חדשה, מנסה ומקווה... נעים מאוד!

אפרסקה

New member
../images/Emo140.gifחדשה, מנסה ומקווה... נעים מאוד!

שלום, אני בת 27 ומנסה להכנס להריון ראשון מזה חמישה חודשים. הבעיה העיקרית שלי היא שהמחזור מאוד מאוד לא סדיר ומאוד קשה לחשב ימי ביוץ... אני משתמשת בערכת ביוץ על בסיס רוק ומקווה לטוב. כשהתחלנו לנסות הייתי בטוחה שזה ילך הרבה יותר מהר, בשבוע שעבר היה לי (אני חושבת) ביוץ וממש אין לי הרגשה שזה נקלט. למען האמת, העניין כבר די מייאש ומלחיץ. אני משתדלת לא להתעסק בזה כל הזמן כי סה"כ טוב לי כרגע לבד עם בעלי ואני יודעת שהתקופה הזו של הזוגיות לא תחזור, ושילד משנה הכל. אבל אני מוצאת שקשה לי להנות ממנה כי אני לחוצה מידי, ואני יודעת שזה ממש "לא מומלץ" אבל קשה לי לשלוט בזה. מה עוד שאני עובדת במקום בו יש הרבה נשים צעירות ויש פה המון הריונות ולידות של בנות בגילי פחות או יותר, מה שלא עוזר במיוחד. שמחה שמצאתי את הפורום הזה, עד כה שוטטתי לפעמים בפורום הירון ולידה ולמען האמת זה די הכניס אותי לדיכאון. החלטתי להפסיק להסתכל שם כי לדעתי זה לא בריא, אבל הפורום הזה שלכן נראה לי כמקום נחמד להעביר בו את הציפייה... אשמח לשמוע וללמוד מכן על התמודדות עם התקופה הזו. אני חושבת שבניגוד למה שהבטחתי לעצמי כשהתחלנו (שלא אלחץ ושאקח הכל בקלות), אני לא ממש מתמודדת טוב, וחבל לי. כשיהיה לי ילד אי"ה, אני רוצה להביט לאחור ולדעת שנהנתי מתקופת חוסר המחוייבות עד תומה, ושאני מוכנה לשלב הבא בחיי. תודה!

m i c h a l y

New member
ברוכה הבאה!!!!

הגעת למקום הנכון. רק כאן תמצאי קבוצת נשים הנמצאת בדיוק איפה שאת נמצאת, ומוכנה לסבול את כל חוסר השפיות המצוי בהמתנה לשני הפסים.... אז אני גם בת 27, מנסה כ3 חודשים והכי חשוב -מחזור שאינו סדיר ומוציא אותי מדעתי... תארי לעצמך שכבר שלוש פעמים היו לי תחושות של מחזור (או הריון) המשולבות עם חוסר הגעה של המחזור... האכזבות שהיו עם הגעת המחזור באיחור היו גדולות מנשוא... לסיכום אני יכולה לומר שגם אני לא מתמודדת כמו שהייתי רוצה. הלוואי והייתי כמו אלה שמחבות בנחת לאיחור של כמה ימים, עושות את הבדיקה ומצליחות לעבור תקופה זו בלי כל הדרמות שעוברות עליי.... חשוב לי לציין כי גם אני בסביבת נשים רבות בגילי, וכמובן שבחודשים האחרונים פתאום כולן נראות לי בהריון במיוחד בשבילי... אז שיהיה בהצלחה - ולשהות קצרה מאוד כאן...

אפרסקה

New member
../images/Emo13.gif תודה על קבלת הפנים

נחמד להכיר מקום ואנשים שמבינים אותך. בהתחלה תהיתי אם הפורום זה רעיון טוב, חששתי שזה יגרום לי להתעסק בזה יותר מידי... אבל מכיוון שממילא אני עושה זאת, עדיף במקום מתאים. ושאלה: איך את מנסה להרגע? יש לך שיטות מסוימות, הרפיה, לא לחשוב על זה כל כך הרבה? מעולם לא הגדרתי את עצמי סביב האמהות בלבד, אבל עכשיו אני מרגישה שזה ממלא כל רגע פנוי ומנסה קצת להוריד את הלחץ. נשתמע, ושוב תודה, נחמד להכיר.

m i c h a l y

New member
ובכן

יש כל מיני שיטות. האמת היא שברגעים בהם אני ממש ממש לחוצה ומתוחה אז אני לא ממש מסוגלת לעשות כלום, אבל - אני מנסה לאתר את הרגעים הקשים העתידיים לבוא וקובעת לעצמי מראש מה אני אעשה כדי להסיח את דעתי (רק קצת כיוון שזה תמיד נמצא במחשבות...) בכל אופן עיסוק בספורט מאוד עוזר, קריאת ספר טוב, פגישה עם חברות (שאינן בהריון!!!!!) ובעצם כל מה שמהווה תחום עניין בשבילך.... מיותר לציין שהתמכרות לאינטרנט בכלל ולאתר הזה בפרט מהווים הסחה די טובה רוב הזמן, ואה כן גם קניות (כמובן). אני חייבת לציין שכמעט תמיד בשעת מצוקה שיחת עומק עם חברת נפש עושה לי ממש טוב - לצערי כיוון שכל נושא הנסיונות הוא בגדר "סוד" איני יכולה להעזר באמצעי זה. האם אתם מספרים? אני חייבת לציין שזו אולי שאלת סקר טובה לכלל הפורום כי אצלי לפחות יש התלבטות גדולה בנושא. מקווה שעזרתי, מיכל.

מיכלי../images/Emo39.gif

שאלת השאלות באמת!!!! אני סיפרתי רק לחברה הכי טובה ולגיסתי שגם היא חברה אבל האמת שגם איתם קשה לי לדבר כי אני מרגישה נודניקית וכל הזמן פוחדת שהם יחשבו שהנושא לעוס.... אז פה נורא כיף לי וקל לי.....

אפרסקה

New member
סיפרתי והאמת- אני די מצטערת...

סיפרתי להורים (כי הייתה בעיה עם אחת הבדיקות הגנטיות שתודה לאל נעלמה) ולשתי חברות. והאמת, אני די מצטערת... א. כי אני מרגישה שכולם במתח איתי ומחכים וזה סתם מלחיץ ב. ולאמא שלי יש לפעמים כל מיני הערות ורמזים וזה סתם מעצבן אותי. ג. כי בכל שיחה עם החברות אני ממש "שומעת" את השאלה מסתובבת להן בראש... ד. כשזה יקרה סוף סוף, זאת לא תהיה כזו הפתעה כמו שקיוויתי... אבל זה מאוד אינדיבידואלי. אני הייתי בטוחה שאספר להורים ובדיעבד די מצטערת שלא התאפקתי, אם כי היו לי נסיבות מקלות.

PUGNI

New member
על מה שסיפרתי אני מתחרטת ../images/Emo10.gif

אני מאוד קנאית לפרטיות שלי, האדם היחיד שסיפרתי לו היא חברה הכי טובה שלי ואני מאוד מתחרטת על זה, אני לא אפרט אבל היו לה כמה יציאות שממש השאירו אותי המומה ועכשיו כשהסתבר שהכל לא הולך כל כך בקלות היא מנסה לתמוך אבל יוצא לה עקום וזה סתם מרגיז. חוץ ממנה לא סיפרנו לאף אחד, בעיקר לא למשפחה - לא צריכים שיחטטו לנו בעניינים ולא מפזרים רמזים. אני בטוחה שלכל העולם מסתובבים סימני שאלה - אבל שיחנקו, באמת, זה לא עניינו של אף אחד.

My Wave

New member
אני לא ממש סיפרתי (וטוב שכך)

באופן עקרוני אני לא מעוניינת שיידעו, כי גם ככה אני מרגישה שכולם יושבים ומחכים להכרזות... אבל... - אמא שלי (שכבר הרבה זמן מנסה לרחרח מה קורה בעניין) פיתחה איתי שיחה בנושא של הריונות ו"טיפים" לכניסה להריון ממש בשבוע הראשון שניסינו. מרמת העניין והלהיטות שלי לנושא, אני די בטוחה שהיא הבינה שהיא קלעה למטרה, אבל לא דיברנו על זה באופן מפורש... - יש לי חברה טובה שהרבה פעמים אמרנו שאולי נהיה יחד בהריון (היא- בהריון שני ואני בראשון) בחודש שעבר ביום-יומיים האחרונים שלפני בוא המכשפה, כשעוד נדמה היה לי שאולי זה קרה, היא באה וסיפרה לי שהיא בהריון. לא התאפקתי ואמרתי שיתכן מאד שההתכנית שלנו תצא לפועל... למזלי הבחורה הזו היא רגישה ועדינה ובינתיים היא לא הזכירה את העניין הזה. טוב, בקצב הזה של הפורום תוך שבועיים כולנו בהריון ולא צריך לדאוג יותר...

פּוֹנְג

New member
שבועיים זה קצת מהר בשבילי ../images/Emo13.gif

אבל מכיוון שיש לי מחזור קצר של 21 יום, אני אסתפק גם בדחיה של שבוע
ולעניין הלספר לאחרים: אמא שלי יודעת דווקא מהבן זוג שלי (הוא והיא מתקשרים הרבה יותר טוב מאשר היא ואני
) אחותי יודעת אבל ממש לא מנג'סת יש לי שתי חברות שיודעות וגם הן רק מחזיקות אצבעות, אם כי אני מניחה שמסתקרנות כל פעם מחדש ולא יודעות אם אני לא אומרת כלום כי עדיין לא מספרים או לא אומרת כלום כי אין מה להגיד. אחת מהן, אגב, היא זו שעשתה לי הפוטומונטג' של המכשפה על הטמפון, אז היא יודעת לפחות בנוגע לחודש הזה
חוץ מזה אף אחד לא יודע והאמת היא שלפעמים זה קשה כשאין עוד עם מי לחלוק, אבל אני כל כך חרדה לפרטיות שלי, שאני מעדיפה את זה כך.

ג טלי

New member
ברוכה הבאה ושאלה

מה ז"א מחזור לא סדיר? אני יודעת שזו שאלה של ילדה בת 12 אבל...
אתן מתכוונות לא סדיר בגלל שהפסקתן לקחת גלולות או מה?

מעיןבר

New member
מחזור לא סדיר

הוא מחזור שבא בפרקי זמן לא קצובים - אם יש סטיות של יותר משבוע באורך המחזור בין מחזור אחד לשני זה מעיד על בעיית סדירות (נניח - מחזורים בני 28 ימים, 40 יום, 35 יום ו-50 יום - אין שום עיקביות). מחזור סדיר יגיע כל פרק זמן קבוע, הדוגמה הקלאסית היא 28 ימים אבל מעטות הנשים שנהנות מסדירות שכזו. אצלי המחזור היה סדיר כל 32-34 ימים. המחזור כשנוטלים גלולות סדיר מאוד היות שהוא מווסת באופן חיצוני, עם הפסקת הגלולות יש הרבה פעמים בעיות עד שהגוף חוזר לווסת את עצמו ואז רואים מחזורים לא סדירים (אצלי זה היה 28,36,59,45,51 וכו'...)

ג טלי

New member
תודה רבה../images/Emo140.gif ועוד שאלות על הדרך -

טוב, מחזור לא סדיר אני יודעת מה זה, בהגדרה. מה שלא ידעתי זה אם אתן מדברות על ההוא שלפני הגלולות או מה קורה כשמפסיקים. האם את יודעת מהו הטווח שנותנים לגוף לסדר את עצמו לפני שמציעים תחליפים הורמונליים? חשבנו להפסיק את הגלולות באוגוסט על מנת שעד דצמבר הגוף שלי ירגע ויעשה לנו טובה בדמות ביוץ. בעלי מת מפחד שמרוב שאני לחוצה, אני אכנס להריון מיד ואני לא מצליחה להעביר לו את החשש הכי גדול שלי, שנבואתו לא תתגשם... לפני שלוש שנים הפסקתי את הגלולות ולמעלה מחודש המחזור לא הגיע, אפשר להקיש מזה על מצב כללי של הגוף או שכל ענין לגופו? תודה, טלי

מעיןבר

New member
אין טווח קבוע

זה כל כך אינדיבידואלי... יש לי חברות שבכלל לא היו להן בעיות ולי לקח קרוב לשנה. זה מסוג הדברים שעד שלא מנסים לא יודעים כנראה. ממה שהיה לפני 3 שנים אי אפשר להסיק לגבי מה שיקרה עכשיו. לעניין האי סדירות - אז יש כזו שנובעת פשוט מהפסקת הגלולות ואם המחזור היה סדיר לפני כן היא מסתדרת תוך זמן מה, אבל הבעיה מתחילה כשהמחזור לא היה סדיר לפני נטילת הגלולות כי קשה מאוד לדעת למה לצפות. פה מרבית הנשים מתייחסות לאי סדירות של אחרי הפסקת הגלולות אבל אני מניחה שיכולים להיות גם מקרים אחרים.

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה.

מה זה ערכת ביוץ על בסיס רוק? (אולי זה יותר זול
) אני בהחלט יכולה להזדהות איתך בנושא של הזוגיות שלא תחזור, אם כי אצלי המצב קצת שונה כי אני ("קצת") יותר גדולה ממך. כמו שכתבתי כבר כאן, לקח לי הרבה זמן למצוא את החצי השני שלי, ואם לא היה השעון הביולוגי שמתקתק, הייתי נשארת עוד מספר לא מבוטל של שנים רק עם פּינְג שלי בלי ילדים. אבל מבחינתי זה לא אפשרי. אבל אתם צריכים לעשות את החישוב שלכם, כמה זמן אתם נשואים/מכירים והגיל שלכם. הנשים הצעירות שמסביבך לא צריכות להיות הסיבה שלך להכנס להריון. בכל מקרה, ברוך בואך לפורום שלנו, ואם את רוצה, אז נאחל לך להיות כאן כמה שפחות זמן.

מעיןבר

New member
בדיקות ביוץ על בסיס רוק

בשל השינויים ההורמונליים בגוף לקראת הביות יש ישנוי בתהליך ההתגבשות של רוק והוא דומה לנוצות. יש בדיקות המסתמכות על שינוי זה לצורך זיהוי הביוץ.

Gill Gallad

New member
ברוכה הבאה.

מקווה שלא תשארי פה הרבה. איך מעבירים את הזמן בצורה שפויה? לי יש שתי דרכים: א. יש ימים בהם אני יוצאת לעבודה ואומרת לעצמי "היום לא אחשוב על זה אלא רק על העבודה"... מדי פעם במהלך היום אני אף מחמיאה לעצמי שהצלחתי להעסיק את עצמי כל כך טוב שלא חשבתי על זה... כמובן שבעצם המחשבה הזו אני כבר חושבת על זה.... ב. מחלקים את השבוע לשניים. קובעים, נגיד ביום ג', להפגש עם חברה לקפה, וביום שבת לצאת עם החצי השני לסרט, לבקר חברים או משפחה, לצאת לטייל וכו'. התיכנון שובר את השבוע לשניים ונותן שני עוגנים שעד אליהם ומהם השבוע נהיה יותר קצר. אני והחצי השני נשואים 3 וחצי שנים ועוד 2 וחצי שקדמו להן בהן חיינו יחד. היה לנו שפע של זמן איכות יחד ואנו מרגישים שהאיכות כעת רק תשתבח אם ניצור את פרי אהבתנו. נכון, יש מקומות בעולם שנראה רק בטיול בר\בת מצווה אבל מצד שני יהיה לנו אוצר קטן... השיטוט בפורום הסמוך אכן מדכא לפעמים אבל אני בכל זאת מבקרת שם יום יום. עם זאת, הפורום היקר הזה הוא מקום נהדר לפרוק מתחים ואכזבות בחברה טובה ותומכת. אחרי ההפלה הרגשתי שאני מחוררת לחברות את השכל וכבר די, כמה אפשר לשמוע? אז הפסקתי. זה לא שחברותי לא התעניינו בי ורצו לראות אותי מאושרת, פשוט יש דעה כזו שמתישהו צריך כבר "לצאת מזה ולעבור הלאה" רק שלי זה לקח זמן - והייתי צריכה את הזמן הזה. כאן בפורום אני מרגישה מאוד נוח לדבר על זה ולתרום מנסיוני. מקווה שתצליחו ותהיו מאושרים.

למעלה