מזל טוב למיכל על פתיחת

Sweet Fantasy

New member
תתחדשי.. + תשובה

קודם כל אני בת :) בדר'כ הכי נפוץ זה אחרי שהם מתעוררים החמוסים כמו שקראת ישנים המון שעות שעות השינה לא רצופות לכן נוצר מצב שהם מתעוררים הרבה
וגם אחרי האוכל, 15 דקות אחרי אולי פחות לחמוסים יש מעיים קצרים והם מעכלים מהר בקשר לאוכל, לא מומלץ שהאוכל יהיה זמין כל הזמן למרות מה שרושם - הדבר גורם להשמנה האכלה פעמיים ביום בכמות מסויימת (תלוי באוכל ובכוס מדידה - מומלץ להתייעץ עם וטרינר) תספיק לחמוס

Lovable Stray

New member
כמו שכתבתי בסקר,

העיתונים הפסיקו להשתמש בדיו הרעיל מזמן ואם מחליפים כל פעם שהחמוס עושה אין שום נזק.

Sweet Fantasy

New member
עדיין הרבה יותר מסריח

ואני לא מאמינה שכל פעם אחרי שהוא עושה את מייד מחליפה (
) בהתחלה הם מפזרים אבל מתרגלים מהר .. שווה לנסות ולהמתין לתוצאות

Lovable Stray

New member
טוב, אני לא מרגישה ריח

כשאני רואה, אני מחליפה, כמובן שלא בלילה... אני אשקול להחליף.

Sweet Fantasy

New member
כמובן שזאת החלטה שלך

זאת הייתה רק עיצה ידידותית אני אומנם עדיין נגד
:)

WTR

New member
תשובתי הצנועה

כמה נקודות:
קודם כל אצל נקבות זה חובה - אם אין להן עם מי להזדווג הן פשוט ימותו מהר מאוד.
גם אצל זכרים וגם אצל נקבות, זה מפחית את הריח (שבעייתי לחלק מהאנשים) ומוריד תוקפנות.
כמו כן, סירוס ועיקור מונעים מחלות אצל חמוסים.
אני מאמינה שצריך להשאיר את הזיווגים לאנשים שלמדו את החיה והם אחראיים. אם כולם היו כך, לא היית רואה חמוסים בחנויות, ששם מתעללים בהם. יש לציין שתקופת ההריון וכן ההמלטה עצמה אצל הנקבות קשות ומסוכנות מאוד, ודרוש ידע נרחב בנושא. לא כל אחד יכול להרבות בין חמוסים - ולצערי, אנשים לא מפנימים את זה.

Lovable Stray

New member
עוד נקודה

זה לא משהו מדעי אבל שמתי לב שלזכרים יחידים (כלומר חמוס יחיד בבית) יש נטייה לראות את אחד הבעלים כבן זוג מה שאומר: רדיפה אחריו בכל הבית ונשיכות דיי קשות (חמוסים אלימים בזמן הזדווגות). שוב, לא ראיתי על זה מחקרים או משהו אבל שמתי לב לתופעה אצל יותר מחמש חמוסים (כולל שלי), כמובן שסירוס הפסיק את זה לגמרי. אגב - אחרי כל עונת המלטות יש המון מודעות מאנשים שמחפשים להיפטר מהחמוסים, מה שרק מצביע על כך שהרוב לא יודעים למה הם נכנסים וחבל. אם כל אחד ירביע את החמוס שלו זה רק יגרום למצב שיותר ויותר חמוסים יגיעו לחנויות, כלובים ומקומות אחרים בהם הם לא אמורים להמצא.

למעלה