Noaal

New member
../images/Emo137.gif

אחד החגים היותר אהובים עלי זה חנוכה (סוף סוף חג עם אוכל נורמלי). כמו בשנה שעברה (ובשלוש שנים האחרונות), אני מתכננת להכין סופגניות בתיות. השנה זה אתגר יותר גדול עבורי כי המטבח שלי קטנטן. לארוחת ערב נכין לביבות (בטטה ותפ"א). מה איתכם? חגים מעודפים? טעמים/בישולים וכו'.. מישהו רוצה לבוא לי-ם?

הלוואי ויכולתי להכין סופגניות

די קשה למצוא כאלה בלי ביצים בחוץ, והייתי מכינה בכיף בבית אבל אורן לא אוהב, ואני לא אוכל להשתלט לבד על נאגלה שלמה... אז אני מוותרת בעצב.

למה בעצב?

תשמחי על הקלוריות שאת חוסכת... ותחשבי על אלו שיש אצלם במטבח סופגניות ביתיות שנראות ממש טוב שהביאה השותפה, והם לא יכולים לאכול אותם כי... זה לא יעשה להם טוב. זה יותר גרוע...

Noaal

New member
אי אפשר לעשות סופגניות מקמח

ללא גלוטן? (אולי שאלה מטומטמת, אבל..)

יש אפשרות

אפילו קיבלתי מייל מהעמותה על מאפיה שמכינה סופגניות כאלו, אבל גם לא נראה לי שהן טעימות במיוחד ששוות את הקלוריות וגם למיטב זכרוני זה לא בהישג בסביבה הקרובה שלי. מה זה משנה, חנוכה זה גם היומולדת של אחותי המתוקית שהשנה הודיעה לאמא שתכין לה עוגת יומולדת נטולת גלוטן כדי שגם אני אהנה, וקיבלתי משלוח של חלק נכבד מהעוגה וזה מספיק, מה גם שזה ממש כיף שאחותי חשבה עלי... מתה עליה

Noaal

New member
יש סופגניות לטבעוניים...

אפילו היה לי מתכון איפשהו. אני יכולה לשאול את שכן שלי (טבעוני מבטן ומלידה) אם תרצי.

למה ללכת רחוק?

נאור
מתי הדלקת נרות אצלך? אני מביאה את נועה. תגיד לצפניה שיבוא עם הנועה השניה ועם ג'יימי. אני כבר אשגיח על שניהם שלא יהפכו את החנוכיה למדורת ל"ג בעומר...

NightElf

New member
../images/Emo12.gif

עכשיו שאני חושב על זה, אמא שלי מכינה כל שנה סופגניות ללא ביצים, והן יוצאות משגעות
אני פשוט אקח ממנה את המתכון.

NightElf

New member
יאפ

בדיוק חשבתי על זה בדרך עכשיו מהעבודה, שמאז שאני זוכר את עצמי בתור ילד, אנחנו משתמשים בבית בחנוכיה ישנה מנחושת, מאוד חזקה, אבל נוטה על צידה, וכל שנה אמא שלי לא מחליפה אותה

המממ...

לא ברוח חנוכה, אבל עמלתי על פשטידת תירס וגבינות, אורז עם צנוברים, בצל ואוכמניות מיובשות, חביתת עשבי תיבול (תודי שלזה לא ציפית!!!). אה, והיום בצהריים היה רביולי גבינות ותרד ברוטב שמנת, פטריות ובצל. אולי לא אוכל מסורתי, אבל שרתי "סורה חושך, הלאה שחור" לפני כל ביס. זה נחשב?

high k

New member
../images/Emo5.gif

שונאת סופגניות, גם בגלל שהן מזכירות לי שעד לפני שנה הייתי סופגניה בעצמי...

למעלה