בקשה למתכונים!

TimBuck2

New member
../images/Emo141.gif בקשה למתכונים!

טוב, עקב העובדה המצערת שאימי נוטשת אותנו (כלומר, את אבא אחיי ואותי) פעם בשבוע ומשאירה אותנו גלמודים אל מול המטבח השומם והמפחיד, אשר לרוב מאיץ בנו לאכול אוכל מוכן מראש- החלטתי לתפוס יוזמה ולהיות אחראית על האוכל של יום שני הבא. והנה העובדות כפי הן ידועות עד לסגירת גליון זה: - יש לנו בבית מכונת פסטה שאפשר להכים בה גם רביולי - יש לי מתכון לבצק פסטה בלי ביצים - לגבינת רוקפור יש טעם של טופו ולכן, כל היודע על מתכונים למילוי רביולי העשויים טופו ואשר מרנינים בטעמם, נא לשרשר להודעה זו. עם או בלי קשר לחוסר התמצאותה של אימי פעם בשבוע הועלתה הצעה בביתי לערב סושי, ולכן, אם יש לכם טיפים/רעיונות/קישורים להכנת סושי אשמח לקבלם, למרות שאת זה אני מניחה שאוכל לחפש גם במקומות אחרים. תודה מראש: טל ובני ביתה הרעבים.

האפי לי

New member
אני יכולה להמליץ לך לחפש באתר

הטבעונים, אבל הוא באנגלית www.ivu.org

vegan

New member
יש לאתר גם אגף נכבד בעברית

שעבדכם הנאמן טרח לתרגם ולמלאו במתכונים טבעונים

ניצול שירשור..

היי לכם, גם לי בקשה דומה: למישהו/י מבאי הפורום יש מתכון לעוגת שמרים (עם שוקולד)ללא ביצים...? לא אכלתי עוגה כזו כבר שנים רבות, ואני מתגעגעת...
ואותו הדבר בקשר לרוגלך (המאפה הזה, נו...אתם יודעים /ות :) האם ניתן לקנות רוגלך מוכנים ללא ביצים..? יש דבר כזה? שאלתי בסופר, ולא ממש ידעו לענות לי.. תודה.

ועוד מספר שאלות:

שוב אני..
1) אשמח מאוד למתכון להמבורגר טיבעוני מפתיתי סוייה. (לא מעדשים חצילים וכו...שאמנם טעים, אבל יותר קציצת ירקות מאשר המבורגר) אני אעדיף מתכון לאפייה בתנור ולא לטיגון, אבל הכל יתקבל בברכה. 2)בקשר לקזאין: כשאני אוכלת פרוסת טופוטבע שמכילה קזאין, כמה חלב אני באמת צורכת, האם זו כמות קטנטנה פצפונת..(שהרי המוצר לא מכיל כולסטרול) או שזהו חומר ספציפי שמופק מכמות גדולה של חלב..? ואם אכן כך הדבר, האם שאריות החלב נזרקות, או מנוצלות למוצרים אחרים..? 3) כנ"ל בקשר לאלבומין: כשאני אוכלת טבעול למשל, כמה ביצה אני בעצם צורכת..? והאם כשבתעשיה מפיקים "אלבומין" שאריות הביצה מנוצלות למוצרים אחרים..? מקווה אני שהניסוח לא יותר מדיי מבולבל..:) ושיש דרך לדעת ולברר את הדברים הללו. בעיקרון אני רוצה לדעת כמה ניצול נטו יש בכל דבר, גם מבחינת מה שנכנס לי לפה, וגם מבחינת תעשייה מסביב.. תודה
נ.ב. ניסיתי לעשות חיפוש על הנושאים הללו, אבל לא ממש מצאתי תשובות

נסיון להקפיץ...

אולי לא ניסחתי בבהירות מספיקה, בקיצור- שאלתי היא כמה ביצה יש ב"אלבומין"? כמה חלב יש ב"קזאין"..? תודה ,
(מראש) ומקווה שיקפוץ..

lilithmm

New member
ניתן לקנות רוגלך ללא ביצים

יש חברה שמיצרת עוגות/עוגיות טבעוניות.

תודה, מכירה...אבל רציתי את הסוג

ה"מקורי" כלומר יותר טעים ופחות בריא P: אני מניחה שהתכוונת לסוג שנמכר בבתי טבע...

EaTit442

New member
רוגלך טבעוניים

לחמם את התנור לחום בינוני (זה אומר מאה שמונים מעלות, למתקשים) ______ 30 גרם שמרים 4\3 כוס מים (או חלב סויה) 1 כף סוכר לחמם את הנוזל לחום פושר. לערבב עם השמרים והסוכר בכוס ולהשהות לתפיחה במקום חמים כ10-15 דקות, עד אשר העיסה מתחילה לתסוס ונוצר בכוס מעין קצף. ______ 4 כוסות קמח תחליף ביצה דביק ממתכוני הפורום 4\1 כוס סוכר קורט מלח להכניס את כל החומרים, כולל השמרים שתפחו, לקערה שטוחה ______ 200 גרם מרגרינה קרה לחתוך את המרגרינה לחתיכות ולפזרן על החומרים שבקערה. לאחד את החומרים בתנועות לישה. להמשיך ללוש עד שמתקבל בצק רך וחלק. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח. לחלק את הבצק לששה חלקים. לרדד מכל חלק, על משטח מקומח, עלה עגול דק בקוטר של 20 ס"מ. לחתוך כל עלה ל12 משולשים. _______ 1 כוס סוכר 4\1 כוס אבקת קקאו 1 כוס אגוזים או שקדים קצוצים דק (איכס) 50 גרם מרגרינה מומסת לערבב את החומרים ולהניח במרכז כל משולש כחצי כפית מן המלית. לגלגל כל משולש מהצד הרחב אל הצד הצר. לשוות לעוגיות המגולגלות צורת סהרון (חצי עיגול). לסדר את הסהרונים בתבנית אפייה משומנת במרחק של 2 ס"מ זה מזה. לאפות בחום בינוני כ30 דקות. הסהרונים מוכנים כשצבעם זהוב. להמשיך לאפות את שאר הסהרונים. לקרר את הסהרונים ולשמור אותם בכלי סגור. עבודה קשה, אבל, יאמי יאמי בהצלחה -יעל- (תכף בצבא בלי רוגלך)

../images/Emo24.gif תבורכי !!

ממש ממש תודה
ושקדים קצוצים דק זה באמת איכס..
אנסה בקרוב... ואם למישהו/י יש תשובות, השערות בנוגע לשאר השאלות.. גם כן אודה מאוד ..

האפי לי

New member
ידוע ../images/Emo13.gif

רציתי לתרגם את המתכונים שכבר העתקתי לעצמי אבל אני מתעצלת

נטלי666

New member
החיים טובים

בערוץ החיים הטובים יש תוכנית שנקראת "גורמה צימחוני", לי היא לא ממש עוזרת כי אני טיבעונית אז לא ניסיתי כלום משם אבל בעיקרון האוכל נראה טוב. נטלי

למעלה