שלום

גינגר3

New member
../images/Emo140.gifשלום

יש לי שאלה אני מקווה שזה הכתובת אם לא אני אשמח אם תפנו אותי לכתובת הנכונה.. ככה.. לפני 3 שנים השתמשתי בפיקדון הצבאי שלי לשלם קורס פסיכומטרי בלחמן,שבועים לפני הקורס ביטלתי את ההשתתפות הם לקחו 15% מהסכום והחזירו לי את היתר בצ'ק שהיה אמור לחזור לתיק שלי בבנק...לצערי אבדתי את הצ'ק ורק לאחרונה אחרי 3 שנים מצאתי אותו (עברתי דירה) השאלה האם עדיין יש תוקף לצ'ק ואם לא האם יש לי מה לעשות בנידון,אחרי הכל לא מדובר בכסף שאני יכולה לעשות איתו מה שאני רוצה ,הוא יכול כרגע רק לחזור לתיק בבנק ולשמש אותי לפי התנאים של פיקדון שחרור בלבד. אשמח על כל ייעוץ תודה מראש

גינגר3

New member
../images/Emo13.gifלהסיק שזה לא המקום?../images/Emo12.gif

מישהו יכול לעזור לי ולכוון אותי לאן להפנות את השאלה שלי בבקשה? תודה מראש

1Eliko1

New member
צ'ק ...

בד"כ בתוקף חצי שנה מהתאריך הנקוב עליו, אלא אם כתוב במפורש אחרת על השיק. אבל אם מגיע לך הכסף בסופו של דבר, יש תמיד את האפשרות לפנות לגזברות לחמן ולבקש צ'ק חלופי. בהצלחה.

ettt

New member
זה בעיה

עקרונית צ'ק תקף לחצי שנה- אח"כ הצ'ק יוחזר בשל "עבר זמנו". אבל מבחינה משפטית הצ'ק הוא שטר שתקף 7 שנים אם אני לא טועה (אולי יותר?). הבעיה היא שמי שיכול לתבוע את הצ'ק הוא המוטב- במקרה הזה הקרון לחיילים משוחררים. הכי פשוט באמת לגשת ללחמן עם הצ'ק ולבדוק אם אפשר להחליפו בחדש

גינגר3

New member
תודה רבה! אני אנסה לגשת ללחמן

אם הם יסרבו? ,אז יש לי מה לעשות או פשוט שאבדתי את הכסף?

בנקאי

New member
תגובה

ניתן לנקוט יוזמה ואם אומרים לא ,תבקשי לדבר עם הבעלים ,זו זכותך . אני מניח שזה יעזור . בהצלחה.

דוד מל

New member
אם לחמן לא יחזירו אז..

את בהחלט יכולה לגשת להוצאה לפועל ולבצע את הציק דרכם, גם אם הוא חזר עקב "עבר זמנו" שיהיה בהצלחה

למעלה