שלום

פיזנאב

New member
../images/Emo150.gifשלום

אני משחק d&d כבר בערך שנתיים ואני עדיין לא מבין למה יש בתוך הַקבוצה דמויות שונות ומשונות? איך הדמויות בככל הפכו לחבורה עם הן כל כך שונות?

Hammerfall

New member
איך רואים שאתה לא לומד הוראה!

שונות זה טוב! זה משאיר את העולם מעניין, מהנה ומלא בגיוון, תאר לך שכולם היו אותו הדבר, היה ממש אבל ממש משעמם.... אף אחד לא מכריח את הדמויות להישאר ביחד ואכן קיימות קבוצות לא מתפקדות מפני שהן לא מצאו צורך בלהיות ביחד. אבל, כמו שלך יכול להיות חבר נגר אפריקאי ככה גם לעלף סייר יכול להיות חבר בן אדם טבח או שבגלל צורך מסויים אתה תאמץ לך חבר ממש ממש עשיר כדי ש"יתרום" גם לך קצת מהכסף שלו, יש המון סיבות ללמה אנשים נמצאים ביחד... יש מלא סיפורים לכל חבורה יש סיפור שונה של איך ולמה הם נפגשו ולמה הם החליטו להמשיך ולהיות יחד כקבוצה, אני בטוחה שאם תבקש ממש יפה אז כל אחד שיש לו קבוצת משחק כאן בפורום ישתף אותך באיך הקבוצה בה הוא משחק נפגשה ונהפכה רשמית לקבוצה...

Nihau

New member
יש כל מיני סיבות למה חבורה נוצרת

אחת מהן היא הגדרת יסוד לפיה כל חברי הקבוצה מתחילים כחברי ילדות, משפחה, משלחת מחקר, יחידה צבאית וכו'... אחרת היא שהם עברו איזו חוויה מאגדת כגון בריחה מאותו תא כלא, כולם ניצולי אותה ספינה שטבעה, כולם תיירים שהלכו לאיבוד בארץ זרה ולא מכירים את השפה המקומית, כולם היו שם כשהחייזרים נחתו והם כולם חושבים שצריך לדווח לרשויות וכו'. חוויות מאגדות כאילה גורמות לכך שההבדלים בין הדמויות יהיו פחות חשובים. סיבה נוספת ונדירה מאוד היא שהחבורה נוצרה לאט לאט- כל פעם נוסף עוד חבר בודד לקבוצה באישור כל המשתתפים הוותיקים- משהו הרבה יותר איטי והרבה יותר יציב.

major mouse

New member
נגעת כאן בנקודה מעניינת

למה ברוב משחקי התפקידים רוב האנשים מגיעים מרקעים בעלי נופך שלילי כגון אסונות פרטיים או משפחתיים, רדיפה, נקמה וכו' ? אמנם קל יותר לאגד קבוצה של אנשים זרים בזמני מצוקה אבל התרוץ הזה מתחיל להיות נדוש מדי. הייתי רוצה לקבל סיבות אלטרנטיביות ליציאה מהבית לחיי הרפתקאנות ולחיבור בין הדמויות השונות שלא כוללים אסון או רעה אחרת.

Nihau

New member
"ואתם תקראו אחוות הטבעת"

אמר איגנט סמית' (agent smith למי שלא קורא עברית מאונגלתת כראוי) כן, עיתות מצוקה יחברו אנשים לפי המכנה המשותף הנמוך ביותר- כולם בני אנוש (תבוניים, בעלי מוסר יחסית דומה, רצון לחיות ותפיסה דומה למדי של איך עובדת חברה של יצורים תבוניים בני תמותה) וכולם במצוקה וכולם יודעים שללא עזרה ועבודה משותפת הסיכויים שלהם לשרוד נמוכים יותר. סיבות אלטרנטיביות יש הרבה אבל הן מאוד ספציפיות כיוון שצריכות לפנות למכנה משותף גבוה יותר המותאם ספציפית לחברי הקבוצה ההולכת ומתהווה. למשל דמות אחת היא סוחרת ושני דמויות אחרות הן שכירי חרב שהתקבלו לעבוד כשומרי ומדריכים במסלול חדש אל המזרח הרחוק, מה שבעתיד יקרא "דרך המשי", דמות נוספת היא בלשן מלומד שנשכר בגלל תקווה קלושה למצוא בארצות רחוקות מישהו שיודע את אחת משפות העולם "התרבותי" ועוד דמות היא הדמות שהביאה את הבשורה על קיומו של המסלול לעולם "התרבותי" הידוע כיום כ"מזרח התיכון". טוב מספיק? יש עוד המון המון סיפורים כאילה אבל הם מאוןד ספציפיים ולכן קשה לשלוף אותם מהכובע.

major mouse

New member
אחלה סיבות.

כנראה לא הבהרתי את עצמי. אני רוצה סיבות שהשתמשו בהן במשחקים אמיתיים.

Nihau

New member
אוקי שתי סיבות ממשחקים אמיתיים:

1: קבוצת נוסגות'- אדריאן הוא בארד מלכותי אהוד מאוד בחצר המלוכה אך מנסה למצוא דרך להתקדם לתפקיד החוקר המלכותי מקבל משימה לברר את פשר השמועות הלא ברורות על מבנה מוזר וכת דתית מוזרה במעבי היער מדרום לעיר הבירה. הוא מברר כמה פרטים ויוצא בצעד קליל והצעה שאי אפשר לסרב לה אל עבר מפיצי השמועות הללו- קבוצה של נערים שסיפרו שהיו בדרך מהכפר שלהם אל חצר המלוכה כדי להעביר מכתב מאיגוד הכפרים הדרומיים על איזו מחלה מוזרה שתוקפת את חיות הבר באיזור וגורמת להם לאיים על חיי אדם. אדריאן מציע לנערים (הם היו קטנים ממנו אולי בשנתיים אבל הם חיו את כל חייהם בכפר ואילו הוא מלומד עירוני הסתכל עליהם מרום השכלתו הפורמלית) להיות מורי דרך עבורו ועבור המשלחת המלכותית לחקר המבנה שראו ביער. הם מסכימים והרי לך קבוצה #1. נוסיף שלאחר סיום המשימה וחזרת המשלחת לעיר אדריאן קיבל עוד משימה והפעם סודית וישירות מידי המלכה ושכר את שירותיהם של שנים מהנערים כשומרי ראש ואכן שילם להם במשך יותר מחצי שנה לפני שיחסיהם הפכו סופית ליחסי חברים והוא הפסיק לשלם להם על נוכחותם המגינה בחבורה. 2: קבוצת פריפורם ניהאו הלכה בדרכה לבקר חברה במקדש הראשי לאל היער. בדרכה היא ראתה בצידי הדרך אישיות מוזרה למדי- אדם שלפי מראיהו הינו בן אדם הלבוש בבגדי כהונה מדרג גבוה אך לפי ריחו הינו בעצם ערום ולבוש באשלייה בלבד. שיחה קצרה עם אותו חסר מזל גלתה שהוא קוסם מלומד נכבד מהעתיד הרחוק שללא כל עוול בכפו וללא כל סיבה נראית לעין נזרק 800 שנה אחורה לעבר הישר לשביל בו היא הולכת. היא כבר נתקלה בטיפוסים תלושים ממקומם הראוי שכאילה והבינה שהוא זקוק לעזרה נואשת לחזור הבייתה ולכן הציעה לו את עזרתה ותמיכתה. בעודה מדברת עם המבקר מהעתיד עצר עןד אישיות מיוחדת במינה לשאול כיוונים ואמר שגם הוא מחפש את אותו המקדש. היו על הטיפוס הזה כמה חפצים ייחודיים שמייד עניינו את הזר מהעתיד והתענינותו עיניינה את ניהאו וכיוון שכולם הולכים גם ככה לאותו הכיוון...ומכאן הרי לך חבורה #2- להסביר למה הם ביחד אחרי שהגיעו למקדש יקח 4 עמודים אז אוותר לך הפעם (אני עייפה). החבר הבא בקבוצה הצטרף לאחר שנחת ללא אזהרה בתוך הגלידה של ניהאו אבל זה כבר סיפור אחר ויסופר בעת אחרת...

DDN

New member
לא שכחת המשך של קבוצת נוסגות'?

בסיבה להישאר ביחד?

Nihau

New member
זה שוב יתפוס שעות להסביר

שיקרא במאמרים, בשביל מה כתבנו את כל זה?

major mouse

New member
נחמד

הסיבה הראשונה היא מעולה - אהבתי. האם אדריאן יצא לחקור אסון או אויב כלשהו המאיים על הממלכה? או סתם למשימת מחקר לשם המחקר (סגנון מסע בין כוכבים)?. הסיבה השניה היא לא יותר מאשר גירסה קצת מעודנת של האסון שעובר על הדמות. האם זאת קללה או קסם זדוני?, האם האל החליט שזהו הזמן והמקום בו הכהן צריך להיות כדי לפאר ולהאדיר את שמו של האל?, האם הכהן מסתיר משהו?ואולי הוא בורח מזמנו הוא?. בכל מקרה קרה משדהו לא טוב לכהן, הוא אבוד במקום וזמן ללא מכרים או משאבים כלשהם, הוא בצרה צרורה.

Nihau

New member
ביאורים קטנים

אדריאן יצא לחקור למען המחקר עצמו, המשימה התגלתה כמסוכנת יותר מהצפוי וגם נלמד לקח מוסרי על חשיבותן של לוויה מכובדת וקבורה נאותה, אבל זה סיפור אחר ויסופר בעת אחרת- קרא על זה במאמרי הפורום הרפתקאות נוסגות'. הסיפור השני- נו טוב, הוא לא בדיוק בא כדי לפאר את האל שלו כ800 שנה לפני שהוא (הכוהן) בכלל נולד- הוא לא היה סגור על סיבת המצאו כאן ועדיין לא סגור עליה. אבל מידי פעם האל שלו נותן לו רמזים קטנים והוא בדרך כלל עוקב אחריהם או נגרר אחרינו בתקווה שמשהו יקרה- מה שאכן קורה בדרך כלל. (נפלאות דרכי האל כאשר השה"מ משועמם?)

סיבה אלטרנטיבית אולטימטיבית

למה? כסף. הדמויות מתאגדות לצורך יוזמה כלכלית - נניח למצוא את אוצר הזהב של המלך הורדוס - לא כי מישהו שכר אותם (כדבר הקלישאה) אלא כי הם בעצמם רוצים אותו. הם מצאו את האוצר? מה עושה מי שיש לו כסף? רוצה עוד כסף. והם כבר התרגלו לעבוד ביחד, ומרגישים שהם סומכים אחד על השני ושאין ביניהם אחד מהטיפוסים שבורחים עם הקופה, אז הם ממשיכים את השותפות. אחרי כמה זמן הם מתחילים לעשות ביחד גם כל מיני דברים שלא קשורים לכסף, כמו ללכת לדוג או לחפש את עשרת השבטים האבודים. ויש לנו חבורה.

major mouse

New member
בדיוק לסיבות כאלה התכוונתי

כסף הוא מניע מעולה. וכידוע - מרבה נכסים מרבה דאגות. וכך הקבוצה שהצליחה להשיג את האוצר תרצה לשתף פעולה בעתיד מסיבות ברורות. העלילה יכולה להסתבך במספר רב של דרכים : המעסיק (במקרה שיש) או הקונים הפוטנציאלים מסרבים או לא יכולים לרכוש את הממצאים, קבוצה אחרת מנסה לעמוד בדרכם או לשדוד את הפרס, אנשי החוק רוצים את חלקם בשלל ועוד. במרוצללים הכסף הוא המניע העיקרי להווצרות הקבוצה. הייתי רוצה עוד סיבות.

עוד סיבות

כוסיות: החבר'ה גדלו בכפר הקלישאות ונהגו לבקר בפונדק השבלונה ברגע שבגרו מספיק כדי לקנות בירה. הם תמיד ראו את החבר'ה ששיחקו אותה בעולם הגדול בתור הרפתקנים - יש להם בגדים מגניבים וחלקים של מפלצות לקישוט, המון כסף להוציא על בירות, וכמובן שכל בנות הטיפשעשרה בכפר כרוכות אחריהם. הגיבורים שלנו לעתיד לא מצליחים למשוך את תשומת ליבן של הבנות שיעדיפו את הפלדין עם הנעליים האדומות את חברו הקוסם עם רובה הקשת המקוצר, ויחליטו שהם חייבים להיות כמוהם כדי להשיג בנות - או הקלישאה הרגילה של "הגיבור זוכה בנסיכה" וכו'. אני זוכר אותה בדרך לגימנסיה: אם יש בעולם המשחק מוסדות השכלה כאלו ואחרים, אין שום סיבה שהדמויות לא יתגלגלו אליהם ויהפכו לעמיתים לספסל הלימודים. זה שלאחד כתוב בדף הדמות "לוחם" ולשני "קוסם" לא אומר שאסור להם להתקבל לאוקספורד.

DDN

New member
ברוך הבא!

כמו שענו לך שאר החבר'ה, חבורות מתכנסות ממניעים שונים (ואני עלול לחזור עליהם): בכל מקרה, למה אתה מתחבר עם חברים שלך? מהצורך להיות עם אנשים טובים ולא להישאר לבד. ככה גם חבורות. למה שכל אחד יצא להרפתקאות או יסתובב לבד? מפחיד בחוץ, בודד בחוץ, ותמיד כיף שיש עם מי לריב ליד המדורה על השמירות ועל הקשתית.

מירטל

New member
כי אתה משחק מו"ד - ובמו"ד בדרך

כלל ( כן, אני מתארת לעצמי שכל "חובבי מו"ד" בפורום הזה יקפצו לצרוח עלי, לא נורא, נעשה משעמם פה מוות) יהיו לך חבורות "נורא" שונות - יהיה לך פאלדין שמשחק עם גנב, אשף שמשחק עם כוהן, ומכשף שהולך לטייל עם ברברי. למה? כי אתה מגדיר דמויות בעיקר ע"י אותו משתנה מגוחך וקבוע של "מקצוע" הדמויות - הדמויות בחבורה "חייבות" להיות ממקצועות שונים, כי שני לוחמים הם כמעט אותו דבר מבחינה משחקית ( שניהם יודעים להשתמש בחרב, ספר השחקן מציג אותם כבעלי אותם מניעים לצאת להרפתקאות וכו'), אז הדמויות בחבורה יהיו בעלות מקצועות שונים, בכדי להיות בעלי יחודיות. ואז באמת נשאלת השאלה - מה הקשר בין לוחם ברברי ( שע"פ הספר לשחקן גדל במקום אלים ולא מתורבת) לבין קוסם שישב שנים על ספרים, אז מה אם הם גרו באותה עיר, והשתייכו למעמדות שונים? אז מה אם העובדה שהם גדלו כל חייהם באותה אווירה אמורה ליצור את אותן דמויות? אז מה אם המקצועות אמורים לייצג לא יותר מאת המיומנויות של הדמויות? המיומנויות של דמויות בחבורה חייבות להיות שונות, במו"ד זה אומר שהדמויות בחבורה הן ממקצועות שונים, ולכן, הן באו מרקע שונה. הגיוני, לא? תפסיק לחשוב במו"דיות - האקלברי פין הוא ברברי וטום סוייר הוא המלומד - זה לא מפריע להם להיות החברים הכי טובים.

המון

יש המון שיטות שאינן מו"ד. רובן גם טובות יותר, נוחות יותר, עולות הרבה פחות כסף, לא מתייחסות למי שקורא אותן כאל ילד אמריקאי קטנוני ומטומטם (כמו למשל, הנטייה המשעשעת של מו"ד לכתוב את *כל* הכללים הקשורים לשריון בכל מקום בו מוזכר שריון כדי למנוע ויכוחים והתבכיינויות) ובאופן כללי, מספקות תוצאות איפה שמו"ד נותנת רק תירוצים (וממחזרת את אותם תירוצים עלובים לכשלים שלה מאז המהדורות של שנות השבעים).

DDN

New member
הערת מאנייק

פלאדין לא משחק עם גנב. השחקנים ישחקו, הדמויות יטיילו ביחד. בכל מקרה, שוב, אני קורא לאנשים להסתכל מעבר ל"מקצוע". פלאדין ונוכל הם שני אנשים, מה שהם עושים, זה ממניעים שלהם. כשאני משחק (ואדרבה כשאני מנחה) אני לא אומר לאחרים (ומבקש מהשחקנים שלי לא לגלות) מה המקצוע שלהם. אני לא רוצה לסווג דמויות לפי המקצוע כי זה רוצח את הדמות של הדמות. זה הופך אותה לגוש סטטיסטי. בכל מקרה, ישנם 1001 דרכים של מנחה לצרף חבורה ביחד, ואם אני לא טועה, זה קטע מסובך לא משנה באיזו שיטה משחקים.

מירטל

New member
נכון מאוד.

עכשיו בואו ננסה לדמיין משחק שבו לא צריך לא לגלות את מקצוע הדמות, בגלל שהוא פשוט לא קיים.

למעלה