חדשה עם שאלות

lider11

New member
../images/Emo140.gif חדשה עם שאלות

שלום! קצת רקע: אני בת 28, אמא לתאומות מקסימות בנות 11 חודש שהגיעו לאחר טיפולי IVF (חצוצרות חסומות אצלי ובעיית זרע אצל בעלי). בבדיקה אצל רופא 6 שבועות לאחר הלידה גילו ציסטה בגודל כ-2ס"מ. לא ייחסתי לה חשיבות, כי מגיל 14 יש לי ציסטות חוזרות ונטלתי גלולות מסיבה זו עד שהתחלתי IVF . לפני חודש וחצי סבלתי מכאבים חזקים מאוד בחלל הבטן, ואושפזתי בבית חולים במח' כירורגית, כי בצילום CT גילו איזשהו ממצא במעיים, ו"על הדרך" גם את הציסטה. עשיתי אולטרסאונד וגילו שהציסטה הכפילה את הגודל וכעת היא קצת יותר מ-4ס"מ. חזרתי לרופא נשים שלי אתמול ששוב עשה אולטרסאונד וגילה שהיא כבר 6.5 ס"מ. חושד שמדובר באנדומטריומה. בקיצור אני מועמדת ללפרוסקופיה . עד אתמול לא שמעתי את המושג הזה ומקריאה פה בפורום הבנתי שזה ממצא כרוני שגם אם מוציאים את הציסטה, זה יכול לחזור. האם הבנתי נכון? ועוד שאלה, לגבי החלמה מלפרוסקופיה- האם זה בהרדמה כללית, אישפוז יום או כמה ימים, תוך כמה זמן חוזרים לתפקוד מלא? תודה למי שהגיעה עד כאן.! .

אנדי 22

New member
../images/Emo41.gifדבר ראשון ברוכה הבאה ומזל טוב על התאומות

המקסימות !!! דבר שני לגבי הלפרוסקופיה שתעברי מדובר בניתוח של אישפוז יום בדר"כ , מנתחים בבוקר בערב עשית פפי מרגישה קצת טוב אז - הביתה!! מדובר בהרדמה כללית כי בכל זה עושים 3 או 4 חתכים קטנים קטנים בבטן אצלי חתכו 3 - מעל התבור צד שמאל ובבטן התחתונה את תצטרכי כמובן להיות בבית כמה ימים אולי המקום של החתכים יכאב קצת אבל בעיקרון זה לא כל כך נורא.. לצערי הציסטה יכולה לחזור צריכים לברר עם יש לך אנדו סתומרת חוץ מציסטות גם הידבקויות וכו.. במידה וח"ו מדובר שאנדו אז 1. הגעת למקום הנכו 2. ללכת לתל השומר מחלקת אנדומטרוזיס לדעת איזה דרגת אנדו את ומה השלב הבא.. מאחלת לך המון בהצלחה בניתוח שיעבור הכי קל שבעולם ואנחנו כאן לכול שאלה אנדי.

lider11

New member
תודה, אנדי, ועוד שאלה

באיזה שלב כדאי ללכת לתל-השומר? אני מבאר שבע, ותכננתי לעשות את הכל פה

לא אנדי- אבל עונה ../images/Emo9.gif

כבר עכשיו! תרימי ביום א' טלפון למרפאה ותקבעי תור.

נעמי 17

New member
גם אם את מבאר שבע

ממליצה מאוד לערוך את הנסיעה לתה"ש. בזמנו גם אני טופלתי בסורוקה, ונותחתי שם, הידע שלהם באנדומטריוזיס איננו מספק למרות שעבורי פרופ פוטשניק היה מלאך תומך ועזר והמליץ והיה נוכח בכל הניתוחים הם היתייעצו עם תה"ש לגבי לפרסקופיה במצב אנדו חמור כמו שלי והזמינו משם אנדוסקופ קטן במיוחד עבור הניתוח שלי. אז לא היתה קיימת מחלקת האנדו בתל השומר ודי טירטרו את הבנות שהגיעו לכן בחרתי בכל זאת להשאר בסורוקה. היום, יש לך את הפריבילגיה להיות מנותחת תחת מחלקת האנדו, ואחר כך לבחור היכן את רוצה לעבור טיפולים. ממש לא ממליצה להתנתח בשום מקום אחר.

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

קודם כל לפני שאת מחליטה היכן תנותחי ממליצה לך לפנות למרפאה בתה"ש, ואם את מתכוונת לעבור ניתוח בבי"ח ציבורי ולא פרטי המומלץ ביותר זה רק בתה"ש. מאחר ששם נמצאים המומחים למחלה. לגבי לפרוסקופיה, מבוצעת בהרדמה מלאה, בדר"כ משתחררים יום אחרי הניתוח, אבל תלוי בחומרת המצב וברמת מעורבות איברים בניתוח. בתה"ש נוהגים לאשפז לילה לפני הניתוח בבי"ח אחרים לא. מה שהזכירה אנדי לגבי שחרור באותו יום זה יכול להיוץ רק בניתוח פרטי ולא בבי"ח ציבורי. בדר"כ עושים 3 חורים: אחד בטבור, אחד בצד של הבטן התחתונה ואחד באזור המפשעה (בכל אופן לי עשו שם). לגבי חזרה לתפקוד מלא: בדר"כ נותנים שבועיים, שלושה מנוחה בבית. לגבי חזרה של האנדו', האנדו' יחזור לחזור עם כל ווסת שתקבלי, לכן מומלץ להיוץ כל הזמן בדיכוי, למעט כמובן כאשר תרצי להיכנס להריון. מקווה שעניתי לך מייקי

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo42.gif

שמחה שמצאת אותנו
מצטרפת להמלצות קודמותי בנוגע לניתוח- אין ספק שתה"ש הם המומחים לתחום. חוץ מצרפת לך קישור שיתן לך את כל ההסברים על ניתוח הלפרוסקופיה. בהצלחה!

lider11

New member
תודה בנות על קבלת הפנים החמה!

באמת אשקול את עניין תה"ש (זה יהיה קצת מסובך, כי אם אתן אומרות שלא מדובר על אשפוז יום, אין לי עם מי להשאיר את הבנות). תודה רבה על האינפורמציה, שמחה שמצאתי את הפורום!

נעמי 17

New member
בכל מקרה לא תמיד אפשר לחזור באותו היום

קחי זאת בחשבון בהתארגנות, לעיתים ישאירו להשגחה ליום יומיים. תתארגני בכל מצב .

ברוכה הבאה

מצטרפת למה שנכתב אם ניתוח- אין ספק שבתה"ש יש את - המומחים באנדו...... שיהיה בהצלחה ונשמע עידכונים

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

נשתדל לענות לך לכל שאלה ובעיקר להיות לך לאוזן קשבת ומתן חיבוקים. גם אני ממליצה להיבדק בתה"ש ולבצע את הניתוח שם ורק שם. ההחלמה משתנה אצל כל אחת ואין ברירה אלא להיערך מראש, גם לתקופת ההחלמה בבית. המון המון
והכוחות שלך להתמודד עם הכל יגיעו מהחיוך של בנותייך

למעלה