הסיכום השבועי

Yuval Y

New member
תודה על המחמאות ../images/Emo13.gif

כל הכבוד על היותך גאה בבנך, וכל הכבוד לבנך על האומץ והכנות. האם תוכלי לרשום, בן כמה הוא, מתי יצא מהארון..?

Yuval Y

New member
../images/Emo140.gif הסיכום השבועי

השבוע לא יכולתי כמעט להיכנס לפורום, כיוון שהגעתי למסקנה שהמחשב שלי חייב תיקון כללי. כעת נותר להמשיך במלוא המרץ...
המון תודה לערבהאיןקץ, FireDragon וכמובן דליה ת ה ל ה על עזרתם
גדול מגיע לvirtual2, על פתיחותו כלפי בנו [וגם על החיבוק שלח לחברי הפורום
] וגם לאבאנונימי על תמיכתו בבנו.
ועידוד לשובבונת*, שמחפשת משפחה אומנת, ו
לערן צור, שמבלי לדעת פרטים רבים מעוניין לעזור
לליאת נ בהבאת ילדים לעולם. שתהיה לכם משפחה נפלאה
נושאים שעלו לדיון
ערבהאיןקץ תהתה מהן הסיבות של הורים להשתתף או לא במצעד הגאווה.
virtual2 שאל האם בנו הומוסקסואל, ומכאן התפתח דיון מרתק, בו מתן מקווה שאמא שלה תקבל אותה.
אני מקווה שיגיע במהרה הזמן שבו ילד/ה שיוצאים מהארון יקבלו מהוריהם תגובה של "אנחנו אוהבים אותך כמו שאת/ה ובוטחים בך. אנחנו מקווים שאתה שומר על עצמך ונזהר." אושר ואהבה,
יובל

הצתה מאוחרת....

מבחינתי בכל אופן... לקח זמן עד ששמתי לב לקיומו של הפורום הנ"ל ואני מקווה שהוא ישגשג וילבלב . וכל הכבוד על שלקחת על עצמך את ניהולו. הפורום והאתר המחודש של תהלה דירבנו אותי לקחת את רגלי למפגש האחרון שנערך בת"א בעיקר כדי לראות הורים אחרים ולשמוע את רחשי ליבם. קשה לי לומר שלא הבנתי עוד קודם למפגש את מה שעובר על ההורים הללו אך המפגש בהחלט עוזר להמחיש את הקשיים שלהם. די ברור לי שהמפתח הוא - הידברות, לדבר, לדבר ועוד פעם לדבר. אבל כמו בכל דבר בחיים, צריך שותפים להדברות הזו, צריך נכונות להדברות הזו, מצד הילדים ומצד ההורים כאחד. במידה ויהיה לי זמן אשמח להציג את הגיגי בנושא שכן כאב גרוש והומו טרי (יחסית) שמצוי בנתק מוחלט מהוריו (מאז הגילוי) מצד אחד, אך בקשר מצויין (בהתחשב בנסיבות) עם גרושתו, אני נאלץ עם להתמודד עם כמה מעגלים שהושפעו מהיציאה מהארון שלי יחד עם הפירוק של התא המשפחתי. ההתמודדות הזו רוויה בתהליכים של הבנה וחשיבה, איפוק ,כעס, תסכול והשלמה. אוקצור, אלף ואחת תחושות והמון רבדים של הבנות והתמודדויות. דבר נוסף קצר לגבי המפגש של תהלה, אין בפי מילים הולמות להביע את הערכתי להורים שכן מגיעים למפגשים הללו, אך לצד זה צרמה לי הנוכחות המועטה הן של הורים והן של ילדים בהתחשב באחוזי ההומוסקסואליות באוכלוסיה ובהתחשב בכך שעדיין תהליך היציאה מהארון גורם להורים להכנס לארון . אני בטוח שישנם המון הורים שנמצאים במצוקה קשה (המשפיעה בחזרה כמובן על ילדיהם) בגלל ענין הזהות המינית של ילדיהם. אז אנא, הורים יקרים (וגם ילדיהם), עשו צעד אחד חשוב לעבר ההתמודדות עם המציאות, דברו, דברו ודברו על זה, עם ילדיכם , עם הורים אחרים ועם כל מי שתרצו , אבל חייבים פשוט חייבים לדבר וללבן . לפעמים אין ברירה וחייבים צד שלישי שיאזין ויפשר, אבל צד שלישי יתכן רק כשיהיו שניים שמוכנים להקשיב !

ת ה ל ה

New member
תודה על המלים הטובות

אנחנו אכן מתמודדים בתהל"ה עם הבעיה הזו של מיעוט יחסי של הורים בהתחשב במספר ההומואים העצום בארץ - 10%. חישוב מהיר מעמיד את המספר על מאות אלפים. אנחנו מקווים שלאט לאט נוכל לעזור להורים רבים יותר לפתוח את דלת הארון שאליו הם נכנסו כאשר ילדם יצא ממנו. נשמח לסייע לך ולמשפחתך בכל עת. כל טוב דליה

אמא גאה

New member
גריןבירד

אני מאחלת לך הצלחה בהתמודדות. אני הורה, אמא לבת ואני מוצאת את הדרך לעזור בדרך שלי להרבה מאד בני נוער, הורים וכל מי הניקרה בדרכי טו מגיע אליי וזקוק לעצה, הצעה, תמיכה, אוזן קשבת (שזה הכי חשוב). אגב אני לא עושה זאת למען בתי, אני לא עושה זאת למען עצמי. אני עושה זאת למען אלו הנמצאים בתחילת ההתמודדות כפי שאני הייתי ולא היה לי למי לפנות. החשש מלדבר על זה או עם מי אני יכולה לדבר על זה עשה אותי מבוהלת אף יותר. אז היום אני יודעת כמה זה חשוב, אני כבר מזמן לא צריכה לדבר על זה, אין לי גם על מה לדבר, החיים מזמן כבר חזרו לשיגרה. אני מניחה שהתכוונת להורים הנמצאים זמן מה אחרי שבנם/בתם גילו להם על עצם היותם הומוסקסואלים.

אכן , הקריאה הופנתה להורים וילדים

שנמצאים בשלבים ראשונים של ההתמודדות עם הזהות המינית של הילד. אם כי, שלבים ראשונים אלה, עפ"י מה שאני חווה ועל פי מדגם מקרי של הורים שפגשתי, יכולים להמשך כמה שנים. וההתמודדות נמשכת בעצם עוד הרבה לאחר ההתמודדות עם היציאה מהארון של הבן.

אשאוא

New member
קבוצות התמיכה להורים

שלום לכולם, זו כניסתי הראשונה לפורום ואני רוצה קודם כל לברך עליו. כאחת המנחות של קבוצות התמיכה אני אכן תוהה למה פחת כל כך מספר ההורים שמגיעים. אני מזמינה גם את ההורים הותיקים, שחושבים שאין להם יותר מה לקבל, להגיע לקבוצות. נוכחותכם חשובה ומעודדת את ההורים החדשים.

נחמה

New member
מנחה אנונימית

מנחה יקרה נראה לי שאנו המנחות נתקבל יותר באמינות על ידי הורים חדשים אם נדבר בשמנו המלא ולא נתחבא מאחורי כינוי. ההורים החדשים, הרי מבוהלים וחרדים בגלל הקושי להחשף. כיצד ייתמכו על ידינו אם גם אנו חוששים להחשף?

Yuval Y

New member
את צודקת בהחלט ../images/Emo45.gif

לדעתי כדאי מאוד שהמנחים ופעילי תהל"ה ירשמו ולו את שמם הפרטי. כשתהיה אפשרות גם אבקש לסמן את הכינויים של פעילי תהל"ה בצבע אדום, כפי שכרגע מסומן הכינוי ת ה ל ה, שכותבת בו דליה.
יובל

אמא גאה

New member
נחמה שלום לך

באינטרנט זה לא בדיוק המקום בו ראוי ורצוי לחשוף שם מלא וכל מי שעושה זאת מודע לבעיתיות שיש בעניין. ואם כתוב ששמי אסתר האם יועיל הדבר במשהו למישהו? חושבני שלא. אני עצמי מנחה ותומכת מזה כמה שנים ולא באתי להפיץ שמי ברבים בפורום זה. רק לענות במידת היכולת עם כל המגבלות הקיימות באינטרנט. וביתבת המסרים כבר נחשפתי להורים וסייעתי. באופן פרטני אני מדברת בשמי אני גם מופיעה בעצמי ולא מסתתרת.

ת ה ל ה

New member
להיות גאים בילדנו הגאים

יש חשיבות לא להסתתר, זה המסר שאנחנו ההורים רוצים לתת לילדים שלנו, אל תתביישו במי שאתם ובנטייתכם המינית ואנחנו כהורים לא מתביישים בכם ילדינו. אם נסתתר תחת כינויים סתמיים הרי אנו חוטאים למטרה. במיוחד אמור הדבר לגבי מנחה של קבוצת תמיכה שהיא בעצם אמורה לעזור להורים להתמודד ולקבל את ילדיהם ולא להעביר מסר של התחבאות. הפחד של ההורים מהחשיפה הוא הגורם המרכזי לדעתי לקשיים שלהם עצמם ושל ילדיהם שפוחדים לצאת מהארון להוריהם. אני מאמינה שלהיות הומו זה בסדר גמור, להיות הורה של הומו זה בודאי ובודאי בסדר גמור. בואו לא נתחבא ולא נסתתר. וכמו שאנו אומרים בתהל"ה בואו כולנו נהיה גאים בילדנו הגאים.

babushka

New member
שלום לכם, גם שמי הוא נחמה -

ואני אוהבת להשתמש בכינוי בבושקה . אני חדשה כאן,(למרות שכבר נכנסתי ורשמתי פעמיים). אינני מסתתרת ואינני 'מתחבאת בשום ארון'. את עובדת היות אחד מילדי הומו - קיבלנו בעלי ואני די בהפתעה (לפני זמן לא רב), אך לא 'הרעשנו עולמות' ובכלל לא 'חרב עולמנו'. הוא עצמו סיפר לנו זמן קצר לפני שמלאו לו שלושים . היה לנו רק חבל - שהוא חיכה כל כך הרבה שנים - עד שהצליח להשתחרר מעולו של הסוד שרבץ עליו. (אנחנו ההורים לא ראינו כדבר 'חריג' את העובדה שהוא כביכול לא אוהב 'לצאת לבלות'- מפני שגם אבא שלו לא היה 'בליין גדול' מעולם). אנחנו חיים בשלום עם הידע הזה , אם כי בזמן הראשון מאז 'הגילוי' , היינו צריכים להסתגל למצב חדש, למצב שבו צריך לשנות את הדיבורים והמחשבות בקשר לבן. (שהרי כבר אין מה לצפות לחתונה והקמת משפחה קונבנציונלית, נכדים וכו'..) אנחנו רואים את בן זוגו של הבן - כבן משפחה לכל דבר , וכמונו גם שאר בני המשפחה והקרובים. בעלי ואני מתמודדים בסדר גמור -לדעתי- גם עם עובדת 'חזרתו בתשובה' של בן אחר שלנו (אגב: הוא גם האחרון מבני המשפחה- שסופר לו שאחיו הוא הומו, אבל גם הוא לא שינה את יחסו לאחיו ולא קטנה האהבה בינהם, בדיוק כפי שלא השתנתה אהבת אחיותיהם אליהם - לאח ההומו- ולאח 'ההולל' שהפך לחוזר בתשובה). אנחנו ההורים גאים מאוד בכל ארבעת ילדינו - ומקבלים כל-אחד מהם ביחד עם התכונות והאישיות שלהם. כמובן שאנו מאוד גאים גם בשני נכדינו הקטנים ומכבדים מאוד גם את חתננו (בעלה של הבת הגדולה - שאף הוא לא שינה את יחסו והתנהגותו בשום פנים כאשר נודע לו על גיסו.) אני ובעלי- 'משדרים' שביעות רצון מהמשפחה שלנו, אין לנו שום סיבה להתבייש חלילה או להרגיש 'אשמה' . אנחנו מאושרים בילדינו (אין לנו שום סיבה למה לא ). שבע שנות נישואינו הראשונות- עברו עלינו בטיפולי פוריות - וכל ילד שנולד אחר כך- היה אוצר . (ועכשיו יש לנו גם נכדים - אז בודאי שאנו מרוצים. ברכות על כולכם - נחמה (בבושקה ).

אמא גאה

New member
לתהלה אין כל בושה ו/או הסתתרות

אני גולשת בפורומים רבים בנושאים רבים וגם שם לא אתן את שמי. אני נוקטת זהירות ברשת האינטרנט. יכול להיות שאת חדשה בתחום אני כותבת ותיקה באינטרנט ויודעת מהם כללי הזהירות הנדרשים ברשת ומקובלים ברשת. יש אזהרות מפורשות לגבי מתן פרטים ברשת וזאת אני גם מחנכת את ילדי וזו אזהרה מקובלת בכל הנוגע לפרסום ברשת אני גלויה ואיני במחתרת. איך לדעתך אני מופיעה באגודה עם פאה ומסכה ?? אפילו בפורים לא. אני מופיעה בשמי המלא. ולראיה הצעתי את עצמי עם שמי המלא ומספרי הטלפון שלי כמתנדבת באתרכם, לא קיבלתי מענה עד היום.

FireDragon

New member
לא מסכים.

אולי את רואה את הסתרת השם המלא כהסתתרות וארוניסטיות- אבל קחי בחשבון שרבים (כמוני, כמו הוריי, וכמו רבים מהאנשים שאני מדבר איתם) רואים בהסתרת פרטים מזהים כלשהם- כעניין בטיחותי בסיסי מאוד. זה לא פחד מחשיפה, זה פחד מסיכון לא נחוץ. אני באמת מעריך אותך, ואת שאר ההורים שנוקבים בשמם המלא- על כך שהם עושים זאת, אבל אני באמת לא רואה את הסיבה שאתם מפעילים לחץ על ההורים שלא עושים זאת. האימא שלא מסרה את שמה המלא- נתנה מספיק פרטים כדי שידעו לפנות אליה במצב בו היא נחוצה, ודי והותר פרטים דרכם ניתן למצוא את זהותה, מה גם שהכינוי שלה הוא לא של אורח- וניתן לפנות אליה במסרים. אני באמת חושב שאם יש משהו בנושא ש"חוטא למטרה"- זה הלחץ שאתם (אל תבקשו ממני לפרט לא כל כך התעמקתי במי כתב מה) מפעילים עליה. היא לא רוצה לתת שם מלא- וזו זכותה המלאה- זה לא הופך אותה לפחות גאה, זה הופך אותה ליותר בטיחותית בקשר לכללי גלישה בסיסיים. תכבדו את הבחירה שלה.

Yuval Y

New member
לדעתי כדאי לחשוף ולו שם פרטי,

וכך לאפשר התייחסות לאדם ולא לכינוי. נעים לי מאוד

Yuval Y

New member
באופן אישי, אני עדיין לא יודע

וגם לא ממש מתעניין היכן את גרה, ופרטים אישיים. אך כעת ניתן לחוש שיש אדם מאחורי הכינוי.
יובל

שלום תמר ../images/Emo39.gif

היית מקסימה בעיניי בתור "אמא גאה", ואת מקסימה בתור "תמר".

למעלה