A GIFT OF LOVE

New member
../images/Emo143.gif

שלום לכם, איך עבר עליכם החג? טעמתם מפירות ט"ו בשבט? ראיתם שקדיה פורחת? [אני הספקתי לראות היום, היא ממש מדהימה!]
מקווה שעבר נחמד.
אומנם החג עבר אבל אני מרשה לעצמי לפרסם כאן קטע נחמד שקצת מתקשר אליו. זה קצת ארוך אבל מלא תובנות!
"בקרתי בצפון קליפורניה לראשונה בחיי בנובמבר 1992, כשערכתי את עבודת המחקר לספר זה. פיליס ומרשל קלאוס הציעו לקחת אותי לטיול, בשעות אחר הצהריים של יום שבת חמים. היה לנו זמן לאות רק אתר אחד:הם הציעו לנסוע לעמק סונומה או ליערות מיור. זכרתי את הגלויות ואת הצילומים של יערות הסקוויה, שענפיהם גבוהים מכל בית ומכוניות יכולות לנסוע דרכם. בחרתי ביערות. איני יודעת דבר על עצי סקוויה, מלבד מה שסיפרה לי אמי על גודלם- תאור שהיה מדויק למדי בכל הנוגע ליערות מיור, מלבד החלק שדיבר על המכוניות. מעודי לא ראיתי עצים גדולים כל כך. כשבני הזוג קלאוס ואני דשדשנו בין השרכים ושיחי החומעה, הגענו לקבוצה קטנה ומשונה של עצי סקוויה, שגדלו במעגל סביב לגדם חרוך. הגזע המפוחם התנשא לגובה מטר ושמונים, אבל העצים שסביבו היו צעירים ובריאים. שומרי היער קראו לקבוצות הללו "מעגל המשפחה". מי שלא חונן בנטיה לבוטנאות מכנים אותו- ואני נשבעת שזו האמת- עץ האם ובנותיה. במקרים רבים הטבע מציע דימויים אלגנטים בהרבה ממה שאנו מסוגלים להמציא, ויערות מיור אינם יוצאים מן הכלל. עצי הסקוויה למדו במהלך האבולוציה להפוך אסון ליתרון ביערות הללו שלחופי קליפורניה המוות מוליד חיים. אני מתכוונת לומר שבמערכת האקולוגית של הסקוויה, הזרעים טמונים בתרמילים, אשכולות חומים וקשים הגדלים בנקודת המפגש בין גזעו של עץ האם למערכת שורשיו. כשעץ האם נכרת, נופל או נשרף- במילים אחרות כשהוא מת- הטראומה מגרה את הורמוני הצמיחה של התרמילים. הזרעים משתחררים, העצים הצעירים נובטים סביב העץ המת, ויוצרים מעגל של בנות. העצים הצעירים צומחים משום שהם קולטים את אור השמש שעץ-האם פינה להם במותו. ואת הלחות והמזון להם הם זקוקים הם מקבלים ממערכת שורשיו של אימם, הנשמרת בלא פגע מתחת לקרקע גם אחרי שעליה של האם מתים. מעל הקרקע הבנות מתקיימות אומנם באופן עצמאי, בלא קשר לאם, אבל הן ממשיכות לשאוב ממנה מזון מתחת לפני הקרקע. אני משטה רק בעצמי כשאני אומרת שהיום אמי קיימת רק בצילום על לוח המודעות שלי, או במתאר ידי או בקומץ הזכרונות שאני מאמצת בכוח אל ליבי. היא חיה מתחת לכל מה שאני עושה. נוכחותה השפיעה על מי שהייתי, והיעדרה משפיע על מי שאני היום. מי שעוזבים אותנו מעצבים את חיינו לא פחות ממי שנשארים ממנו. האובדן הוא מורשותנו. התובנה היא המתת בה אנו זוכים. והזכרון מנחה אותנו". [מתוך הספר של הופ אדלמן "בנות ללא אם"- אפילוג] חשבתי הרבה על העניין הזה. בעצם ההיעדר הזה, החסר הזה, מעצב את אישיותנו לא פחות. האדם שהלך מאיתנו חי מתחת לכל מה שאנחנו עושים ומשפיע. יש תכונות-שאימצנו או שאנחנו מאמצים או שואפים לאמץ- שלמדנו מאלה שאיבדנו. בכך אנחנו בעצם ממשיכים אותם. יש לכם כאלה? אתם מוזמנים לשתף.... המשך חודש נפלא וסוף שבוע מקסים!
 

LiorShap

New member
אה היה חג? ../images/Emo3.gif

אני גם ככה לא אוהב במיוחד פירות יבשים,ואין חופש ביום הזה אז לא מרגישים חג... בקשר לתכונות של מי שאיבדנו-בהחלט הייתי רוצה לאמצץ כמה מהם,כמו למשל המרץ והשמחת חיים שהייתה לה...הייתי רוצה להיות הרבה יותר אקטיוי ולא אדיש כמו שאני עכשיו... אגב,את כותבת כל כך יפה את חייבת להיות סופרת אומשהו חח
 

A GIFT OF LOVE

New member
היי

זאת לא אני כתבתי את זה! זאת הופ אדלמן, המחברת של הספר בנות ללא אם. אבל אם אתה חושב את זה סתם ככה אז תודה! ו... אני כותבת ספר וגם המון המון סיפורים [בעיקר כשאני בשיעורים] ואולי אני יפרסם אותם בקרוב בבלוג ואולי, אולי אני יוציא אי פעם לאור אבל זה נשמע ממש כמו חלום רחוק...
 

eshkolit32

New member
../images/Emo146.gif../images/Emo146.gif../images/Emo146.gif

החג לא הורגש כחג, לצערי....אבל בהחלט חזרתי לאכול פירות טריים נוסף לפירות היבשים שאני אוכלת מהם מפעם לפעם. ולשאלתך, אגב אני ממתינה שתעני גם את.... הקטע מהספר יפה מאד, בהחלט נותן חשק לקרוא אותו.....(איזה בושות, אל תספרו לאף אחד שעוד לא קראתי
) באופן טבעי יש תכונות שלמדתי מההורים שלי.
האופטימיות וחוש ההומור אצלי מגיעים לדעתי מהכיוון של אימא שלי, שהיתה מורה די קשוחה אבל גם מצחיקה, ואותי אישית היא היתה מצחיקה כמו אני לא יודעת מה. היתי רוצה להיות יותר שמחה, כמו שאימא שלי היתה. יש לי את זה, אבל לא מספיק....יש לי למה לשאוף בנושא הזה, אני עובדת על זה
הרגישות (הבלתי נסבלת לפעמים) לעצמי וגם לסביבה מגיעה משניהם אבל נדמה לי שבעיקר מאבא שלי שהיתה לו רגישות חברתית גדולה מאד.
הקפדנות מגיעה מאבא שלי, הדקדקנות הזאת, הירידה לפרטים כשאני עושה משהו, המסירות בעבודה וכל הענינים האלה.
היצירתיות והאומנותיות מגיעים (מגיעות?) משניהם, שהיו אומנים ויוצרים וצרכני אומנות ולא נראה לי שיש מצב שהיתה לי דרך להתחמק מעיסוק בזה. זהו בינתיים. תודה לגיפטושית שהעלתה את הנושא החשוב הזה.
 

A GIFT OF LOVE

New member
את יודעת...

כשאמרת לי בפעם הראשונה שהם היה אמנים חשבתי לי שזה ממש כמו בספרים. [זוג סטודנטים אמנים שגרים בדירת סטודיו קטנה שצופה על הים.... אני נסחפת...] יש בזה משהו ממש יפה ואפילו רומנטי
את משקיעה בזה? מפתחת את זה? ואת באמת אחד האנשים ההומוריסטים המצחיקים והרגישים שפגשתי! נחמד לשמוע ממי ירשת אתזה!
 

A GIFT OF LOVE

New member
../images/Emo126.gif../images/Emo203.gif../images/Emo39.gif

בדיוק שבוע שעבר דברתי על כך עם אבא שלי. אני הרי כמעט לא מכירה את אמי ולכן לא בדיוק יודעת במה אני מזכירה אותה [למעט תווי פנים מסוימים שאני רואה בתמונות].
בשיחה הזאת שאלתי את אבא שלי כל מני שאלות חלקן מביכות [עד שהוא ממש זע באי נוחות
] וחלקן מתקיפות. אמרתי לו גם שמאוד חשוב לי מה אמא שלי אצרה עלינו הילדים ומה היא הרגישה כלפנו [וזאת ממש פתיחות לדבר איתו בצורה כזאת...]. אחת השאלות ששאלתי אותו היא "במה אני מזכירה אותה?" הוא אמר שאני רגישה כמוהה, עצמאית מבחינה לימודית ומשתדלת לתמוך בכולם. אבל יש גם את הדברים הללו שאני עושה מעצמי ויודעת שגם היא עשתה. רק שהיא הייתה יותר חזקה בתכונות הללו ולי יש מה לשפר:
לא לדבר רע על אנשים.
לא לשמוע רע על אנשים.
לאהוב כל אדם באשר הוא. ויש גם את אלה כשקצת מכעיסות לפעמים:
רגישות יתר.
פגיעות [רק שאני לרוב לא מראה את זה והיא ממש הייתה בוכה מכל דבר עצוב]. זהו אני חושבת...
 

A GIFT OF LOVE

New member
ושכחתי

את התכונות שאני רוצה ללמוד ממנה:
שמחה.
לחייך גם כשרע.
אמונה חזקה בה'.
לקבל את הכל באהבה.
 
למעלה