב מיר" אבל הפניה היא בלשון מכובדת ולכן אומר או אומרים "גיט מיר".

אולי תקבל שקע.. לא

מצחיק שיש לי
בדיוק כזה בבית. אני תמיד אומר לאורחים שמסתכלים על זה שזה זה רדיו מעץ מפלסטיק, משהו מיוחד במינו. >הרגע היה פיצוץ אדיר ליד ביתי ברחביה, אני מקווה שכלום לא קרה<

zimes

New member
שאלתי את אבא...

והוא אמר שזה מין משפט כזה שמוכר לו מילדותו, אבל אין לו מושג מה המקור... *במתח*

lady_anne

New member
Trick or treat

זה מה שאומרים ב-Halloween : ליל כל הקדושים המתקיים ב-31 באוקטובר. במידה מסויימת חג זה מקביל לפורים שלנו בגלל התחפושות, רק שאצלנו לא צריך לאסוף ממתקים - הם באים לבד במשלוח-מנות

"פּורים-שפּילער" ../images/Emo107.gif

במאות האחרונות (אין מידע מדויק על התפתחות המנהג) נהגו קבוצות צעירים לבקר בבתי העשירים בעיירה ולהציג בפניהם "פּורים-שפּיל". אורך ההצגה לא עלתה על 20 דקות ומטרתה היתה לעורר את בעל הבית שיתרום ממיטב כספו לצדקה. הפּורים-שפּילער לא רצו שבעלי הבית יעכבו אותם יותר מדי בביתם ולכן נהגו לסיים את ההצגה במשפט הזה.

למעלה