שאלה קטנה..

nogag7

New member
../images/Emo139.gif שאלה קטנה..

אולי קצת טיפשית
יש לי בעיה עם המראות לפעמים..
כשאני פונה ימינה- באיזה מראות להסתכל? מתי להסתכל (לפני/אחרי/בזמן הפנייה)? כשאני פונה שמאלה- כנ"ל? לפני באמפר- רק במראה הגדולה? אהה ו.. מה קורה עם החוק של חצי שנה מלווה? ידוע מתי הוא יתחיל? זהו.. תודה!

בפנייה ימינה

תסתכל על המראה הימנית ,לפני הפנייה כמובן. כשאתה פונה שמאלה ,על המראה השמאלית. ולא שמעתי על החוק של חצי שנה אז אין לי תשובה על זה..

תשובה.

לפני פנייה ימינה- מראה מרכזית, מראה ימנית. לפני פנייה שמאלה- מראה מרכזית, מראה שמאלית. באמפרים, התקרבות לצמתים לפני מעבר חצייה וסתם פעם ב30 שניות- מראה מרכזית. ובקשר ל6 חודשים- יש לך עוד זמן.. אל תדאגי.

תוספת.

מסתכלים על המראות לפני הפניות וההיגיון לכך פשוט- לפני שפונים מאטים- אז צריך לשים לב למי שמאחורייך שלא תאטי בפתאומיות רבה מדי ואז הוא ייכנס בך ואז תעשי את האטה ביותר מתינות. והסיבה לכך שמסתכלים במראות הצדדיות (בנוסף למראה המרכזית (למקרה של הבנת- לפני הפנייה צריך להסתכל על המראה המרכזית ובנוסף לכך על המראה הצדדית של אותו צד אליו פנייך מועדות)): שתדאגי לכך שלא חותכים אותך בטעות מימין או משמאל ועד שתגלי את זה יהיה מאוחר מדי.. אז מקדימים תרופה למכה ומסתכלים על המראות הצדדיות.

"תיקון"../images/Emo104.gif

אני לפני האטה (לא משנה אם היא חזקה או מתונה) אף-פעם לא הסתכלתי על המראה המרכזית, זה בגלל שלא משנה מה קורה אם אתה רק מאט או בולם בלימת חירום הרכב שמאחוריך צריך לשמור ממך מרחק, ככה שאם הרכב שמאחורה פגע בך הוא אשם באי-שמירת מרחק. עוד שאלה: יש חוק שאורמ שחייבות להיות באוטו 2 מראות: 1. מראה שמאלית (זו שבצד של הנהג, הצידית) 2. מראה מרכזית או מראה ימנית (זו שבצד השני, לא של הנהג) מה עושים ברכב שיש בו רק 2 מראות? (ימנית ושמאלית או שמאלית ומרכזית) לא פונים? לא מחליפים נתיבים?

almogas

New member
יופי..

אותו דבר תדרוס מישהו ותגיד אני נסעתי הוא קפץ לי לכביש.. אתה בכביש לא מחפש ליהיות צודק(הוא לא שמר זכות קדימה ) אתה מחפש ליהיות חכם.! אז הוא לא שמר זכות קדימה לך יתפרק האוטו ואתה תגיע לבית חולים (במקרה של מכה חזקה!)

ברור שעדיף להאט במתינות../images/Emo104.gif

אבל אם הרכב שלפניך בולם בלימת פתע, אתה לא תאט במתינות ותיכנס ברכב שלפניך כדי להימנע מלחטוף פגיעה מהרכב שמאחוריך. מה בקשר לשאלה השנייה שלי?

nogag7

New member
תודות תודות ../images/Emo8.gif שמחתי על ההסבר ו..

מה הכוונה ב"יש לך אעוד זמן.. אל תדאגי"? אני יודעת שבגלל השאלה זה נראה כאילו רק התחלתי ללמוד נהיגה, אבל אני כבר לקראת הסוף.
אני וחברה התווכחנו על הקטע של הסתכלות במראות ואם זה לפני הפניה וכאלה.. אז בשביל להיות בטוחות שאלתי כאן. אז השאלה של המלווה נשארה פתוחה- אתם יודעים מתי זה יתחיל
זה חשוב.

שוב-

"יש לך עוז זמן עד אז.. אל תדאגי.." במיוחד אם עוד שנייה את מסיימת.. ייקח בערך שנה לפחות עד שזה ייכנס.. אם בכלל.

SHACOH

New member
תוספת קטנטנה...

כשבאה אליי הנציגה מ"אור ירוק" היא אמרה לי שכדאי להעיף מבט לצד אליו אני רוצה לפנות כי יש "שטח מת" שלא רואים במראות...

לא הבנתי..

זה שצריך להסתכל לאותו צד אליו את פונה זה מובן מאליו.. אבל איך זה בדיוק מכסה את "השטח המת"? המראות מראות לך מה שהולך מאחורייך (בזוויות שונות) זה שאת מסתכלת בצד לא מכסה את השטח המת.. חוץ מזה שהאידיאל הוא שלא יהיה שטח מת.. בעזרת המראות את אמורה לקבל מצב בו את יכולה לראות 360 מעלות מהמקום בו את נמצאת.. וזה אפשרי!

SHACOH

New member
תשובה...

קודם כל אקדים ואומר שאני בן(פנית אליי בלשון נקבה)... אני מסכים איתך שהאידיאל הוא שלא יהיה "שטח מת", וחוץ-מזה כשמסתכלים במראות יש עדיין "שטח מת", אלא אם יש לך מראה פנוראמית שמקטינה לך את ה"שטח המת" או שבכלל מעלימה אותו... הנציגה מ"אור ירוק" אמרה לי שכאשר אני רוצה לפנות שמאלה, אם יש לידי אופנוען או רכב שבדיוק מנסה לעקוף אותי והוא כבר די קרוב אליי, אני לא אשים אליו לב...בגלל שהוא נמצא ב"שטח המת".

M o l

New member
בכל מקרה, ע"י כיוון נכון של המראות

ניתן לצמצם את השטח המת למנימום.

למה מראה מרכזית?../images/Emo104.gif

במשך כל לימודי הנהיגה שלי, אפילו פעם אחת לא הסתכלתי על המראה המרכזית וחושב לציין שהמורה גם לא העיר לי על זה. בחיים הוא לא הזכיר אפילו את המראה המרכזית, לפני פניות ומעבר בין נתיבים הוא רק אמר לי להתסכל במראה הצדדית (ימנית או שמאלית בהתאמה). גם בטסט לא הסתכלתי על המראה המרכזית והטסטר לא אמר לי כלום על המראות. רק אחרי שסיימתי את לימודי הנהיגה שלי ועברתי טסט (שני אם זה מעניין) התחלתי להסתכל במראה המרכזית כדי לדעת מה הולך מאחוריי, וגם היום אני לא מסתכל במראה המרכזית לפני מעבר נתיבים או פניות.

למעלה