בוקר אור כורדינייה

../images/Emo238.gifמתכון קציצות ירקות של ברטה משה

הקשישה שאני מטפלת בה לימדה אותי מתכון של קציצות היא ישבה במטבח ולימדה אותי - ויצאו קציצות לתפארת 2 בצלים גדולים לגרד גס ולסחוט מהמים - זהירות
1 תפוח אדמה לגרד דק חופן פטרוזיליה לקצוץ דק דק 4 ביצים מלח כורכום פלפל שחור לערבב היטב את כול המרכיבים להוסיף קמח מצות לערבב עד שתתקבל עיסה בלילה קלה ונוחה במחבט לחממם שמן בכף גדולה לקחת מהעיסה אל השמן החם ולשטח קלות - לטגן עד שהן יזהיבו משתי הכיוונים על ניר סופג שיספח את עודפי השמן ולכם קציצות נהדרות וטעימות הולך טוב ולהגיש עם חצילים מטוגנים - פטרוזליה בתיאבון
 
../images/Emo238.gifחצילים מטוגנים - הטיפים של ברטה משה

לבחור חצילים גדולים שיהיו קלים לקלף את החצילים לחצות אותם לחצי ולחתוך פרוסות שלא יהיו דקות במיוחד לפזר עליהם מלח - מהערב עד למחרת בשעה 12 תחשבו כמה שעות ככה כול המים השחורים והמרים יוצאים מהחצילים בקערת מים לשטוף את החצילים כול שתי פרוסות להדק ולסחוץ - לא לסמרטט על מגבת מטבח לסדר פרוסות חצילים בחצי ובחצי השני לכסות ולספח את החצילים בשמן חם לטגן משתי הכיוונים עד שישחימו - לא לשרוף - בזמן הטיגון לכסות את המחבט עם מכסה את החצילים המטוגנים לסדר בעמידה במסננת שמתחת צלחת ולתת לשאריות השמן ליזול למטה לסדר את החצילים על ניר סופג והרי לכם חצילים גררררר
הולך טוב עם הקציצות ירקות
- תוספת של ביצה - תפוח אדמה מבושל - מעט עמבה - מלפפון חמוץ
 

ARIE56

New member
מטו גייווילן בנג'נה קומה ככלנווה בהנאה !

שרוף, מטוגן, מבושל ,בכל דרך החציל הוא מעדן !
 
../images/Emo2.gifלכול ירידה יש עליה

ואחרי ירידה מגמטית של הודעות ותגובות בפורום חודש מאי נמצא בעליה מקווה שבחודש יוני נעשה עוד עליה ונישר קו גלישה נעימה ומול כיף בפורום יהודי כורדיסטאן אנא כורדי
 
למעלה