דיון

../images/Emo15.gif דיון

לדעתי, הסדרה קצת נהרסה כשהכניסו את המרירות של סאי, שנוגדת את המהות של המורה-תלמיד היפאניים המרסותיים- במיוחד מתקופתו של סאי. ביחסי המורה-תלמיד מטרת המורה להביחא את התלמיד להתעלות עליו, ואחד מהפתגמים הידועים ביותר בנושא זה- "המורה לומד מן התלמיד יותר מהשתלמיד לומד מן המורה", והוא גם נכון. בלימוד אתה רואה דברים שכתלמיד לא ראית, נקודת המבט משתנה לחלוטין, וכך גם המטרה העיקרית. רוב היפאנים מאמינים שכמורה אפשר להתקדם בצורה הרבה יותר טובה מאשר כ"תלמיד" שלא מלמד בעצמו. אבל אני לא יודעת למה- סאי ממשיך לחשוב בתוך מנטליות של "תלמיד" בעוד שטכנית הוא כבר מזמן היה צריך לעבור למנטליות של "מורה", וכמו שהיאפנים אומרים "לחפש את הגאונות לא במורים הזקנים אלא בתלמידים הצעירים". אבל המנטליות של סאי, והשאפתנות שלו פוגעים גם בהיקארו, שרוצה להתקדם וללמוד אבל לא רוצה לפגוע בסאי, ויש פה קונפליקט מאוד לא נעים. לי זה די הרס את הסדרה, כח במקום שסאי יעבור לתקן "מורה השואף ללמוד מתלמידו" הוא בעצם "תלמיד שמלמד תלמיד אחר". אני לא באה להגיד שיש פה צד "בסדר" וצד "לא בסדר"- אני רק מצביעה על הנקודה ואמרת שזה די הורס את החשק לראות את הסדרה, ושלפחות לפי דעתי- סאי היה צריך להבין שבשונה מאצל שוסאקו- שבו הוא היה הקול שמאחורי המשחק והשחקן, אצל היקארו הוא המורה של השחקן, ובמקום להנות מהפריחה של היקארו ומההתקדמות, ולחפש את הפרטים הקטנים והגולמיים שבהם אפשר ללמוד במשחקים של היקארו- ("יד האלים נמצאת במקום בו התלמיד מתעלה על המורה"- ולעזאזל שכחתי את שם הספר שבו קראתי את זה *קסו"אית*) הוא ממשיך לרוץ אחרי האיש הכי קרוב, ולא מבין שהיקארו שואף קודם להיות עצמו- למרות שהוא מאוד אוהב את סאי ורוצה שיהיה לו טוב. נו, מה אתם חושבים? האם לדעתכם זה גם כן הרסם אתץ הסדרה? הערות? הצעות?

CibiHeart92

New member
אני מסכימה איתך

זה באמת הרס מעט, אבל גם תרם הרבה מתח לסדרה סאי באמת לפעמים מתנהג כמו ילד קטן אבל זה בא להראות שגו זה ממש כל החיים שלו (או המוות) אבל את צודקת, כל העניין הזה עשה לי הרבה כאב ראש כשראיתי את הפרקים האלה.....

לא יודעת..

אני הכי אוהבת את סאי מכל הסדרה הזאת.. הוא כל כך חמוד חח ומסכן הוא לא רגיל שלא נותנים לו לשחק ותראי לפעמים הוא מבין שהוא היה ג'רק ושהיקארו צריך לשחק.. תראי מה יקרה השבוע ותביני אותי :)

Tenguy

New member
צודקת אבל סאי הוא רוח ולא סנסיי ../images/Emo8.gif

אני חושב שהסיבה לכך כי סאי מעולם לא היה מאסטר-סנסיי אמיתי, הוא פחות או יותר פעל לבד, ולא היו לו תלמידים של ממש. בארמון הקיסר הוא היה מדריך של אנשי אצולה והחצר הקיסרית (שראו בגו כאתגר מחשבה חביב ותו לא) והתחרה על מנת להגיע בעצמו למשחק המושלם ("יד האלים"). כניראה בתקופתו ובתקופת שוסאקו, לא היה לו באמת מתחרה ברמה גבוהה, כמו מייג'ין טוייה, כי רק משחק עם יריב שקול והוגן, הוא להגיע למשחק המושלם ול"יד האלים". עם היקארו, לדעתי, גם סאי נאבק נפשית, מתקדם, מתפתח ומגיע לתובנות חדשות וטובות יותר... א-ב-ל, התאזרי בסבלנות ואני לא רוצה להעיר יותר מידיי בשלב זה, כי הרבה חברי הפורום עוד לא ראו את פרקי ההמשך, ואני שונא לכתוב ספויילרים... המובאה שלך: "יד האלים נמצאת במקום בו התלמיד מתעלה על המורה", היא פנטסטית (ומאד מאד הייתי רוצה לדעת מאיזה ספר נלקחה) ובוא תבוא לביטוי בפרקים הקרובים, ואז אני מקווה שדעתך על הסדרה "היקארו נו גו" תשתפר...

imdark

New member
תלמיד יכול להיות גם מורה

וזה גם בדרך כלל ככה אבל סאי מעולם לא לקח על אצמו ללמד את היקרו הוא אשה את זה בגלל שאין לו ברירה הרצון והתשוקה העזה של סאי לגו היא אילו שהשאירו אותו בחיים והפכו אותו למה שהוא החיפוש שלו והדרך שלו הביאו להרגיש כמו התלמיד וגם להיות התלמיד של היקום ברגע שהוא היה צריך לחזור להיות מורה של היקרו הוא ידע שהדרך היחדה שלו להמשיך ללמוד היא דרך היקרו ולכן הוא מחוייב להיות תלמיד שמלמד תלמיד תלמיד של היקום לא יהיה מוכן לוותר על המורה שלו וזו האמת דרך אגב לכל מי שמתעניין ורוצה לחקור את המשחקים שלו אני מציע לכם ללכת ולראות משחקים של שוסקו הגדול כדי להרגיש קצת את הפסיכולוגיה שמאחורי מישהו כמו סאי גאון בהחלט

shui chan

New member
אני לא ממש מסכימה..

אתה מציג את סאי בתור בן אדם אינטרסנט וזה לא מה שהוא. ברור שבהתחלה הוא משתמש בהיקארו כדי שיתן לו לשחק אבל ככל שעובר הזמן הוא קצת מוותר על הקטע של לשחק בעצמו ומסתכל על היקארו מהצד מתפתח. בערב סאי עובר עם היקארו על המשחקים או משחק נגו ומאמן אותו - גם אם זה לא נאמר בקול הוא תפס את תפקיד המורה. :) למרות שעכשיו סאי קצת יותר לוחץ לשחק בעיקרון הוא מכבד את זה שהיקארו הוא ה"שחקן" והוא יכול להיותרק מתבונן מהצד. הוא עוזר להיקארו (עכשיו כבר בשלב הזה) כי הוא רואה איזה פוטנציאל יש לו וכי הוא אוהב אותו כדי לעזור לו להתפתח יותר ויותר.

../images/Emo15.gif למעשה...

Pokey! תלמיד באופן טכני יכול להיות מורה באופן מנטלי, וכמו שהגיבו גם קודם- סאי לא אינטרסנט, אבל רק הבהרתי שזה לא תואם את קו המחשבה היפאני של מורה לומד מתלמיד. נראה לי שהשתמשת בכמה מושגים שקצת גדולים עלייך. כל אחד הוא תלמיד, בכול השלבים- אבל יש הבדל בקו המחשבה של מורה, שמחפש פחות את השיפור דרך למידה ואימון ויותר את השיפור דרך לימוד והוראה (לדוגמא אישית: הייתה לי טעות בסיסית בקאטה בשם סייפה, אבל כשלימדתי את הקאטה הבנתי שהייתה לי טעות בנקודה הזו, ותיקנתי אותה- מה שלא הצלחתי לעשות במשך שנתיים כתלמידה הצלחתי לעשות בחצי שעה של הוראה)

dannyshadow

New member
גם בתור מורה יש לסאי אינטרס ברור

הוא לא בנאדם רע. הוא בדיוק כמוני וכמוך, בן אדם עם אינטרסים. מעטים האנשים שיכולים לתת ולתת כול החיים- ובסופו של דבר-כשיגיע יום מותם- יבינו שלא קיבלו דבר, וככה יסתיימו החיים שלהם. סאי מבין שהוא לא יכול *כול* הזמן לבקש מהיקארו לשחק. לעומת זאת היקארו לא היה הופך למה שהוא אם לא סאי. לשחק נגד חזקים ממך, כול ערב, ועוד אחד שמוכן ללמד אותך ולהסביר לך במהלך המשחק, זה נדיר מאוד וצריך להיות מאוד מלאי תודה על זה. באותו זמן סאי רואה את הפוטניצאל הגדול של היקארו- ומבין שאם הוא יצליח לאמן אותו, אולי בעזרתו הוא יוכל לעשות את המהלך האלוהי. עם זאת- הוא לא מסוגל לוותר על נגד מישהו כמו מייג'ין, ושינדו מבין את זה ומכבד את זה. אני לא אומר שסאי צדיק אבל גם לא שהוא רשע. אני חושב שגם את ואני היינו מתנהגים אותו הדבר.

imdark

New member
אני מכיר את הנקודה הזו

בשביל ללמד עלינו להבין את חומר הלימוד מהבסיס ובגלל זה מורה יכול לגדול מהיותו מורה אולם זה נכון אבל בעם אדם שכבר נומר למד את כל הקאטות וכל אשר נשאר לו זה לחזור אליהם כל יום יכול להשתפר מטבע ההוראה? לפי דעתי לא כדי לשפר את אצמו אליו לכתוב קאטות נוספות ולהתחרות נגד הטובים ביותר כדי לפתח את הריפלקסים שלו ולהפוך את סגנון הלחימה שלו למושלם וכך גם לגבי גו הזקרתי את הפסיכולוגיה של שוסקו כדי להדגים את הנקוה הזו בידיוק שוסקו הגיעה לרמה שבה הוא על גבול הפסיכולוגיה של הגו ליכולת משחק מושלמת ורואים את זה המשחק שלו על התואר היה אחד המשחקים המרתקים ביותר שראיתי הוא הביס שחקן מהרמה הגבוהה ביותר כמו שאני מביס מתחיל זה פשוט היה מעבר ליכולת המשחק של מקצוען התגובה המושלמת ביותר לכוח של היריב היא בילבול איזה מין לימודים אדם כזה יכול לעבור? אפילו במשחק נגד המחזיק בתואר הוא ניצח ניצחון מוחץ (למי שלא הבין על איזה תואר אני מדבר הכוונה להנינבו) תלמיד של היקום לא יוותר על המורה שלו הוא ידע שהדרך היחידה שלו להשתפר ולמצוא סגנונות משחק חדשים היא לשחק זו הדרך היחידה

../images/Emo15.gifאתה ניסת פעם ללמד בפועל?

אין אדם בעולם, וניקח דוגמא מעולם הקראטה- אפילו ראש השיטה האגדי מיאטצו יאגי לא יודע את הכול בצורה מושלמת, גם הוא אנושי, וגם הוא לומד מהתלמידים שלו- הגראנד מאסטרס של היבשות האחרות והסגנים שלו, שגם הם לומדים מהתלמידים שלהם המאסטרים והדאי סאנסייס, וכן הלאה. אין דבר כזה שליטה מושלמת בהכול, הידע פשוט רב מדי. מה שאפשר לךהשיג זו התמחות רחבה, ולפתח שיטת תנועה בסיסית טובה שמשלבת בין כל חמשת מעברי הבסיסים וחמשת התנועות במרחב- שאותםפ מתרגלים בלא מודע למן ההתחלה. זה כמו שמפתחים טקטיקה לחמתית מקרב נגד תלמיד. אני נלחמת נגד ילדים שהם תלמידים שלי- אבל הם חלךקם גבוהים יותר או זריזים או חזקים או אפילו מבוגרחים ממני- לכול אחד מהם יש סגנון אישי ו"תנועה מועדפת" שבה הם טובים (כמו הקוסומי של סאי). אצל אחד אלו בעיטות גבוהות, אחר מכוון טוב גריפות קרקע, אחר ממקד עצם בעצם, ומישהו נוסף מתמחה באגרופים אחוריים או בהצלפות יד- ולכול אחת מהטקטיקות יש דרך אחרת להגיב, כמו בגו. ללמוד מהחוזק. ניקח לדוגמא את אחד מהתלמידים שיוצא לי להילחם בו הכי הרבה-הוא חיילן 19, גבוה וחזק, והתנועה הכי טובה שלו היא בעיטה נמוכה וכואבת של עצם לשוק. הרבה פעמים ניסיתי להשתמש בכל מני סוגי הגנות, עצם לעצם, התחמקות משולבת בהסתה ועוד כל מיני- זה השלב הראשון- חיפוש הגנה. מרגע שהתבססת בהגנה אתה לומד למנוע מהלך שכזה. במקרה שהזה- להישאר מספיק קרוב כדי שהבעיטה תאבד מיכולתה לפגוע. והשלב השלישי- מציאת הייתרון שבמצב הזה- במקרה שלי- נו לי "להחליק" על ההגנות שלו לפנים עם מכות היד הפתוחה שהן "ההתמחות שלי". אבל אסור לשכוח שהתלמיד מנסה גם הוא לעבד את התנועה ולמצוא הגנה, מניעה וייתרון- וכך המורה לומד מהתלמיד וההפך. עכשיו ניקח דוגמא באמת קיצונית. ילד בכיתה ה' זריז והיפראקטיבי, ונמוך. אבל מה? מכולם הוא עושה לי הכי הרבה צרות. הוא יותר מדי מהיר מכדי שאני אוכל להחליק עליו, קשה לעבוד עליו בטריקים של ההרפיה, והוא נשאר קרוב מכדי שאני אוכל לבעוט בו כמו שצריך והוא לא מפסיק לתקוף לשנייה. צריך להיות מקורי איתו.החיפוש השיטה להתגונן בלי "לברוח", אני נוהגת להוריד הגנות מפרק כדי להכאיב לו בידיים. תנועת המניעה- להשתדל להישאר על ציר צדדי("תנועת הטבעת" הידועה אך הלא ממש קלה לביצוע). הייתרון- אפשרות לגריפות יעילות. הבעייה- הוא כל הזמן משתנה וקשה לעקוב אחריו- אז מכולם הוא הכי בעייתי למרות שהוא יחסית מתחיל. ותפסיק לדבר על "תלמיד של היקום"- ותתחיל לדבר בשפה שתהיה קלה יותר להבנה, טוב?

imdark

New member
../images/Emo140.gif בסדר

לא אמרתי שהוא מאסטר של הכל אבל שוסקו נחשב אחד השחקנים הגעוניים ביותר בהיסטוריה(למען השם הילד שיחק ברמה של מקצוען בגיל 6!) ברמה שבה הוא נמצה סגנון המשחק שלו הוא דינמי לגמרי והחשיבה שלו תמיד יצירתית בצורה מדהימה הוא שחקן שראוי לתואר לא בגלל שהוא ניצח את כולם אלא בגלל שהגישה שלו למשחק יכולה להדהים אפילו את השחקנים הגדולים ביותר אין לו מורה לא נשאר מי שילמד אותו הדרך היחידה שלו ללמוד היא לא מלימוד אלא ממשחק נגד הטובים ביותר אין לו טכניקות לחזור אליהם או קאטות ללמוד היכולת של שוסקו הגיעה לנקודה שבה הוא גדל אל מעבר לשחקנים הטובים ביותר היום לא היו הרבה משחקים שבהם ראיתי אותו באמת נלחם חוץ מזה עם מדברים על סאי הוא גם די התרגל לחיים עם שוסקו לנקודה ששוסקו נתן לו לשחק מתי שהוא רצה והיה לו קשה להרפות מזה

../images/Emo15.gifגאון זה גאון

אבל גם ליצירתיות יש בסיס. כשלא נשאר מורה כמו שאמרתי- חפש את היצרתיות בתלמיד. אבל מה שנכון נכון- לסאי יש את ההרגל הזה, שהוא יכול היה לשחק מתי שהוא רוצה. מה שאני העלתי שסאי- שבגו היה גמיש מחשבתית- לא יישם את השיטה על החיים שלו- שזו הייתה המטרה הסופית. "כל אומנות, כל פיסת ידע- בין אם בגו, באומנות התה או הכנת החרב- מיועדת לשימוש נצחי בחיי האדם." ("ספר 5 הטבעות").

shui chan

New member
לא בדיוק מסכימה..

לסאי מתחילות לצוץ מחשבות של "אולי אני לא אוכל לשוב עוד לעולם הזה" הוא מבין שזה שהוא חזר שוב לא אומר שיש לו עתיד גם אחרי היקארו. סאי לוקח את תפקיד המורה ויש פעמים שבהם הוא גם מוכן להסתכל מהצד ולראות איך היקארו מתפתח, אבל כשהוא מבין שאולי לא תהיה לו הזדמנות נופסת לשחק גו הוא נכנס לאיזה קונפליקס עצמי של - לראות איך היקארו מתפתח או לנסות לשחק כמה שיותר כי אולי לא תהיה לו עוד הזדמנות. אני חושבת שהוא ממש מנסה לאזן בין שני הדברים (עד כמה שלפעמים קשה לו) ןלפעמים יותר קשה לבצע מלהגיד. ^__^ <דר"א הקטע אצל מורים אחרים נגיד זה שהם כן יכולים להמשיך ולהתאמן בעצמם, הלימוד לווא דווקא אומר שהם מפסיקים לעבוד מבחינתם אבל אצל סאי והיקארו זה שונה כי לסאי אין שום גוף ממשי> ומבחינת הסדרה, לא הרגשתי כאילו זה הרס לי.. זה היה פשוט חלק מהעלילה והוסיף לסאי פן אנושי. 3>

star_female

New member
../images/Emo45.gif מסכימה מאוד

ויהיה מעניין לראות אם הדיון הזה יתפתח עוד בהמשך... ז"א, אם יחזרו לדיון הזה שוב, אם הדיעה של חלק מהאנשים תשתנה (לדעתי כן).

../images/Emo45.gif

ואם כמה שהייתי רוצה לתרום לדיון.. אין לי משהו לחדש P: ההודעה של רותע דיי מסכמת את דעתי ._.

Yosh Yosh

New member
לדעתי

זה דווקא טוב שמראים שעמוק בפנים סאי הוא עדיין בן-אדם

eden242

New member
נצל"ש- כנסו!

לכל אוהבי האנימה "פרוטס באסקט", כנסו בבקשה לקומונה
http://www.tapuz.co.il/communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=13961&smsMsg=

למעלה