שלום

סמילה

New member
../images/Emo140.gifשלום

שלום לכם! אני בת 37 וסובלת משלל תופעות שאשמח להפטר מהן... אני אחרי טיפול אינטנסיבי בסטרואידים עקב חרשות פתאומית, לפני 4 שנים סבלתי מהעניין באוזן השניה... לפני מספר חודשים סבלתי מנימול בצד אחד של הפנים, המחזור שלי לא סדיר ולאחרונה (אולי בגלל סהטרואידים?) אני סובלת מגלי חום, בנוסף יש לי תת פעילות של בלוטת התריס. ב- MRI מלפני 4 שנים ו-CT מלפני כמה חודשים הכל היה תקין. אשמח לקבל את תובנותיכם, האם ניקוי רעלים יכול לעזור? לאיזה כיוון טיפולי כדאי לפנות? תודה

0 אור 0

New member
טיפול רציני

מכיוון שאת סובלת משלל תופעות, את יכולה לבזבז שנים והמון כסף על כל מיני תרופות פלא - כמוסות, תוספים, צמחים, ניקוי רעלים, או שאת יכולה להתחיל בטיפול רציניי עם מטפל הוליסטי באחת משיטות העומק שיתן לך יעוץ מקיף, טיפולים משלימים ומעקב כדי לצאת מהמקום הלא טוב שהגעת אליו. גם כמטפלת וגם מהנסיון האישי שלי , אני ממליצה במיוחד על רפלקסולוגיה בשילוב עם שינוי של תזונה ואורח חיים. אולי בתחילת הטיפול ידרש חיזוק מסויים של צמחי מרפא - אבל הבסיס של הטיפול הוא הרפלקסולוגיה ואיזון המערכות. אני הייתי במצב חמור ממך- הגעתי עד הפסקה מוחלטת של המחזור, וניסיתי "הכל" (כולל צמחי מרפא והומאופתיה) ללא הצלחה, עד שהגעתי לרפלקסולוגית שגילתה לי את המקור לבעיה, ובעבודה עקבית הצלחנו לצאת משם.

סמילה

New member
אור

תודה על התשובה, שאת כותבת "שיטות העומק" למה את מתכוונת? האם דיקור הוא שיטת עומק? האם זה, מנסיונך, יכול לעזור? האם מטפל ברפלקסולוגיה יכול להמליץ וללוות גם שינוי של תזונה ואורח חיים?

0 אור 0

New member
הי סמילה

שיטת עומק היא למשל רפלקסולוגיה, אבל גם טיפול ברפואה סינית. את ודאי שמה לב שלא התייחסתי ל"דיקור" אלא לרפואה סינית, כי אני מאמינה שהמטפל ברפואה הסינית שמאבחן ומשתמש בכלים של השיטה לפי בחירתו, ובהם דיקור , זו איכות אחרת לחלוטין של טיפול ממישהו שלמד דיקור בקורס מזורז, או ממישהו שיש לו את הידע אבל מטפל במסגרת קופת חולים בה רופא מכתיב לו את האבחון ואת הטיפול. לגבי השילוב את תזונה ואורח חיים: מטפלים רבים ברפלקסולוגיה הינם גם נטורופטים - חלק מהמסלול של נטורופת רב תחומי הוא העמקה שיטת מגע שיכולה להיות רפלקסולוגיה או שיאצו או סו ג'וק, כך שהשילוב אותו הצעתי הוא טבעי ונפוץ. גם מי שלא התחיל במקור ממסלול משולב, משלים לעתים את התחומים. כך אני החלטתי להמשיך ולהעמיק בתחום של צמחי המרפא והתזונה כדילהשלים את תעודת הנטורופת מאחר שחשתי שהידע הזה נחוץ להשלים את הטיפול ברפלקסולוגיה.

מסכימה עם כל מילה ../images/Emo45.gif

אחד היתרונות שיש ברפלקסולוגיה היא הרגעת הגוף והנפש, הגוף לומד לתת אמון בשיטת הטיפול, ומצליחים להגיע לשורש הבעיה (פיזיולוגית ו/או ריגשית). בהצלחה!

עדינה77

New member
שלום סמילה

לפי התיאור שלך, הגוף "תוקף" כל פעם באופן אחר, אך לא נותן לך מנוח. ניתן להסתכל על המצב בהקשר יותר רחב ולנסות להבין מה הגוף מאותת? האם יש משהו שאת לא רוצה לשמוע? איזו חוויה קשה שחווית או משהו אחר. כאשר פונים לכיוון של גוף נפש יש אפשרות לגוף עצמו לשחרר את החסימות שלו ולרפא את עצמו. בהצלחה, תרגישי טוב

אסתר884

New member
היי

לפני הכל ...האם עברת בדיקות של עורקי התרדמת? (עורקים שמספקים דם למח נמצאים בצוואר )... איזה חלקים בדקו בMRI ו ב CT? אני מבינה שאת לקוחת אלטרוקסין האם את מאוזנת? האם עשית בדיקות אנדוקרינולוגיות? בלוטות במח שמפרישות הורמונים.. גם בלוטת התריס מפרישה הורמונים. כדי לבדוק אי סדירות של מחזור חודשים צריך לבדוק אם הבעיה היא בתפקודם. יתכן כי בגלל זה גם יש גלי חום. אפשר לטפל בתחום של הרפואה המשלימה... הייתי ממליצה לך במקביל אפילו.. אך חשוב כדי לדעת איזה תמיכה לתת .. מה מתרחש כרגע בפועל בגוף. יש הרבה הסברים מדוע בלוטת התריס שלך נמצאת בהיפו.. (האם את אחרי לידה למשל? מתי זה התחיל המצב הזה? האם אחרי עבודה קשה ומאומצת? האם אחרי לימודים?..או כל סיבה אחרת שיכלה לגרום לכך). עוד שאלה.. האם את חשה את הצוואר שלך תפוס לעיתים קרובות? ניקוי רעלים תמיד טוב... תזונה זה עניין מאוד חשוב במיוחד בתחום של בלוטת התריס.. זה לא התחום שלי אבל אני יודעת להגיד לך שיש מזונות שמעכבים למשל כרוב כרובית ברוקולי... סויה .. אבל את זה תצטרכי לפנות למומחים. ניתן בהחלט לטפל ברפלקסולוגיה .. בהיבט הורמונלי.. בהיבט עצבי.. בהשלכות של הנפש על הגוף למשל כמו בבלוטת התריס. יום נפלא אסתר

סמילה

New member
תודה אסתר

אני לוקחת אלטרוקסין ומאוזנת. מענין אותי מה שכתבת על הצוואר, אני סובלת מכאבים בצוואר ובין השכמות, לעיתים יש לי מעין תחושת נימול באמצע הגב ולפעמים זה מקרין ליד. למה דווקא הצוואר? ואיך זה נראה לך קשור לאוזן?

0 אור 0

New member
הצואר קשור מכל הכיוונים

גם מההיבט ההוליסטי - הקשר בין הגוף לראש, הקשר לבלוטת התריס, גם מההיבט הפיזי: נימול הוא לעתים קרובות תוצאה של קושי בזרימת דם, או של לחץ על עצב - גם הדם וגם העצבים אל הראש עוברים בצואר ובין השכמות

אסתר884

New member
היי

בנוסף למה שאמרו כאן מאיה ואור אחדד לך שברמה הפיזית של העניין אחת מחוליות הצוואר או יותר מאחת בבעיה.. הגדרה קצת בעייתית שלעצמה כי טרם התרחשה שם פריצת דיסק... לא עלינו.. יתכן כי יש שם עודף מתח שריר או לחץ על העצב יתכן כי יש שם בלט וזה בהחלט יכול לגרום לירידה בתפקוד השמיעה. חוליה סי 1 בעייתית יכולה לגרום לחרשות של ממש. יחד עם זאת בהחלט הייתי שמה לב למגמה שמאיה הפנתה את תשומת הלב (אני מניחה שהבנתי אותה נכון) יש ירידה/האטה תפקודית.. היפותירואיד ירידה בשמיעה .. וכדי להגיע למקסימום האפשרויות של מה קורה שם במערכת כדאי לשאול את עצמך מה לדעתך קרה שם בשנים האחרונות שירד התפקוד? שהצטמצם הפוטנציאל... בלוטת התריס שיושבת על הצוואר היא מעין "קצין קישור" בין רצון המח לרצון הגוף. אנשים שהמח מוריד את התפקוד שלהם בד"כ חטאו לגופם... מה הכוונה?! עשו דברים שהגוף לא יכל לעמוד בהם... אך המח השאפתן דחף ודחף עד לקצה ושם התרחשה הנפילה. זה קורה להרבה נשים אחרי לידה למשל שרוצות קריירה תובענית, להיות סופר אמא , סופר רעייה, אשת בית למופת.. חוגים ועוד ועוד.. המח כשורד - על ,מזהה כי הגוף לא יכול לעמוד בכך בגלל תנאיו הפיזיים ומוריד. לגבי שמיעה.. יתכן כי בתת מודע שלך נתת למח הוראה להוריד את הווליום.. לא רוצה לשמוע. אסתר

עוז46

New member
הקשר לצוואר

הצוואר משמש כצינור דרכו עוברים התנסויות וחוויות של הגוף, והוראות ההפעלה והתגובה המתקבלים מהראש. בנוסף עוברים בו מזון, דם, נוזלים וגז. למעשה הצוואר נמצא בין עולם הרוח והאינטלקט של הגוף לבין עולם החומר והשרירים והוא משתתף באופן פעיל במסרים בססים של התקשורת האנושית. יש התוענים שאין קשר לשרירי הצוואר, אבל הולך ופוחת קולם. אני מוצא תמיד קשר בין בעיות אוזניים לשרירים בצוואר, הלסת (חריקת שינים למשל), שרירי הראש, הכתפיים- ומישני הכיוונים, בעיקר מלפנים, שמרגישים מאחור. וכאב גב תחתון יכול להיות הגורם או הסימפטום, וכל זאת רק מראיה מערבית פיזיולוגית גרדא. ובקשר לשאלתך,באזור הצוואר עוברים העורק והעצב ליד,וכאשר השרירים לחוצים מכווצים, לוחצים בצמתים על אותם עצבים ועורקים, זה אותה הרגשה של הרדמות ביד. העצבוב לשרירים רבים מתנקז לעצב אחד גדול שנכנס לתעלת עמוד השדרה, ולפעמים לחץ, כאב, או פגיע בשריר אחד מתורגם במוח כבעיה בשריר במקום אחר.למרבה המזל אנו יכולים לזהות את רוב הטריגרים המקבילים ולטפל בהם. יתכן וישנם מספר בעיות שכל אחת צריכה את דרך הטיפול שלה, למשל בעית שרירים בעיסוי ובעית הבלוטה ברפלקסולוגיה, אבל חשוב למצוא את הגורם לכל אחת מהבעיות, ולפעמים הגורם פשוט להחריד, כמו שינוי קל בתזונה או דגש לצורת יציבה מסוימת. ובוקכר מקסים כבר אמרנו?

סמילה

New member
../images/Emo20.gifתודה רבה לכם על התגובות

נתתם לי הרבה חומר למחשבה ולבדוק את הכיוון הטיפולי המתאים לי ביותר. תודה רבה!

freearth10

New member
האם האוזן שממנה את כרגע סובלת

היא אוזן שמאל? מה קרה לפני 4 שנים בחייך? האם את מוצאת מקבילה למה שקרה אז למה שקרה לפני כמה חודשים? מכל מה שסיפרת דווקא גלי החום הם מבורכים. הגוף מנסה לאזן את תת הפעילות של בלוטת התריס ושל האוזן וממריץ אותו בעזרת גלי החום. כשאנרגיה הולכת למקום אחד היא לא יכולה להיות בו זמנית גם במקום אחר, כך שיתכן שברגע שתתברר לך הסיבה שבגללה את סבלת מחרשות פתאומית, היא תעלם ואיתה אולי עוד סימפטומים שניסו לפצות את הגופנפש שלך. מה המצב היום? האם את עדיין לא שומעת על אותה האוזן? כמה זמן את לוקחת סטרואידים? עוד כמה זמן? כל אחד יפנה אותך אל מה שהוא מכיר הכי טוב. אני כמובן אפנה אותך אל טיפול קינסיולוגי. קחי בחשבון שכל מה שתבחרי זה לא סיפור של איזשהו קוסם. זה תהליך שמבקש השקעה הן בקבלת הטיפול והן בשינויים באורח חייך. מאיה

סמילה

New member
תשובות

אכן אוזן שמאל, אני מנסה לחשוב על השאלות שהעלת, לא זוכרת לגבי לפני 4 שנים, אך בחודשים האחרונים אני סובלת מחרדות ופחדים וכו' נכון להיום סיימתי את הסטרואידים, אני שומעת באוזן אך היא אטומה. אשמח לדעת יותר מה אומר טיפול קינסיולוגי ובמה זה כרוך. תודה

freearth10

New member
לא שאלת ובכל זאת אענה ../images/Emo13.gif

מאיפה הניחוש הזה על אוזן שמאל. לדעתי, כשנשים נפגעות בפלג הגוף הימני שלהם, זה פחות משמעותי, כי זה הצד הפחות דומיננטי בחיינו, כמובן שקשה לעשות הכללות, כי יש גם נשים שגדלו בבית עם הרבה מאוד אנרגיה גברית ואז בטח הצד הדומיננטי שלהם שונה. מה שחיזק אותי שזה הצד הפגוע הוא שזה פגע גם במחזוריות, שמציינת אותנו כנשים. אני שמחה שאת שומעת ו"רק" סובלת מאטימותה ועוד יותר שמחה שסיימת לקחת את הסטרואידים. טיפול קינסיולוגי הוא טיפול של גופנפש/רוח. הוא מטפל בו זמנית בכל הרמות, בהתאם ליכולת ההכלה שלו באותו המפגש. בעזרת בדיקת שריר אנחנו בוחרים את המטרה שאליה את רוצה להגיע, בעזרת בדיקת השריר אנחנו בוחרים גם את הדרך אותה את כרגע רוצה לעשות. זה יכול להיות טיפול שמתמקד במבנה השלד, טיפול שמתמקד באקולוגיה הסביבתית של חייך, טיפול שמתמקד בביטוי היצירתי או טיפול שמתמקד במערכת החשמלית שלך. בדרך כלל בכל טיפול יהיו נגיעות של יותר מאשר רק במקום ספציפי אחד. מאיה

ניקוי רעלים

בהחלט יכול לעזור, אבל אני בספק אם זה יהיה מספיק. נראה לי שמעבר לניקוי הרעלים צריך להיות שינוי, וטיפול עמוק יותר, מעבר להעלמת הסימפטומים, אחרת, בסופו של דבר, הבעיות יחזרו- כך או אחרת. נראה לי שמה שחשוב זה שתתחברי לשיטת הטיפול, כך שקשה להמליץ סתם כך, ומעבר לזה, נראה לי שחשוב שיהיה משולב בזה טיפול תזונתי- המזון שאנו מכניסים לגוף מהווה את הבסיס לבניית התאים והרקמות, ולכן חשוב שיהיה איכותי. הרבה בריאות!

למעלה