שלום לכולם

../images/Emo140.gifשלום לכולם

קודם כל כיף לגלות את הפורום הזה. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי
אני צריכה ללמוד שיר במרוקאית. אני מחפשת שיר שקט, כגון שיר אהבה או שיר ערש אני צריכה גם מילים וגם מנגינה. עד עכשיו מצאתי או רק מנגינה או רק מילים..
חיפשתי גם באתר קוסקוס אבל לא מצאתי משהו שמתאים לי. יש למישהו רעיון? תודה

שרונהה

New member
שלום וברוכה הבאה להתחיל מחדש../images/Emo140.gif

יש כמה שירים שאת יכולה ללמוד. הראשון שבהם, שאני מציעה לך, הוא השיר "מאמא" של להקת שפתיים המילים הם של חיים אוליאל והלחן של ג'קי אלקיים מאמא שמש חמה אור אהבה רגש וחום ותקוה יד ענוגה שמחה ותוגה מתמזגים בך אמא דאוו ולפרחה לבכה ודחקה כלשי מנכ יא מאמא אלוולידה אלמווימה, אנתי שדר להמום יא מאמא בך השלוה בך אהבה אין לך יום, אין לך לילה לך התרופה ולך התשובה הכל על כתפך ולא די בך אמאמא דיאלי לחנינה דיאלי עליכ נכמם ונגני אמאמא דיאלי לחנִינה דיאלי אנתי דיימן פי באלי בימים הקשים בלילוץ הקרים את ערה את דואגת בזמן מצוקה ברגעי חרדה את לנו משענת פשתה ופלברד פדלמה ורעד כא תכתינה בלעבנה פסיפה פסהד פלעדאב ופלמרד נתינה לִבייתה שהרנה בך השלוה בך אהבה אין לך יום, אין לך לילה לך התרופה ולך התשובה הכל על כתפך ולא די בך אמאמא דיאלי לחנינה דיאלי עליכ נכמם ונגני אמאמא דיאלי לחנינה דיאלי אנתי דיימן פי באלי

עלמה 3

New member
שיר יפה...../images/Emo127.gif

לדעתי השיר הכי יפה על אמא ומתאר בדיוק את האמא המרוקאית והמסורה.

wan

New member
ברוכה הבאה להתחיל מחדש../images/Emo140.gif

אנא התכבדי ממטעמי מטבחנו המפואר...

ד קובי

New member
בבקשה השיר מאמא דיילי - להקת שפתיים

[URL='http://']‏התמונות נלקחו מהשרשור כאן בפורום האזנה עריבה...[/URL]

שרונהה

New member
מקסיםםםםםם קובי../images/Emo24.gif

פשוט תענוג לשמוע את השיר הזה כל כך מרגש וכל כך נוגע ללב וכל כך מזכיר לי את אמא....... תודה ענקית שהבאת לנו אותו עם התמונות של הקצין וג'נטלמן אין עליך קובי, אתה עשר

ד קובי

New member
האמת בא לי שרשור שירים במרוקאית....

[URL='http://']‏מה דעתך שרונה? ככה בשביל הכייף?[/URL] וממש אין בעד מה בשמחה...

שרונהה

New member
השיר השני שאני מציעה

הוא השיר "אמא שלי ממרוקו" בביצוע להקת דור שני, את המילים כתב גדי ענבר והלחן של יאיר רוזנבלום: אמא שלי ממרוקו אמא שלי ממרוקו, כן ממרוקו מאמא דיאלי מיל מרוק-רוק אמא אני אוהבת אותך אנא תנ' חאבאק "תקון חפיפה" היא לי אומרת-"באש איחבוק אל נאש תהיי קלילה ומשוחררת וכולם יביטו בך את יפה בתי ראז'לה. צליל קולך מתוק מדבש ואני עונה לה מאמא אנא תנ' חאבאק אנא תנ' חאבאק בשבת כשהיא עומדת לבדה מול הנרות היא עוצמת את עיניה כמנהג דורי דורות מכסה את השולחן במפה יפה של חג מביאה מן המטבח את הקוסקוס והדג ונהוג במשפחה שאחרי הארוחה ניגשים אחד אחד ומנשקים לה את היד "איתברכו לאידין דסניורא" אמא שלי ממרוקו-כן ממרוקו מאמא דיאלי מיל מרוק-רוק אמא אני אוהבת אותך אנא תנ' חאבאק "אורד באלק" היא לי אומרת- "אורד באלק חדי עלא ראסק זהירות בתי בדרך זאבים אורבים שם לך את יפה בתי ראז'לה ודמותך נאווה כל כך ואני עונה לה מאמא אנא תנ' חאבאק אנא תנ' חאבאק איילי איילי חביבי דיאלי פאין הואה איילי איילי חביבי דיאלי פאין הואה חביבי דיאלי-האואה חביבי דיאלי-האואה ואני עונה לה מאמא אנא תנ' חאבאק אנא תנ' חאבאק כשאחד מבני הבית מספר לה על מכאוב היא מורחת לו קצת עראק ומיד נעשה לו טוב מדביקה כוסות של רוח אם חלילה הצטנן וטיפה קטנה של קוניאק שכואבת לו השן ואני הרי יודעת ואפילו בטוחה שאנהג ממש כמוה כשתהיה לי משפחה אחבק בכל הכח את כתפי הבת שלי ואגיד "את כל חיי ז'ין אול עמאר דיאלי"

ד קובי

New member
אמא שלי ממרוקו בבקשה...

[URL='http://']‏הנה השיר אמא שלי ממרוקו בביצוע להקת דור שני...[/URL]

wan

New member
וואי קובי איזה יופי השיר עם הצילומים של הקצין

ד קובי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

[URL='http://']‏אני אעלה לכאן עוד מעט את שני השירים שהוצעו לך כך תוכלי לשמוע וללמוד את המילים[/URL]

וואו, אתם מדהימים!!!!!../images/Emo24.gif

לא ציפיתי לכל כך הרבה תגובות תודה רבה רבה על התגובות של כולם אני אעבור על הכל ואדווח על התקדמותי במשימה שוב תודה

אז זה מה עשתם בזמן שאני../images/Emo199.gif

קוביייי חמוד מקסים
איזה חפלה אירגנת לנו כאן
כל הכבודדדדדדדדדדדדדדדדדד
האמת ממזמן לאר היה כאן כל כך שמייחחחחחחחח
תענוג אמיתי
אני נהניתי והתרגשתי ומעט הזלתי
מרוב געגועים לאימי ואבי שיחיו
אני שמחה לראות את כולכם כא
המשיכו כך
מאחלת לכל אחד ואחת מכם שהשמחה
תשכון בביתכם
הרבה בריאות ואושררר
גולדי

orly99

New member
להתחיל מחדש - שיר ערש במרוקאית

ישנו שיר ערש מרוקאי יש לי את המילים ואת הלחן אחפש רק באיזה ביצוע ואת המילים אכתוב לך בהמשך זהו שיר מהמאה ה -18 בלארז,יא טויל לקאמא/יא סאכן בי ברוז לתנין, יסאל ויסקסי על למזיאנה/מולאת לכאלכאל אדהבי, אימא חנא,חלי צטאח וטאקא,/ ראה גלבי סאבח יוזעני, גזאלי סופתו מן ריאחא,/יסכר ויגרני מעא גירי, לערסא זינא,ולכאס גיר ילאלי,/פראצאת עלא כול אלואן, לכודאת לימאני וסמאלי,/ישקיו ביביהום לכיסאן. יש המשך לשיר וישנם מספר מצומצם של ביצועים אך זהו בהחלט שיר מרוקאי אמיתי אשר הושר על ידי כל אמא מרוקאית וגם אלגיראית , האלגירים אומרים שזהו שמקורו ביהדות אלגיריה ולא מרוקו בעצם אין זה משנה כולנו עם אחד תהני

למעלה