ח נ ו כ ה

חנוכה - הצילו!!!!!!

אמאל'ה! התחייבתי לדיאטנית שלי שאני אוכלת רק סופגניה קטנה אחת כל החג והדבר היחיד שאני מסוגלת לחשוב עליו זה סופגניות. אפילו בא לי להכין סופגניות השנה. אני כל היום חושבת רק על ללכת לקנות לי סופגניות! אני חולה על סופגניות מכל הסוגים. אני יכולה לטחון שתיים גדולות רצוף בקלילות! שנה שעברה הצלחתי לאכול רק 3 סופגניות קטנות. השנה אני באמת מקווה שאצליח לעמוד בזה. חברה שלי שגרה בחיפה הזמינה אותנו לערב אחד בחנוכה, גם היא בדיאטה וגם הי אהתחייבה לעצמה לאכול רק אחת כל החג. עכשיו היא ביקשה ממני לשמור את ההיתר שלי לאכול סופגניה ליום שנבוא אליה כי יש אצליהם קונדיטוריה ממש נחשבת שמכינה סופגניות עם חמאת בוטנים (שתינו מאוד אוהבות חמאת בוטנים). עכשיו אני בדילמה, לאכול אצלה ואז לא אוכל להתענג על סופגניה בבית שלי? ומה עם הלביבות? שנה שעברה הכנתי כמעט כל ערב לביבות מסוג שונה. כשסיפרתי את זה לשרון הדיאטנית ראיתי את העשן יוצא לה מהאוזניים! התגובה שלה היתה: "מי אמר שצריך לאכול לביבות בחנוכה? איפה זה כתוב???" אז הבטחתי לה שאניאוכל רק פעמיים כשאחת הפעמים זה הלביבות הספוגות שמן של חמתי אליה אנחנו מוזמנים (התחייבתי בפני שרון להביא אוכל משלי ולא לאכול את ספוגי השמן של חמתי). שרון גם ביקשה ממני למצוא דרכים בריאות יותר ללביבות כלומר בתנור/טיגון בתרסיס שמן. אז מי שיש לה מתכון ללביבות אפויות מוזמנת לספר לי על כך. חוץ מזה, מה עם סופגניות אפויות? באמת יש הפרש קלורי משמעותי? והכי חשוב - זה טעים? מזכיר בכלל את המקור? אני לא יודעת מה יהיה איתי. שרון טסה הערב לשבועיים ויש לי מין תחושת בטן כזו שאני הולכת לשבור את כל החוקים ורק לטחון. זה כבר התחיל כשבשבת חיסלנו, העלי אני והפיצ'ון תבנית גדולה של עוגת סולת (בסבוסה) שזה ממש אסון קלורי ואני לא מכינה עוגה כזאת יותר כי אני לא מסוגלת לעמוד בפניה.

לילית462

New member
מה ע לחלק את הסופגניה ?

תאכלי את והחברה חצי חצי סופגניה עם חמאת בוטנים שאת כל כך מפנטזת עליה, ונשארה לך עוד חצי סופגניה להזדמנות אחרת. לגבי הלביבות, יש לי מתכון ללביבות קישואים עם נענע, ובעקרון מטגנים טיגון קצרצר ואז אופים אותן בתנור, לדעתי יותר טעים בתנור יוצא קריספי וקראנצי.

איך לא חשבתי על זה

באמת אוכל רק חצי סופגניה אצל חברה שלי... אני אמשח למתכון ללביבות שלך. אני גם מכינה לביבות קישואים אבל שלך עם הנענע נשמעות ממש טובות.

לילית462

New member
בבקשה המתכון

קיבלתי אותו בפורום נשים אחרי לידה - תמיכה, מעגבניה שהיום היא כבר סמבינה קציצות קישואים ונענע 5קישואים יפים וטריים בקליפתם (מנוקים היטב בעזרת סקוטש ומים) מגוררים על פומפיה דקה. את התוצרת המגוררת שמים במסננת ומוסיפים כף שטוחה של מלח, לשים היטב ומניחים לחצי שעה (לפחות) שגירו נוזליהם (סוחטים ידי פעם). כשהעייסק סחוט שמים בקערה ומוסיפים: 2 ביצים פלפל אגוז מוסקט מלח (אם נראה שחסר - הקישואים מלוחים כדבעי) 1/2 כוס פירורי לחם 2 כפות עלי נענע קצוצים 1 בצל סגול בינוני קצוץ דק 2 שיני שום קצוצות מאחדים את התערובת מפזרים פירורי לחם בצלחת, יוצרים קציצות קטנות ונאות (אם העיסה לחה מידי אפשר להוסיף עוד פירורי לחם), מצפים בפירורים ומטגנים טיגון קל (פחות מדקה לכל צד) בשמן זית (ממש קצת יותר שמן ממה ששמים בשביל חביתה). מסדרים את הקציצות בתבנית ומכניסים לעוד איזה רבע שעה לתנור שחומם ל-190 מעלות. הכנתי לזה טחינה-יוגורט וזה "בא" על הקציצות בול 1/2 כוס טחינה גולמית 2/3 יוגורט דנונה (לדעתי זה יהיה יותר שווה עם יוגורט עזים איכותי) לימון לפי הטעם מלח נענע ופטרוזיליה קצוצות - לפי הטעם (אני אוהבת כשזה ירוק ) שן שום כתושה

מתכונים ללביבות אפויות מהבלוג של ניקי ב

יש שם כמה רעיונות מעולים... הבלוג של ניקי ב בנוסף אכילת רבעים זאת השיטה שלי - ככה אני טועמת כמה סופגניות עם כמה מילויים אבל עדין אוכלת בגבול הרצוי...

יעל י

New member
../images/Emo138.gifח נ ו כ ה ../images/Emo137.gif

מחר נר ראשון טיפים?מתכונים?תכנונים? הצגות?אירוחים?

לא לגעת בשמנות האלה......בינתיים מצליח לי

ולעניין לביבות כנראה שיככב אצלי רציני הבלוג של ניקי. אנחנו מתים על לביבות בבית. במיוחד החצי והילדים.

יעל י

New member
"סופגניה - חצי דקה בפה, חצי שנה במותן"

(מועתק מפורום אחר)

יעל י

New member
ועוד על סופגנייה

והקרדיט ל "הסבא של הפורום " מהפורום האחר...

יעל י

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo138.gifברכות לחג../images/Emo137.gif../images/Emo36.gif

שרשור כאן....

יעל י

New member
חג שמח...

חג שמח חד נעים חג טעים (טעימות בלבד...) ולא משמין.....................................................

קרמבו 112

New member
../images/Emo138.gifחג חנוכה שמיייח../images/Emo13.gif../images/Emo137.gif../images/Emo26.gif

לכן המיוחדות
האמהות המקסימות
ביום חג האורות
מאחלת אני מכל הלב
חג מאושר ומלבב
שיהיה שמיייח ומואר
מלוא חופניים אהבה לכולם
ושיאירו נרותיכם
לבבות כל העולם
מאחלת שלכן

את היית צריכה להיות בפגישה שלנו בשומרי משקל

המדריכה הביאה סופגניה ועשתה את תרגיל הסופגניה במים. והסבירה כל כך יפה כמה זה מתנפח וסותם וכמה זה עולה לנו בסוף החג. והיא הרשתה לאכול חצי סופגניה פעם ביומיים לא משנה איזה סופגניה אבל חצי. ובימים שלא אוכלים מקזזים.

חורף75

New member
בדיוק שלשום עשיתי לביבות בננה עפויות

המתכון היה ב-YNET. יצא נחמד מאוד, אבל הן היו אפילו טעימות יותר יום למחרת. הנה הכתבה. אגב, הכנתי אותן בלי טיפת שמן

למעלה