The Pilot 1x1

three

New member
ראיתי את הפרק הראשון היום

ותאמינו לי, אני לא מבין על מה המהומה. סדרה חביבה, אולי פחות מזה. זה הולך להשתפר?

Veganiny J

New member
../images/Emo141.gif The Pilot 1x1 ../images/Emo141.gif

ושוב הפרק הראשון. מה היה לנו? הפרסומות למוצרי המוות שבוטלו די מהר בתחילת הסדרה, הכרת הדמויות כפי שהיו אז ומותו של נת'ניאל, שבעצם מהווה את ייריית הפתיחה לתהליך שמתחיל מכאן והלאה בחיי הדמויות. גם אני לא מחזיקה במיוחד מהפרק הראשון מבחינת תסריט, במיוחד בהשוואה להחל מאמצע העונה הראשונה. אבל אולי אין מה להתלונן - הדמויות של סיקס פיט, לטעמי, אמורות להיות מוכרות לנו כדי "לעבוד" כמו שצריך. ההיכרות היא זו שמפעילה את הקסם, משום שקסמן טמון בשינוי שהן חוות, ואותו, מן הסתם, אפשר להעריך במידה מועטה מאד שפוגשים בהן לראשונה. הדרך שבה מאכילים אותנו מידע הרגישה לי מאולצת יותר ממעט- שימת משפטי מפתח בפי הדמויות בצורה שמהבהבת כלא טבעית, פריצת הדמויות במונולוגים על חייהן ומשפחותיהן ומצבן בחיים, כביכול אחת לשניה, אבל נראה בבירור שהמידע הוא בשביל הצופים. צרמה לי במיוחד השיחה בין נייט וברנדה במכונית חזרה משדה התעופה - הוא כרגע איבד את אביו והיא מפליגה בתיאורים על משפחתה, והוא מגיב באותו האופן. אבל לאחר מכן חשבתי לי, שכשאני פוגשת מישהו שמוצא חן בעיני, אני רוצה שיידע עלי הכל, ומיד - במיוחד את הדברים הרעים, כדי שנגמור עם זה. אולי זה היה המקרה אצל ברנדה, ובנוסף, אולי היא ניסתה להסיח את דעתו מהאבל (שעדיין לא ממש פרץ). גם המשחק, במיוחד אצל בני משפ' פישר, השתפר לאין ערוך בהמשך הסדרה. לסיכום, אני חושבת שהפרק הראשון, למרות שהוא לא מלוטש לגמרי ולא מהווה תחרות לפרקים מאוחרים יותר, עודנו מכיל ניצוצות גאונות.

ברוכים השבים השווים ../images/Emo99.gif

התגעגעתי ... גם לי הפריעו קטעים מעושים מדי שנועדו להכיר לנו את הדמויות כמה שיותר מהר. יפה לראות שוב את דיוויד עם המקל בתחת, אחרי שרואים עד כמה הוא התפתח.

heaven is here

New member
הפרק הראשוןן...

התאונה היתה די מזעזעת, משו רטט בי כשזה קרה. הפרסומות היו הזויות לחלוטין! טוב שנפתרו מהם. והקרבה הפתאומית הזאת בין נייט לקלייר מוזרה ביותר. הם לא נפגשו המון שנים והיא קרובה אליו יותר מאשר לדייב... אבל סה"כ אחלה פרק

לא בדיוק ...

לפי מה שאמרו תוך כדי, המשפחה נפגשת כולה כמה פעמים בשנה. אם קלייר מחפשת דמות של אח גדול, היא לא תמצא אותו בדיוויד "מקל בתחת". היא תעדיף את נייט, למרות הריחוק הגיאוגרפי.

אטלסון

New member
באחד הפרקים

גם מראים שהם נפגשו ממש בחג ההודיה לפני חג המולד בו נתנאל האב מת. וגם אז קלייר ונייט היו קרובים.

Neta558

New member
אני צפיתי בו רק לאחרונה

אחרי שראיתי את שתי העונות הראשונות. זה בהחלט היה מוזר, אולי כי פספסתי אותו בפעם הראשונה, אבל ההרגשה שלי היתה שיש בו משהו מאד שונה משאר הפרקים. בכלל, התחלתי לראות מהפרק השני ולמעשה לא היה חסר לי מידע, כל מה שאמרו לי זה שבפרק הראשון האב נהרג בתאונת דרכים. כנראה שהמונולוגים התקועים לא רק מעצבנים, אלא גם קצת מיותרים
אבל היה כיף לראות איך רות' בעצם קצת אשמה בתאונה (רק לי זה הזכיר את הסרטון שרץ ברשת על "עישון הורג"?
) ואת קלייר מתמודדת עם המוות מסוממת. הריצה אליה יוצא נייט נראית מקבילה לריצה אליה הוא יוצא מאוחר יותר, אחרי שנודע לו על הדברצ'יק במוחוס והרופא ממליץ לו להפסיק לרוץ.

tslilush

New member
תגובות לכולם, ודעתי

לא ממש ניצוצות גאונות, אולי גאונות לא מלוטשת? אהבתי נורא את הפרק. אולי כי זו פעם ראשונה שאני (כמו נטע) צופה בו, אחרי בערך שתיי עונות. סגירת מעגל עם הריצה המטורפת? נחמד. שלום אלי נורבגי, אכן לא היית פה לאחרונה (לאחרונה? במושגי הפורום). ג'ון, אני לא חושבת שאפשר לתרץ את השיחות ההזויות של נייט ושל ברנדה. כבר מההתחלה רואים איך נייט לא באמת מעסיק אותה, אלא התעסקות כפייתית בעצמה. הייתי מכניסה בה אוטובוס. היא מוציאה אותי משלווה, אני זורקת חפצים על הטלויזיה כול פעם שהיא מופיעה על המרקע. לא מציעה לו שום תמיכה, שום הקשבה, שום טפית כתף. הכול סובב סביבה, גם אם היא רוצה להרחיק את נייט מהצרות של עצמו זה חסר הגיון לחלוטין (הצרות שלה הן אלטרנטיבה בלייט? הצילו). "פוגשת מישהו שמוצא חן בעיניה, רוצה לדעת עליו הכול" נו באמת. כאילו אנחנו לא מכירים את ברנדה גברת "רחמים עצמיים במקום כל התמודדות עם העולם החיצון". היה נחמד להיזכר שקית' היה מקסים פעם. שהכול היה הפוך. בכול מקרה, אני ממשיכה לצדד בורדה רזיאל (תזרוק אותו!!!!). הפרסומות האלו לדעתי מבריקות. הן די מכינות אותנו ע"י סרקאזם לכול ההתייחסות היוצאת דופן למוות בסידרה הזו. הופכות אותו לרקע, חלק משיגרה, כמו זווית המבט של המשפחה ולכן אני מוצאת את זה מאוד חכם. ואמרתם "הפסיקו עם זה במהרה" אבל לדעתי זה היה מכוון רק לפרק הראשון, מאותו הגיון. שלום שלוש, כנראה, שכמו כול דבר גאוני, לוקח זמן לעכל או להתפעל או כול דבר. רוב גאוני המוזיקה התגלו אחרי שמתו. לכן אחרי שתמות, אולי אני אמצא עניין בדעה שלך. אוף מה שי לי? תסמונת קדם מחזורית? מצטערת, התכוונתי - כנראה שגם זה עניין של טעם בסופו של דבר. הרבה אנשים שאני מעריכה את דעתם מוצאים בסידרה משעממת וחסרת טעם. באת לצפות כדי לדעת "על מה המהומה?" זה כמו שתשאל למה מישהו התאהב במישהו. שאלה חסרת טעם. או שתאהב או שתראה הולמרק. כן, גם אני מסכימה שהפרקים שהשאירו אותי ערה בלילה הם אלו היותר מאוחרים, ובכל זאת, תבקר חופשי, אבל פעם הבאה שיהיה לדברים שלך בשר כדי שאני אוכל להתייחס.

Veganiny J

New member
שקלי מילים על ברנדה ../images/Emo11.gif

לא נכון ולא נכון!!! היא ממש לא פעלה מתוך אגואיזם והתעסקות בעצמה בלבד! היא הסיעה אותו, ניסתה להסיח את דעתו, ושיקרה לאימו ולא אמרה לה את האמת, מה שיכל להיות משעשע יותר לאדם רשע, כפי שאת מנסה (ונכשלת!) להציג אותה. כתף תומכת..? הם רק הכירו, וכשנודע לו הם סיימו סשן סקס בחדר ניקיון בשדה תעופה. זו סיטואציה מוזרה וawkward, להוסיף את העובדה שברנדה דפוקה לגמרי כשזה מגיע לאינטימיות, ורואים שהיא ממש מנסה להיות on her best behavior בשבילו. אמנם לאחר כמה חודשים היא יוצאת מדעתה וכל הדפיקויות פורצות החוצה והיא הופכת להיות אדם מאד לא מוסרי, אבל זה בהחלט לא המצב כאן לדעתי.

../images/Emo45.gif

מן הסתם זה בראש שלי (אולי לא ... ?), כשראיתי את הפרק עכשיו, בפעם השנייה, ראיתי טירוף בעיניים של ברנדה, הרבה מעבר לזה שראיתי בפעם הראשונה.

kittycatbone

New member
רציתי לראות את הפרק,

אבל זה עולה בדיוק על אנג'ל
אוף...
ועוד את רוב העונה הראשונה לא ממש ראיתי.. בערך..

Veganiny J

New member
אבל יש שידור חוזר בסביבות 1 בלילה

אם מאוחר מידי תכווני את הוידאו

המוות של נת'ניאל תופס כל אחד

מבני המשפחה בדיוק בסיטואציה שמאפיינת אותו יותר מכל עד אותו רגע: רות – עקרת בית, אשת משפחה "למופת" – מבשלת במטבח לקראת סעודת חג המולד דיוויד - השמרן, ממשיך המסורת – מנהל טקס לוויה נייט – החתיך המתהולל – באמצע זיון מזדמן בשדה התעופה קלייר – המתבגרת המופרעת – במסיבת סמים עם החבר'ה הדפוקים שלה אפשר לראות איך המוות של נת'ניאל מנער אותם ומניע את התהליכים שהם עוברים מאותו רגע והלאה. לאורך כל העונה הראשונה עקבתי בעיקר אחרי דיוויד, שעבר שינוי דרמטי ומרתק. לא שמתי לב לקלייר, שמבחינתי (בעיקר בפרקים הראשונים) היתה הדמות הכי פחות מעניינת. רק במשך הזמן למדתי לאהוב אותה, אפילו להזדהות איתה. בצפיה החוזרת בפרק הראשון נדהמתי יותר מכל מקלייר. מסתבר שבזמן המשבר הסוער של דיוויד, הזיונים חסרי אחריות (והחשש שנדבק באיידס), כדורי האקסטזי במועדון... קלייר עברה בשקט בשקט מהפך לא פחות מהותי. מילדה חסרת אחריות היא התבגרה והפכה לאישה צעירה, אמיצה ושנונה.

למעלה