טו בשבט שמח

deebeebee

New member
../images/Emo143.gifטו בשבט שמח

הזהרו מצריכת יתר של מאכלי החג. זה מה זה לא דיאטטי. מצד שני- חגים נועדו לצריכת יתר של שומן, סוכר, כולסטרול...............

חייםלוי

Member
מנהל
ט"ו בשבט שמח. עוד לא אכלתי

אף פרי מפירות ט"ו בשבט השנה. והנה פרי אחד שכמעט בטוח שלא אוכל

חייםלוי

Member
מנהל
אני יודע. קראתי קצת חומר עליו

עבור מורה שעובדת עם אשתי. מלא בריאות הרימון אבל לא בא לי עליו.

תותח9

New member
מחר - ולנטיין

שבו חוגגים אומות העולם (בעיקר ארה"ב) את חג האהבה ניתן בהחלט להצטרף למנהג, בנוסף לט"ו באב שלנו

deebeebee

New member
כל מה שהם עושים בחגים שלהם

זה קניות. הם קונים אחד לשני שוקולד בצורת לב וכאלה דברים. החגים בארה"ב זה לסיילים. ט"ו בשבט הרבה יותר מעניין.

טו בשבט שמיח../images/Emo146.gif

תאמת שכבר ממזמן אני לא אוכלת פירות בטו בשבט. מה הם הפירות הפולנים האוהבים עליכם? שלכם חנה גונן

p a l o m a

New member
חנה, יאגדעס אכלת פעם?? כל

החיים אמי חולמת על "שווארצע יאגדעס".. שהיו מלקטים ביער..

deebeebee

New member
אני אכלתי אותם כשהייתי בפולין

פירות יער נמכרים שם ברחובות, בסלסלות. האמת, כשהייתי בדרך לשדה התעופה שקלתי אם לקנות סלסלה או שתיים ולהביא לארץ אבל חששתי שלא יתנו לי להכנס איתם לארץ כי יש ארצות האוסרות להכניס תוצרת חקלאית מארצות אחרות. בסופו של דבר הבאתי ליקר פרות יער שקניתי בשדה התעופה של ורשה. גם אכלתי גלידה עשויה מפרי זה ובצקניות ממולאות בהן. היה מאד טעים.

תותח9

New member
אני הבאתי אוכמניות

יש שני סוגים של אוכמניות למכירה (הייתי בתחילת אוגוסט) - אוכמניות בר (שחייבים לאכול ממש באותו יום) ומתורבתות. קניתי את המתורבתות בשוק של קראקוב (לא בעיר העתיקה), קניתי קופסת פלסטיק שנסגרת היטב, והבאתי לארץ. זה היה טוב למאכל במשך כמה ימים

maxiusis

New member
אין כמו דבלים, משמשים, תמרים../images/Emo3.gif

מאוד, מאוד אוהב להתענג עליהם בט"ו בשבט
מהפירות הגדלים בר והמתורבתים של פולין, אני אוהב את האוכמניות השחורות - czarne jagody , עם שמנת, את הדומדמניות - porzeczki , אותן כיף לקטוף ישר מהשיח, את החזרזר - agrest , שטעמו חמצמץ, וגם אותו כיף לקטוף ישר מהשיח, ואוהב מאוד פטל שחור - jeżyny ,שניתן כמו את הפטל האדום - maliny , לקנות בדוכנים. [פטל אדום תרבותי - maliny , מגדלים גם בארץ.] את הדובדבנים האדומים - wiśnie ,ועוד יותר את הגודגדנים (דובדבן מתוק) האדומים/שחורים המתוקים - czereśnie . אך, איזה כיף, כשהצוף האדום והמתוק יורד לך על הסנטר
עד לפעם הבאה בפולין בקיץ
בברכה, Maxiu

deebeebee

New member
אני מעדיפה תאנים טריות

על-פני מיובשות. חבל שהעונה שלהן קצרה.

אכה על חטא../images/Emo122.gif

כשהייתי בפולין לא הכנסתי אף פרי לפי מכיוון שאני שומרת כשרות וטיילתי עם שומרי כשרות וגם כל הזמן חשבתי לכי תדעי מאיפוא זה הגיע...(פולניה לא?). שלכם חנה גונן

maxiusis

New member
../images/Emo223.gif ../images/Emo8.gif זה מסביר כמה דברים ../images/Emo8.gif

למעלה