+

under the sun

New member
../images/Emo140.gif+../images/Emo35.gif

שלום בנות, אני לא מאובחנת ותוהה עם מקומי כאן. אין לי זמינות לרופא מומחה כיוון שאני גרה בקצה העולם שמאלה, וכנראה שלא סובלת מספיק בשביל להגיע לרופא כזה. מנסיוני עם פורומים תפוזיים, עצתם עזרה לי יותר מכל רופא. אתן המומחיות. בצעירותי הווסת היתה סיוטית, כאבים איומים, שלשולים והקאות על בסיס קבוע וכולם אמרו לי "ככה זה", אימי הוסיפה שגם אצלה היה כך ושזה "עובר אחרי ההריון הראשון". בבירור במסגרת הנסיונות להרות, טענה הרופאה שלי שאני בדרך לבלות שחלתית מוקדמת ולפי צילום רחם היא טוענת לאנדו (רחם בצורת מלפפון ולחלוטין בצד האגן). אחרי הצילום (יש אגדה כאת?) נכנסתי סוף סוף להריון תקין ושכחתי מהאנדו. בזמן ההנקה וגלולות המותרות בהנקה הכל היה שקט. ברגע שהפסקתי עם הגלולות גיליתי שאימי צדקה, אחרי ההריון הראשון זה עובר - עבר לי לגב! הווסת קלה יותר ופחות כואבת אבל משלושה ימים אחרי הביוץ ועד לווסת יש לי כאבים בגב תחתון ומעיים רגיזים. לקח לי כמה חודשים לגלות את המחזוריות והתזמון של הכאב ואני חוששת שמחודש לחודש יש מעט החמרה. שאלותי - האם זה נשמע כמו אנדו? האם יש טעם לרדוף אבחון מוסמך יותר? האם למעט שיכוך כאב כדאי לעשות משהו בשלב זה? האם לחוסר טיפול יש השלכות לטווח ארוך? האם יש קשר בין בלות שחלתית מוקדמת ואנדו? אשמח לשמוע את דעתכן. תחת ה-

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לפי הסימפטומים אותם את מתארת בהחלט נראה כי מקומך איתנו. אז ברוכה הבאה לקהילה החמה שיצרנו ואין לי שום ספק שכאן תמצאי יותר מידע רלוונטי מכל מקום אחר. כדבר ראשון מצרפת לך שאלון שעשוי לסייע לך באיבחון. כדבר שני מצרפת לך את הפרטים על מרפאת האנדומטריוזיס בתה"ש. וכדבר שלישי ממליצה לך לשוטט כאן בפורום, להכנס למאמרים ולקישורים ולקבל מידע על המחלה. לשאלותיך- אנדומטריוזיס הינה מחלה כרונית שללא טיפול מתאים עלולה להחמיר ולכן מומלץ לנשים הלוקות בה להיות תחת דיכוי הורמונלי (גלולות ברצף או דקאפפטיל) ומעקב רפואי צמוד. חוסר טיפול בהחלט יכול להוביל להחרפת המחלה. לגבי בלות ואנדומטריוזיס אין קשר מובהק, אך לנשים עם אנדו' ,יש במקרים מסויימים, תגובה שחלתית ירודה למרות ה-FSH התקין לכאורה, וזאת בשל פגיעת האנדו' בשחלות. כמבון שאין סתירה ודבר אחד לא מבטל את השני כך שיכולה להיות אישה עם אנדומטריוזיס ו-FSH גבוה. מה שנקרא "מבורכת אמיתית"
. שה-
תמשיך לזרוח מעליך. אנחנו כאן

ברוכה הבאה

מסכימה עם רומיה ומוסיפה שגם לי יש fsh גבוה (12.6) ואצלי האנדו` ממוקם בעיקר בשחלות ויכול להיות שזה קשור. אני שמחה שמצאת אותנו ונעזור לך כשתבקשי.

למעלה