אשמח לעצות ...

../images/Emo140.gif אשמח לעצות ...

בני נולד פג בשבוע 34 ובמשקל 1800. השבוע יהיה בן תשעה חודשים
והוא מתפתח בצורה תקינה ונפלאה. יש לנו שני קשיים שאנחנו משערים שיש ביניהם קשר ונואשים לפיתרון : קושי ראשון- הלילות. זו לא התעוררות כל שעתיים-שלוש כמו שמצופה מתינוק (ובגילו אפילו פחות), אלא עשרות התעוררויות. יש לילות שאני לא טורחת להירדם בכלל כי הוא מתעורר, אוכל ואחרי שתיים-שלוש דקות מתעורר שוב בבכי. ניסינו כל מיני דברים כמו להחליף איזור שינה, לחמם את החדר (וגם לא לחמם), להוסיף שיכבת בגדים וגם לא וכו' וכו'. כלום לא עוזר. אולי יש קשר ל(קושי מספר 2) התינוק לא אוכל מוצקים כלל. הכי הרבה שהצלחנו זה כמה כפיות גרבר. מכל מרקם אחר הוא משתנק או פשוט מסרב בתוקף. שאבתי חלב חצי שנה (ואח"כ תמ"ל כמובן) והוא עדיין עם פיטמת יילוד (0-3 חודשים). כל ניסיון לעבור לפטמה אחרת- הוא פשוט נחנק מהזרם. הוא גם לא אוכל דייסה מבקבוק מסיבה זו, הוא נחנק מהפיטמה הרב שלבית. אנחנו חושבים שיש קשר, הוא לא רגוע ולא ישן טוב כי בגילו כבר מצופה שיאכל יותר טוב. העליה שלו במשקל איטית אך סבירה אבל אם אני משווה ל"מה הוא אמור", הרי שהוא אמור לאכול הרבה יותר טוב מבחינת כמויות וכן איכות האוכל (דייסה או מוצקים). רוצה לציין גם שנדיר שהוא אוכל יותר מ-60-70 מ"ל ברציפות. כלומר- אוכל, עוצר ואחרי שעה עוד קצת וכו'. שוב, אמור לסיים ארוחה מסודרת של 150-180 מ"ל, אם אני מדברת על "מה מצופה". כשהיה קטן מאוד ולא הצליח לינוק נאמר לנו שהוא בעל רפלקס הקאה מוגבר. אנחנו מיואשים (ועייפים מאוד) ונשמח לרעיונות, אולי הרפואה המשלימה יכולה לעזור בצורה כלשהי. תודה רבה רבה !!

לפג מומלץ חיזוק כללי ואיזון

כתבת ששאבת- האם זה אומר שהתינוק לא ינק? לפעמים בגלל הרפלוקס, לא נוח לו לשכב מאוזן ולכן כדאי להגביה מעט את אזור הראש(לשים משהו מתחת למזרן שיהיה באלכסון עדין). יתכן כמובן שמשהו אחר מפריע/כואב בגוף. טיפול קרניוסקרל עוזר לאיזון בין מציצה לבליעה,ריפלוקס, ויסות תחושתי, חוסר שקט ומומלץ מאד לכל פג לחיזוק ושחרור כל טראומת הלידה והפרוצדורות שאחריה. ברוב התינוקות השיפור ניכר תוך מעט טיפולים. לפעמים הבעיה לא הרפלוקס, אלא גם רגישות למרקם/סוגי מזון או כל מתח וכאב אחר, אותו מאתרים בעזרת המגע בטיפול. מדובר על טיפל במגע עדין, בו חשים ומחזקים תנודה פנימית בגוף שמקורה נוזל המוח כדי לשחרר אזורים חסומים. מוזמנת להציץ באתר למטה (ולחזור לשינה טובה יותר בלילה)

../images/Emo140.gif שלום לילך

אכן התינוק לא ינק ישירות אלא קיבל חלב אם בבקבוק חצי שנה. כמעט מההתחלה לא האכלנו בעירסול אלא בכמעט ישיבה (עצה שנתנה לנו ד"ר ליבוביץ היועצת הנקה). אבדוק את הקישור שלך , ותודה רבה !!

freearth10

New member
הוא שומר על עצמו

היי חגית מהמדבר, יש לכם תינוק חכם. הוא יודע שיש לו רפלקס הקאה מוגבר אז הוא מונע מעצמו כל דבר חדש ואוכל בכמויות קטנות ולעתים קרובות. איך היתה הלידה שלו? האם הוא נולד עם לשון קשורה? ממליצה לבדוק את העניין באמצעות הקינסיולוגיה. בעזרת בדיקת שריר ניתן לקבל תשובות הן לגבי ההקשרים למיניהם והן לגבי הדרך לטפל בתופעות שהעלית. מאיה

../images/Emo13.gif תודה מאיה

הלידה היתה קצרה יחסית אבל טראומטית לשנינו אחרי זירוז אגרסיבי למדי (היתה לי רעלת הריון והעובר הרבה מצוקה). אין לשון קשורה. אבדוק את הרעיון שהעלית, תודה.

freearth10

New member
זה מסביר את הכל...

ואת הטראומה הזאת אצל שניכם כדאי לשחרר, כדי שהיא לא תמשיך לנהל אתכם. מאיה

יעל ND

New member
שלום חגית מהמדבר

קשה להגיד בוודאות בלי לראות את התינוק ואותך, כמובן, אבל נראה לי שהוא לא רגוע קודם כל, כי הוא רעב. מה זה 70 צ"ל ב-9 חד'? כלום. לכן הוא אוכל בתדירות גבוה. לשם כך הוא גם מתעורר. יתכן, שמערכת העיכול שלו לא מפותחת מספיק בינתיים (לא נשכח, שילד נולד פג) ולכן הוא גם לא מסוגל לאכול במנות גדולות והתעקשות בנושא תגרום לו נזק. יש לבדוק גם, האם את אמא רגוע? ידוע מאז חווה אמינו והוכח מדעית, שמצבה הרגשי של האם משפיע על התינוק: גם כימית, דרך החלב וגם דרך גוף הרגשי שלו. ואת לחוצה ולא ישנה מספיק, עייפה ומודאגת. האם על רקע כל זה את מצליחה להיות אמא שלווה, רגוע וחמה? אם לא, אני ממליצה לך לפנות לטיפול. גם לתינוק הייתי ממליצה על טיפות הומאופתיות: גם כעזרה לעיכול גם אזון כללי, לו הוא זקוק, לדעתי. לגבי מזון מוצק, אני נגד למהר עם זה. ובמיוחד לא במקרה של הבן שלך, שנולד פג ודורש הרבה יותר סבלנות. דרך אגב, נכדים שלי לא נולדו פגים ובכול זאת, יונקים עד גיל שנתיים או כמעט שנתיים - וזה עושה להם רק טוב. כך שאין לך מה לפחד: גוף האישה יודע לייצר כמות מזון נדרשת ואין שום דבר בריא יותר לתינוק מהנקה! לגבי פטמת הבקבוק, חשוב מאד להתאים לו בהתאמה אישית. תשכחי ממה שכותבים, מה שנהוג וכו' וכו' - תסתלי אך ורק על מה שמתאים לו, עם מה הוא מסתדר. כל העניין של מיליון סוגים של פטמות אלה הוא עניין שווקי. מטרתך אינה לחזק חברות שמייצרות את כל השפע הזה ולא שום דבר אחר, אלא אך ורק לגרום לבנך לגדול, להתפתח, לצמוח, שיהיה לו טוב ושיהיה בריא, נכון?

למעלה