א' בתשרי תשס"ד

../images/Emo140.gifא' בתשרי תשס"ד

חג שמח ושנה טובה! הבה נפתח את השנה בשיר:
לוידה דור פור אל ראקי
נו פואדו יו דאשר לו|יין דה באבאר נונקה מי ארטי
דה טנטו אמר לו.
קוונדו אסטה אן אל בארמיל
נו אבלו יו דל טודו קוונדו מי אגו קיאור קנדיל מי קארו אן אל לודו
אל מוס אזה דיוורסיאר קאזמייאנטוס דה אורוס לה וידה מוס אזא פאסאר קון ריזאס אי קון יורוס קוונדו מי וו אה ויאג'אר אל פאסה פור מי בוקה אלמי אזה אלאגראר אמפאסו אה באיילאר פולקה מי סיאנטו יו איג'ו וארון מי סיאנטו יו פרימארייו סין טאנאר ליראס אן אל קאשון מי סיאנטו מיליונאריו דה מי מוג'ר מי וו ספארטיר דל ראקי נו מא ספארטו מא קומו טודו לאס פארס דאל סולו יו מא ארטו לוידה דור פור אל ראקי
נו פואדו יו דאשארלו
דה באואר נונקה מא ארטי
דה טנטו אמרלו.

../images/Emo140.gif א' בתשרי תשס"ד

LA VIDA DO POR EL RaKi La vida do por el raki
No puedo yo deshaaarlo De bever nunka me arli De tanto amarlo Kuando esta en el baril no avlo yo del todo Kuando me ago kior kandil Me kaygo en el lodo El mos aze divorsiar Kazamientos de oros La vida mos aze pasar Kon rizas i kon yoros Kuando me vo a viajar El pasa por mi boka El me aze alegrar Empeso a baylar polka Me siento yo ijo vvaron Me siento yo primario Sin tener liras en el kashon Me siento milionario De mi mujer me vo spartir Del raki no me sparto me komo todoas las paras D'el solo yo me arto La vida do por el raki No puedo yo desharlo de bever nunka me arti De tanto amarlo

Sarika

New member
../images/Emo48.gifיאסו אילה- תרגום השיר ../images/Emo168.gif

אתן חיי בשביל העראק אתן חיי בשביל העראק אינני יכול לעזוב אותו הרבה שתתי ולא רוויתי כל כך אותו אהבתי כשהוא בתוך החבית אינני מדבר כלל כאשר אני נעשה "קיור קנדיל"(מסטול?) נופל אני לבוץ הוא גרם לגירושי נישואין מזהב מעביר את חיינו עם צחוק ובכי כאשר מטייל הנני עובר הוא בפי הוא גורם לי לשמוח ולרקוד פולקה מרגיש אני כבן ברון מרגיש אני מועדף ללא כסף במגרה מרגיש אני כמיליונר מרעיתי אתגרש ומהעראק לא אפרד אבזבז(אוכל) את כספי אך ממנו לא אשבע אתן חיי בשביל העראק אינני יכול לעזוב אותו הרבה שתתי ולא רוויתי כל כך אותו אהבתי

אסטרלו

New member
../images/Emo45.gifפשריקה, מהר לשירון

בכל הנוסחים. אפשר כבר לכתוב איזה שירים אוהבים? כדי שיהיה לך מספיק זמן להכין?

tsiporganeden

New member
בטח תתחילו לשרשר, אתם חושבים

שאני סובלת מעודף זמן? צריך להדפיס, לנקד, לצלם, להכין שירון, וזמני מוגבל מאוד, אז בבקשה תתחילו לשרשר שירים, גם בלאדינו וגם בעברית וגם שירים לראש השנה ולחגים.

פשריקו - אין לך זמן? אל טיימפו אז

לסטיקלי, דווקא אצל העסוקים הוא נמתח. תשמרו לי העתק מהשירון. לא באה לא באה אבל אני קיימת .

tsiporganeden

New member
מה אתם אומרים חברים לספר לאסתריקה

תונית שבועית שלי? או שהיא תתעלף מרוב חוסר אויר? חחחחחחההההההההה, אסתריקה אני עסוקה כל יום מ- 5:30 בבוקר עד 11 בלילה ואם תרצי פרוט תגידי לי, אני פוחדת שתישארי בלי אויר חחחחחחחחחחחחחהההההההההה.

tsiporganeden

New member
אסתר אני עשיתי גם את הפשטידה של

הפאזי, וגם את הפשטידה של הפראסה, החברות האשכנזיות הביאו פשטידת כרובית, שבדה, ופשטידת ברוקולי גם שבדה, בלי טעם ובלי ריח, הפשטידות שלי נחטפו, תוך פחות מדקה לא נשאר זכר, ראיתי אפילו גבר אחד שעמד ואסף את הפירורים, ומהפשטידות השניות נאכלו רק טעימות, להמחיש לך כמה אני עושה את זה טעים. אגב עשיתי גם קדאיף, והביאו כל מיני עוגות, שוקולד, דבש, אגוזים, התבנית שנשארה ריקה היה של הקדאיף. כך שאנחנו במקום הראשון מבחינת מאכלים, ושלי במיוחד (בהצטנעות כמובן), גמר חתימה טובה יקירתי.

אסטרלו

New member
היידה.....

אדיו קרידה, אברי טו פוארטה סראדה קואנדו אל ריי נמרוד לה רוזה אנפלורנסה (לוס ביביליקוס) לה סרנה (סי לה מאר ארה דה לצ'ה) מורניקה אוסאסה פאשרו דה ארמוזורה איז'ה מיה טה קרו דאר... אסטו אז לו קה קונוסקו.

אני מבקשת את השיר של הקצב שמאוהב

זה שיר ששר אותו קובי זרקו והוא מקסים. האם מישהו מכיר את השיר הזה?

רותי ב.

New member
יופי של שיר להתחיל איתו

את השנה.
ובכלל -
לחיים טובים ולשמחות

למעלה