טשומפי

New member
../images/Emo14.gif

היום החזרת מוקפאים, היינו אמורים להיות שמחים, אלא שכל העוברים (והיו די הרבה) הופשרו ושרדו רק שניים שהוגדרו לא טובים, בכל מקרה החזירו אותם. הסיכויים מאוד נמוכים... עכשיו אנחנו צריכים להחליט אם להפשיר בלסטוציסטים ולהחזיר אותם החודש... (הסיכוי הנמוך להצלחת הטיפול למול הסיכון של הריון מרובה עוברים) ואני ניסיתי להתעודד שטיפול מוקפאים הוא פשוט יותר. טעיתי. פשוט שברון הלב מגיע מוקדם יותר.

ר ו מ י ה

New member
ובכל זאת עדיין קיים סיכוי ../images/Emo57.gif

הפשרת עוברים זה עסק לא פשוט והרבה מהעוברים לא מצליחים לשרוד את תהליך ההקפאה וההפשרה. אני מניחה ששני העוברים שהוחזרו אל רחמך הם מהזן השורד ועוד עשויים להפתיע אותך לטובה בפורום הורים לאחר טיפולים תוכלי למצוא ילדים רבים שנוצרו ממוקפאים וכדי להוכיח לך שאני לא סתם מפנטזת
, אני מצרפת לך שרשור בנושא משם. מאחלת לך שעוד שבועיים לא יהיה גבול לאושרך וגאוותך על הגיבורים הקטנים ששרדו

טשומפי

New member
תודה על העידוד אבל לא התעודדתי

קראתי את השרשור שצרפת וחוץ מטאניוש, כולן החזירו עוברים ועוד נותרו להן ספייר מה שאומר שהעוברים שהופשרו היו מן הסתם מיעוט מהעוברים שהיו להן בהתחלה ושסביר להניח שהעוברים היו מספיק טובים כדי שלא יפשירו עוברים אחרים, אצלנו היו עוברים מוקפאים משני הסבבים והם לא שרדו. שני העוברים ששרדו לא קצרו מחמאות גם הם, ונכון, יש סיכוי, אבל גם מנהלת המעבדה וגם הרופא (שגם את מכירה) היו פסימיים למדי (הרושם שקיבלנו הוא שהחזירו את העוברים כי פשוט לא היה משהו טוב יותר להחזיר ושאם היו עוד עוברים היו מפשירים אותם ולא מחזירים את העוברים האלו בכלל) ולכן הם הציעו לבצע החזרה כפולה (עם עוברים שהוקפאו ביום 5, שלכתחילה לא התפתחו כמו שצריך...), רק שהם השאירו את ההחלטה בידיים שלנו - ואנחנו עדיין מתלבטים. הקושי הגדול עכשיו הוא לעבור את השבועיים הקרובים עם אינספור רגשות מעורבים כשאני יודעת שעם כל הכאב עכשיו זה לא יכאב פחות עוד שבועיים. תודה על ניסיון העידוד טשומפי.

טשומפי

New member
ההתלבטות

הפורמלית היא מהחשש הקלוש (!!!!) להריון מרובה עוברים והחשש שיתעוררו בעיות עם הדילול (הלכתיות ורפואיות), לי יש גם התלבטות ביני לבין עצמי אם יש לי כוח לבשורות שליליות נוספות ערב חג שהולך להיות בסימן משפחה מורחבת ושמחה במקרה והבלסטו' לא ישרדו גם הם.

ר ו מ י ה

New member
מבינה אותך

ובטוחה שאת בקיאה בסטטיסטיקות של הפשרת בלסטו'. ובכל זאת, תני סיכוי, גם אם הוא קלוש, לטיפול הזה. יודעת כמה זה מתסכל להיות נגטיביים כבר בתחילת הטיפול, הייתי שם. ולמרות הכל מקווה בשבילך מכל הלב

טשומפי

New member
תודה

לגבי נגיטיביות, אני לא מצליחה להשתחרר מהעובדה שהטיפול היחיד שהניב תוצאה חיובית היה הטיפול שבו הייתי אופטימית, אבל אחרי האכזבה מההפלה האופטימיות הלכה לה לאיבוד (ולא אני לא מאשימה או מייחסת לעצמי אחריות כלשהי בהקשר הזה, זה רק מחזק את האמונה שלי בעצמי ובעובדה שאני, יותר מכולם, יודעת מה טוב לי). בינתיים אנחנו עובדים קשה להחזיר את האופטימיות (אפילו בהצלחה חלקית עד היום בצהריים), בתקווה שאם נחליט להחזיר את הבלסטו' נראה איזשהו שינוי כיוון לטובה שיאפשר לנו לפחות לשרוד את הפסח (ולחשוב שפעם זה היה החג הכי אהוב עלי). תודה על הכל. טשומפי.

ha1231

New member
תודה רומיה זה מאוד מעודד השרשור,

למרות שאני לא זוכה להגיע לזה בעקבות חוסר בעוברים.

טשומפי

New member
סטטיסטיקה

אף פעם לא היתה הצד החזק שלי. הסיכוי שהטיפול הזה יצליח הוא בערך שווה ערך לזה שאני אכנס בטיפול הזה להריון ספונטני, ומאחר ואני לא רואה איך זה קורה קשה לי שלא להספיד. אחרי שעוברים טריים מצויינים הכזיבו, אני לא יכולה להרשות לעצמי לצפות שעוברים לא מוצלחים שבקושי עברו את ההקפאה בציון עובר הם אלו שיצליחו.

נא לא לזלזל בילדים../images/Emo70.gif

אני שמעתי על לא מעט עוברים טרים ומוקפאים שלא רצו להחזיר אותם ובסוף הפתיעו. עובדה שגם העובר הכי יפה לא בהכרח משתרש אז אולי דווקא מעובר לא כל כך יפה למראית עין יצא תינוק מקסים? מאחלת לך שכך יהייה
. מוקדם מידי להספיד.

בהצלחה טשומפי ../images/Emo24.gif

אין לי ניסיון עם מוקפאים, אבל מאחלת לך בהצלחה, מחזיקה אצבעות בשבילך לנס של פסח
ומייחלת שלעולם לא תחווי יותר שברונות לב. א מ ן

ליהיS

New member
אנא אל תספידי..

תנסי לשמור על אנרגיות חיוביות כי העצב לא עוזר..כמו שפרופ' משיח אמר לי פעם "תשתדלי להיות בדיאטת אנשים מעצבנים"..והכוונה כמובן שרגיעה נפשית מעלה את הסיכוי להיקלטות. בסוף את תנצחי. אם לא הפעם אז יש פעמים אחרות-חייכי, בתחילה סתם ואחכ יחלחל החיוך פנימה אבל אל תספידי. חוץ מזה, אל תתעמקי בסטטיסטיקות, "סטטיסטיקה" זו רק מילה שמדובר בך ובמקרה האישי שלך.

ha1231

New member
בהצלחה תהיי בבקשה אופטימית לפי

השרשור שרומיה שלחה יש עדיין סיכויים וזו ההוכחה לכך...

למעלה