../images/Emo140.gif

קודם כל, אני רוצה לשלוח תנוחומי למישמש וחיבוק מחזק
לכל הבנות
כל כך הרבה כאב ..
היום הייתי אצל רופא הנשים לאחר שבבדיקה שהוא שלח אותי אליה גילה חשד לרחם דידלפי. 2 צווארי רחם וכמו שהרופא שלי אמר יתכנו גם 2 רחמים. (לשאלתי מה קורה בהריון הוא פשוט ענה " שההריון נקלט ברחם אחד או בשני"- כמה פשוט). הוא רצה לבדוק אם יש באמת 2 צווארי רחם ואמר שהבדיקה תהיה קצת כואבת ולחוצה. אוקיי. ממש כאב לי. ניסיתי לספור בלב עד שיעבור אבל הוא ראה שכואב לי ואמר שהוא לא רוצה להמשיך להכאיב לי ובדק ידנית. הוא הרגיש מחיצה ושלח אותי לקולפוסקופיה וUS כליות. אני חייבת לציין לטובה את זה שבכל פעם שהוא מכאיב לי הוא מתנצל. גם הרופא שלכן כזה ? זה נראה לי כל כך אנושי. חזרתי הביתה ופרצתי בבכי. נמאס לי ששולחים אותי לבדיקות שמובילות לבדיקות אחרות שמובילות לעוד בדיקות. גם המזכירה שאיתה אני בקשר טוב שאלה אותי מה יהיה..
ההרגשה הזו שמשהו לא בסדר בתוך הגוף שלי, העיוותים האלו שהטבע יוצר.. מישהי דיברה כאן על ההרגשה הזו שחופרים בתוך הגוף שלנו. למרות שעברתי כבר בדיקות דומות בעבר פתאום זה הכה בי. זה מרגיש בדיוק זה. קשה לי. קשה לי נפשית עם המתח של "מה יהיה" ואף אחד לא יכול לומר לי שיהיה טוב.

ליאל ד

New member
כמה שזה מוכר..

בחיים לא חשבתי שבגיל 24 אבלה יותר בקופת חולים מאשר במועדונים/פאבים... זה כל כך מבאס שלפחות פעם בשבוע/שבועיים יוצא לי לבקר אצל רופאים שונים.. זה מתסכל, כי אני כבר קולטת את המבט המרחם של מזכירות בקופה... כשאמרתי לכירורג השד (כן-כן, כאילו שאנדו' לא מספיק יש לי גם פיברואדנומות בשד) שאני נאלצת ליטול גלולות בגלל האנדו' - אז הוא פשוט אמר שמצפה לי עתיד של בדיקות (כנראה ריחם ולא אמר שזה עתיד של ניתוחים וכו')... זה נורא מתסכל אני רק מרגישה איך התבגרתי רגשית והשתניתי בחצי השנה האחרונה מאז גילוי האנדו'. לצערי לא אוכל להגיד שיהיה יותר טוב... והחפירות בתוך הגוף מדכאות.. ואני גם לא מבינה למה לגלות ממצאים חדשים כל עוד הם לא גורמים לכאבים.. נכון שהמצב יכול להחמיר - אבל אף רופא לא ירוץ לנתח אם איכות החיים היא סבירה ואין כאבים חזקים.. אז למה לעבור את כל הסבל של בדיקות מכניסות שונות, אם הידיעה רק תעלה את רמת הפחד והכאב (פיסכוסומטי!!).

ליאל ד

New member
גלולות ברצף../images/Emo184.gif

הופעת סימני בלות מוקדמת - גלי חום וכו'.. רגישות מוגברת בשדיים (לפחות אצלי כאב בלתי נסבל בחפיסה 3-4). וסבירות של פגיעה בפוריות - לפחות 4 רופאים שהלכתי אליהם טענו פה אחד שבגילי יש לעשות הפסקה למחזור פעם ב-3 חודשים על מנת לא "להרדים" את השחלות סופית... אני רק לא יודעת מה עדיף - שחלות "רדומות" או שחלות "ערניות"/פעילות שמצמיחות ציסטות שוקולד בקצב מסחרר?? ויש כמובן את התופעות של יובש וגינלי, כאבי ראש, הפרשות מידי פעם - אבל אלו, לדעתי, תופעות שאופייניות גם לשימוש חודשי רגיל ולא רק רצוף...

ר ו מ י ה

New member
מכירה היטב את ההרגשה

התחושה שכל פעם מגלים משהו חדש... אני זוכרת שאצלי, לאחר אינספור בדיקות וחיטוטים שעשו בגופי במהלך החיים, עוד הצליחו להפתיע ולגלות אחרי IVF מס' 4 מחיצה באורך 70% מהרחם, מה שהצריך ניתוח נוסף. ללא ספק זה דבר שמשאיר אותנו בחוסר אונים מסויים. לא ברור לי מדבריך למה נשלחת לבדיקת קולפוסקופיה שזוהי בדיקה של צוואר הרחם. האם דיברו איתך על היסטורוסקופיה? זו בדיקה הבודקת את חלל הרחם ובה ניתן לראות פגמים מבניים, הידבקויות תוך רחמיות, שרירנים וכו' חיבוק גדול

היי רומיה../images/Emo13.gif

הרופא שלח אותי לקולפוסקופיה בגלל שהוא לא יכל לראות בוודאות אם יש 2 צווארי רחם, מה שכן, הוא הרגיש את המחיצה. לא דיברו איתי על היסטורוסקופיה.. לשאול את הרופא לגבי זה? תודה

ר ו מ י ה

New member
בהחלט

היסטורוסקופיה בוחנת את חלל הרחם ומאתרת פגמים מבניים במידה וקיימים. המון הצלחה

galim29

New member
יקירה../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אין לי הרבה מילים חוץ מלהגיד לך שאני מבינה את התחושה. צריך הרבה כוח להמשיך להרגיש שאנחנו לא מקולקלות אבל חשוב שנזכור את זה אחרת מצבנו יהיה בכי רע. אני אישית כתבתי פה מניפסט שלם שבוע שעבר על התחושה של חילול הגוף כשבודקים אותך ללא הרף והתחושה הנוראית לגבי עצמי שכל הזמן בבדיקות ותמיד צצים דברים חדשים. שבוע אחרי, אני מעודדת יותר, כמובן שקשור מאוד לשיחה עם הרופא שלי שאני כל פעם מחדש מופתעת ומעריכה יותר ויותר את הרגישות שלו והנכונות לעזור לי ואפילו להילחם עבורי אם יש צורך. חבל שיש אחד ויחיד כזה לפחות בחיים שלי אבל מה שאני מנסה להגיד לך שלפעמים מספיק אחד כזה כדי להחזיר את תחושת הנורמליות לפחות אצלי ומה שהכי חשוב זה להיעזר ולהיתמך כי אי אפשר לבד בסיפור הזה. העצה היחידה שאני יכולה לנסות לתת לך זה משהו שלדעתי את כבר עושה - לשאול לשאול ולשאול שאלות כל הזמן . למה שולחים לבדיקה הזאת, אולי לא חייבים ואם יש צורך שאת תגידי STOP כי את לא מסוגלת זה גם בסדר. לא תמיד אפשרי לחפור אצלינו בתוך הגוף ונסבול את זה בשקט. את הבוס של הגוף שלך, את יכולה להגיד להם גם את מה שאת מרגישה, בייחוד אם זה רופא קבוע שלך. שתהיה שבת שקטה, כמה שפחות עצב... ותאמיני שיהיה טוב, באנדו זה מה קדם למה: התרנגולת לביצה או ההיפך. הנפש מהותית פה. כל כך מבינה אותך.

לגבי גלולות ברצף

היום כבר ידוע שזה לא "מרדים" את השחלות ושאין צורך לקבל וסת כל חודש כדי ל"נקות" את המערכת, יש גלולות שמיועדות לקבלת וסת כל 3 חודשים לפחות ובעתיד יהיו גלולות שיאריכו את מועד קבלת הוסת ביותר זמן, יש היום נשים בריאות שלא מקבלות וסת מבחירה כל חודש כי לא בא להן להרגיש במחזור,כי הן רוצות לחסוך במוצרי היגיינה וכד', כל אחת מסיבותיה היא. אם היתה לי אפשרות לקבל מחזור כל חודש מבלי לסבול יסוריים מן הגיהנום,האם הייתי מקבלת? כן,אין לי ספק שכן. גלולות/הורמונים אחרים לא עושים לי טוב והייתי עושה הכל כדי להימנע. שולחת לך
מבינה את המתח בו את שרויה של "מה יהיה" - לי בתקופות האלו מאד עזר לחשוב רק בהווה ולהתרכז רק בו (אגב זה מצוין לכל תקופה בחיים
) תחזיקי מעמד

למעלה