פולנייה

New member
../images/Emo141.gif

בחרתי להכנס לפורום זה מאחר ואני כבר שנים מחפשת שורשים משפחתיים ,אם כי אני סבורה שאין סיכוי רב למצוא. הרצון העז למצוא קשר לעבר נובע מחוסר המידע או יותר נכון ממידע מועט שיש לי על שורשי הוריי שבאו מפולין.

ornan

New member
ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

שלום לך פולניה. הגעת למקום הנכון כדי למצוא את שורשי משפחתך. תופתעי לדעת שעם הרבה סבלנות והרבה עזרה מאיתנו תוכלי למצוא מידע יתכן שמעט ואולי יותר. ראשית אני מציעה לך לקוא את המדריך לפורמיסט המתחיל הנמצא בקישור בדף הבית של הפורום. במקביל הוסיפי הודעה נוספת עם פרטים סודרים כמו שם המשפחה אותה את מחפשת, שמות פרטיים, מאיזו עיר/ה או אזור וכל מידע הידוע לך ויוכל לעזור לנו לכוון אותך. אנחנו נשתדל לעזור ולכוון. בהצלחה מחצי פולניה

פולנייה

New member
חפוש משפחה בשם צויבק מסטניסלבוב

אני מחפשת בעקרון משפחה בשם צויבק שמקורה בעיר הליץ או גליץ בחבל גליציה שבפולין. וכמו כן אנשים או משפחות שגרו בעיר סטניסלבוב שידועה היום בשם איבנו פרנקובסק ברחוב גרניצ'נה 14 . כמו כן אנשים שגרו בעיירה ריקי הקרובה לעיר דמבלין והכירו משפחה בשם בריצמן . הוריי אינם עוד בחיים ובחייהם סרבו לחזור לפולין ולכן לא יכולתי לערוך איתם טיול שורשים. רק לאחר מותם נסעתי לפולין ובקרתי בעיירה ריקי אך בסטניסלבוב ששייכת היום לאוקראינה לא נסעתי עדיין. אך הרצון לחקור ולמצוא שורשים עדיין בוער בעצמותיי. אודה לכם על עזרתכם.

א77

New member
היש קשר בין סטניסלאב ובין...

היש קשר בין סטניסלאב ובין סטניסלבוב?! אוליי יש מי שיודע?

מהו התעתיק הלועזי של השם../images/Emo35.gif ובנוסף

חשוב מאוד לציין מתי גרו באותן עיירות ומי. ספרי לנו על התקופה בה חיה המשפחה במקומות הללו ועל המשפחה עצמה, כולל שנות לידה ופטירה ומקום לידה/פטירה (הערכה גם תהיה בסדר) של האנשים שאת מזכירה. ארנון

friend9

New member
בזק 144

באתר של 144 www.144.bezek.com רשומים רק 6 טלפונים על שם צביבק. שווה לכתוב לכל השישה (רצוי במכתב ולא בטלפון), לספר בפירוט מה ידוע לך על משפחה זו, ולבקש כל מידע שיש להם על המשפחה. יש סיכוי שבדרך זו תתקדמי עוד צעד.

david benaim

New member
חפוש שורשים מחבל גליציה

השבוע, במפגש igs בנגב נפגשנו עם ד"ר מוטי זלקין מאונ' בן גוריון והוא סיפר על מחקרו, שאמנם לא עוסק בגנאלוגיה, וממנו הבנתי כמה תופתעי אם תפני לארכיונים באזורי זה ומרבוי החומר המתועד והמסודר בצורה נפלאה. לצערי אין לי כתובות למי לפנות אבל אולי דרכו, אם תצליחי להגיע אליו או לכתביו. בהצלחה.

כוכה

New member
מוטי זלקין - מומחה ליהדות מז אירופה

יש לו הרבה ידע, הוא עורך סמינרים מטיילים - כלומר טיולי שורשים לשם, ישב וחקר באוניברסיטאות שם והוא גר ב02.

malka3

New member
אבי ומשפחתו עברו בשנת 1938

להתגורר בסטניסלב = איבנו פרנקובסק שם למד בביה"ס לרכבות

א77

New member
את לא הראשונה

היתה כאן אחת בת להורים ניצולי שואה מפולניה ממש לאחרונה. והיא יצאה מכאן לא בידים ריקניות, לפי מה שנודעתי. התייחסתי ברצינות להמלצות חכמינו. ועם תקוה ותפילה בלב יכול הכל להיות. ו... אני מאמין שהיהודי היחידי שאין לו קרובי משפחה, זה רק גר צדק שמתגייר. עד אשר יקים משפחה כמובן... אז יש לך, רק צריך למצוא.

malka3

New member
התייחסות ל: א77

תקווה ותפילה בלב אכן קיימים וזה חשוב, אבל אני מתחילה להתייאש מחיפוש אחר המידע על סבי וסבתי מצד אימי שאותם לצערי לא זכיתי להכיר ומלבד שמותיהם אין לי כל אינפורמציה נוספת. בג'וישגאן מצאתי קרוב משפחה של אימי שנולד בשנת 1889 ואותו אף זכיתי להכיר בילדותי ולעומת זה אין כל זכר מה עלה בגורל הוריה שהתגוררו בקרקוב והעבירו את אימי למשמרת לידי משפחה לא יהודיה, כשהיתה בת 5 ולא שבו יותר. ותאמין לי שחרשתי את הגויישגן לאורך ולרוחב...

כוכה

New member
חיפוש קשה אך אל תתיאשי

ישנה אשה בשם: לאה בלינט (שאלי עליה ביד ושם או בלוחמי הגיטאות) הרואה מטרתה במציאת שרשיהם של ילדים שניתנו למנזרים ואחרים שניצלו,ובגילאי הששים פתאם רוצים לדעת מי היו הוריהם. היו תכניות בטלוויזיה והיו הצלחות יפות מאד. מדובר "בפאזל, מאד מסובך שהחיפושים אחר כל פיסה אורכים זמן רב ומחייבים ס ב ל נ ו ת.....

malka3

New member
את שם ההורים (הסבא וסבתא ) יש לי

וזהו כלום מלבד זה

א77

New member
בילבלת אותי

פולניה ומלכה, זו אותה אחת?! הג'ואיש גן הינו מרכז מידע עצום. אבל יש עוד אפשורויות שונות. יש תגליות. ברצוני לתת לך דוגמא. העולם החרדי בכללו אינו משתמש בשירותי האינטרנט. ואם כן, אז רק במשרד לצרכי עבודה. אצל הצבור החרדי המאגר הוא גדול בדרך הטבע. בשל ריבוי הילודה, וממילא לכל אדם שבעה מחותנים שלכל אחד מהם שבעה מחותנים וכו'. כל שביב מידע יכול אוליי לסייע. כל אחיו ואחיותיו של אבי לא ידעו את שם אבא של סבא שלהם. והנה הגיע לידי תמונה של קברו, וכמובן עם תאריך הפטירה המדוייק, ונשלם פאזל שלם שם עם עוד דברים. וזה אחרי שדודי חרש את החלק שלא נחרש מבית עלמין באויהל שבהונגריה, ולא העלה כלום. ההפתעות באות בד"כ שלא במתכוין. אז רק לא להתיאש.

הוצאת לי את המילים מהפה../images/Emo70.gif

גם לי נפל האסימון עכשיו שמדובר באותה חברה. בכל מקרה, אין שום סיבה להתייאש, בעיקר לא אם התחלת רק עכשיו ובעיקר אם מצאת משהו בג'ואישג'ן. צריך להבין שהחומר שנמצא בג'ואישג'ן (בעיקר בנוגע לחומר ארכיוני) הוא בדר"כ רק דגימה של מה שאפשר למצוא בארכיונים המתאימים. אם יש באתר רשומה אחת שמתאימה לך - אני מניח שאפשר למצוא עוד הרבה, אם לא באתר אז בארכיון המתאים. אנא, ספרי את מי מצאת ואיפה - ונוכל לנסות להמשיך משם. ארנון

malka3

New member
מתנצלת אם תגובתי לנאמר הטעתה

אותכם, אני בסך הכל הגבתי לנאמר.. אנני ה"פולניה".. למרות שזה המוצא של הורי.. מצאתי את הדוד של אימי ושמו אסט סלומון Ast salomon יליד שנת 1889 מהעיירה : Lapszyn שבפולין. משפחתו היתה ברוכת ילדים 21 = עשרים ואחד ילדים, שמות הוריו :האבא Baroch-Hersch האמא LEA אימי יודעת רק שהוא היה דודה, איש זה הגיע בשנת 1940 לפולין והוציא אותה מהמשפחה ה"מאמצת" והם עברו לצרפת. הוא נפטר בתל אביב בין השנים 1975-1977 בערך. שם סבי היה : Ast lion ( או leon )

א77

New member
הבנתי ששם המשפחה זה אסט

סביך היה ליאון אסט הדוד של אימך סלומון אסט אז אם הם היו אחים הרי שאת נינה של ברוך הערש [צבי] ולאה אסט. מה שמסקרן אותי במיוחד. הוא שם המשפחה. מעולם לא שמעתי כזה שם משפחה. אבל נדירות השם אמורה להקל. רק תמצאי איזה אסט אז כמעט בטוח שזה קצה חוט.

malka3

New member
מאותה נקודה גם אני התחלתי

מצאתי ברישומים רק 14 מתוך 21 ילדי משפחת ברוך ולאה אסט, וסולומון (=שלמה) היה בין הילדים האחרונים שנולדו לפי זכרונה של אימי. מה גם שהיא איננה יודעת בדיוק מה הקשר המשפחתי וקראה לו "דוד" וכנ"ל גם אני בילדותי.

מלכה היקרה, באותו מקום ממש מופיעים

עוד הרבה הרבה קרובי משפחה שלך עם הרבה מידע מרתק
חיפוש של Ast בעיר Lapszyn נותן את הפרטים הבאים: לבני הזוג אַסט ברוך-הירש ולאה (לבית פיש/ר (FISCH/ER)), היו הילדים הבאים: * משה, יליד 1882. נפטר בן 3 שנים ושלושה חדשים. * לייב, נפטר בשנת 1885 בגיל 5. * ירוחם-מרכוס (Jeruchim Marcus), נפטר בשנת 1885 בגיל 15. * שעייה, יליד 1887, נפטר בן 6 חודשים. * סלומון, יליד 1889. ברשומתו מופיעה גם העיר Kozowa. חיפוש של Ast ללא ציון עיר מעלה עוד שתי בנות: * חיה ריבה (Riwe), ילידת 1877. * הניה, ילידת 1880 הרישום כאן הוא בעיר/מחוז Kozlov וגם כאן מצוין שם עיר נוספת ברשומה: Kozowa. שמות ההורים מאוייתים כאן כך: Hersz AST & Lea FISZ. והנה עוד אחת: * פרל, ילידת 1870, נישאה בשנת 1891. הרישום התבצע ב: Podhajce. וזה ממשיך... * חיה ריבה הנ"ל נישאה בשנת 1896 לאדון מנשה SCHEPPER (שהיה מבוגר ממנה בשבע שנים), בן ניסן ואלקה לבית FALK) ובאותה שנה נולד להם בנם שאול. לאותו מנשה, אגב, היו עוד אחים: בתיה (נו. 1872, נישאה 1891), אנשל יהודה (נו. 1875), Serl (שרה'לה? 1861-1891)... שאני אמשיך
אם לא הגעת לכל המידע הזה עדיין - אני בטוח שיש עוד, רק צריך לחפש. מה תעשי עכשיו? "חירשי" שוב את ה - JRI-Poland (ללא ציון שם עיר ולאחר מכן שימוש ב - Ctrl+F בדף התוצאות), רישמי לך את העיירות, מיצאי את מיקומן, חפשי מידע אודותיהן - הן מאנשים הרשומים כחוקרים משפחות מאותן עיירות (גם שמות אחרים משלך) והן מספרים. חיפוש על השם AST ב - JGFF מעלה בסה"כ 17 רשומות (ביניהן כמה שלך אם איני טועה), ואם טרם שלחת דוא"ל לכולם - אנא, עשי זאת. האמת? זו בטח רק ההתחלה. יבואו המומחים לפולין ויוסיפו את דברם...
ארנון

למעלה