סקר קטן

your avi

New member
../images/Emo9.gif

אני מאוד אוהבת את השישי בגלל כל התאוריות והשאלות שנוצרות לנו- אבל הכי נהנתי לקרוא את החמישי. החוויה של הקריאה הייתה הרבה יותר מעניינת, בעיניי. אז אני ממש מתלבטת בין השישי לחמישי, אבל אני בוחרת בשישי בכל זאת. אפילו שהייתה לי הרגשה שקראתי פיק מאוד ארוך- אהבתי מאוד את המסתוריות. וגם אפשר יותר להתחבר אל הספר בתור טינאייג'רית, בערך. קראתי את כולם באנגלית ואת הראשון עד החמישי, אח"כ, בעברית. אני מעדיפה את האנגלית.

your avi

New member
../images/Emo9.gif

אני גרה באמריקה רק שבעה חודשים. העדפתי את האנגלית גם כשרק הראשונים יצאו.

n lee

New member
את הרביעי

הוא הספר שקורים בו המון דברים מעניינים וקראתי את כל הספרים באנגלית ובעברית קראתי עד החמישי כולל (אמרו לי שהתרגום של השישי באנגלית ממש לא משהו)

טובא

New member
אוי קשה

נראה לי שאת הארי פוטר ואבן החכמים כי הוא הספר הראשון שם מגלים את העולם של קוסמים בפעם הראשונה ושם גם מתחברים להארי בפעם הראשונה. למרות שהספר האחרון פשוט הפיל אותי לגמרי ולפי דעתי הוא הכי טוב עד עכשיו. ואני קורא את הסידרה גם בעברית וגם באנגלית עם עדיפות לאנגלית כי בכול זאת אין כמו שפת המקור

אני חושבת ש...

החמישי הרביעי השלישי הראשוו השני השישי לא גיבשתי עדיין דעה עליו... אבל אני חושבת שהוא נכנס או בהתחלה או אחרי החמישי או הרביעי קשה ...כי אהבתי הכי את ה-6,5,4

noosh

New member
את הרביעי

פשוט כי אני ממש מרגישה איך הכל מתחבר שם. זה הספר עם הכי הרבה תפניות, לדעתי. הוא הכי לא צפוי והכי מפתיע ובנוי הכי טוב מכולם. הוא גם כתוב ממש טוב - בסוף אני ממש יכולה להרגיש את הכאב של הארי ולהתחבר אליו. קראתי את כולם גם באנגלית וגם בעברית, אבל אני מעדיפה את האנגלית הרבה יותר.

IllUS CratioN

New member
../images/Emo142.gifקראת את הספרים באנגלית

כי את יודעת טוב אנגלית - ויכולה להבין את הסיפור - או נעזרת באמצעים כדי להבין את האנגלית? ובעצם זו שאלה לכולם.

noosh

New member
אני יודעת אנגלית טוב

ולא הייתי צריכה להעזר באמצעים כדי להבין אותה. זה לא מדויק לחלוטין, כמובן - השליטה שלי באנגלית היא לא מוחלטת והיו מילים פה ושם שלא הבנתי, בעיקר מכיוון שאני מתעקשת לקרוא את הגרסאות הבריטיות, ויש בהן שימוש במילים שאני לא תמיד מכירה. חוצמזה, התחלתי לקרוא את הספרים כשהייתי קטנה יותר, ואני משערת שאז כן נעזרתי לפעמים במילון, אם הייתה מילה שהטרידה אותי. אני חושבת שיש הרבה ערך מוסף לקריאת ספרים בשפת המקור שלהם. במיוחד בספר הזה, משום שרולינג משתמשת באנגלית כדי ליצור מילים חדשות, שהרבה פעמים מתבססות על משחקי מילים בשפה, והתרגום העברי מפספס אותם. מעבר לעובדה שזה הופך את הקריאה להרבה יותר אותנטית והרבה יותר מעשירה, לדעתי, זה גם מחזק את אוצר המילים ומפתח את השליטה בשפה. אני לא חושבת שצריך לפחד מקריאת ספרים בשפה זרה רק משום שלא שולטים בה באופן מוחלט - הרי ככה אף פעם לא נשלוט באנגלית באופן מוחלט... גם אין צורך לרוץ למילון עם כל מילה שלא מכירים. חלק מרכישת שפה היא קריאה של טקסטים שבהם לא כל המילים מוכרות, והבנת המשמעות שלהן ע"י הקונטקסט. זה גם נורא משפר את מהירות הקריאה ונורא מוסיף לאוצר המילים ולבניית הדקדוק (במיוחד כשמדובר בנוסח בריטי, שם יש שימושים בסוגי עבר שונים ומגוונים). חוצמזה, הספרים באמת לא כאלה קשים. שר הטבעות יותר קשה, אני מבטיחה
בקיצור - אני ממליצה על אנגלית

מה יא

New member
ובכל זאת../images/Emo153.gif../images/Emo95.gif

צריך רמה די טובה של אנגלית כדי להבין את הספרים (במיוחד אם זאת פעם ראשונה שקוראים)

noosh

New member
זה בערך כמו הביצה והתרנגולת -

איך תהיה לך רמה טובה אם לא תתנסי? אני לא מסכימה שצריך רמה גבוהה בשביל הספרים האלו. נכון, הם לא לרמה של אנגלית של בי"ס יסודי, אולי, אבל בחטיבה זה בהחלט אפשרי. וזה ממש תלוי בבנאדם. כל למידה של שפה דורשת השקעה מסוימת, ולא יהיה שום מצב שבו תהיה לך שליטה טובה באנגלית בלי שתחרקי שיניים בהתחלה ותקראי ספרים בלי שתביני כל מילה. אז בהתחלה קצת פונים למילונים או לאנשים עם מילים שחוזרות על עצמן הרבה ולא מבינים, ואח"כ זה נהיה יותר פשוט. מה גם, שכשמדובר בסדרה של מספר ספרים של אותה הסופרת, אז סגנון הכתיבה דומה וגם השימוש באוצר מילים יחסית קבוע, אז מספר לספר הקריאה נעשית יותר פשוטה. ואם קוראים אותם קריאה שניה באנגלית, אחרי שקוראים אותם לפני כן בעברית, זה בכלל מקל על כל העניין.

ScOrPiO gIrL1

New member
עונה!!!!!!!!

>> ספר אהוב מהסדרה :
האסיר
מאזקאבן
ו
הנסיך
חצוי
הדם
>> כי הם הספרים הכי מעניינים ויפים מכל הסדרה המושלמת! >> עברית!!!

Ronis13

New member
הדירוג שלי הוא

1. השלישי/החמישי/השישי 2. השני/הרביעי 3. הראשון.. (בעע)

Mrs Amber Bloom

New member
רביעי../images/Emo99.gif../images/Emo41.gif

וקראתי את כל הספרים בעברית, ואת השישי קראתי גם וגם

smady by

New member
השלישי

כי הוא פשוט הכי טוב.. הוא יורד מכל הקטע של "חייבים להלחם בוולדמורט- הוא רשע" ומכניס אותנו טיפה לעבר של הארי, מראה לנו את הקונדסאים, מכיר לנו את סיריוס - ספר מעולה לדעתי

the ror

New member
עונה

אני הכי אוהב את השישי אבל זה עוד עלול להשתנות עם הזמן לספר השלישי/הרביעי... השתדלתי לקרוא קודם באנגלית ורק אז בעברית אבל עם הספרים הראשונים זה לא הלך בכל מקרה קראתי את כולם גם באנגלית וגם בעברית.

rds15

New member
PoA.

ללא שום ספק, הספר הכי טוב בסדרה, למרות סיריוס. יש שם הכי הרבה קווידיץ', הרמיוני הרבה יותר אנושית בספר הזה לעומת השניים הראשונים, התעלומה הכי מעניינת[בתחרות צמודה עם GoF], ואחד הטוויסטים היותר מפתיעים[כשקוראים את הספר בגיל 13, זה מפתיע
]. אה, ויש לופין, זה כבר טוב. את ספרים 1-4 קראתי בעברית, מהחמישי התחלתי באנגלית.

למעלה