לנבחני קיציס

gilat85

New member
../images/Emo150.gifלנבחני קיציס

אני יודעת שזה רק מבחן ביהדות, אבל היו כמה שאלות שממש מעצבנות אותי. אני לא יודעת אם זה רק אצלי, אבל הבלבול הכללי שהיה בנושאים מסויימים בסיכומים לא מראה על תשובה חד משמעית, מה גם שמדובר בתנ"ך ואפשר לחלוק על תשובות שקיציס קבע... לגבי השאלה המעצבנת על דלילה ומוצאה: נראה לי שלפי קיציס התשובה תהיה "לא ידוע", אבל באמת שלדעתי הוא צריך לקבל גם את "פלישתית", ומצאתי בויקיפדיה את הנ"ל: (ואני יודעת שויקיפדיה זה מקור לא אמין, אבל לצורך העניין זה יותר אמין מהסיכומים שלו) "מוצאה של דלילה אינו מוזכר במפורש, אולם על פי בחירת נשיו הקודמות של שמשון, וקשריה עם הפלשתים, ניתן להסיק שהייתה פלשתית." חוץ מזה מההקשר סביר שהיא פלישתית ("פלישתים עליך שמשון" וכו', למה שתשתף איתם סתם פעולה אם היא לא אחת מהם?) אותי הוא די הטעה כששאלתי אותו, ולכן אצלי זה נכנס לקטע של עיקרון...מה גם שהוא ממש ניפץ לי את כל סיפורי הילדות על שמשון ודלילה. מי שמוצא מקור יותר אמין לזה שרוב הסיכויים שהיא הייתה פלישתית- אני אשמח אם יעדכן אותי, כי אני רוצה לכתוב לו שיקבל את שתי התשובות כנכונות.

gilat85

New member
ומהסיכומים של קיציס:

1. אצל שמשון יש שלוש נשים : הראשונה היא התמנית (מתמנתה). היא היחידה שהוא באמת מתחתן איתה. השנייה היא זונה מעזה ששמשון מגיעה אליה והוא נאלץ להתחמק מעזה לאחר שהפלשתים הקיפו אותו. והשלישית היא דלילה. ע"פ הרמבם הוא גייר את כל הנשים, מה שנראה תמוה למדי שהוא יעשה בהתחשב בכך שהוא רק בילה עם השנייה כמה שעות (הרמבם נחרץ- "אל יעלה על דעתך..."). מה ההגיון אומר:אם הוא גייר את כל הנשים משמעות הדבר ששלושתן היו לא (!) יהודיות! אם יורדת האופציה שדלילה יהודיה, אזי רוב הסיכויים שהיא פלישתית. 2. יש גם דרך ביניים. הגמרא אומרת (סוטה) ש"תחילת קלקולו בעזה, ולכן מצא את מותו בעזה". ועל כן את הראשונה הוא גייר ולא את העזתית ודלילה מה מבינים מזה?אם דלילה הייתה יהודיה לא היה מוסיף אותה בדרך השלילה בהקשר של הגיור. 3. לא כתוב שדלילה היתה פלשתית וישנה סברה שאומרת שהיא היתה יהודייה. יתכן, אולם סיכויים רבים שלא כך הדבר. אני זוכרת ממש טוב שקיציס די ביטל את הסברה שהיא יהודיה, לכן חוסר ההחלטיות שלו לא מוסיף לבהירות של הדברים. *שונאת את דלילה*

M u s i c B o x

New member
למי שביקש - שחזור המבחן של היום

(של קיציס מן הסתם) יש כמה תשובות במחלוקת, אז התשובות בערבון מוגבל

למעלה