ארוחה בעבודה

../images/Emo140.gifארוחה בעבודה

צריכה את עזרתכן , לבעלי
בעבודה יש קבלת שבת כל שבועיים לפי תור מישהו מביא ארוחת בוקר /צהריים. ל- 30 -40 איש חסר לי משהו בתפריט פרט למה שצויין כאן
להלן התפריט
אשמח להצעות תיקונים ושיפורים. שקשוקה אדומה <עגבניות> שקשוקה ירוקה עם אפונה לביבות תפוחי אדמה לביבות כרובית וגזר חצילים מטוגנים לחמים מכל מני סוגים שתיה 2 עוגות קינוח אני מרגישה שמשהו חסר ,,,,, מה דעתכן?

DUKASIT

New member
לדעתי חסרים ירקות טריים

או סלט מעניין או סתם ירקות חתוכים.

kalah

New member
אשמח למתכון ממך של-

שקשוקת אפונה לביבות כרובית וגזר. מצטרפת להמלצת דוכסית בעניין סלט

שקשוקה אפונה ../images/Emo20.gif

בצל מטוגן אפונה קפואה ביצים פטרזיליה חופן גדול הכנה : קוצצים בצל ומטגנים עד שמזהיב מוסיפים אפונה +מיים עד שהאפונה מבושלת 5 דקות לפני סיום המיים מוסיפים ביצים +פטרוזיליה +תבלינים < מלח פלפל מרק עוף ואני מוסיפה מעט כורכום לפי טעם>
לביבות כרובית וגזר מרתיחים את הגזר +הכרובית מועכים הכל עם מועך <כמו פירה> 3-2 ביצים תלוי בכמות תבלינים : מלח , פלפל מרק עוף מעט פירורי לחם כ חצי כוס מערבבים הכל נותנים לתערובת לנוח 10 דקות ומטגנים.

המממממ... חושבת רגע:

הבעיה בעיניי, ששקשוקה זה טוב ויפה, אבל מי שלא ירצה - למעשה נשאר בלי אוכל... לכן כדאי להוסיף -
גבינות מסוגים שונים, למריחה על הלחמים ולנשנוש.
במקום לביבות כרובית וגזר הייתי עושה לביבות בטטה (יותר פופלרי, לדעתי), ובכל מקרה הייתי מוסיפה לצד הלביבות רוטב שמנת חמוצה מתובלת בשום-שמיר. הולך נהדר עם לביבות.
מגוון ירקות חתוכים או אפילו סלט ירקות גדול מתובל - אין לך בכלל ברשימה.
זיתים ושאר נשנושים כיפיים... שהיה בכיף!

בטח, בשמחה:

לביבות בטטה: מבשלים 4 בטטות מקולפות וחתוכות במים, עד שהן רכות (כמו לפירה). מועכים במועך פירה למחית גסה (עם קצת גושים), מצננים מעט ומוסיפים - 2 ביצים שלמות, בצל קצוץ דק, 2 כפות פירורים (את ה"מוזהבים" לא רואים בגלל הצבע), כף פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל לבן. מערבבים ומטגנים לביבות טעימות. רוטב שמנת חמוצה: (סופר פשוט) בקערה מערבבים גביע שמנת חמוצה עם מעט חלב, כדי להגיע לסמיכות רצויה. מוסיפים שן שום כתושה, מלח, פלפל לבן ואם בא אז גם מעט שמיר קצוץ דק. מערבבים היטב ומגישים לצד הלביבות. ועכשיו עשית לי חשק להכין לארוחת ערב (בעלי מסוגל לחסל לבד כמות כזו
) - הולכת לבדוק אם יש לי בטטות. (אגב, כשהכנתי את הלביבות האלו לארוחים שונים - היה להן ביקוש רב. כדאי.)

kalah

New member
הרווחתי 3 מתכונים במכה

שקשוקת אפונה וגם לביבות כרובית, ולביבות בטטה.. ונראה לי שאני אכין ביום שישי. סמדר שאלה- האם ניתן לדעתך להחליף חלק מהבטטות בדלעת או דלורית?

לא נסיתי, אבל -

נראה לי שאפשר להחליף בטטה אחת בחתיכת דלורית. באופן כללי, המרקם של הדלעת/דלורית הוא יותר "מיימי", פחות עמילני מהבטטה. נראה לי שלביבות רק מדלורית יתפרקו לגמרי (אלא אם כן יכילו כמות גדולה של קמח/לחם/ביצים). נסי ותראי.

אני אחליף את לביבות הכרובית

ואוסיף את הרוטב שמנת ,,,, בהחלט פשוט . תודה ענקית

מה דעתך על פשטידה/אלנית12+תמונה שלה

+מתכון,אין במאמריםו אילנית12 ו 09:46 | 05/08/06 פשטידת תפו"א ואפונה/אילנית12 מקור התמונה:אילנית הכמות לתבנית 1 של אינגלייש קיק 3 תפוחי אדמה מבושלים מעוכים 3 כפות שמן קנולה 2 כפות קמח תופח 3 ביצים פטרוזליה קצוצה 3/4 כוס גזר ואפונה מבושלים ומסוננים (אפשר מקופסא) קורט כורכום,אבקת מרק,מלח,פלפל שחור,כמון. ההכנה: מקציפים את הביצים עם השמן,מוסיפים את שאר החומרים. אופים בתבנית אינגלייש קיק,בערך חצי שעה,בחום 180 מעלות. בתנור שחומם מראש. מומלץ לאכול קר. מתכון שקיבלתי,מגיסתי

פשטידת תירס וקישואים/ דנייאלה

פשטידת תירס שהביאה חנה מאת: דנייאלה 03/08/06 | 19:33 פשטידת תירס וקישואים מקור המתכון: סמדר וולטר (הביאה- חנה) חומרים: 50 גרם חמאה או מרגרינה, רגילה או בטעם חמאה 1 קופסה גדולה (550 גרם) תירס משומר, מסונן מנוזלים 1 כוס מים (אפשר מנוזלי השימור של התירס) 1 כוס קמח רגיל 4 ביצים 4-5 קישואים או זוקיני 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור או לבן * תבנית עגולה בקוטר 24 (אפשר גם 26) הכנה: 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית. 2. שמים בסיר בינוני את המים/נוזלי השימור, את החמאה/מרגרינה, מלח ופלפל. מחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב, עד שהחמאה/מרגרינה נמסה. עדיין לא מכבים את האש. 3. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים במרץ עד שהקמח נבלע ומתקבל בצק דביק. מסירים מהאש. 4. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומערבבים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את התירס ומערבבים היטב. 5. קולפים את הקישואים (אם הקליפה יפה וטרייה אין צורך לקלף), ומגררים גס- בפומפייה או במעבד מזון. מוסיפים לסיר ומערבבים. 6. מעבירים את התערובת לתבנית. מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות, או עד שהפשטידה שחומה ויציבה. מגישים חם או מצננים ושומרים במקרר. הערות שלי- דנייאלה- היו לי 2 קישואים קטנטנים, גיררתי אותם והוספתי חצי חציל- מגורר גם הוא. תחילת הכנת הפשטידה הזכירה לי מאוד את הכנת הלחמניות לפסח... פשטידה מאוד מאוד מומלצת וטעימה! מצורף קובץ jpg

kalah

New member
גם אני אשמח להצעות-../images/Emo105.gif

באים אלי לארוחת ערב חלבית אשמח לרעיון לעוגה מושקעת אבל שלא תהיה קשה מדי להכנה. האם עוגת הטריקולד קשה? חשבתי להכין 2 סוגי סלט ירוק לביבות בטטה שהביאה סמדר של זיו , פטוצ'יני אלפרדו, פשטידת פסטה וגבינות, פיצה, מאפה בצק פריך עם בטטות או פסטו (שבלולים כאלו) ועוגה. אשמח להצעות או רעיונות אחרים.

../images/Emo124.gif מתכון מדוייק ללביבות בטטה

חשבתי שאני זוכרת את המתכון בע"פ... ובכן, הצצתי אתמול בספר שלי ומסתבר שהכמויות לא מדוייקות. אני רושמת מטה אתהמתכון כפי שניתן לי בזמנו ע"י חברה (אני לא חושבת שהכמויות שניתנו מעלה יניבו משהו גרוע, אבל עדיף ללכת על הבטוח). מצטערת בפני כולם. לביבות בטטה: 4 בטטות מקולפות, מבושלות במים עד רכות, ומעוכות 4 ביצים 3 כפות פירורי לחם 2 כפות קמח בצל קצוץ פטרוזיליה קצוצה מלח, פלפל לבן הוראות הכנה - כמו שנרשם. בתיאבון, ושוב סליחה!

למעלה