שאלה וייעוץ

../images/Emo140.gifשאלה וייעוץ

אמי עוברת ניתוח בשתי הרגליים בקרוב תיכננו תורנויות בין שלושתינו (האחיות) כך שכל יום מישהי תישן אצלה בבית לכמה ימים ונתחלף אני נותנת קצת יותר, לשתיים האחרות יש כבר דור שני שהופך את העניין למאתגר מה אפשר לפנק ככה בקטנות את אימא? אולי מה אתן כאימהות היתן רוצות לקבל במצב הזה או בנות שעשו משהו יפה במצב הזה? סוף סוף אנחנו נעזור לה, אחרי שהיא מצליחה לתזמן את עצמה בין שלוש בנות וארבעה נכדים, להספיק להגיע לכולם לפחות פעם בשבוע, להביא איתה אוכל, לקטוף לכל אחת פסיפלורה, לכבס (בשבילי), להתקשר פעמיים ביום, לשחק עם הנכדים, לדאוג לאספקה של דברים טעימים כשאנחנו מגיעות אליה, לזכור מי מאיתנו לא אוכלת בצל, מי לא גבינה, ולאיזה נכדה לעשות סלט עם מלפפון בלבד בקיצור, מגיע לה להתפנק
תודה מראש
תמרי

../images/Emo24.gifכייף לשמוע צד חיובי שמפרגן לאמא

קודם כל יעבור בשלום.! שנית כאשר אתן שם- זה המון!!! תשומת הלב והפינוק שתעניקו לאמא הם המון בשבילה. זה יזרז את ההחלמה ויקצר את זמן השיבה להתנהלות שגרתית. תמיד אפשר להפתיע בפרחים בצלחת אוכל מפנקת ספר משהו שהיא לא נוהגת להרשות לעצמה בימי חולין כותונת תחתונים בושם קרם גוף פריטים קטנים שעושים חם בלב. ציור של הנכדים ליד המיטה. ובעיקר המון חום ותשומת לב מכולם!!! גם מי שלא בתורנות מוזמנת לצלצל ולשאול כל יום מה חדש אצל אמא להציע לה עזרה- אמא מה את עוד צריכה? מה להביא מחר? מאחלת- החלמה מהירה ובריאות טובה.

שיעבור בשלום והחלמה מהירה, ../images/Emo57.gif

פינוקים לאמא - הנוכחות שלכן בטח תהיה המרפא הכי טוב עבורה ובכ"ז - אולי לדאוג שיהיו לה עיתונים ומגזינים, אפשר להקריא לה , אולי להכין לה אוכל שהיא אוהבת במיוחד, אם היא אוהבת פרחים - הייתי קונה זר טרי כל כמה ימים , לשאול אותה מה היא רוצה מבחינת מבקרים - ולהקפיד על זה. כלומר אם היא רוצה שקט ושלווה - לדאוג שלא יפריעו לה, אם היא רוצה אקשן ושמחה - לדאוג לזה, יש לה מחשב? תדאגו לקשר שוטף עם הנכדים דרך המחשב. והעיקר - שתרגיש טוב.

אביבקיץ

New member
אזהרה קטנה , מניסון

חמותי היתה מרותקת למיטה עקב ניתוח. כולם התגייסו לתורנויות להיות איתה אבל היא היתה במצב רוח נורא ואיום כי היה לה מאד קשה עם זה שפתאום לא היא שמטפלת בכולם, אלא היא חסרת אונים וכולם מטפלים בה אז מעבר לזה שהיא לא היתה ממש נחמדה לכל אלה שעזרו לה כל רעיון ל"פינוק" רק היה מחמיר את המצב. "מה פתאום" ו"אני לא צריכה את זה" ו"אוי באמת". אז קודם כל - תהיי מוכנה נפשית לכך שלאמך יהיה קשה נפשית, ואולי היא תוציא את זה עליכן וחוץ מזה - תחשבי לא רק על איףך לפנק אותה, אלא איך אפשר לתת לה להמשיך להרגיש האמא והסבתא המפנקת ונותנת.

mevav1

New member
אילו בנות טובות שאתן..כל הכבוד לכן ולאמכן

שלצערי הרב תעבור ניתוח ושיהיה בהצלחה אגב ובקלות ועקב כך אכן תזדקק לכן...ולאמכן על שהיא סבתא כזאת נפלאה שנותר לי לקוות שגם אני אהיה כמותה
לגבי שאלתך...אם לא יהיו לה כאבים רבים אחרי הניתוח או שמא יעברו הכאבים והיא תהא יותר נינוחה עקב כך אז אני הייתי ממליצה לך לפנקה אחת לשבוע שבועיים או חד פעמי במסאג' מפנק עד הבית שיכלול רק עד האיזור בו ניתן לגעת בה ואין כאבים. מעבר לכך, הייתי מזמינה לה מדי פעם ארוחות טעימות הביתה, קונה לה ספר/ים מעניינים, סרט לדיוידי, אפילו לקולנוע שכיום רובם מונגשים לאלה שלא יכולים לצעוד או בקושי, לנקות לה את הבית ולהכין לה ארוחות טעימות, שתבוא לישון אצלכן ותפניקו אותה, למה לא לקחתה לאיזה סופשבוע כיפי אם זה ניתן מבחינה תקציבית?? והעיקר?? להיות עמה בעיקר בתחילת ההחלמה שאז קשה לזוז. וחוץ מזה, אלה תשכחנה לגרום לה לנוחות מירבית בעיקר בתחילת ההחלמה גם אם זה אומר לרכוש לה כרית הגבהה כזה של חצי ישיבה. בהצלחה ובריאות.

בקשר לחתימה שלך ../images/Emo23.gif

איזה ריגוש עשית לי
חלום שלי זה ארבעה ילדים : רון (ע"ש רון ארד), שיריי, לחן ולירי והרעיון של ארוחות לבית באמת מעולה הניתוח הוא ברגליים ככה שללכת לסרט זה בעייתי, אלא אם אני אמצא מתנדב שירים אותה

mevav1

New member
חחחחח איזו חמודה שאת../images/Emo23.gifבחזרה../images/Emo9.gif

אני שמחה שריגשתי אותך ומבינה אותך כי גם אני חיכיתי לרגע בו יהיו לי ילדים ואקרא להם בשמות בעלי אותה המשמעות ונדמה לי שהנטיה הייתה ברורה ולכיוון המוזיקלי. כל הכבוד לך על השם רון זה כבוד גדול להיקרא בשם הזה ואנימקנאה בך שתביאי בלי נדר ילדה שתקראי לה לירי..אני מה זה מצטערת שלא אביא עוד ילדים כי מה זה בא לי על השם הזה...אין לךמושג כמה. האמת שהתוודעתי אליו רק בארבעת השנים האחרונות לערך. מה זה שיריי, מהכוונה השירים שלי?? מאין חשבת על השם המיוחד הזה אם כן וכיצד?? לחן זה שם מהמם אבל חשוב לי שאוכל לקרוא שם חיבה ועם לחן אין אפשרות כזאת ולכן חשבתי על שם זה אבל לאיישמתי אותו. ואני חייבת לספר לך סיפור חמוד...זה היה לפני 17 כשבני השני היה כבן שנהו בכורתי כמעט בת 3 ונסעתי לבד באוטובוס וישבתי ליד צעירה כמוני ודיברנו ויצא שסיפרתי לה שיש לי שני ילדים...הלה לא האמינה לי כי הייתי בת 22 ואז שאלתי אותה מה שמה והיא ענתה לי ששמ שיר, אז לא האמנתי ואמרתי לה.."תכף תספרי לי שיש לך אח בשם רן עם עיניים כחולות ושיער בלונדיני והיא אמרה שכן ושתינו צחקנו כלא מעכלות... אני שמחה שעזרתי לך ולו מעט ולגבי הסרט, חשבתי שבשביל שאמך תהא ניידת תשכירו לה מיד שרה כסא גלגלים ומכאן כתבתי גם הנגשה מתאימה מלשון נגישות.

../images/Emo9.gif

מישהי מבינה אותי
שנים שאני אומרת שהבן הראשון זה או רון או ארד. עכשיו אני יודעת שזה יהיה רון, גם לבת, מה שיבוא ראשון. לירי אני מתכננת דווקא על בן ולחן על בת, הפוך ממך ושיריי? סיפור מאוד מאוד ארוך... זאת פעם ראשונה שאני מספרת את זה
כשהייתי קטנה השתעשעתי בלחבר שמות... כמו ההורים שמואל ואריאלה, שמואלה. סבים משה ומלה, משאללה (במבטא ערבי!) יש לי שתי אחיות, שיר ומאיה. הן הרבה יותר משתי אחיות בעצם, הרבה יותר מקשר דם. והחיבור שלהן היה "שיראיה" ובתור ילדה השתעשעתי עם השם הזה הרבה במחשבות... והיום הוא תמון בי. אז שיריי זה קיצור של "שיראיה" שתי האחיות שלי, וגם שיריי=השירים שלי

פלגיה

New member
נשמע שאתם צריכים לקחת ממנה, לא לתת

אישה כזאת שתמיד נתנה ונתנה ונתנה, תיכנס למצב מאוד קשה כשהיא תגלה שהיא רק מקבלת. תשבי איתה, תבקשי שתנצל את ההזדמנות לכתוב את המתכונים לדברים הטעימים שהיא מכינה ושאת אוהבת. תתייעצי איתה בנוגע לקניות שאת עורכת, או לדברים אחרים שאת צריכה. בקיצור - תמצאי כמה שיותר דברים לבקש ממנה גם במצב שבו היא מרותקת למיטה. לא כל מי שמגיע לה להתפנק באמת רוצה ויודעת לעשות את זה.

שיר הים

New member
בביה"ח, מן הסתם מרגישים די "זיפת"... אפשר

לדאוג לטיפוח המראה החיצוני שלה ע"י איפור . אפשר להביא קרם שהיא אוהבת ולעשות לה מסג' מפנק. אנשים מאושפזים מאוד אוהבים לשמור על קשר עם העולם החיצון - ע"י קבלת מידע על חברים ובני משפחה. כעת, יש בהרבה בתי חולים הגבלה על מספר המבקרים, והיות ולא מומלץ בכל מקרה להביא ילדים קטנים - רצוי ומומלץ שהנכדים יכינו מעין אלבום של ציורים ואיחולי החלמה לסבתא . אני בטוחה שסבתא תהנה לעיין בו מדי פעם ולהשוויץ בנכדיה!!! וכמובן וכמובן היחס שלכם הוא המתנה הטובה ביותר עבורה!! רק בריאות!!

למעלה