אז הנה הוידוי

B a m b i

New member
../images/Emo14.gifאז הנה הוידוי

פורום "יוצאים בשאלה" חוגג שנה. אני חוגג כאן חצי. חצי שנה שאני פה, מההודעה הראשונה שלי ועד להיום. חצי שנה שעברתי בה את כל השלבים שעברתי כבר בעבר. חיפוש, תהייה, אמת, התכחשות, שקר. ומצאתי כאן את המתנה הכי יפה שיכולתי לראות. מצאתי את האנשים, את הזן האיכותי הזה שרואה בך את מה שאתה, ולא את מה שאתה מציג. את הקבוצה הזאת שעוזרח, תומכת, מעודדת, שמחה ועצובה איתך יחד. פתאום אתה מבין שאתה לא אאוט-סיידר. אתה רואה שמבינים אותך, וחשים את התהליכים שאתה עובר. אבל, הנה זה בא. זהו חברים, כנראה ש(שוב) אתאיסט צדק. בדקתי, ניסיתי, ואפילו רציתי. אבל האמת שלי לא נותנת לי מנוחה. חברות וחברים, כנראה שאני דתי. שומר יותר או פחות, כן תפילין או לא שבת, זה כבר לא משחק של אמת או חובה. זה המשחק של החיים, והאמונה חזקה ממני. אולי רק היום מצאתי ת´אומץ להבין את זה, ואולי ככה יותר קל לי, אבל זהו זה. אני חושב, שאם זאת המסקנה, אז לא יהיה הוגן מצדי להמשיך ולכתוב כאן. לא הוגן כלפי, ולא כלפיכם. אני אמשיך לקרוא ולעקוב ולהזדהות עימכם/ן, כי אתם בליבי. אני רק רוצה לכתוב, שהפרק הזה שלמדתי בחצי שנה האחרונה, הפתיחות לזולת, ההבנה והסובלנות, אלו הדברים שהפנמתי כאן, ואלו יישארו איתי לנצח. קבלו אותי כשונה, אוהב אתכם תמיד. שלכם במבי.

אלוהים! חשבתי שזה כבר לא יקרה לי

אתם מבינים מה פה קורה פה!!??? שוב החזרתי מישהוא בתשובה! איך? איך אכפר על זה??!! נו, שוין, אתה יודע שאוהבים אותך, ואתה תשאר חבר בכל מצב צבירה שתבחר. >אתאיסט כבר לא יכול לחכות לפגישה...<

../images/Emo41.gifהיכונו לחגיגות הסיכומים!

אוטוטו שנה לפורום וסיכומים בפתח! התהליך שאתה עובר הוא מקסים! איזה יופי שאתה כן עם עצמך. זאת לא סיבה להפסיק לבקר כאן, יש כאן אנשים שאתה מכיר, זה תקשורת וירטואלית (זה נקרא פורום). בטח מקבלים. מקבלים מראש. >ספל חמאה יודעת שהגדרת דתי זהה להגדרת אלוהים<

במבי יקירי-הנה הוידוי שלי.

אני לא יודע אם כולם יודעים אבל לפני כמעט שנה כתבתי תחת הניקניים הזה. באיזה שהוא שלב היו לי רגשי אשם והמצפון עבד עלי וממש חזרתי בתשובה. אז החזרתי את "אמנון היימן" בתשובה. זה היה קשה במיוחד לאחר שהזדהתי כחוזר בשאלה. אחרי כמה שבועות שוב הספק לא נתן מנוח והתחלתי בחקירות אינטנסיביות יותר, ואז המצאתי את "גל נעים", שגם יהיה גל זורם וכמובן שיהיה נעים. אז בכל מקרה במבי -יקירי -אני כותב לך תחת השם הזה במיוחד,שתראה שאתה לא לבד, גם אני עברתי את התהליך הזה,וזה מה שיפה, הפתיחות והיכולת להחליט מה טוב עבורינו. בכל מקרה,כמו שאתה יודע -אני בחרתי להשאר "גל נעים". ואני אישית מקווה שתמשיך לכתוב כאן בפורום אפילו בתור דתי, ואפילו בתור דוס. אני בטוח שההסתכלות שלך על החיים עכשיו שונה לחלוטין מהתקופה שלפני שהגעת לכאן. למדת פתיחות מהי,למדת שלא הכל שחור ולבן כמו בחברה החרדית, למדת שגם לך מותר לפקפק,וגם לך מותר להיות דתי כי ככה אתה רוצה,כי זה מה שיעשה לך טוף. בכל מקרה המון המון בהצלחה!. ושלא תעלם לנו אתה שומע? <זה מזכיר לי את הסרט "אסקימו לימון" שאמא של בנצי אומרת לבנצי שרוצה לעבוד בספינת טיולים לאיטליה :"ושלא תשתה לי שם חשיש אתה שומע? (במבטא אשכנזי כבד כזה...". יאללה אחי!.

ש חף

New member
אני מחכה...

שתגיד שכתיבת ההודעה הנ"ל היא איזו משימה באמת או חובה...

גל נעים

New member
תמשיכי לחכות...

אבל לא כדאי שתמתיני יותר מידי זמן,שלא תתיבשי מהשמש. ו..כן..ואל תשכחי לשתות הרבה...

תרשה לי לתקן אותך My dear

<הציטוט לקוח מתוך הסרט ´ספיחס´ ולא מ´הרימו עוגן´. לילהההההההההה מקסיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם :>>>>>> <אנרכיה>

R a c h e

New member
יקירי

תרשה לי לחבק אותך חיבוק וירטואלי חזק
ולהמשיך ולחשוב שאתה חבר שלי, למרות שאתה דתי... ולאחל לך את כל מה שאתה מאחל לעצמך, המון
רחל.

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo4.gif לאן יוצאים

שלום לך עופר קטן (במבי), קראתי את הווידוי ופשוט הזדעזעתי. ראשית כי גם אני (אינני רוצה לכתוב כולנו) עברנו דרך ארוכה מאוד של התלבטויות, וגם אני למשל עדיין הופכת עולמות בחו"ל כדי למצוא מסעדה כשרה או צמחונית. גם אני עדיין צמה ביום כיפור, וכו.. לדעתי השאלה היא לא במעשים אלא בתפישה. ברגע שאדם לא נעול על דת, ברגע שאדם יכול לשבת עם הזולת ולהבין שדעתו, מנהגיו ואמונתו שונים ועדיין לאהוב ולכבד אותו, לדעתי הוא יכול לכתוב פה. זכורני לפני שנים כשלמדתי באוניברסיטה קמה צעקה מצד כמה סטודנטים חרדים שלא להשוות סגנון כתיבה תנכי, לסגנון כתיבה של הברית החדשה והקוראן. הנעילה הזו שמה שמעניין אותי זה הדת שלי, לא רוצה לדעת מאומה על דת או דעה אחרת, ואתה חייב לעשות כמוני היא זו המכשילה. ואצלך ראיתי המון פתיחות והבנה, לא מעניין אותי אם אתה שומר שבת או לא, כל עוד יש פתיחות ורצון לשמוע אשמח אם תשמיע גם את שלך. כפי שכתבתי בתחילה זו דעתי האישית. בהמון הערכה יעל

למה ../images/Emo14.gif?

במבי יקירי, למה לב שבור? מותר לך להיות דתי, מותר לך להיות חרדי... אני בטוח שחברי וחברות הפורום יסכימו איתי שלמעשה אנחנו דוגלים בכך שמותר לנו לבחור את דרכנו. מותר לנו להיות אנחנו. מותר לנו להיות שונים... אני מקווה שעוד תמשיך להיות איתנו, תפגש איתנו מידי פעם, תבוא לבקר, תכתוב כאן והכי חשוב, קבל גם אתה אותנו, כשונים. חנך את ילדיך לקבל אותנו ואת ילדינו כשונים. הסבר לסביבה שלך שגם אותנו הם צריכים לקבל כשונים. אוהב אותך תמיד, שלך, לייזר

למעלה