../images/Emo14.gif

20/6/03 00:30 סבא שלי לא מרגיש טוב. אפילו הוא אומר. אפילו הוא מרגיש. ואיתו גם אמא שלא מפסיקה לבכות כל הימים האחרונים. ואיתו אבא שנראה לחוץ יותר מתמיד. ואיתם אני. אני, שלא מפסיקה לבכות עכשיו, לא יכולה לעצור את מפל הדמעות שזולג לי מהעיניים. כי סבא שלי לא מרגיש טוב. וזה מסוכן כשבנאדם בן 88 לא מרגיש טוב. ואולי אני בכלל טועה. אולי כולנו סתם מפחדים לשווא. ואולי לא. ואולי לא? ורק ה'אולי' הזה, למרות היותו רק אולי ותו לא, מפחיד אותי כ"כ. והדמעות האלה שלא הפסיקו לזלוג לי מלפני שעה בערך, עד עכשיו. כבר כואב לי הראש מרוב לבכות. ויש לי הרבה תחושות והרבה מחשבות, ויש לי כ"כ מעט מילים כדי לתאר אותן. רע לי. ואני פוחדת. הידיים שלי רועדות על המקלדת. אני לא רוצה לאבד את סבא שלי. שלי. אני לא רוצה... אבל יש דברים שהם מעבר לשליטתי, נכון? אוף. אני לא רוצה שהוא ילך ממני. מאיתנו. אני לא רוצה שהוא ילך. מה אני בלעדיו? ובבקשה אל תגידו לי שישארו לי זיכרונות. כי זה לא מספיק. ברגע זה, זה לא מספיק לי. אני רוצה יותר. אני רוצה אותו. אני רוצה אותו כאן ועכשיו, לתמיד. ואני יודעת, אני יודעת שזו משאלה שאי אפשר לקיים, אז מה. בא לי לבקש אותה, כי ברגעים אלו אני כ"כ פוחדת, כ"כ פוחדת על מה שיהיה ועל מה שיקרה ומה הלאה. ויש לי הרבה תחושות והרבה מחשבות, ויש לי כ"כ מעט מילים כדי לתאר אותן. כי סבא שלי לא מרגיש טוב. וגם אני לא. אוף. סליחה.
20/6/03 01:30 ואני לא מצליחה לישון. עוצמת את העיניים, ומתעוררת. מתעוררת, ולא מצליחה לחזור לישון. הדמעות כבר הפסיקו לרדת, אז עכשיו רק הלב מתכווץ לי, ואפילו אין לי טישו שם בפנים כדי לנגב את הדמעות שזולגות לי בבפנוחו, ובא לי ללכת לחדר של אמא שכבר ישנה, או אמורה לישון, ולחבק אותה חזק ולהגיד לה שיהיה בסדר ושנעבור את זה ביחד, את מה שלא יהיה, כמו שאמרתי לה מקודם, כשישבנו בסלון ובכינו שתינו. תמיד אמרו לי שהכי קל זה לבכות ביחד. "קל הרבה יותר לפחד ביחד"
לא מרגיש לי ככה. בכלל לא. יש לי גושים בגרון ודמעות יבשות ולב מתכווץ ופחד אימים. פחד מוות. תרתי משמע. ואולי אני סתם מפחדת בלי סיבה, ואולי אני סתם מגזימה, ואולי אני סתם לוקחת ללב, אבל פתאום כל המחשבות מתרוצצות לי בראש ללא סדר ואני מנסה לסדר אותן ואני מנסה לחשוב על דברים שמחים, אבל חשוך שם בחוץ, והעיניים לא נסגרות, והמחשבות עושות לי דווקא ואני לא יודעת מה אני אמורה לעשות כדי שזה ייפסק. סבתא תמיד היתה שרה לי שירים לפני השינה. וסבא תמיד היה צוחק עליה שעם שירה כמו שלה אי אפשר בכלל להירדם. וסבתא היתה מתחילה לקטול אותו בחזרה, כאילו שהוא שר יותר טוב. ואני סתם הייתי שוכבת על המיטה שלהם, בצד שלו, והייתי מתפקעת מצחוק. סבא וסבתא מצחיקים. וטובים. כ"כ טובים. אני מתגעגעת. לסבתא. לכל הדברים הקטנים האלה שכבר אין לי. ועכשיו מזה שנתיים שסבתא לא כאן. וסבא? סבא שלי לא מרגיש טוב ואנחנו לא יודעים מה יהיה. אוף. שוב הדמעות האלה. לילה טוב.
20/6/03 12:45 ועכשיו, שאתה כאן איתנו בבית, אני מסתכלת עליך בעיניים ורואה עייפות, אבל אתה צוחק, ואתה יושב על הספה עם הכלבה שלך, ומלטף אותה, והיא מסתכלת עליך בכזו הערצה, ואני לא יודעת אם לחייך או לבכות, אני רק יודעת שאני כ"כ מפחדת, ואני יודעת שאסור לי, אני צריכה להנות מהרגע ואסור לי להתאבל על משהו שעוד לא קרה, אבל אני לא יכולה. אני אוהבת אותך, כ"כ, סבא שלי, אני אוהבת אותך, אתה יודע כמה שאני אוהבת אותך? כי זה המון. והלב שלי רועד עכשיו, וגם הידיים רועדות מעל המקלדת, ובא לי לבכות, אבל אני לא רוצה שתראה אותי בוכה, אמא בוכה כבר מספיק בימים האחרונים, למרות שהיא משתדלת שלא להראות לך, אבל אני יודעת שאתה רואה, אתה רואה ואתה מרגיש, ואתה יודע, ואני בטוחה שאתה מפחד יותר מכולנו, למרות שאתה אומר שלא, ולמרות שאמרת לי לפני כמה חודשים, אני זוכרת, כשישבנו אצלך בבית ודיברנו רק אני ואתה, אחת מהשיחות השבועיות שלנו שאני כ"כ מוקירה אותך עליהן, שהיו לך חיים נהדרים, ושבסופו של דבר אתה מרגיש שמיצית את עצמך עד הסוף. אבל זה עוד לא הסוף, נכון, סבא, נכון שזה עוד לא הסוף? אני מצטערת אם קשה לי להרפות, אני מצטערת אם אני נודניקית או קרציה, אני מצטערת, אני כ"כ מצטערת, אני פשוט אוהבת אותך, אולי יותר מדי, ולכן קשה לי לעזוב ו... אני שונאת להתעסק בכל המוותיזציה הזו, אבל אני אוהבת אותך, סבא, אני אוהבת, ומפחדת, ואני רק רוצה שתרגיש טוב, שלא יהיה לך קשה ללכת 50 מטר, שלא תתעייף, שתמשיך לצחוק ולספר את אותם הסיפורים מיליון פעם, ועוד מיליון דברים אחרים שאני אוהבת בך, ואני תמיד אמשיך לאהוב. ועכשיו שאתה כאן איתנו בבית, אני מסתכלת עליך בעיניים ורואה אהבה. תחזיק מעמד איתנו עוד קצת, רק עוד קצת, טוב? יודעת שזה אנוכי, אבל אני צריכה אותך.
עמיתוש, אני יודעת שאתה שונא שכולנו ככה מודאגים, ואני יודעת שאתה מרגיש כאילו אנחנו רק עושים את זה יותר גרוע. ואתה יודע מה, יכול להיות שזה נכון. פשוט קשה להימנע מהדאגה. אני אוהבת אותך, עמיתוש. בוא נתפלל שגם את זה הוא יעבור. אוקיי? }{

TiKi PooH

New member
עדידוש../images/Emo176.gif../images/Emo80.gif

אני מחזיקה לסבא שלך אצבעות. בשבילו, ובשביל נעמה, ובשבילך עמיתוש, ובשביל ההורים, ובשביל כל החברים, ואלה שסובבים אותו, ואפילו בשביל הכלבה..ובשביל כמובן. כדי שתרגישי טוב. מחזיקה אצבעות לסבא שלך, שיבריא, שירגיש טוב. שהכל יחזור למקומו בשלום. בינתיים- תעזרו לסבא שלכם, שהכי הכי צריך אותכם עכשיו חזקים חזקים,לראות שמישהו סביבו יציב, כי גם לא להרגיש טוב, וגם לדעת שאתם- הנכדים, הילדים, נשברים- זה לא טוב. אז אל תשברו, ותזכרו שאנחנו פה תמיד.

אל תדאגי, מקסימונת,

אנחנו לא נשברים למולו. טוב, אמא קצת נשברת, אבל גם היא משתדלת כמה שפחות. אנחנו דווקא בכלל לא מראים לו דאגה כלפי חוץ. היום אכלנו צהריים כל המשפוחה, והיה ממש-ממש מצחיק. הוא צחק כמו שלא שמעתי אותו צוחק בחיים
. יש לנו סבא מדהים. נקווה שיהיה בסדר. אמן. תודה לך. }{

QuEeN oF mE

New member
אוי עדידוש..

*חיבוק חזק חזק* ריגשת אותי כ"כ עכשיו..עד דמעות.. אני כ"כ מקווה בשבילכם שהכל יהיה בסדר כי אני רואה שאת כ"כ אוהבת אותו..איך לא? ואני אגיד לך,הכל יהיה בסדר! כי חייב להיות! ואני בטוחה שסבא שלכם הוא אדם חזק! והוא אוהב אתכם,ומכל האהבה שאתם נותנים לו אני בטוחה שהוא יתחזק! אז תמשיכו לאהוב אותו,והכל יסתדר. אני כ"כ מקווה.
אוהבת המון!

inbal2003

New member
עדי ../images/Emo24.gif בבקשה תקראי

היי... אנחנו לא ממש מכירות, למרות ששתינו בפורום הזה המון זמן וגם אפילו נפגשנו פעם. לכן קצת הפליא אותי שבזמן שקראתי את ההודעה / מכתב שלך, הלב שלי כאב כל כך
. (*זה לא נשמע כל כך טוב... מקווה שהבנת למה התכוונתי....*) הרגשתי ממש איך הוא נשבר, תחושה שלא מרגישים כשקוראים ספר עצוב או רואים סרט כזה, אלא רק כשחווים חוויה קשה כל כך. רק כשקראתי את המכתב שלך, והדמעות זלגו מהעיניים, הבנתי שיש עוד אנשים שמרגישים בדיוק כמוני - אַת. כי אילו הייתי מסוגלת לבטא את הרגשות שלי ולהתבטא בכתב כל כך טוב כמוך, הייתי כותבת בדיוק אותו דבר. הסיבה לכך היא, שסבא שלי היקר לי מכל נפטר לפני כחצי שנה ב 20.12.02, כמובן שאני מקווה שסבך יעבור את התקופה הקשה הזו, ירגיש יותר טוב ו"יחזיק עוד קצת מעמד" ואפילו הרבה. גם אני הרגשתי אנוכית (ועדיין מרגישה ככה
) בגלל שלא הסכמתי שיעזוב אותנו - אותי. הרגשתי אנוכית במיוחד כשלא רציתי שיעזוב גם שהוא כבר ילל מכאבים בבית החולים, למרות שלפני כן הוא הפעם לא התלונן - יקא (יוצא גרמניה) אמיתי. רק עצה אחת אני יכולה לתת לך: תשמחו ו"תבלו" בחברתו כמה שיותר. אושר הוא התרופה הכי טובה לגוף ולנפש. רק בעזרת האהבה והחיוך שלך (ושל בני משפחתך) סבך ישכח לכמה רגעים את הכאב (מניסיון) ואני מקווה שבעזרתם הוא גם יצליח להתגבר עליו... ענבל *אני רק עכשיו קולטת שזה קרה בדיוק לפני חצי שנה... עצוב... אני בוכה.

דיתוּש

New member
משהו קטן בשבילך...

קחי ממני חיבוק חזק, יש לי הרבה לתת. הרבה מהם בשבילך. חזקי ואמצי קטנה, אל תעצמי עינייך לבל לא תרגישי. אל תצמידי שפתותייך, אנו רוצים שתדברי. אמרי מכאובייך, דברי מלבבך, מילותייך הן כאב כעת. אחזי בזרועותיי, אינני מרפה. עינייך כה נוגות, גם עם דמעות, דמעות של פחד. עתה, עצמי עינייך, הצמידי שפתותייך, חדלי עם מפל הדמעות. הורידי ידייך מן המקלדת, שבי בשקט, אל תאמרי מילה. חייכי. אם קשה לך, כואב, אז אל. המשכי לדבר, המשכי לכאוב, המשכי לדמוע. רק המשכי.

עמיתוש

New member
כפי שכבר אמרתי לך, ואני אמשיך

לומר
זה לא הסוף. נכון, כל פעם יש לו הדרדרות ועלייה למשך זמן מסויים ואז ושוב הדרדרות ואז שוב עלייה קטנה, ונדמה שההדרדרות הזאת גדולה מהרגיל. והיא באמת כזאת. אני נשאר אופטימי, ומאמין שהוא יצא גם מזה. אני לא אוהב לבכות על זה, כי זה כמו להתאבל על מישהו חי, וחבל. ואמרו כאן נכון, אנחנו צריכים לבלות איתו כל רגע ורגע, וזה מה שאנחנו עושים. אז אני אחזור על מה שאמרתי לו היום "אתה עוד צעיר, רק בגיל 120 זה מבוגר". והוא חייך. אני אופטימי, מקווה שגם את
. עמית.

שלומצי

New member
עדידוש יקירתי ../images/Emo7.gif

אין לך מושג כמה הזדהיתי איתך. עד דמעות. הכתיבה שלך פשוט מציירת בקוים כל כך עדינים מציאות שהיא כל כך קשה. גם סבא שלי, שהוא בן 92 "מרגיש שזה הסוף". כל כך קשה לראות מישהו שהוא כל כך חזק ואמיץ והיה סלע אמיתי כל חייו, הופך לאדם שמרגיש שהוא נטל על משפחתו, שלא מוכן שיעזרו לו ללכת בתוך הבית אפילו שכל כך כואב לו, כי הוא לא מסוגל להרגיש חלש. הוא עולם ומלואו, סבא שלי. החיים שלו הם סיפור מרגש ובלתי נגמר, ששזור בתוך חייה של סבתא שלי ובאהבה שלהם, ושל כל המשפחה שלי בעצם. הוא כל כך צלול, ואפילו צוחק על המצב שלו, הוא אמר לי לפני כמה ימים שאחרי גיל 90, כל יום הוא במתנה. וכשאמרתי לו שכנראה שזה נכון הוא אמר לי "אני פשוט ריאלי". אין לי מילים כדי לחזק אותך בהרגשה הקשה של האבל בטרם עת, כי אלו מחשבות שבאות ללא שליטה, ואני לא רוצה לומר לך שהזכרונות מספיקים על מנת להפרד מאדם שאנחנו כל כך כל כך אוהבים ושאי אפשר לדמיין את החיים שלנו ממשיכים בלעדיו. כי אני לא יכולה לדמיין את זה בעצמי. כשבמשפחה שלנו אומרים שבאמת צריך לקחת בחשבון שזה יקרה, ואולי בקרוב, אני בוכה רק מהמחשבה על הפרידה. לא יכולה לחשוב על היום שיבוא אחרי, והיום שאחריו, ואחר כך שארית חיי. עדי שלי, אני מצטערת שאני לא יכולה לעודד ולומר שהכל יהיה בסדר, כי אני עוברת דבר כל כך דומה בעצמי, והדברים האלה לעולם לא יהיו בסדר. אבל לפעמים כשאנשים מזדקנים, זה הדבר הכי עצוב בעולם אבל זו יכולה להיות גם הקלה בשבילם, כי להם יותר קשה מכולם. אני לא אומרת את זה כדי שנשמח בגלל זה, אבל צריך לזכור את זה. אף אחד לא יכול לחיות לנצח, ובגלל זה צריך לנצל ולהפיק הכי הרבה שאנחנו יכולים מכל אדם שדרכינו נקרתה בדרכו, ומהחיים שלנו עצמם. וזה משהו שלמדתי מהחיים של סבא וסבתא שלי, משני הצדדים. אני מקווה שסבא שלך ירגיש טוב, ושלא תבכי ותדאגי, ועד אז אני שולחת לך ולעמיתוש היקר (והאופטימי והרגיש כדרכו המיוחדת) חיבוקים אינסופיים. שלומצי.

scratchy

New member
קוד כל קבלי../images/Emo24.gifוהלוואי שזו רק

תקופה וסבא שלך יבריא והכל יסתדר. אני לא יודעת אם זה ינחם אותך אבל לפני 4 שנים סבא שלי נפטר. יום אחד הוא הרגיש לא טוב סבתא שלי הלכה לקניות והוא נשאר לנוח וכשהיא חזרה הוא היה מת. אני לא ידעתי את כל זה ופשוט פתאום נפלה עלי הבשורה שהוא נפטר. לא היו סימנים מקדימים, מחלה, כלום! לא הכנתי את עצמי לא ניפרדתי, פשוט יום אחד הוא ניפטר. אז אני יודעת שזה לא מנחם אבל לפחות אם את יודעת על האפשרות מראש את יכולה להכין את עצמך, לבלות איתו יותא, לדבר איתו.... וזה לא יבוא לך פתאום וגם הרגש הזה של החמצה לא יהיה כל כך חזק....

../images/Emo24.gif

לא יודעת, יש מצבים בחיים שאין משהו מעודד להגיד... הכי קשה זה כשאי אפשר להבטיח שיהיה טוב... אז רק תזכרי שאנחנו פה בשבילך ואני בטוחה שאני מדברת בשם כולם, אוהבים אותך.. תהיי חזקה.. ותשמרי על האופטימיות שכל כך מייחדת אותך אני יודעת שכרגע זה קשה, אבל החוכמה היא למצוא את האופטימיות לא רק כשהכל טוב אלא כשקשה ובאמת צריכים אותה. אוהבת
דקלה

עדי...../images/Emo24.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

אני לא ארחיב הרבה.. אבל.. את צריכה שתהיה לך תקווה, תקווה עצומה ואמונה עצומה הנוסחא שהכל יהיה בסדר, זה אם את לא תתיאשי ולא תגידי כל הזמן הוא לא ישאר יותר בחיים..
את צריכה להגיד, הוא בחיים והוא ישאר בחיים את עוד תראי כמה שזה יחזק אותך
אני אוהבת אותך
ומחזיקה לך אצבעות..

little ang

New member
../images/Emo24.gif

עדי.... יהיה בסדר...וכולנו פה לעודד ותאמיני לי שאין לך מושג איך אני מבינה אותך כי רק לפני פחות מחודשים נפרדתי מסבתא שלי (אחת הסיבות שבגללה לא יולתי להגיע למפגש כי היא הייתה בבית חולים)ולפני שבוע וחצי נפרדתי מסבא שלי. והכל כל כך טרי והכל כל כך כואב...אבל כמה שזה עצוב להגיד זה גם נכון הם הלכו בלי כאב הם לא סבלו הרבה ואני גם יושבת פה ובוכה כי זה עצוב לי בלב נורא וגם כואב כי חסרות לי השיחות טלפון של סבא שלי וחסר לי יום שבת ללכת לבקר אותה וחסר לי להגיד לה אני אוהבת אותך. הכל חסר נורא אבל אני יושדעת שהיא פה איתי ואני אף פעם לא אשכח אותה. ובאותו יום שהתקשרו אלינו לפנות בוקר התעוררתי בבהלה וב-5 הגענו לבית החולים ונכנסי לחדר שלה וראיתי אותה שם שוכבת בלי לזוז האח בדיוק מוריד לה את מסכת החמצן ניגשתי אליה ונתתי לה נשיה נשיקת פרידה. וסבא שלי שלא הייתי קשורה אליו כואב לי כל כך כואב על זה שלא הספקתי להכיר אותו הגיד לו סבא אני אוהבת אותך ללכת אליו לחבק אותו לספר לו מה איתי לשמוע את הסיפורים שלו. ולהבין שההתדרדרות שלו ושל סבא שלי היו אחרי שאשתו ואחותה של סבתא שלי מתה. וגם החיים שלה נעשו פתאום ריקים וחסרי תוכן. ואני בטוחה שהם יודעים שכולנו פה לטה אוהבים אותם. אז עדי לך יצא לדעת שזה סבא שלך ואני בטוחה שאת אוהבת אותו אז פעם הבאה תגידי לו סבא אני אוהבת אותך תאמיני לי זה יעשה לו טוב על הנשמה. ןתלכי ותבקרי ואל תשכחי אותו כי הדברים הקטנים שאנחנו עושים למענם הם אלו שהכי נזכור ואותם הם הכי אוהבים. ומצטערת על ההודעה הארוכה

בלוגמן

New member
זכה הסבא

זכה סבא שלך שיש לו נכדה שכל כך אוהבת אותו. תסתכלי על הטוב שיש לך. לא כל אחד זוכה לסבא בגיל 88, אמנם היינו לפעמים רוצים אותם יותר צעירים, אבל ככל שהם יותר זקנים הם יותר סבאים. תהני מהרגע. תנצלי את הקשר איתו כל עוד לא דעך, תהיי איתו כמו שיותר. אל תבכי, אם הוא יראה -זה רק יכאב לו יותר.. לפעמים הדאגות הם אלו שהורגים את הבנאדם. גם לך זה סתם מכאיב. אל תיכנסי סתם לפאסימיות, זה סתם יכאיב, אף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד רגע קט. תסכימי איתי שלא יהיה חכם לבכות על מה שעוד לא קרה. אם הייתי סבא שלך הייתי שמח לקרוא כמה הנכדה שלי אוהבת ומוקירה אותי. תתני לו את הקטע הזה.

אני כ"כ מצטערת על האיחור בתגובה,

עבר עלי שבוע די מטורף, אמנם במובן הטוב של המילה, אבל עדיין, בקושי מצאתי את הזמן לשבת על המחשב... ולקרוא אתכם עשה לי כ"כ הרבה טוב, לדעת שאני לא לבד ושאתם איתי. סליחה אם גרמתי לטריגרים מסויימים אצל חלק מכם, לזיכרונות שלפעמים מעדיפים להשכיח או להדחיק, אבל באמת, כ"כ הרבה תודה על המילים האלה שלכם, של כולכם. במצבו של סבא חל שיפור די משמעותי. זה לא אומר שעכשיו הכל בסיידר, אבל זה בהחלט אומר ש... טוב, לא יודעת מה זה אומר, וגם לא מתיימרת לדעת. החלטתי להנות מהרגע, מהסבא המקסים הזה שיש לי ומכל הטוב הזה שיש לו, ולנו, מסביב. תודה לכולכם. אוף. אילו רק הייתי יכולה להסביר לכם כמה ריגשתם אותי. אני אשכרה עם דמעות בעיניים... תודה.

למעלה