שלום לכולם

motif

New member
../images/Emo140.gifשלום לכולם

שלום שמי מוטי ואני הרבה זמן נמצא פה באופן פאסיבי,כבר שנתיים שאני מגשש בעולם המיטיקה (טארוט,קבלה,והתפתחות רוחנית)לפני כחודשיים סימתי קורס של הילד הפנימי דבר שהעניק לי המון חומר למחשבה וליסום, אשמח אם תוכלו לעזור לי בשני סוגיות 1. מחפש חומר שיקשר לי את ארבעת היסודות עם עץ החיים הקבלי ועם קלפי הטארוט 2. אולי מישהו מכיר אתרי מיסטיקה בנושא התפתחות רוחנית בשפה הספרדית( זה עבור אישתי-יש לה המון שאלות בנוגע לה ולסביבה שלה ומנסיוני גיליתי שלא יעזור כמה אני העביר לה מידע היא עדין מקובעת וצריכה לגלות את הדברים בעצמה ובספרדית יהיה לה יותר קל) מקווה שתוכלו לעזור לי ושבוע טוב לכולם

אהלן מוטי וחברים../images/Emo140.gifברוך הבא

מצרפת לך קישור לאתר של אורי רז שם תוכל למצוא חומר רב הנוגע לקלפים, יסודות ועץ החיים הקבלי. בקשר לאתרים בספרדית, אני מניחה שכדאי לחפש "בגוגל". הזכרת אגב נושא שנחמד יהיה לדון בו, ואני מצטטת: ומנסיוני גיליתי שלא יעזור כמה אני העביר לה מידע היא עדין מקובעת וצריכה לגלות את הדברים בעצמה בא לך/כם חברים לפתח את הנושא? מתי ניתן להעביר מידע לאדם קרוב לנו, או לכל אדם אחר?
יום נפלא לכולנו

motif

New member
היי גילי ושלום לכולם../images/Emo24.gif

ראשית כל תודה על התגובה המהירה. הנסיון שלי הוא אומנם דל אבל ממה שהצלחתי להבין הסביבה שלנו משמשת לנו כמראה הן לדברים החיוביים והן לשלילים שבנו (כמובן שחיובי ושלילי הם יחסים), ולנו כבני אדם קל לראות את הדברים החיובים מאשר את השלילים. הרי מי רוצה לדעת מה הם הפגמים שבו ומה החולשות שלו? וקל לנו להאשים את הסביבה מאשר להודות שלמעשה אנו אלה אשר יוצרים את המציאות הקימת וסובבת אותנו. לי באופן אישי יש כיום שתי דילמות: 1. לנסות ולהעביר לאישתי כי לכל דבר יש שני צדדים ולא רק צד אחד ולא יכל להיות שכולם נגדה ושהיא צריכה לעצור לשניה לנשום עמוק ולנסות ולהבין מה גרם לאירוע להתרחש (דבר שלא קל בכלל,לכן אני מנסה בעדינות לדחוף אותה לעשות את הקורס שאני עשיתי) 2. ברגע שאני הבנתי שהסביבה היא למעשה מראה התחלתי לבחון את הסיבות לאירועים שונים אשר קרו לי ולאט לאט אני מבין כי בהרבה מקרים "האשמה" היא בי ולא בסביבה. אבל עד כמה אנו צריכים להיות סובלנים כלפי הסביבה ולסלוח ולהפנים את הרגשות שלנו? האים אנו צריכים להיות בסופו של דבר כמו שישו הטיף ולתת את הלחי השניה? מה שכן בדבר אחד אני כן בטוח וכמו שאמרתי בסיום הקורס" מהרגע שהכלים ניתנו והופנמו החיים נהיו יותר מורכבים ומענינים" יום טוב לכולם

מבטיחה לענות לך מאוחר יותר

קצת יותר לעומק, משום שכרגע אני טסה לעבודה... בגדול - מה שבא בכפייה יוצא בדחייה... אי אפשר לשנות את האחר אלא את עצמנו בלבד, וכאשר אנו משנים את עצמנו, הסביבה משתנית מאליה. יופי של דרך אתה עושה ואני בטוחה שלחברי הבית יהיה מה לומר לך. עד אז, ליהנות ידידי, מכל רגע

../images/Emo121.gifמודעות עצמית../images/Emo121.gif

החיים נהיים יותר מורכבים אמרת.... אתה יודע... כאשר שואלים אותי "למה בעצם ללמוד או לחיות מתוך מודעות גבוהה?" אני עונה דבר פשוט: באמת למה לנו לחיות מתוך מודעות? הרי כולנו חיים אותו דבר, קמים בבוקר, עושים כמה דברים במשך היום והולכים לישון בלילה כדי לקום שוב בבוקר ולחזור כמעט על אותם דברים. אלא שכאשר אני מבקשת "לחיות נכון", אני צורכת מודעות גבוהה יותר. מה זו מודעות מבחינתי – להיות עירנית לכל מה שעובר בי ברגע נתון ולהבין שאני מסוגלת לבחור כיצד להרגיש וכיצד לחשוב ולהגיב. כאשר איננו מודעים, אנו למעשה מנוהלים ע"י דפוסי חשיבה, אמונות, שאימצנו אי פעם בדרך וכבר לא כל כך רלוונטיים לגבינו היום. כל זמן שאותם דפוסים ואומונות משרתים את מטרתנו (מבחינתי המטרה היא ליהנות מכל רגע נתון) אז הכל בסדר. אלא שכאשר עולים בי כעסים, תגובות אימפולסיביות שלרוב אני מצטערת עליהן אח"כ, כאשר אינני מסוגלת להעלות חיוך על פני ו/או נדמה לי שכל העולם נגדי, אני יודעת שזה הזמן לעצור רגע, ולחשוב מה באמת הייתי רוצה לעצמי, וזו מבחינתי בחירה במודעות. אגב, מאמר שלם על כך, שכתבתי לפני כמה שנים תוכל למצוא במאמרי הפורום. יחד עם זה אני מזכירה שלדעתי איננו יכולים לשנות אף אחד מסביבנו, אלא את עצמנו בלבד. נכון שלכל דבר בחיים יש לפחות שתי זוויות ראייה, יש לפחות שתי אפשרויות לראות כל מצב וסיטואציה, וכך לבחור כיצד להגיב. כבר מזמן אינני מחפשת אשמים בכל מני מצבים גם כאלה שאינם לרוחי. אני מעדיפה לחשוב על הנושא כמצב נתון ולחשוב כיצד אני מפיקה ממנו את המירב לתועלתי, לטובתי העליונה. גם כאשר ה"אשמה" היא בסביבה. כאשר אני נפגעת, אני בוחרת להפנות את תשומת הלב שלי פנימה, ולברר מדוע נפגעתי.. כאמור האחר משקף לי משהו שקיים בי, וכאשר אני מוצאת את עצמי כועסת אני מבינה שהכעס קיים בי מלכתחילה והאחר רק עורר אותו. (עורר את כעסו"...) לעולם אינני נותנת את הלחי השנייה (ישו) אלא מעדיפה שלא להיות בחברת כאלה שלא עושים לי טוב או במקומות בהם אינני מרגישה טוב. שוב – הבחירה היא שלי בלבד. כן, לסלוח ולהמשיך הלאה, כי הסליחה היא אחד הצעדים החשובים ביותר מבחינתי בדרך של מודעות עצמית. לא מפנימה את הרגשות שלי – מדברת, אומרת בדיוק איך אני מרגישה – כאשר הדגש הוא על אני, ובוחרת לעצמי את הדרך הלאה. הרבה נושאים העלית פה, כאשר כל אחד יכול לשמש נושא לדיון בפני עצמו. נשמח לקרוא אותך בהמשך.
יום נפלא לכולנו

../images/Emo20.gifובאותו עניין - ציטוט נחמד../images/Emo20.gif

"אף פעם אל תנסה להיראות יותר מלומד מהאנשים הסובבים אותך. לבש את הלמידה שלך כאילו הייתה שעון כיס ושמור אותה מוסתרת. אל תוציא אותה כדי לספור את השעות, אך הענק את הזמן כשמבקשים אותו." -לורד צ`סטרפילד

motif

New member
היי גילי

הדברים שכתבת מאוד מתחברים אלי, אולם מה קורה כאשר אין לנו ברירה או שאנו נאלצין לבחור ברע במיעוטו? במיוחד כאשר ידוע כי הרע במיעוטו עוזר לאחר? אך אפשר לקבל את זה ולהשלים עם כך? איך אפשר למנוע את תחושת המירמור והכעס מתוך הידיעה שאין לנו אפשרות אחרת?
יום טוב לכולם

"כאשר אין לנו ברירה"

אהלן מוטי
אנילא ממש יודעת לענות לך, משום שאני לא רואה את עצמי מחוסרת ברירות. כמו שכתבתי קודם - לכל דבר יש לפחות שתי זוויות ראייה, וזה אומר מבחינתי לפחות שאני בוחרת באפשרות התגובה שלי. אם תוכל להיות ספציפי ולפרט קצת, (הכל נשאר במשפחה ידידי, וזו אחת ממעלותיו של המחשב - אנונימיות...) אולי אוכל לומר מה הייתי עושה אני במצב כזה, ואז גם אתה תוכל לבחור אם לאמץ או לנפות. בכל מקרה,
שבת קסומה לכולנו.

motif

New member
שלום לכולם

אני מאמין שמה שהתכוונתי היה לא " אין ברירה" אלה יותר לכוון של הרע במיעוטו, הסיפור הוא די מורכב מעל שנתיים שחי אצלנו בבית האחין של אישתי, הוא בשירות סדיר ומסיבות שונות שאני לא הבנתי הוא מסוכסך שנים עם אביו ואימו אינה חיה בארץ, כך שמבחינת הצבא הוא מוגדר כחייל בודד בתחילה לא היו לי כל בעיות או מנעיה מכך שהוא ישהה אצלנו,הרי מדובר על סופי שבוע וחופשות בלבד, אבל בשנה האחרונה משהו קרה- נראה לי שבעיקבות ההתעמקות שלי בעולם המיסטיקה התחלתי לראות דברים בצורה שונה ולבחון יותר את הסביבה שלי ואת מערכת היחסים שלי עם הסביבה והגעתי למבצ שבו קשה לי לקבל אותו. חלק מהסיבות אני יודע קשורות אלי ( הוא משמש כמראה אשר מראה לי דברים שאני לא רוצה לדעת על עצמי) למרות שאני מודע לחלק מהסיבות ומנסה להתמודד איתן. אני לא בא לשפוט אותו, הוא עשה את הבחירות שלו אשר לטעמי כיום הן למעשה רחמים עצמיים ומסכנות. הדילמה היא שעצם השהיה שלו נותנת לאישתי הרגשה טובה בכך שהיא עוזרת לו. לי איך שאני רואה את הדברים יש שתי אפשרויות: 1: לקבל את העובדה שהוא שוהה אצלנו ובכך לתת לאישתי את ההרגשה שהיא עוזרת לאחין,ואני אצתרך להפנים את רגשותי ואת ההרגשה שמנצלים אותי. 2: לדרוש מאישתי שהאחין יפתור את בעיותיו בדרך אחרת כלאמר יחזור לבית אביו אולם בכך אני יודע שזה יפגע בה ויתן לה תחושה של כישלון ומרירות. הדבר המצחיק הוא שבזמן שאני כותב את הסיפור הזה אני מתחיל להבין למה אני לא יכול לקבל את האחין- הוא מאוד דומה לי בתחושות הבדידות ובאופיו כלאמר תעזרו לי ותעשו לי,אלום אני מעולם לא הגעתי לדרגה כזו של רחמים עצמיים, נכון שאני גדלתי עם תחושת הבדד ושאני לבד אבל תמיד הסתדרתי בצורה זו או אחרת. את ההחלטה אני כבר קיבלתי ובחרתי באופציה מספר 1. אבל איך אפשר להשלים עם כך שאני מרגיש שמנצלים אותי? האים אני רק צריך לסלוח לעצמי על מחשבות העבר ובכך הדברים יסתדרו מעצם? על זה אני מדבר איך אנו יכולים להשלים עם מעשנו ועם הסביבה שבסופו של דבר היא לידנו ואי אפשר להרחיק אותה ממנו כי הדבר יפגע באחרים-דבר שבו אין אנו מעונינים כלל? מקווה שלא שיעממתי אותכם בסיפורי ואשמח לשמוע את תגובותיכם שיהיה לנו שבוע טוב

מוטי ידידי../images/Emo140.gif

קראתי הלוך ושוב את הודעתך והיא מצריכה קצת זמן לענות עליה. אז לא שוכחת ומבטיחה לענות ברגע שאגבש דיעה. הסיפור לא משעמם בכלל, אדרבה, מזכיר לי אי אילו סיטואציות אישיות שלי עד לא מזמן...
שבוע מצויין בינתיים

IBP1

New member
תיכנס לגוגל ותכתוב בספרדית....

אני גלשתי לאחר שחיפשתי "שורשים" שם. אם היא שולטת בספרדית טובה ,אין בעיה. אגב מומלץ שלא תציין כי היא יהודייה!

IBP1

New member
para los amantes

יש לי מהתקופה שרציתי ללמוד את הטארוט של אושו ,משהו עבורה. אם תהיה מעוניין אשלח לך את המדריך ללימוד קלפי אושו בספרדית.

motif

New member
תודה רבה

תודה רבה אבל אישתי מתעסקת עם הקלפים של ריידר, באיזו שהיא דרך זה יוצא לה באופן טיבעי. למרות שמישום מה מאותו היום שאני התחלתי להתענין בקלפים ובעולם המיסטיקה היא איבדה את העינין בכל התחום. כיום אני מנסה להעביר לה מידע בנוגע לרוחניות והשלמה עצמית בצורה עדינה ולא בתחום אחד מוגדר. כך שאני מחפש חומר על אהבת עצמנו, קבלה ונתינה,ואיך להשלים עם ה"אשמה" אשר מניעה אותנו. מתוך שאיפה שמשהו כן יטמע בתוכה ויעזור לה. שבוע טוב ומענג מוטי

לדעתי... קלפי אושו

יכולים לסייע משמעותית, מאחר ומבחינתי הם קלפים שמקרבים אותנו אל עצמנו, אל האמת הפנימית שלנו, בדרך מלטפת ועדינה ובעיקר מלאת אהבה עצמית.

../images/Emo6.gif

אני החלטתי פעם להיות מקורי ולהמציא קלפים לעצמי. פיתחתי חבילה של 144 קלפים שערוכים ב 12 סדרות כשלכל סדרה 12 קלפים. אומנם לא ציירתי 144 קלפים, לקחתי פיסות בריסטול ורשמתי על כל אחת מהן את שם הקלף, אבל יום אחד אולי גם אצייר אותם (הרבה עבודה). המצאתי גם שני סוגים של פריסות עד עכשיו. התוצאות מעורבות. היו פריסות שקלעו בול, והיו כאלה שהיו מבולבלות, שקיבלתי תשובות לא ברורות, או שלא התממשו.

שיוווווו גמני ככה...../images/Emo199.gif

יש לי על דיסק כ 70 קלפים ש"המצאתי", מצד אחד אמור להיות ציור שעוד לא ציירתי כי לא יודעת לצייר את מה שאני רוצה שיהיה שם.. כאילו, אף פעם לא מצליח לי להעביר את התמונה שבראש לנייר... ובצד השני יש כמה משפטים שאמורים להיות מסר... משהו כמו הפנימיאלים, אבל בשפה אחרת. (הרבה לפני שיצאו הפנימיאלים..)
על התזכורת אש ידידי... אולי זה זמן טוב לסיים את מה שהתחלתי לפני שנים...
שבוע טוב לכולנו

וואלה... יכול להצליח../images/Emo6.gif

צוחקתתתת
אני מניחה שכמונו יש עוד רבים וטובים שהשאירו במגירות כל מיני יצירות מלבד טארות.. יש מצב שאתה הולך להיות "אדון מינהל"? שנתחיל לחפש שם לפורום החדש?
מיאאאאאאו

IBP1

New member
אני לא יודע לגביו ,אבל קיבלתי הצעה.

לנהל את האתר "מיסטיקה" (www.mistika.co.il ) והסכמתי לכך ואם שניכם תהיו מעוניינים תקבלו ממני פורום לנהל שם. האתר עומד לעלות בשבועות הקרובים .אז אתם יודעים איך להשיג אותי.

למעלה