הודעת מנהלה

../images/Emo150.gif הודעת מנהלה

ההודעה של הנרי כולל כל השרשור נמחקו. אני מבקשת מהחברים לא לחשוף פרטים אישים על גולש זה או אחר. והמלצה אישית אם אינכם רוצים שידעו מי אתם הורידו פרטי זיהוי גם מהכרטיס האישי שלכם. כמו כן אני מבקשת - הפורום איננו פורום מקצועי ורובכם, למרות הידע הרב שלכם, ללא השכלה רפואית. וגם אם כן אין אפשרות לקבוע אם טיפול רפואי זה או אחר הוא נכון ומתאים למישהו מסיום בצורה וירטואלית בלא לדעת את כל הפרטים עליו. אתם יכולים להוסיף את חוות דעתכם האישית ולהגדירה ככזו !!! בלי הגדרה או "ברכה" אחרת של הרופא שקבע את סוג הטיפול. אנא שימרו על רמת הדיון הנאותה שנהוגה כאן בפורום
ועל רמת נימוס בסיסית

הידע הרב של הגולשים אינו דבר של

מה בכך. למרבה הפלא, דומה מחלת הסוכרת אצל אחד למחלת הסוכרת אצל אחר יותר משפעת לסוכרת. הידע שהצטבר אצל חלקנו, המרבים לחקור את המחלה, יכול לעזור לאחרים. מטבע הדברים, מי שנכנס לפורום מחפש יותר תמיכה מאשר עצה מקצועית המנוגדת לעצת הרופא. טבע שני הוא לרצות לדעת יותר על מה שהרופא המליץ בקצרה ובריחוק מתבקשים. גם המלצות הדיאטנית לא תמיד מתקבלות ברוח טובה והדיאטנית שלי מודה שרק 10 אחוז מהמלצותיה מיושמות. היא דווקא ליברלית והגיונית. כל הכותב פה נופל תחת הגדרה אישית ובשום אופן לא צריך ולהרחיב ולומר שזו הגדרה אישית או דעה אישית. זה ברור מאליו וזועק כך.

אורלי6

New member
../images/Emo127.gifמחזקת את דברי השושן../images/Emo88.gif

לאחרונה קראתי כאן תגובות רבות שאינן מתאימות לפורום. זהו פורום תמיכה, וכולנו צריכים לתרום מהידע המצטבר שלנו, אך אל לנו לבוא בעצות רפואיות ובאמירות בוטות כלפי טיפול רפואי כלשהו.
גם רופא יבגוד בתפקידו אם יתן עצה רפואית וטיפול לחולה על סמך מספר מילים כתובות. בואו נעזור לחולים החדשים, נייעץ בנושאי התמודדות, נכוון אותם למסלול הנכון של קבלת טיפול רפואי מרופא במרפאה, קבלת תכנית דיאטה מדיאטנית במרפאה, נפנה לקישורים מתאימים ונייעץ בנושא חיי היום יום המיוחדים לסכרתי.

הרבה פעמים רוצים ידע לא רק תמיכה

לדעת מה עבר עליך , ואיך אתה הגבת לטיפול ואני יודעת שזה מה שעבר עלי בכימותרפיה בקרוב שסיפרה לי חברה לטיפול שקבלה שבועיים מלפני טיפול , גילוי הלא יגוע הופך אותו לפחות מפחיד מדברים על ההתנסות האישית שלך לא דעות, או המלצות רפואיות משום סוג

i l a n n a

New member
אני חושבת שהבנתי את שוש

הכוונה שלה היא לא למנוע תחלופת מידע בין החברים בפורום. מה שהיא מנסה לעשות זה למנוע מצבים בהם אנשים שוללים טיפול כלשהו שניתן לאחד החברים כאן ע"י הרופא שלו בטענה ש"לי זה לא עזר"... כן, נכון שלך לא עזר הטיפול הספציפי הזה אבל, אולי זהוא בדיוק הטיפול המתאים לאותו אדם? אין לדעת! אני חושבת שהפורום הזה הוא אחלה של מקור מידע מהימן ואוהד ודרכו למדתי המון דברים על הסכרת שלי ודווקא בגלל זה לא נראה לי מתאים שאנשים "ילכלכו" על הטיפול הרפואי שהוחלט ע"י הרופא שלי... מה גם שרופא הוא אדם בעל השכלה שהשקיע המון זמן ורצון כדי לעזור לנו ובשביל זה הוא שם... מגיע לו הכבוד המינימלי...

כ ל ו מ ר . . .

כלומר שאם מחר יכתוב באתר חולה סוכרת חדש, שהוא מקבל טיפול מהרופא שלו, ע"י ויטמין E + עלי נענע, אז כולם באתר יגידו אמן, פשוט יתנו כבוד לרופא,אדם בעל השכלה שהשקיע המון זמן ורצון כדי לעזור לנו ובשביל זה הוא שם. לכול אדם יש את הזכות להעביר ביקורת, גם על רופאים. אני אישית מקורב מאוד לנושא , ואילו הייתי כותב על פשלות של רופאים, האוזניים היו נעמדות לקוראים. למי שאינו מקורב לנושא, קשה להבין עד כמה. אני עדין חושב שהייתה פה טעות,לפחות טעות במובן הפסיכולוגי של העניין. אבל ירדתי מהנושא.

בנוגע להנרי

איני חולק על כך שרופאים, כמו כולנו, טועים לפעמים. אבל, (וזה אבל ענק) ההבדל בין הנרי לבין הרופא הוא, שהנרי לא ראה את החולה ולא בדק אותו ואילו הרופא כן בדק. איני יודע מה השכלתו הרפואית של הנרי, יתכן שהיא רבה, אבל כל הויכוח הוא לא על כבוד הרופא אלא על היכולת לתת עצה מוסמכת. הנרי הסיק מנסיונו כסוג 2 לגבי קצב התפתחות הטיפול שלדעתו רצוי ומתאים כאן, אבל תארו לעצמכם שהחולה הוא סוג 1, והטיפול הנכון הוא רק אינסולין? זאת הסיבה העיקרית שהשירשור נמחק, ולא הגנה על כבוד הרופאים. הסיבה השניה קשורה לפירסום השם. נכון שהכותב הציג את שמו בכרטיס האישי, אבל יתכן שהוא לא היה מודע למשמעות הדבר, ובכל אופן, בפורום הוא לא הוםיע בשמו. אסור היה להנרי לקחת מידע מהכרטיס האישי ולהציג אותו בחלון הראווה בחזית. זו פריבלגיה השמורה לאדם עצמו. על שני אלה נמחק השירשור - ובצדק מלא. גלעד

הנרי 23 שנים על כדורים, מזה 8 חודשי

הנרי 23 שנים על כדורים, מזה 8 חודשים אינסולין פעמים ביום + גלוקופז'. כלומר יש לי ניסיון עם הכול. לפני שהתחלתי עם אינסולין, למדתי את הנושא במשך כשנתיים! אינסולין, נושא יותר מדי רציני בשביל לעבור אליו יום בהיר אחד, אלא אם אין ברירה. אז לומדים את הנושא קטעים קטעים בדרך הקשה...

אילנה גם רופא הוא בן אדם

כבן אדם הוא עשוי לטעות לכן עליך להיות קשוב לגופך להקשיב למדידות הסוכר הם המוודאים האם את בכיוון הנכון לשאול שאלות שלא ברור לך משהו בקיצור לקחת אחריות שלך על גופך

לא נכון. רופא הוא קודם כל מקצוען.

אני לא הולך עם הסוכרת למוסכניק. טעות של רופא יכולה להיות קטלנית. אין סלחנות לטעויות שכאלה. לא מבין למה צריך להיות ותרן כזה. רופא שטעה צריך לשלם על כך כמו כל בעל מקצוע עם ביטוח מתאים. לפעמים לשלם יותר.

King of pain

New member
הבעת דעתי ...

מצטרף למסר שמעבירה השושן בהודעתה , ותומך לגמרי במחיקת ההודעה המדוברת , בעיקר מכיוון שכותרתה הכילה פרטים אישיים של גולש אחר , ללא אישורו לפרסום . מעבר לכך - אני מאמין ובטוח שמטרת כל יושבי הפורום היא לעזור ולתמוך בידידיהם הקוראים , באותה מידה שהם נעזרים ונתמכים בעצות ידידיהם הכותבים , וכל שנותר לעשות , לכן , הוא פשוט לשמור על דיון הוגן והגון , על סבלנות וטוב טעם , ועל כבוד ופתיחות לכל המשתתפים ודעותיהם , ועל אחת כמה וכמה לאלו מבינינו שהם טריים וחדשים יותר בעסק , ויתכן שעדיין חסרים את הניסיון בעיבוד כל המידע וסינונו . מקווה שאך אחד לא נפגע מהעניין , ושכולם ייצאו גם בהמשך נשכרים , בריאים ושמחים יותר ( או לכל הפחות ירכשו כמה חברים חדשים - משאב יקר לכשעצמו , שאינו דבר של מה בכך ) . המשך ערב נעים .
...

shay10000

New member
לא קראתי

למרות שלא קראתי את ההודעה, אני חושב שלרופאים יש ידע רב בנושאים פיזיולוגים ופטולוגים, אני תמיד ממליץ ללכת לרופא מומחה בכל נושא, ולא לרופא משפחה. רופא בנוסף לידע נלמד באוניברסיטה, יש לו ניסיון אישי רב, אתם יודעים כמה סוכרתיים רןאה רופא סוכרת בשנה?, אני לא אבל בטוח שיותר מכל אחד מאתנו, יש לפעמים חוות דעת שניה, שבמיקרים מסויימים כדאי לקבל, אבל אנחנו בפורום יכולים רק להציע מהניסיון האישי הפרטי שלנו בזהו. לא יותר מזה. לצערי מעגל הסוכרתיים מסביבי מתרחב עם הגיל,לרוב סוכרת סוג 2, למרות הותק שלי, תמיד שלחתי את האנשים לרופא שהוא ירגיש טוב איתו, רק לא לרופא משפחה, לגביהם יש לי השגות. כי כמו אצל כולנו, לא כל רואה חשבון מתמצה בכל עניין כספי, לא כל מוסכניק מטפל בכל בעיה בכל סוג רכב, גם לא כל רופא, מאוד חשוב זה שיהיה צוות רפואי, רופא, דיאטן, אחות, עו"ס. וכו'. שכל אחד יבחר לעצמו את הטיפול המתאים לו, גם אני בדקתי, אבל לא לשכוח, אנחנו לא מעל כולם.

למעלה