שלום לכולם

../images/Emo140.gifשלום לכולם

גיליתי אתמול את הפורום הזה.. ואני חייבת לשפוך. אני מרגישה שאני מתפוצצת. מאיפה להתחיל? אמא שלי אף פעם לא היתה בן אדם חם. אף פעם לא ליטפה, חיבקה או נישקה מעבר למה שפגישה לאחר חוסר התראות מאפשרת. אף פעם לא שמעתי שאני מיוחדת, או יפה, או שהיא אוהבת אותי. גם מצד אבא לא שמעתי את זה, אבל היו כמה מחוות שגרמו לי להבין את זה מצידו. מאז ומתמיד הואשמתי שאני מסכימה עם אבא ושאבא מסכים איתי. ומשום מה תמיד זה היה בהקשר שלילי. כאילו לשנינו יש איזה צד נגדה. מצידי תמיד ניסיתי להיות מקובלת עליה. תמיד הייתי זו שיוזמת, שמכינה ארועים משפחתיים, שקונה מתנות, שמתקשרת, שדואגת. רק כדי להבהיר: אני השלישית מבין ארבעה אחים ואחיות. בשנה האחרונה קרו שני מקרים שגרמו לי להרגיש רע בקשר ליחסים שלי עם אמא שלי, מקרים שגרמו לי לפקוח את העיניים לגבי כל מיני מקרים מן העבר, כאילו התעוררתי מן החלום בו חייתי כל חיי. אני עייפה מלתאר את המקרים, אבל מה שמשותף להם הוא שאמא שלי אף פעם לא קיבלה את הצד שלי. תמיד אנשים אחרים, זרים, צודקים, אומרים את האמת, ואני, הבת שלה אשמה ולא צודקת.תמיג אני זו שמתנהגת לא יפה, שעצבנית. אם מישהו מהמשפחה שלה יגיד עליי משהו היא תהיה בצד שלהם ותזרוק לי את זה בצורה פוגעת. אתמול בשיחה לא נעימה היא אומרת לי משהו כמו "אבל הם המשפחה שלי!" ואני אמרתי לה: ואני הבת שלך! אני לא מבינה איך היא חושבת... כאילו אין לה שום רגש אליי.. כאילו האחיות שלה והאחיינים שלה יותר חשובים ממני ומהילדים שלה. אני נשמעת מבולבלת, אני יודעת. הכל נורא מבולבל לי ואני לא מצליחה לסדר את הדברים. אני מרגישה כאילו התעוררתי מחלום שבו הייתי כל החיים עד כמה ההורים שלי מושלמים. ועכשיו ברור לי שכל ההרגשות שאני מתמודדת איתם והתחושות שהפריעו לי כל החיים נובעים משם. בנוסף לזה יש בי פחד על איך אני אתפס על ידי הילדים שלי כאמא. אני לא רוצה להעביר להם תחושות כאלה כמו שאני חווה, ואני באמת מתשתדלת להיות אחרת.. אני חייבת להרגע- אני אחזור לכתוב אחר כך.

triorio

New member
קבלי ../images/Emo24.gif למצברוח!

תשמעי, נשמע שאת רואה את האמת כמו שתמיד הייתה שם רק מכיוון אחר, מכיוון בוגר יותר של אמא בעצמך. אני בטוחה שאת תעשי אחרת לחלוטין מאמא שלך, כי את יודעת ומבינה את הטעויות שלה (גם אני ככה בדיוק), אני בטוחה שאת מחבקת ומנשקת ומטפחת ביטחון בילדיך ואוהבת אותם וכבר את עושה שונה ממנה. את צריכה לתפוס אותה לשיחה ולהגיד לה מה את מרגישה ולשמוע ממנה מה יש לה להגיד, ואם תראי שאח"כ אין שינוי או תגובה אז תלמדי להוריד ציפיות, לשנות מינוני מפגש איתה ותלמדי לחיות את החיים שלך איתה עם מינימום נקודות השקה. אני מקווה ששיחה תפתח ביניכם ערוצים חדשים טובים, זה לא פשוט אבל אולי זה יצליח. לי קשה לעשות שיחה עם אמא שלי עם כל מה שקשור בזה כי עוד לא הגעתי לגמרי למקום הזה של מסוגלות ליחסים אחרים איתה, כי הכעס גדול מדי, אבל אני בטוחה שיום יגיע ואני אראה שאני מסוגלת לכך אז אני אעשה את זה. אבל כל עוד אני יודעת שזה בידיים שלי לעשות או לא לעשות את השינוי אז יותר קל לי. אם את כן מסוגלת ורוצה בכך אז אל תהססי ותלכי לדבר איתה. בינתיים אני שמחה שיש את הפורום הזה כדי לפרוק את התסכולים...

תודה- הייתי צריכה את זה

אני לא מסוגלת לדבר איתה. אמא שלי אף פעם לא יצרה תנאים לשיחה כזו. אף פעם לא שוחחנו שיחה מלב אל לב.. או אפילו פחות מזה. כשהיא אומרת לי, "תראי, אני חייבת להגיד לך משהו.." אני יודעת שזו תהיה ביקורת או משהו לא טוב שעשעיתי, או בעלי עשה.. או שאני נוהגת לא טוב עם הילדים (אני תמיד לא מתנהגת טוב איתם!). כך ששיחה לא באה בחשבון. מה שכואב לי הוא שאני יודעת שאצטרך להתרגל למחשבות האלה שלי. להכרה שאמא שלי כזו. שהיא לא בשבילי.. וכמה קשה לכתוב את זה. מה את עושה כדי להתגבר על הכעס הזה? איך את חייה איתו?

triorio

New member
אוףףףףף כמה שאני התעצבנתי וכמה שאני

בכיתי בגללה, זה פשוט כבר עבר את הגבול, אבל כשגיליתי (זה תמיד היה שם) שגם אח שלי עובר איתה את אותם דברים, למדתי (בכעס לצערי) לקבל את זה. אז אני מבקשת מאבא שלי דברים, אני מדברת דרך אבא שלי, ואני לפעמים שואלת או מבקשת דברים בטכניקות כאלו שלא יתנו לה אפשרות להגיד לי ישר לא! ואני בהחלט משתדלת לא להעזר בה. אני נעזרת באבא שלי ובבייביסיטר ובשאר הדברים אני גם אומרת לה דברים בפרצוף, כי במילא התגובה תהיה אותה תגובה אז לפחות אני ארגיש שאמרתי את מה שרציתי. (זה ילדותי אבל לפחות אני לא בוכה... רק כועסת). אבל בעיקר התבגרתי, למדתי לקבל שהיא בעייתית שהיא אגואיסטית ולא יעזור לי לשנות אותה. ואני לומדת (כל הזמן) לקבל את המצב כמות שהוא כי אין עם מי לדבר. מעולם לא היה ביני ובינה קשר, כך שזה לא משהו שגיליתי אותו היום. זה היה שם מהיום שנולדתי.

ברוכה הבאה השלישית מלמעלה ../images/Emo24.gif

האם בחירת הניק מסמלת את מקומך במשפחה שלך?הבעיה שאת מתארת קיימת באינספור משפחות. גם כאשר ההורים מאוד משתדלים לשמור על איזון ועל יחס שווה באים הילדים כשהם מתבגרים בטענות על קיפוח ואפליה. על אחת כמה וכמה במקרה כמו שלך שבו את מספרת על יחס לא שווה. אם את כבר ברשות עצמך ובודאי אם יש לך משפחה משלךאת צריכה לעבוד על עצמך ולא לתת לדברים האלה לפגוע בך. אנשים מבוגרים בדרך כלל גם לא משתנים ואת צריכה לפתח את החיים שלך באופן עצמאי בלי שהיחסים שלך עם אמך יעיבו עליהם. אני יודעת שזה קשה אבל זאת הדרך היחידה שלך לצאת מן המערכת הזאת כשאת בריאה נפשית. אז שוב, בהצלחה וברוכה הבאה.

הכינוי שלי מורה על

מיקומי הפיזי במשפחה. אני השלישית אחרי שתי בנות (יש לי עוד אח צעיר ממני). אני לא מרגישה קיפוח- אולי העברתי את זה לא נכון. אני מרגישה חוסר רגישות, חוסר פירגון, חוסר קבלה. אבל לא קיפוח. אני יודעת שההורים שלי עשו הרבה למעני ומאוד מודה להם על זה.. אבל מבחינה נפשית- אמא שלי מעולם לא תמכה בי. היא מכולם לא נתנה לי להרגיש שהיא אוהבת אותי, שהיא מקבלת אותי, שאני מיוחדת בעיניה. בכל פעם רק קיבלתי ביקורות כמה עשיתי משהו לא טוב. גם שיחות אין ביננו. אנחנו נפגשים (כמשפחה) הרבה מאוד והשיחות ביננו נסובות על מה ההוא אמר, ומה קרה להיא ועל האחים והאחיות. כשכבר מגיעים לשאלה אישית- היא מייד מוסטת למקום אחר. אני בהחלט חושבת שיש פה בעיה באינטימיות. היא פשוט לא קיימת ביננו. והיתה תקופה בנעורי שגם לי היה קשה לפתח אותה עם אנשים (עד שבא בעלי והציל אותי מן הקרירות הזו). חשבתי ללכת ליעוץ ועד עכשיו פחדתי לפתוח תיבת פנדורה של רגשות. אולי אני צריכה לעשות את זה סוף סוף.

triorio

New member
../images/Emo24.gifגדול!

תרגישי חופשי לפתוח את הלב ולהתפרק כאן. זה הרי וירטואלי, זה מאוד קל להתפרק כאן. אפשר להגיד ממש את מה שבלב בלי לחשוב פעמיים.
רק שתמצאי אושר!

אדזה

New member
מופתעת

בשיטוט שלי במחשב, עליתי פתאום על הפורום הזה ואני כולי התפעלות ממנו.הזדהיתי עם הבעיות שהועלו כאן-בין אם זה טיפול בהורים זקנים ובין אם זה חוסר אהבה שבין הורים לילדים. טוב שקיימת במה שאפשר להתחלק ולבקש עצה ותודה לאנשים האחראים לכך. תבורכו.

אדזה

New member
מסרים

אני מצטערת שלא יכולה לקרוא את המסר שקיבלתי משום שזה מופיע באותיות לא מובנות . אני עדיין חדשה בכל מה שנוגע למחשבים אבל הבנתי שנשלחה הודעה ואני מודה על ההתייחסות.האם מישהוא יודע איך מטפלים בזה?

אדזה

New member
תמיכה טכנית

תודה רבה רבה מיטלי.זה באמת יעזור לי להתקדם,לא ידעתי שקיימת אפשרות כזו.יש לי עוד כל כך הרבה ללמוד אבל זה כיף ושוב תודה.

m i t a l y

New member
שלישית מלמעלה, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קראתי מה שכתבת... מאוד מרגש וכואב לקרוא דברים כאלה שבאים ישר מהלב. אני מסכימה עם הרמינה ורוצה להוסיף: בעיניי, מה שחשוב הוא שאת תקבלי את עצמך, תעריכי את עצמך, שאת מיוחדת בעיניי עצמך, זה מאוד מאוד חשוב!!!!! זה צעד ראשון לדעתי... אני מבינה ומכירה את הצורך בכך ש"גם אמא שלי..." וזה ברור לחלוטין, מעבר לכל ספק, אבל...אני חושבת שאם מישהו לא אוהב את עצמו (סתם דוגמא) הוא כל הזמן יחפש אישורים למי שהוא אצל אחרים... את מבינה למה אני מתכוונת??? אם לא אספר לך קצת על עצמי... גם לי תמיד יש את ההרגשה שאמא שלי לא מקבלת אותי כמו שאני, היא כל הזמן מנסה לשנות אותי למה שימצא חן בעיניה, שאני אהיה מסודרת כמוה, שיהיה לי חוש אמנותי כמו אצלה, שאני אחנך את הבנות שלי כמו שהיא גידלה אותנו ועוד ועוד אבל מעל הכל - היא לא האמינה בי, לא האמינה בי וביכולותיי. למשל, היא לא האמינה שאעשה תעודת בגרות (כמובן שזה היה לפני המון שנים), היא לא האמינה שאעשה רשיון נהיגה, היא לא האמינה שאתחתן ואוליד ילדה נפלאה. אח"כ התגרשתי, היא כל הזמן אמרה לי "שתדעי לך שלא תמצאי מישהו אחר...". את יודעת מה? לא רק שמצאתי מישהו אחר, גם התחתנתי איתו ויש לנו ילדה מקסימה יחד... לא! אאני לא צריכה אותה כדי להגיע להישגים, כדי להגשים חלומות, כדי שהיא תאשר לי מי אני ומה אני. אני פשוט לא צריכה אותה!!! היא עדיין לא מאמינה בי... מה אני מנסה להגיד? את בחורה מבוגרת. מצאי בעצמך את הכוחות והוכיחי לעצמך מי את ומה את!!! את לא צריכה אותה כדי לדעת ולהבין כמה יפה, מוכשרת ומיוחדת, וכמה שילדיך נהדרים ומחונכים.... (לוקחת נשימה) בקשר לייעוץ: גם אני הולכת לשיחות עם מישהי מקצועית. זה מאוד עוזר ומשחרר. לשיחה אחת אפילו הבאנו את אמא שלי (אבל זה אולי לשרשור אחר כי זה סיפור בפני עצמו...), לא שזה הביא לשינוי גדול אבל זה לא הזיק... כמו שאמרתי, מצאי בעצמך את הכוח ולכי... אם את מעוניינת בכתובת באזור הצפון, אשמח לעזור לך (פני אלי במסר...). ובינתיים
גדול.... ואת מוזמנת להמשיך לכתוב לנו ולהצטרף לדיונים ולתמיכה האדירה שפה...

מוסיפה ../images/Emo42.gif

אני מסכימה לחלוטין לגבי האינטימיות. אם לא מפתחים את הקשר האינטימי בין הורים לילדים בגיל צעיר קשה אחר כך ליצור אינטימיות. כמו כן ישנם אנשים המתקשים לפתח יחסים אינטימיים בכלל. הם נרתעים משיחות נפש (ומוצאים אותן, כנראה, מאיימות מידי). גם אני גדלתי בבית שלא דיברו בו על רגשות. היום, כשאני מנסה, לעתים, להסביר לאמי (בת ה - 81) שדברים שקרו בילדותי פגעו בי, היא מתקשה להשלים עם כך. גם היא אומרת לי הרבה פעמים שאני שונה מאנשים אחרים, (וממנה בודאי), בגישה שלי לנושאים שונים. אני שומעת, לפעמים מתעצבנת, ואפילו מנסה להראות לה מאין כל זה בא, אבל למדתי לקבל את עצמי כמו שאני, ואני לא נותנת לדיבורים שלה להטריד אותי. לקח לי זמן רב להגיע להשלמה עם המציאות הזאת, הרבה בזכות בן זוגי הנפלא ובזכות הפתיחות הרבה הקיימת במשפחה המצומצמת שלי. את שיחות הנפש אני מקיימת עם חברות, בן זוג ואפילו ילדי, ולא מצפה לאוזן קשבת דוקא אצל אמי.

אני מבינה אותך

גם אני גדלתי באותה תחושה של קרירות מצד אימי , היא לעולם לא נגעה בי ,לא חיבקה ,ולא נתנה נשיקה(בגיל 6 ביקשתי נשיקה לפני שהלכתי לבית הספר ,ומאז לא קיבלתי. בכל פעם שאני נזכרת בזה אני בוכה , גם עכשיו .היום אני בת 32) גם שהתחתנתי לא נישקתי אותה ,ובכל הארועים המשפחתיים,פשוט אני היום לא מסוגלת,וגם היא לא מנסה. גם היא תמיד ירדה עלי והעליבה אותי ,גדלתי בתחושה של חוסר ביטחון , למזלי הכרתי את בעלי אדם חם ,ואוהב ,ש"הציל" אותי ממנה . אם אבי זה כמעט אותו הדבר ,כשהייתי קטנה הייתי מאוד קשורה עליו ,לפעמים היה נדמה לי שאמא שלי מקנאת בי , וכשהגעתי לגיל ההתבגרות הוא נעשה אדם מאוד רע היה קשה לו שאני גדלתי ,ושאני יוצאת עם חבר הוא מאוד פרמטיבי בדעות, הוא היה מעליב אותי , וקורא לי בשמות גנאי . אני נשואה 10 שנים וקשה לי עם כל התחושות האלה יש לי כל כך הרבה מטענים אני מרגישה שהלב שלי פצוע . לפני שבוע אימי צעקה עלי בטלפון ,והעליבה אותי אני ניתקתי לה את הטלפון , ואני שמחה שאני לא צריכה לשמוע אותה יותר ( עד הפעם הבאה) טוב שיש את הפורום ,הזה כי לא היה לי למי לפרוק את הדברים שכואבים לי, חוץ מהכרית בלילה.

m i t a l y

New member
ברוכה הבאה לפורום, פרפרים יקרה ../images/Emo140.gif

כואב לקרוא מה שכתבת...
שמחה שאת איתנו.

alona 9

New member
ברוכה הבאה פרפרים../images/Emo140.gif

ולמרות הקרירות מצד אמא,ולמרות חוסר הביטחון שליווה אותך בילדותך ובנוסף לזה אבא שהיה לך קשה איתו שהעליב אותך וקרא לך בשמות גנאי וכל התחושות והמטענים שאת סוחבת לאורך השנים, אל תשכחי... על הכרית הזו בלילה את יכולה גם להניח את הראש, לעצום עיניים ולחשוב, כמה טוב שהתברכת בבעל מקסים, אדם טוב שאיתו את מאושרת 10 שנים. ובמשפחתיות הזו החמימה את יכולה להפגין את כל מה שלא קבלת ממנה, חמימות, מגע, חיבוקים ונשיקות, והשמיים הם הגבול.

למעלה