שלום!

miss1s

New member
../images/Emo140.gif שלום!

אני שמחה להצטרף אליכם
... הבת שלי עולה לכתה א', והיא (ואנחנו כמובן) מאוד מתרגשת, גם אצליכם כתות א' מתחילים יומיים לפני כולם? אצלינו אמרו שבגלל שהם בהסעות (מועצה איזורית) אז הם מתחילים לפני כולם כדי שכיתות א' יכירו בלי לחץ את ההסעה ואת הדרך לכיתה וכו'.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

אצלינו כל בית הספר מתחיל באותו יום (אין הסעות), אבל לכיתות א' יש שיעור לדוגמא בשבוע האחרון של החופש כך שהם מכירים את המורה, את מיקום הכיתה וכו. נשמע לי רעיון לא רע בכלל לתת להם יומיים הסעות ושהות בבית הספר בלי כל הבלאגן של הגדולים מסביב.

miss1s

New member
הרעיון מקסים, אבל הודיעו לנו שזה בלי ליווי

ההורים, אני טיפה חוששת, בכל זאת, היום הראשון ואני לא יכולה ללות אותה? הייתי בטוחה שיש איזשהו טקס קבלה עם ההורים....

../images/Emo4.gif

הסעה, לא הסעה, לא יהיה מישהו שיגיד לי לא ללוות את הבן / בת שלי ביום הראשון של כיתה א'. אני די בטוחה שיש טקס, עוד לא שמעתי על בית ספר שאין בו טקס. הבן של חברה שלי גם לומד בבית ספר אזורי והטקס היה ביום הראשון ללימודים הרשמיים - 1 בספטמבר. ההורים נתבקשו לשלוח את הילדים בהסעות ולהגיע לאחר מכן לבית הספר לטקס. וכך, נסע לו אוטובוס ושיירת מכוניות מאחוריו
אולי זה מה שעושים אצליכם גם?

נטלי22

New member
אצלנו יש טקס ביום האחרון של החופש,

שבו העולים לכיתה ב' מקבלים את העולים לכיתה א' (חלקם מכירים מהגן - כשהעולים ל-ב' היו בחובה והעולים לכיתה א' היו בטרום-חובה). אח"כ התלמידים עולים עם המורה לכיתה ויש להם פעילות של כשעה. כך הם מכירים את המורה ואת הכיתה בלי הלחץ של עוד תלמידים שמסתובבים בביה"ס. גם אצלנו אין הסעות אז לא יכולה לתרום לגבי זה. אולי תשקלו ליסוע עם רכב לביה"ס אחרי ההסעה ולוודא שהיא מסתדרת? למרות שכשזה כולם ביחד אז אחד מעודד את השני. שיהיה המון בהצלחה!

miss1s

New member
רעיון טוב, אשאל את המחנכת אם זה אפשרי

קיבלנו רשימת ציוד ובקרוב חמותי רוצה ללכת לקנות לה תיק שהיא (הבת שלי ) תבחר, הבת שלי התלהבה משלל התיקים (ואני הסתנוורתי מרוב נצנצים וזהב) יש תיק בלי דמות כלשהי? ראיתי את השרשור על התיקים ולא הצלחתי להבין אם עדיף עם עגלה או הידית שיוצאת מתוך התיק (נדמה לי שקוראים לזה טרולי), איך אני מתרגשת בשביל הילדה, היא מחכה לכיתה א' נראה לי כבר מגיל 3
...

נטלי22

New member
אני לא ממליצה על תיק שיש בו ידית נשיאה

מובנית, בטח לא לילדה שנוסעת בהסעות. אפשר לקנות טרולי (עגלה נפרדת) שהתיק מתחבר אליה, אבל מנסיון תוך זמן קצר רוב הילדים נוטשים אותו ומעדיפים לסחוב את התיק על הגב. אצלנו שמו את כיתות א' דווקא בקומה העליונה משיקולי בטיחות של התלמידים (שלא "יירמסו" ע"י תלמידי הכיתות הגבוהות יותר), אבל זה אומר שבכל יום הם צריכים לעלות גרם מדרגות אחד מהרחוב שלנו עד לשער ביה"ס ואח"כ עוד 2 קומות בתוך המבנה של ביה"ס. ממש לא לעניין לעשות את זה עם הטרולי. לכן, אם כבר - אז תיק קל וטוב, שיכול להתחבר לעגלה נפרדת, ואז זה יהיה נתון לשיקול דעתה אם היא לוקחת את העגלה או לא (ושוב - לעלות ולרדת מהאוטובוס עם העגלה - לא ממש שוס בשביל ילדה צנומה בכיתה א'). מקווה שעזרתי

אגב תיקים, הסנדויצ'ית שלי לא בענייני דמויות

ומצאנו לה בשנה שעברה תיק עם פרחים עליו. לא נוצץ מדי ודי יפה.

פלג מים1

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

הרעיון סה"כ חיובי אבל אין מצב שלא הייתי מלווה. בתחילת השנה הזאת יובל הלך לצהרון בגן, גם לנו אמרו שאין בעיה ושהם יגיעו מהגן. חיכיתי ביציאה מהגן למרות מה שאמרו ווידאתי שהוא בסדר והכרתי לו את המלווה בשמה ואח"כ נסעתי אחריו לצהרון ונכנסתי אחריו בלי בושה (טוב נו קצת) ולהפתעתי גיליתי שאני ממש לא האמא היחידה המצו'געת שנסעה אחריהם והגיעה לדקות הראשונות. כשראיתי שהכל טוב ושהוא התאקלם עזבתי. אם את שואלת אותי אל תשאלי את המחנכת פשוט תקבעי עובדה. אני נוטה להלחץ מאנשים בעלי סמכות אבל כשזה קשור לילדים שלי אני מתעלה על עצמי ועושה מה שטוב עבורם גם אם לא מתאים לאחרים... בהצלחה!

גם אצלנו יש הסעות של המועצה, באמצע אוגוסט יש

4 ימי מוכנות אך לא נאמר לי שמתחילים לפני. בימים האלו הם נוסעים בהסעה כמובן וזה מצויין כדי שיתרגלו לעניין. השאלה שלי היא האם כדאי ללוות אותה בפעם הראשונה.... וגם ביום הראשון לביה"ס

למעלה