כמה תעתיקים:

hazelnut

New member
../images/Emo142.gifכמה תעתיקים:

OTTO SKORZENY = אוטו שקורצני ?
RUDEL = רודל ? ADOLF GALLAND = אדולך גלנד ? BAUM = באום ? רב-תודות

tafustafus

New member
רק לגבי הראשון איני בטוח

כל השאר טובים. מעדיפי ה-א יוסיפו אלף או שניים ב גלנד. הראשון צריך להיות גרמני?

hazelnut

New member
תודה, תפוסתפוס. לגבי הראשון, לפי

ההקשר הוא אכן גרמני - הוא היה מעורב בתחיית התעשייה הגרמנית שלאחר המלחמה...

Y. Welis

New member
סקורצני ההיסטורי היה אחד האנשים

שחילצו את מוסוליני מידי האיטלקים, ונחשב לאחד מפקדי הקומאנדו היותר נועזים שהיו ב-SS.

hazelnut

New member
זקוקה לעזרה בניסוח../images/Emo160.gif. האם המשפט

הבא תקין? אם לא, אודה מאד על תיקונים בהתאם: "הוא ארגן את ההגנה האווירית באמצעות מכ"ם". הנה המקור:
Il organisa la défense aérienne par radar.​
רב-תודות

hazelnut

New member
../images/Emo160.gifאולי שאלתי לא מספיק ברורה,

אז אסייג אותה: "הוא ארגן את ההגנה האווירית באמצעות מכ"ם של ארצו".
Il organisa la défense aérienne par radar de son pays.​

tafustafus

New member
הבעיה היא כפל המשמעות

הכוונה היא לא לכך שההגנה האווירית אורגנה באמצעות מכ"ם אלא שההגנה-באמצעות-מכ"ם אורגנה. אולי אפשר לפתור זאת ע"י קלקול התרגום של DAPR? הוא ארגן את הגנת המכ"ם האווירית של ארצו? מן הסתם לא קוראים לזה כך, אבל אני עייף ואין לי רעיונות אחרים...

מקום המכ"מ במשפט

יש 2 אפשרויות: א. הוא ארגן את ההגנה האווירית של ארצו ע"י שימוש במכ"מ (ולא ביסס אותה, לדוגמה על טכנולוגיות אחרות) ב. הוא היה אחראי רק על הארגון של ההגנה באמצעות מכ"מ, כאשר אחרים היו מופקדים על ההגנה באמצעות טכנולוגיות אחרות). אז קודם כל הניסוח שלך מכסה את 2 האפשרויות ואת לא צריכה להכריע בין האפשרויות דלעיל. שנית, טני יודע שבאנגליה בזמן מחמת העולם השניה, היה ויכוח מר בין חסידי השימוש במכ"מ לבין חסידי השימוש בגלאי אינפרא-אדום (גלאי חום). בסוף חסידי המכ"מ ניצחו. יכול להיות שלזה הכוונה? אבל שוב, הניסוח שלך מכסה את שניהם

hazelnut

New member
תודה רבה על הצעותיך, סוס כסוף.

בעקבותיהן הגעתי לניסוח הזה, שגם עונה על תהייתך לגבי ההקשר: גנרל חיל-האוויר של גרמניה האצית, אדולף גאלאנד, הגיע לארגנטינה ב-1945 לפי בקשתו של פרון והיה אחראי לארגון ההגנה האווירית באמצעות מכ"ם בארץ זאת. גאלאנד חזר לגרמניה ב-1954. רב-תודות

ססילי

New member
תיקון קטנטן: בארץ זו

אני מנסה לנסח למה זו ולא זאת ומתקשה. אולי המומחים יעזרו לי?

Eldad S

New member
גם אני לא בטוח לגבי הראשון,

אבל, עפ"י הגרמנית, אציע: אוטו סקורצני אילו הוא היה ממוצא פולני/אם הוא ממוצא פולני, הייתי מציע: אוטו סקוז'ני [= Skozheni]

למעלה