פשטידת תירס וקישואים/ דנייאלה
פשטידת תירס שהביאה חנה מאת: דנייאלה 03/08/06 | 19:33 פשטידת תירס וקישואים מקור המתכון: סמדר וולטר (הביאה- חנה) חומרים: 50 גרם חמאה או מרגרינה, רגילה או בטעם חמאה 1 קופסה גדולה (550 גרם) תירס משומר, מסונן מנוזלים 1 כוס מים (אפשר מנוזלי השימור של התירס) 1 כוס קמח רגיל 4 ביצים 4-5 קישואים או זוקיני 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור או לבן * תבנית עגולה בקוטר 24 (אפשר גם 26) הכנה: 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית. 2. שמים בסיר בינוני את המים/נוזלי השימור, את החמאה/מרגרינה, מלח ופלפל. מחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב, עד שהחמאה/מרגרינה נמסה. עדיין לא מכבים את האש. 3. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים במרץ עד שהקמח נבלע ומתקבל בצק דביק. מסירים מהאש. 4. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומערבבים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את התירס ומערבבים היטב. 5. קולפים את הקישואים (אם הקליפה יפה וטרייה אין צורך לקלף), ומגררים גס- בפומפייה או במעבד מזון. מוסיפים לסיר ומערבבים. 6. מעבירים את התערובת לתבנית. מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות, או עד שהפשטידה שחומה ויציבה. מגישים חם או מצננים ושומרים במקרר. הערות שלי- דנייאלה- היו לי 2 קישואים קטנטנים, גיררתי אותם והוספתי חצי חציל- מגורר גם הוא. תחילת הכנת הפשטידה הזכירה לי מאוד את הכנת הלחמניות לפסח... פשטידה מאוד מאוד מומלצת וטעימה! מצורף קובץ jpg