../images/Emo141.gif The Pilot 1x1 ../images/Emo141.gif
ושוב הפרק הראשון. מה היה לנו? הפרסומות למוצרי המוות שבוטלו די מהר בתחילת הסדרה, הכרת הדמויות כפי שהיו אז ומותו של נת'ניאל, שבעצם מהווה את ייריית הפתיחה לתהליך שמתחיל מכאן והלאה בחיי הדמויות. גם אני לא מחזיקה במיוחד מהפרק הראשון מבחינת תסריט, במיוחד בהשוואה להחל מאמצע העונה הראשונה. אבל אולי אין מה להתלונן - הדמויות של סיקס פיט, לטעמי, אמורות להיות מוכרות לנו כדי "לעבוד" כמו שצריך. ההיכרות היא זו שמפעילה את הקסם, משום שקסמן טמון בשינוי שהן חוות, ואותו, מן הסתם, אפשר להעריך במידה מועטה מאד שפוגשים בהן לראשונה. הדרך שבה מאכילים אותנו מידע הרגישה לי מאולצת יותר ממעט- שימת משפטי מפתח בפי הדמויות בצורה שמהבהבת כלא טבעית, פריצת הדמויות במונולוגים על חייהן ומשפחותיהן ומצבן בחיים, כביכול אחת לשניה, אבל נראה בבירור שהמידע הוא בשביל הצופים. צרמה לי במיוחד השיחה בין נייט וברנדה במכונית חזרה משדה התעופה - הוא כרגע איבד את אביו והיא מפליגה בתיאורים על משפחתה, והוא מגיב באותו האופן. אבל לאחר מכן חשבתי לי, שכשאני פוגשת מישהו שמוצא חן בעיני, אני רוצה שיידע עלי הכל, ומיד - במיוחד את הדברים הרעים, כדי שנגמור עם זה. אולי זה היה המקרה אצל ברנדה, ובנוסף, אולי היא ניסתה להסיח את דעתו מהאבל (שעדיין לא ממש פרץ). גם המשחק, במיוחד אצל בני משפ' פישר, השתפר לאין ערוך בהמשך הסדרה. לסיכום, אני חושבת שהפרק הראשון, למרות שהוא לא מלוטש לגמרי ולא מהווה תחרות לפרקים מאוחרים יותר, עודנו מכיל ניצוצות גאונות.