אל מלא רחמים,,,,,,,,

עיניים

New member
../images/Emo141.gif אל מלא רחמים,,,,,,,,

זה חותך את עור התוף, מצמרר את עור הגוף, מעמעם את אור העיניים שורף את קצה הנשמה,,,,, התפילה העוברת כחוט השני מתקופה לתקופה, מדור לדור, כמו מחט הרוקמת ריקמת תחרה,,, כמו אז - גם היום. אבות קוברים את בניהם, אמהות מבכות את יוצאי חלציהן, והתפילה הזאת, הרועמת, עולה בימים אלה מעל לקברים רעננים וטריים, של ילדים, צעירים, קשישים, ועכשיו גם של החיילים שלנו, וקורעת את השמיים ואת הלב,,,,, איפה? איפה אתה - אל מלא רחמים????

גם אבי וגם אמי../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

ביקשו לחקוק על מצבותיהם, את שמות בני משפחתם, שניספו בשואה. סבים וסבתות, דודים ודודות ,אשר מעולם לא הכרתי.

אתנה33

New member
../images/Emo16.gif לזכר כול השמות כול המשפחות

לזיכרם של אלו שאותם זוכרים ואלו שנשכחו בתהום הנשיה לזיכרם אני מדליקה נר.

הייתי במשפט אייכמן.

בן דוד של אמי, תושב ירושלים. השיג שני כרטיסים. אולם בית העם. באותו יום אמור היה להעיד יחיאל דינור. בשמו, הידוע יותר. ק.צטניק. בן הדוד של אמי, אדם ידוע בירושלים. ביקש וקיבל, את המקומות אל מול תא הזכוכית. אבל הדרמה התנהלה בצד השני. על דוכן העדים. האיש הלבוש לבן. עמד נשען על הדוכן. גדעון האוזנר שאל אותו לזהותו. ק.צטניק לא הגיב לשאלה. פתח במונולוג, על הפלנטה ששמה אושוויץ. נסיון נוסף של האוזנר והשופט לנדוי,לנתב את עדותו, לשאלות. לא הואיל. האיש הוסיף למלמל עוד כמה מלים. צנח על הרצפה. רופאים, שהיו בקהל, ביניהם חותנו של ק.צטניק, מיהרו אליו. שוטרי האולם, חסמו את הגישה לבמה. הוציאו אותו מן האולם. הוכרזה הפסקה. יצאנו ולא חזרנו.

magy

New member
מקווה שצפיתם בסרט התיעודי, "פונאר"

בערוץ הראשון עם הפסנתרן אלכסנדר תמיר החוזר אל גטו ווילנא. אין מילים, רק דמעות.............

טרה10

New member
אני ראיתי את פסנתרן הג´אז פטרוציאני

בערוץ MEZZO החדש- זה נחשב.? כי הוא מת..והיה נורא נמוך..!

עד יומו האחרון.

אבי האמין כי מישהו נרדם בשמירה על עמו. היה שר, שיר אידי, על רועה שזנח עדרו. שיר התרסה קשה ומר . אליגוריה, על אלוהות שקרסה.

magy

New member
משתרשרת לעיניים

השירים כאילו דומים..... שמיים שלי בקשו רחמים אספו נשמתם של כל הפרחים גינזו בגנכם ניצני נעורים ריבבות בני עמנו אליכם חוזרים כפתיל נקפדו חייהם הקצרים כנר שכבה נאספו עלומים שמיים שלי בקשו רחמים הקשיבו לבכי - נהי תמרורים ראו את ליבם של אחים והורים צפו בעיניי אלמנות ויתומים לא תהא נחמה - בגדיהם כה כהים לנצח יחושו עצמם ארורים שמיים שלי בקשו רחמים על עם שאיבד את טובי הבנים בקשו מחילה וסליחה מילדים שאת נשמתם צררו מלאכים לעולם לא יידעו שעד אחרית הימים ללא חייהם - גם חיינו תפלים ללא חייהם - אנה אנו באים?.... שמיים שלי בקשו רחמים ליבנו כבד ופנינו קודרים...

למעלה