../images/Emo140.gif

שלום לכולם! סתם בגלל שאני חובבת מושבעת של שירים גם ששרים(כמו שאתם כבר יודעים...) וגם ש"קוראים(שירי משוררים כאלה) התחשק לי לכתוב כאן שיר שקראתי לא מזמן,של זלדה שרוב השירים שלה הם דתיים (על אלוקים ושבת וכו') בלילה ההוא / זלדה בלילה ההוא כאשר ישבתי לבדי בחצר הדוממת והתבוננתי אל הכוכבים- החלטתי בליבי, כמעט נדרתי נדר- להקדיש ערב-ערב רגע אחד, רגע קט ויחיד ליופי הזה הזורח. נדמה שאין לך דבר קל מזה, פשוט מזה, בכל זאת לא קימתי את שבועתי לי. מדוע? הלא גליתי כבר שמחשבתי נושאת אל ארמוניה. את מראה עיני, כאותה ציפור שנושאת במקורה קש, נוצות וסחי לבדק הקן. הלא גילתי כבר שמחשבתי נוטלת (אם אין לה דבר אחר) אפילו את מחושי לעשות מזה מגדלים. שהיא נוטלת את מחושיה של שכנתי, ואת הניר שמתגולל בחצר, ואת פסיעות החתול ואת מבטו הריק של המוכר, ואותו פסוק שפירפר בין דפי הספר ועושה מכל זה אותי, כן מכל זה. מכל זה. מדוע לא קימתי את שבועתי לי? הן האמנתי שאם אביט רגע קט ויחיד אל גובהי שמים-מכובדים, תשא מחשבתי אל הארמון את אור המזלות. הן האמנתי שאם אביט כך לילה אחר לילה, יהפכו הכוכבים אט-אט לשכני. יהפכו הכוכבים לקרובי. יהפכו הכוכבים לילדי. מדוע לא קימתי את שבועתי לי? כלום שכחתי מה מקנאה הייתי ביורדי-הים ובאלה שביתם על חוף האוקינוס. כי אמרתי בחופזי הרוח הרעננה של הים חודרת לחייהם, הרוח הרעננה של הים חודרת למחשבותיהם, הרוח הרעננה חודרת ליחסיהם עם שכניהם וליחסיהם עם בני משפחתם. היא מנצנצת בעיניהם ומשחקת בתנועותיהם. כי אמרתי בחופזי אמת המידה למעשיהם היא אמת-המידה של הים ותפארתו ולא זו של הרחוב האנושי ולא זו של הסימטה האנושית. כי אמרתי בחופזי רואים הם עין בעין את מעשי אלוקים וחשים במציאותו בלי המחיצות שלנו, בלי היסי-הדעת שלנו. בכיתי תמיד שכלואה הנני בין הכתלים של הבית, בין כותלי-הרחוב בין הכתלים של העיר, בין הכתלים של ההרים. בלילה ההוא כשישבתי לבדי בחצר הדוממת גליתי פתאום שאף ביתי בנוי על החוף, שחיה אני על שפת הירח והמזלות, על שפת הזריחות והשקיעות. מקווה שאהבתם. אגב,אשמח אם תגיבו!!!

../images/Emo6.gif

התחלנו כבר לא?... יאללה, מי מצטרף להפיכת הפורום למקום שוקק חיים ומהנה, שיגיד אני-או היא, מה שתבחרו...

תודה מיטלוש

מה שלום המשרתים? תני להם יום חופש אחד... מסכנים עייפים רק מלהתווכח איתך.. כמה שאני מבינה לליבם!

eviv

New member
מעניין והוסיף גם שיר...

השיר שהבאת מעניין מעלה תיהיות פילוסופיות... גם אני יוסיף שיר ששמעתי לא מזמן: במקום מסוכן שנקרא לו הבית גר לו אדם מבובל שנקרא לו אני ולמרות שיש שמש יש הרבה אנשים אפורים במקום דיי מגעיל שנקרא לו הבית גר לו אדם שנקרא לו אני כי למרות שיש כסף יש הרבה אנשים עניים פיזמון: עכשיו מעונן במקום דיי מגעיל שנקרא לו הבית ההורים נפרדים שיהיה יותר טוב אבל הבית שלי נמצא בין רחוב לרחוב במקום דיי מפחיד שנקרא לו הבית בן אדם שותה בקבוק אחרי בקבוק הבן אדם הזה הוא האבא שלי בידיוק פיזמון... אנחנו דור מזויין עכשיו מעונן רוצים ללכת מכאן עכשיו מעונן אנחנו דור מזויין עכשיו הכל מעונן

אביב יקירי-

מעניין למדי שטרחת לכתוב את כל השיר היפה הזה. בלי ציניות בכלל אני אוסיף שאין כמו אביב גפן, יש לו את זה. אבל- אני לא מבינה למה ראית לנכון להשאיר את כל הפזמון בצורתו המקורית? נכון שהוא אמן וכו' וכו'- אבל כמו שהודעות הנכתבות בשבת פוגעות ברגשות הדתיים, כך גם מילים לא צנועות וכיוצא בזה. יפה מצידך ליזום ולהמשיך את השירשור- וגמני מתכוונת להעלות לכאן שיר שאני אוהבת, אבל היה אפשר לצנזר מעט, ולו מתוך התחשבות קלה.

מוצארט

New member
איך אתה כותב שירים אם אינך יודע

לקרוא??? למרקת שפיספסת, הנה פיסקה מתקנון הפורומים של תפוז: שפה ותוכן חופש הביטוי הוא מאבני היסוד של האתר אך גם השמירה על חוקי מדינת ישראל. לפיכך, מנוע מלפרסם באתר את התכנים הבאים : תכנים בעלי אופי מיני בוטה, מאיימים, גזעניים, מוציאי לשון הרע, מעודדים לביצוע עבירות, פליליות או אזרחיות, פוגעים בפרטיות, מזיקים ופוגעים ברגשות הציבור; תכנים בעלי אופי מסחרי ו/או המכילים מידע פרסומי כלשהי; תכנים אשר זכויות הקנין הרוחני בהם אינן שייכות לך; תכנים אשר מכילים וירוסי מחשב מכל סוג שהוא; תכנים הכוללים שימוש בשפה בוטה, גסה או מעליבה; תכנים אשר מהווים הפרה כלשהי של החוק; ותכנים אשר אינם רלוונטים לפורום או לצ'ט בו אתה נמצא. החברה רשאית להסיר תכנים אשר לדעתה מפרים מי מהתנאים הנ"ל ו/או עלולים לפגוע באתר ו/או בצד שלישי כלשהו, והיא רשאית למחוק תכנים אלו בכל עת. ולכן, הקללה בסוף שירו של אביב גפן, פוגעת ברגשות ציבור הכותבים בפורום זה. לעיתים, תורם אתה מהגיגיך, וגורם לנו לחשוב, אך באם אתה רוצה להמשיך לכתוב בפורום זה, כדאי שתרסן את הדיבור (או הכתיבה).

באהבה ממני

נעה של הים מילים-אלונה קמחי לחן-יזהר אשדות לפעמים צוחקת ככה סתם היא פשוט כזאת נעה של הים גם כשהיא ביחד היא תמיד לבד נעה של עצמה ושל אף אחד בואי הנה נעה נשב על החול הצדפים ורודים והים גדול מסביב שמים ועולם ובאמצע נעה של הים נעלמה יומיים מי ראה איפה היא צודקת? ומתי היא טועה? היא בקצה המזח אין מה לעשות כשעד כלות האופק לא רואים ספינות השיער שלה מתנופף ברוח יש לה בשקית ספר ותפוח יש לה נטייה בלי סיבה לסבול נעה של שמיים נעה בכחול ועננים כתומים סגולים והגלים יורדים עולים והשקיעה כ"כ כחולה- אפשר לטבוע ולא לשמוע שיר על נעה לפעמים צוחקת ככה סתם היא פשוט כזאת נעה של הים

eviv

New member
מס' פירושים למילה אחת

בקשר למה שאמרת "נקמת המלפפונים" אני לא רואה שום מילה שיכולה לפגוע במשמעות שלה בשיר המילה שבטח הייחסת עליה ידועה לי אבל אני לא רוצה לפגוע יותר אז אני לא ישתמש בה ואם אני לא אשתמש בה אני לא יוכל להסביר את עצמי כך שאני דיי לא יכול להגן על עצמי אז אני יבקש עזוב את הנושא או תן לי להתבטא ולהסביר את עצמי

mayakol

New member
א"א להסביר את עצמך מבלי להשתמש בה??

למה צריך לעשות פרובוקציה מכל דבר? למה אתה צריך להסביר את השימוש במילה הזו? (כ"כ מזיק לא להשתמש בה פשוט???) ואם כ"כ חשוב לך להסביר, אפשר גם בלי שימוש בה, שיגרור פרובוקציה נוספת. אפשר לכתוב 'המילה X' במקום... אם רוצים אפשר הכול. השאלה היא עד כמה רוצים.

eviv

New member
או קי אני אסביר

קודם כל לא ניסיתי לערוך ברובוקציה זה שיר שאני מאוד אוהב ואפשר לקחת בדרגה אחת קדימה את הפרשנות שלו אני צריך להסביר את השימוש בגלל שתקפו אותי בנוגע לשימוש שלי בה או לאי הצנזור שלי אותה למילים בעיברית יש לפעמים יותר ממשמעות אחת ולביטוי "דור X" גם יש אביב גפן לא השתמש במילה "דור X" במשמעות של אקט זה או אחר הוא התכוון למשמעות של - דור לא טוב לכן לא ראיתי שום צורך לצנזר את המילה משמעות נוספת למילה X זה "שוד X" בכוונה של שוד עם כלי נשק לסיכום אני חושב שאתם סתם מנסים להגיד לכל דבר שאני רושם "זה פוגע בי" אפילו אם זה לא...

אליגטור

New member
המשפט האחרון שלך

עלוב ביותר עם כל הכבוד. לא שואלים אותך, אל תקלל כאן. אנחנו בני תרבות ולא בגלל שיש לנו כיפה על הראש.

eviv

New member
עם כל הכבוד זו לא קללה

זה שלמילה יש שורש בעייתי לא הופך אותה ישר לקללה אפשר לומר על אדם מפגר כקללה ואפשר לציין עובדה כי זה גם מחלה הכוונה של השיר ידועה וברור שהוא לא בא לקלל זה שאנשים באים רואים מילה שהשורש שלה מורר תהיות ישר מחליטים שזו קללה זה לא אשמתי. כאמור אם נתייחס לכללי הפורמים כתוב שאסור לקלל לא כתוב שאסור להשתמש במילים שמשמעויות אחרות שלהם מובנות כקללות.

למעלה