STILL

Jagged chaos

New member
../images/Emo150.gif../images/Emo26.gifSTILL../images/Emo36.gif../images/Emo150.gif

שם:Still אלבום: Dogma OST, The Collection שנה:1999 בחר:ליאור עובדות: #1השיר שפותח את הפסקול של דוגמה #2וסוגר את הסרט
#3השיר הראשון שאלאניס הפיקה לבד #4זהו הסרט השני שאלאניס השתפפה בו איכשהו. #5הסרט הראשון היה סרט קנדי בשנת 1993 Just one of the girl, שיחקה איזה כמה שניות ואמרה כמה משפטים. #6עוד שירים שאלאניס תרמה לפסקולים - Uninvited, let's do it #7למרות שהשיר הוא על אלוהים, המילה God לא מופיעה בו פעם אחת. #8אלאניס מזכירה 14 פעמים את המילה God בשירים שלה. #9אלאניס כתבה את ההמלצה שלה על הספרים של ניק לאשיי "conversation with God" #10השיר נכתב אחרי תקופת חוסר מוזה ארוכה. #11שקווין סמית (הבמאי) הציע לאלאניס בהתחלה את התפקיד, היא לא הסכימה #12היא גם לא נתנה לו תשובה ברורה אם היא תוכל לכתוב שיר לסרט. #13אלאניס כתבה את השיר באותו הערב שהיא סיימה לראות את הסרט לראשונה. #14התפקיד היה אמור ללכת בהתחלה לאומה ת'ורמן #15כתבה את השיר בבית מלון בדבלין. #16אמרה שבמהלך הכתיבה של השיר לא לא יכלה להפסיק לבכות #17אלאניס אמרה שהיא מעריצה את קווין סמית #18ב-2002 הוא הלך להופעה שלה, היא הגדישה לו את still. #19 שירים אחרים בעלי השוואה-ניגודית\דואלית - hand in my pocket, pollyanna flower, everything אלאניס אמרה: השיר הושפע מהסרט 'דוגמה', אני חושבת שהסרט גאוני. והוא על כל מאלמנטים שאלוהים יכול להיות והרגשתי שאני צריכה להתבטאות בכתיבה עליו, והתהליך היה אינטלגנטי והומוריסטי בעת ובעונה אחת. זו האמונה שלי לגבי מיהו שאלוהים. STILL מילים, לחן והפקה:אלאניס מוריסט I am the harm that you inflict I am your brilliance and frustration I'm the nuclear bombs if they're to hit I am your immaturity and your indignance I am your misfits and your praises I am your doubt and your conviction I am your charity and your rape I am your grasping and expectation I see you averting your glances I see you cheering on the war I see you ignoring your children And I love you still And I love you still I am your joy and your regret I am your fury and your elation I am your yearning and your sweat I am your faithless and your religion I see you altering history I see you abusing the land I see you and your selective amnesia And I love you still And I love you still I am your tragedy and your fortune I am your crisis and delight I am your profits and your prophets I am your art I am your bytes I am your death and your decisions I am your passion and your plights I am your sickness and convalescence I am your weapons and your light I see you holding your grudges I see you gunning them down I see you silencing your sisters And I love you still And I love you still I see you lie to your country I see you forcing them out I see you blaming each other And I love you still And I love you still

Jagged chaos

New member
פירוש ../images/Emo13.gif

אל תתנו לשירה להטעות אתכם, השיר הזה כמה שהוא נשמע חיובי - זה שיר קטילה על אלוהים, אלאניס באה עם ביצים ומעבירה לגלוג קל על הסכיזופרניה וההתפשרות האין סופית של אדון עולם.. הרעיון = I am = אלוהים, אני אלוהים מדבר אליכם בני האדם. כמה אמונה\אלוהים מתפשר אצלינו כדבר חיובי ושלילי כאחד. הדגש|אני הכאב שאתם הבאתם "אנחנו", האנשים הדתיים\הקיצוניים, הפכנו את אלוהים לכבד וקשוח מידי, בגללכם אני נתפס כדמות מאיימת יותר מאוהבת.
משהו כזה... אני הניצוץ והתסכול שלכם ואומרים שכל רעיון מבריק הגיע ב"גלינג", בניצוץ ספונטני. הכל עניין של גישה, אני אלוהים יכול להיות מה שתראו כזוהר, וכדבר שיבאס, שישלול. אני הפצצה האטומית אם הם ירו ההרס הכי גדול בעולם? מי אם לא אני? אני הבוסריות והזעם אני החוסר השתלבות והשבחים אני הצדקה והכפייה אני החמדנות והתקווה שלכם שכל אחד ייקח את זה לגישה שלו. מן הסתם יש דברים שלא נראים לי מי יודע מה סותרים אחד את השני, כמו - בוסריות וזעם או חמדנות ותקווה. אבל, כזאת היא אלאניס, הדואליות שלה שונה בדרך כלל מהמקובל, ב-hand in my pocket יש עוד דוגמאות למשהו לא מובן
אני רואה אתכם מסיטים מבטיכם = מתעלמים, כאילו כלום לא קורה אני רואה אתכם צוהלים למלחמה אני רואה אתכם מתעלמים מילדכם ואני אוהב אתכם בכל זאת ואני אוהב אתכם בכל זאת כן בעצם נכנסת הביקורת על אלוהים בקטע של "פאק..אתה רואה אותנו רעים, מושחתים, חוטאים בין אדם לחברו, הורסים ואתה בכל זאתאוהב אותנו?" ** - ב- הנדס קלין חוזר הרעיון של השורה הראשונה, Overlook is supposed a crime בקטע של לא צריך לבצע מעשית חטא בשביל שזה ייחשב חטא. התעלמות מחטא של אדם אחר ---> גם נחשבת בעיניה כפשע. גם החוק נכנס לפה, אי מסירת מידע שהיה יכול למנוע פשע, נחשב כעבירה פלילית גם כן. אני ההנאה והחרטה אני הזעם והתרוממות רוח elation ו- joy נכללים באותה הגדרה במילון, זה אומר ש- זעם=חרטה? לא, חרטה יכולה לנבוע מהתקפי זעם, איך ברגע הזעם עצמו אנחנו פועלים באנוכיות בלי לחשוב באחר, בלי לחשוב פעמיים בלי התפשרות. אני הכמיהה והזיעה שלכם מישהו מבין? חשיבה שלי - כמיהה\געגוע נשמע לי מהלך פסיבי ואדיש בעוד שזיעה נובעת מתהליך של עשייה פרקטית. אני האתאיסם והאמונה שלכם אתאיסם, לא סגור שיש באמת כזאת מילה, הבאתי אותה מהתואר "אתאיסט" - נטול אמונה, מכחיש את אלוהים.

Rוית

New member
המממ..

אני ארד בקרוב לעומקו של השיר כי נראה לי שיש בשיר הזה הרבה הרבה יותר, אבל משהו שעכשיו שאני שמה לב אליו מהפירוש שלך- תמיד ראיתי, אין לי מושג למה, את הבתים של השיר כדיבור של אלוהים, ואת הפזמון כדיבור על אלוהים.. שבו אלאניס אומרת שלמרות כל מה שאלוהים עושה, היא עדין אוהבת אותו. ותמיד איכשהו ככה זה היה לי בראש ועכשיו גרמת לי לראות את זה באור שונה ולתהות לגבי על מי באמת מדובר בפזמון..

Rוית

New member
../images/Emo6.gif לא לא, התכוונתי אחרת

התכוונתי שזה נראה לי תמיד שבבתים אלוהים (לא במובן של שיבוח אלאניס, שים את זה בצד לרגע
) מדבר על עצמו: "אני הכאב שלכם" וכו' וכו'.. אבל בפזמון, כאילו שזה בני האדם מסתכלים על אותו אלוהים ומדברים עליו: "אנחנו רואים שאתה מסיט את מבטך, אבל אנחנו אוהבים אותך עדין".. זאת היתה הכוונה שלי.. ומשום מה אף פעם לא חשבתי על זה במובן של אלוהים שמדבר ואומר שבני האדם הם המסיטים מבט והוא עדין אוהב אותם.. לא יודעת, נשמע לי פחות הגיוני.. ועכשיו אני כבר לא יודעת למי להאמין *יבבה*

O r a c l e

New member
אני ראיתי את זה כמו אמיל...

שבכל השיר אלוהים הוא הדובר. בבתים הוא מספר על איך הוא מייצג את כל הרע והטוב שקיים בעוד שבפזמון הוא מספר על כך שלמרות כל מה שאנחנו האנשים עושים- הוא עדיין אוהב אותנו. איזה כיף- שיר השבוע הראשון שבחרתי (בחירה מאוד טובה אני חייב לציין). מאוד אוהב את השיר הזה- ומאוד מסכים עם הפירוש שלך אמיל!

isw

New member
אני דווקא חושבת..

שזה כן משבח את אלוהים. אני מסכימה שכל השיר נכתב מנקודת מבט של האלוהים יעני שהוא הדובר, אבל אני חושבת שזה דווקא לטובתו במובן של למרות כל הדברים הרעים שאתם עושים- ואני נותן לכם ת'בחירה החופשית לעשות אותם- אני אוהבת אתכם יעני אתם הילדים שלי ואני אוהב אתכם בכל מקרה.אגב זה די מזכיר לי את everything שאתה רואה הכל ואתה גם אוהב את זה ולמרות הדברים הרעים אתה נשאר- דווקא מחזק את האהבה שהוא נשאר ואוהב למרות הכל... אני כמעט בטוחה שיש שיר מסויים שהיא שוב חוזרת על הרעיון הזה של לאהוב למרות הכל אבל אני לא זוכרת כרגע... זהו. מצטערת על החפירה... :)

Jagged chaos

New member
../images/Emo2.gif שכחתי ת'פירוש ס'מק

אני רואה אתכם משנים היסטוריה אני רואה אתכם מגדפים את היבשה אני רואה אתכם ואת האמנזיה הסלקטיבית שלכם ואני אוהב אתכם בכל זאת ואני אוהב אתכם בכל זאת|סגש| משפט שלישי אהבתי
. אמנזיה = מחלת שכחה. ברגע שיש לך שליטה עליה, אז מן הסתם אתה כבר לא חולה, ואם אתה בוחר מה לשכוח ומה לא, אז הרעיון של overlook is supposed a crime. אבל יפה איך שהיא ניסחה את זה
אני הטרגדיה והמזל אני הנקודות משבר והנאה אני התועלת והנבואה אני האומנות אני הבייט בייט, לקוח ממושג המחשבים. בעוד שאומנות זה דבר ענק, בייט זו נקודה קטנה בעלת תפקיד באומנות עצמה. או בשפה עממית: "גם מסע של מאות אלפי קילומטרים מתחיל מצעד אחד קטן". השורה הזאת יכולה להיות מסוכמת ב-אני ההשארה שלכם. אני המוות וההחלטה אני הצרה והתשוקה אני המחלה וההחלמה אני הנשק והאור הרבה מוות יש בבית הזה, יש איזה פתגם שאומר "תמיד בכל מצב, תשאר לך בחירה, ברגע שנגמרו לך הבחירות זה שאתה מת" יכול להיות קשור, לא יודע. משפט אחרון, מדבר על התאבדות, אני האקדח שיכניס לכם כדור לראש (הייאוש) והאור שיציל אתכם (תקווה). מזכיר לי את הקטע של המסר באירוניק "לחיים יש דרך משעשעת להפיל\להציל אותך..", כאילו יש כאן סגירת מעגל כלשהי, אם ב"אירוניק" אלאניס אומרת שהכל זה גורל, כאן זה נראה כאילו זה אלוהים.
אני רואה אתכם שומרים טינות אני רואה אתכם יורים בהם אני רואה אתכם משתיקים את אחיותיכם ואני אוהב אתכם בכל זאת ואני ואהב אתכם בכל זאת אני רואה אתכם משקרים למדינה שלכם אני רואה אתכם כופים עליהם בכוח אני רואה אתכם מאשימים אחד את רעהו ואני אוהב אתכם בכל זאת ואני אוהב אתכם בכל זאת

kerry cordano

New member
אני רואה שכל השיר מנקודת המבט

של אלוהים. ובפזמון זה איך אלוהים רואה שבני האדם הורסים הכול, אבל אוהב אותם עדיין אני מאוד אוהבת את השיר הזה

UnprodigalSon

New member
גם לדעתי השיר מנקודת מבט אלוהית

*גרידא* אני חושב שבשיר הזה אלאניס מנסה להגיד משהו חיובי או שלילי על אלוהים. אם בכלל, אז את שניהם בו זמנית - היא לא מציגה את אלוהים כמשהו רע, וגם לא מציגה אותו כמשהו טוב - אלא שגורם שיכול להיות לכאן ולכאן. למרות שבשיר הזה אלוהים הוא כביכול "צופה" או "מדבר" די ברור בעיניי שאלאניס רומזת בשיר הזה שאלוהים הרבה פעמים יכול להיות סיבה פאסיבית הדברים שנאמרים... אני אסביר את עצמי: אפשר להבין את המשפט "אני הטרגדיה שלכם והעושר שלכם" בתור "אני גורם לזה שתהיו מאושרים/עשירים/עניים/מסכנים" אבל נראה לי *שוב, נראה <<לי>>* שאלאניס אומרת בעצם שאנשים הרבה פעמים, כשקורים להם דברים, מאשימים את ה"גורל" או את "אלוהים" בגללו זה קרה. במקום להגיד שדברים קרו פשוט כי הם קרו, או כי הבנאדם לא בסדר, יותר קל להאשים איזה גורם עליון ולהגיד ש"הוא לא רצה שיהיה לי טוב". תכל'ס... כבר שכחתי את הנקודה שלי. לא משנה. לא "מת" על השיר הזה. די חלש בעיניי. כנראה המלודיה קצת משעממת אותי, למרות שהמילים חזקות. לא בפלייליסט הקבוע שלי. אבל מצד שני, זה רק אני.

j u n k

New member
זה פשוט שיר מדהים

אחד מהאהובים עליי אישית,רק המחשבה של לכתוב שיר מנקודת מבט של אלוהים, המישהו\י (או מה שזה לא יהיה), שרואה הכל מלמעלה, שכביכול יצר את האדם,לדעתי מדהים. הקונספט הזה פשוט גאוני. מעבר לכך, השיר הזה מאוד שונה, מאוד רגוע, ומאוד חזק לירית לטעמי. וכל מה שאוסיף יגרע.

בין השירים האהובים עלי ../images/Emo99.gif

ואני חושב שהכוונה היא באמת לכך שלמרות כל הדברים שאנחנו עושים, הטובים או הרעים, אלוהים עדיין אוהב אותנו. הסרט גם בין האהובים עלי, אגב.

למעלה